Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
HiLL schreef:

Haha ja is het zo?

Jij mag dat uiteraard, ik schat Paranoid dan net ff wat anders in dan Paradise. Dat nummer hoor je inderdaad in elke tent waar met bier wordt gegooid en menig hockeyfeestje, daar waar ik nog nooit Radiohead heb gehoord.

Maar goed ook dat Paranoid niet wordt gespeeld in zulke tentjes en op dergelijke feestjes... Tent afgebroken en uit de hand gelopen feestjes. Wie wil dat nou?!? Eeuhm.... ME, ME, ME!!!

Ow... voor de duidelijkheid ik hockey dan ook niet he. Hahahaha.

avatar van Paalhaas
Moonbootleg schreef:

Ow... voor de duidelijkheid ik hockey dan ook niet he. Hahahaha.

Snel lid worden dan, goed voor je avonturenboek.

tatata
aardige cd..maar om nu te zeggen dat deze cd met kop en schouders boven de rest uit zou moeten steken..nou nee...

avatar van Ploppesteksel
tatata schreef:

Dat vind ik ook. al steken Karma Police & Paranoid Android er sterk bovenuit.

DonDijk
tatata schreef:

en aardig is bij jou een 1.0?
objectief blijven hé

avatar van KampF
DonDijk schreef:

en aardig is bij jou een 1.0?
objectief blijven hé

Hij denkt vast dat het moviemeter is

avatar van Ploppesteksel
Bij mij 3,5 maar dat komt toch ook vooral door Paranoid Android, anders had het een 3 geweest, maar blijkbaar ben ik niet zo te vinden voor de iets rustigere muziek
Want the Arcade Fire bijvoorbeeld vind ik ook niet echt magistraal terwijl dat aldoor de hemel word in geprezen.

KampF schreef:

Hij denkt vast dat het moviemeter is

avatar van frankvankesteren
Het niveau van deze discussie staat ook wel erg in verhouding tot de hoogte van de positie die deze plaat inneemt in de toplijsten

avatar van mathias
Wat valt er ook nog te schrijven hé na 55 pagina's? Alles is zo ongeveer al een tiental keren gezegd geweest. Dat vind ik een opmerking zoals die van KampF nog helemaal zo erg niet

Social_Mask
Heel lang geleden ooit een paar nrs van dit album gehoord. En Karma Police was er 1 van. Vond dat toen wel een goed nr. Maar ik zie hier dat dit album op nr 1 staat en dik voor staat op de nr 2. Dus...ik ga denk ik ook maar eens dit album beluisteren. Het is de wat rustigere rock, dus ik denk dat ik het wel goed zal vinden.

Poeff..wat veel reacties.

ER ZIT FRAUDE IN HET SPEL

avatar van dvdschaaf
ER ZIT FRAUDE IN HET SPEL

Zou je denken??

Als jij nou even alle top-10 lijsten van 13.950 gebruikers nagaat, dan doe ik de rest wel even, goed?

Social_Mask
Het is wel onbegrijpelijk dat dit album net zoveel punten heeft als nr 2 en 3 bij elkaar opgeteld...Best opmerkelijk toch?

Maar kan iemand me dan uitleggen wat er zo meesterlijks is aan dit album?

avatar van Tsjo-Wi
Social_Mask schreef:

Maar kan iemand me dan uitleggen wat er zo meesterlijks is aan dit album?

Alsof dat nog niet genoeg gedaan is in die 50 vorige paginas

dvdschaaf schreef:

Zou je denken??

Ik heb 12 top tien lijstjes bekeken waar ok pc op numero 1 staat waarvan er bij 3 wel sprake mag zijn van activiteit in zeer korte periode sinds registratie,dus 3 van de 12 die ik al heb bekeken,zegt genoeg lijkt me.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Nu volg ik je niet helemaal. Wat heeft dat met fraude rondom OK Computer te maken?

cosmic kid schreef:

laat maar

avatar van ZERO

laat maar

Mja, jammer dat er sprake is van fraude. Maar ik denk dat als je even kijkt naar de albums van Pink Floyd, Tool... dat je zal zien dat ook daar gesjoemeld wordt. Onbegrijpelijk vind ik dat, maar het is nu eenmaal zo. Ik denk dat als je alle fraudeurs eruit haalt, dat OK Computer nog wel ruim op kop zal staan hoor.

Ach, ik denk dat iedereen zo'n lijst ook wel kan relativeren.

ZERO schreef:

Ach, ik denk dat iedereen zo'n lijst ook wel kan relativeren.

Jah ok,vind het dan wel alleen maar vreemder dat er zoveel MuMers zijn die dit puntenaantal belachelijk vinden,dan zou er toch wat meer solidariteit over dit album moeten zijn lijkt mij?
Het is dan inderdaad wel zo dat OK PC niet de enige plaat is waar mee gesjoemeld wordt,maar goed als het zo'n hoge voorsprong heeft vind ik het niet te rechtvaardigen,opzich boeit mij die top250 nou niet meer door dit soort dingen,maar wel jammer dat het niet gewoon eerlijk kan gaan.

Lost Highway
Kan je dat gesjoemel dan ook concreet in kaart brengen, maw hoe wordt er tewerk gegaan volgens jullie? Ik neem aan dat je je kan aanmelden via meerdere accounts, dus het zal dan wel zoiets zijn waarschijnlijk. Het zou wel sneu zijn, zelfs als er geen geldgewin aan te pas komt wordt er gesjoemeld/gefraudeerd.

avatar van Nightrider
schizodeclown schreef:

Lege berichten worden een trend hier op MuMe...

avatar van dvdschaaf
Lost Highway schreef:

Zouden er mensen zo kinderachtig zijn??

Nightrider schreef:

Lege berichten worden een trend hier op MuMe...

ja ik wil links leggen maar moet ik ff zo doen dan

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
>Jazekers meerdere accounts,ik kijk dan alleen naar het actieve periode hoe lang ze bezig zijn met hun andere user''ID'',maar ze kunnen ook gewoon om de zoveel tijd ff op die meerdere accounts inloggen.

Kijk, nu snap ik wat je bedoelt. Waar baseer je op dat hier dezelfde personen achter zitten?

Je ziet toch op heel veel forums dat mensen kortstondig (soms zelfs zeer kortstondig) actief zijn, en vervolgens weer verdwijnen en hoppen naar een ander forum?

Eerlijk zou wel zijn om alleen die stemmen mee te tellen van mensen die pak-'m-beet de afgelopen 3/6/9/12 (streep door wat niet van toepassing is) actief zijn geweest. Zo wordt de lijst mogelijk minder vervuild.

avatar van schizodeclown
Jah dat zou ideaal en rechtvaardig zijn,op een of andere manier laat het 'beleid' van MuMe dat niet toe,als ik dat mocht doen zou ik het ook gelijk doen.

cosmic kid schreef:

Ik blijf deze telkens terugkerende discussie een beetje 'lijsten-gezeur' vinden waar mensen te veel waarde aan de toplijst hechten. Elke nummer 1 zal kritiek te verduren krijgen en dat deze nummer 1 opvalt door het stemmen-verschil? Lekker belangrijk moet je maar denken en vooral niet zo serieus nemen.
Ik stel voor dat deze discussie nu stopt bij dit album en dat eenieder over gaat tot stukken over OK Computer.
Vertrouw je bepaalde zaken niet, meldt dit dan aan één van de mods en niet hier.
Nu weer recensies over het album a.u.b.!

avatar van schizodeclown
Ik vind dat je zeker mag praten over een bepaalde positie in de toplijst hier.Waarvoor bestaat het anders??Het is dan wel waar dat je idd niet teveel waarde eraan moet hechten,dat had ik dan wel denk ik gedaan als het 100%eerlijk ging.
Maar goed OK PC is wel stukje klasse,voor mij in ieder geval de beste album van the 90's,maar zeker niet de beste allertijden,er bestaan zoveel betere platen dan dat couplet refrein couplet refrein gedoe,de eerste helft van OK Computer is briljant,terwijl de 2e helft flink afzwakt waarbij No Surprises wel uitsteekt.

MusicMeter schreef:
Let op! Discussies over de top 250-notering van dit album horen in het forum, niet bij het album.

Dat zegt genoeg, me dunkt