Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van schizodeclown
Ohw op die manier,bij deze album,ik dacht in het algemeen op MuMe,my bad

schizodeclown schreef:
Maar goed OK PC is wel stukje klasse,voor mij in ieder geval de beste album van the 90's,maar zeker niet de beste allertijden,er bestaan zoveel betere platen dan dat couplet refrein couplet refrein gedoe,de eerste helft van OK Computer is briljant,terwijl de 2e helft flink afzwakt waarbij No Surprises wel uitsteekt.

Ik ben ermee akkoord dat de eerste helft wat sterker is dan de tweede helft, maar ik vind toch niet dat de tweede helft flink afzwakt hoor! Climbing up the walls staat nog wel op het tweede deel hé! Ik vind eigenlijk No Surprises net een smetje op de tweede helft ipv een hoogtepunt...

avatar van dvdschaaf
Ik moet echt "in the mood" voor dit album zijn, soms vind ik het briljant, soms heb ik het wel een beetje gehad met dit album, eigenaardig eigenlijk...

dvdschaaf schreef:

Mwo. Heb ik ook hoor. Ik luister het soms maanden niet en dan in een korte periode weer heel veel. Ik vind het album niet altijd sfeer vehogend. Maar goed, toch kleeft dit album op nr 2 in mijn top 10!..

gr Olaf

avatar van LapraS
Dit album is dus geclassificeerd als Rock..Karma Police is een van de weinige Rock nummers die ik mooi vind .

avatar van schizodeclown
Jah dozijnen muziekgenres vallen hier onder Rock,zowel Beatles of Radiohead als Britrock of progrock en ga maar door.

dvdschaaf schreef:

Dat heb ik eigenlijk met elk album...

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Sterker nog, het lijkt me dat iedereen doorgaans zijn albumkeuze afstemd aan het humeur

Dit is echt een voorbeeld van een heel erg overschatte plaat. Uiteraard, het zijn prachtteksten,prachtige gevoelens, prachtige stem, prachtige composities...
Maar dit album is te sterk afhankelijk van mijn humeur.

3,5 ster

(verwijderd)
pepe schreef:

Maar dit album is te sterk afhankelijk van mijn humeur.

Dat is voor mij de rare kracht van dit album. Mijn humeur is afhankelijk van het album. Ik kan het altijd luisteren, ik voel me altijd raar na een luisterbeurt.

5* en een verdiende top 10 notering!

avatar van Cerclezot
Is dit niet het meest overschatte album ooit.
oké dit album is mooi, maar dat het bij de beste 10 hoort (en dan nog op 1) vind ik wel een beetje overdreven.

Maar ja ieder zijn smaak zullen we maar zeggen. Het wordt tijd voor iets anders aan de top.

Cerclezot schreef:
Is dit niet het meest overschatte album ooit.

Feeder

Social_Mask
Zit dit album te beluisteren, maar ik vind de stem van wie 'zingt' niet echt goed. Ben nog maar een groentje in de Rock genre, en ik denk dat ik na dit album een pauze ga nemen . Ik denk dat Rock (nog) niks voor mij is.

Social_Mask schreef:

haha, dit is niet echt 'rock' hoor

zijn altijd nog genoegen dingen om te proberen

Social_Mask
Jah, maar ik ben niet echt een liefhebber van 'harde rock'. Beetje rustige rock vind ik leuker. Dat geschreeuw dat ik hoor in aantal rock nrs, hoeft niet van mij. Of is dat alleen bij Metal??

@ Social Mask.

Ik denk dat je muzieksmaak nog flink moet evolueren wil je de kracht van dit album inzien. Die zit namelijk ontzettend diep maar is zo enorm groot. Misschien moet je proberen met nevermind van nirvana of ten van pearl jam. Die zijn wat beter te verorberen voor de beginnende 'rock' luisteraar.

Social_Mask
Bedankt voor de aanraders Lelijkebenders. Was al van plan om een album van Nirvana te beluisteren.

Maar ga nog wel dit album afluisteren. Nogmaals bedankt.

avatar van ZERO
Als je toch per sé iets van Radiohead wil horen: The Bends is een veel toegankelijker rockalbum als deze OK Computer vind ik. Over welke de beste is, kunnen we lang discussiëren, maar The Bends is zonder discussie beter om mee te beginnen!

Je kent blijkbaar evenveel van muziek als van voetbal!

Ten eerste dacht ik dat we op deze site onze mening mochten geven. Ten tweede wat ben jij rap op uw tenen getrapt.

Ik heb ook niet gezegd dat dit een slecht album is. Er staan zelfs enkele mooie nummers op, maar het geheel spreekt me gewoon niet aan.

Cerclezot schreef:

volgens mij ben jij juist snel op den teentjes getrapt, zoals ik het las was het van ZERO maar een grapje
dat houdt de sfeer wel zo gezellig...

voltazy schreef:

dat houdt de sfeer wel zo gezellig...

Inderdaad. Ik dacht toch dat het met de ' ' en de ' ' duidelijk was dat het om een grapje ging! No offense hoor, Cerclezot!

avatar van Cerclezot
Sorry blijkbaar had ik het verkeerd geinterpreteerd. Ik ben niet snel op mijn teentjes getrapt hoor. Had het alleen niet als grap gezien, maar nu zie ik er ook wel de grap van in en dat ik van voetbal niet veel ken klopt trouwens.

Joy
gemiddelde: 4,05

ik vond deze in het begin ook goed, maar ik kan er met grootste moeite nog naar luisteren

paranoid android gaat nog, maar de rest, het stoort me mateloos, herrie, depri mineur muziek, en das best maf want ooit draaide ik hem dag en nacht

vandaar de vraag, in 5 zinnen of zo, wat maakt deze plaat zo geweldig?

yoeridedeygere
voor mij is dat persoonlijk de regelmaat van de liedjes die mij nooit doet vervelen (al draai ik hem ook niet zoals u vroeger, dag en nacht), mocht je het niet weten zou je nooit de singles er uit kunnen halen. Buiten Paranoid Android natuurlijk een meesterwerk waar er nog maar weinig van zo'n niveau gemaakt zijn. Ook blijft het een Radiohead-album, en met hun ideeen is ieder album uniek en heeft dat ook een meerwaarde . Ach moeilijk om dit alles samen te vatten in 5 zinnen.

avatar van ZERO
* Er staat geen één minder nummer op, als geheel is het dus erg sterk.
* Paranoid Android is simpelweg een meesterwerk.
* Exit Music is ontroerend. Als ze het live spelen kan je een speld horen vallen!
* Het stukje "You know, you know where you are with..." enz. in Let Down.
* De gitaarsolo in Climbing Up The Walls.

Onmogelijk om het in 5 zinnen (of puntjes) samen te vatten, maar dit zijn voor mij persoonlijk 5 belangrijke argumenten om OK Computer 5* te geven!

Joy
dat het ene goed album is staat buiten kijf, voor de rest is het persoonlijke smaak, en ik ben inmiddels weer 10 jaar verder, en mijn ootjes zijn door andere dingen gestreeld dan dit, het doet enigszins gedateerd aan vind ik maar dta hoeft geen manko te zijn

paranoid android, das idd regelracht een klassieker

wat ik knap vind van radiohead is dat men instrumenten zo ontzettend zuiver en helder laat klinken/produceren waardoor je iedere fout meteen zou opmerken, maar die fouten worden niet gemaakt, en in een nummer als paranoid android is dat echt heel knap

ik ben afgehaakt bij de opvolger, ik irriteerde me mateloos aan het vage

los daarvan denk ik dat radiohead niet snel een slecht album zou uitbrengen, daar is de muziek veel te eigen voor en zit er teveel creativiteit in hun werken

geen band lijkt op radiohead en dat mag zo blijven

OK Computer > A Rush of Blood to the Head + The Dark Side of the Moon!

Het lijkt wel wiskunde. Op zich een leuke stelling, waar ik me uiteraard wel in kan vinden .

DonDijk
Moonbootleg schreef:
OK Computer > A Rush of Blood to the Head + The Dark Side of the Moon!

ik ab-soluut niet!