Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
Joy
net als ikweeniehoeveel andere bands

het begint een beetje op secteachtige verering te lijken hier

DonDijk
Om nog maar te zwijgen over de stem van Thom Yorke...zó mooi..just an angel..

avatar van Ghans
het is geen verering, maar herkenning, zielsverwanten
allemaal unieke mensen die dezelfde taal spreken

wat zei je ook al weer Laura? muziek kies je niet, die kiest jou ....

Laurora
Ghans schreef:

wat zei je ook al weer Laura? muziek kies je niet, die kiest jou ....

Precies ..

Laurora schreef:

Precies ..

ik leer het wel

Op Stereogum is OKX: A Tribute To OK Computer gratis te downloaden. Ben nu Paranoid Android aan het luisteren

dix
geweldig, super, eenzame hoogte ... we weten het nu wel.

paranoid android is natuurlijk de bohemian rhapsody van deze eeuw en er zijn nog zoveel duizenden CDs die bijna net zo goed zijn als deze, maar 10X frisser.

een 2,5 dan maar, met 1600 stemmers voor mij doet dat er ook niet meer toe.

the bends was beter

en in paradiso waren ze ook beter

DonDijk
dix schreef:

en in paradiso waren ze ook beter

dan waar?

Beste optreden was in Vredenburg, vlak voor dat dit album uitkwam. En de optredens in Nijmegen, vlak voor Kid A uitkwam. Oh, en Pinkpop ten tijde van The Bends, met Thom Yorke in regenjas.

paranoid android is natuurlijk de bohemian rhapsody van deze eeuw

Beide nummers kwamen uit in dezelfde eeuw...

dix
Bohemian Rhapsody is toch uit 1887?

DonDijk schreef:

dan waar?

dan waar dan ook?
was een pesterijtje.
ik heb ze gezien op een moment dat The Bends al een tijdje uit was, maar OK computer nog niet. Althans, ze hebben daar in mijn herinnering niets van gespeeld.

was wel een uitstekend optreden. Daarna nooit meer naar Radiohead geweest, ik haat mensenmassa's en zeker als ze de neus dezelfde kant op hebben.

Joy
beetje in de war die radiohead typjes

bohemian rhapsody?

welnee, gewoon best een goed plaatje , maar alleng niet meer omaan te horen op paranoid android na

avatar van Cloud
Erg goeie plaat, deze band heeft mijn leven veranderd.
Van Metal naar Radiohead, wat kan het toch raar lopen:P.
Nou is het een van mijn favoriete bands, deze band wil ik heel graag nog een keer zien.

Bohemian Rhapsody?

Is dat niet die overgehypte, die elke jaar bovenaan in de top 2000 staat, inelkaargeplakte 5 nummers in-een plaat?

dix
Zal eigenlijk wel niet mogen in een OK computerdraadje, maar was je ook in da house bij MBM's legendarische debuut op Tegentonen?

En voor de puristen, de wijze waarop Radiohead de studio als instrument inzet is zeker nauw verwant aan het maken van MBM's "Storm the Studio"

Nee, Tegentonen was ik niet bij, Nighttown Rotterdam was mijn eerste keer MBM

En ja, natuurlijk, daarom RH na MBM, niets vreems aan, of tenminste, ik begrijp het wel

Ghans schreef:

nee, ook al Storm The Studio

Verhip, je hebt 'm zelfs in je top 10 staan.

wel een beetje een vreemde eend in jou bijt, Ghans

De rest is toch een beetje leefkuil terwijl Storm the Studio ... da's het leven op twee plakken vinyl zou ik haast zeggen.

Karl schreef:

zag ik net op nu.nl staan. ben hem nu aan het luisteren, zijn tenminste geen 1 op 1 kopieen:)

avatar van KampF
Hee wat leuk zeg. Even snel mijn favorietje (Climbing up the walls) uitchecken, Twilight Sad..

*edit*
Gaaf einde

avatar van Ghans
net als tributes, ook vreselijk, speel lekker je eigen ding

avatar van Nanne-1995
ook goed vooral karma police daar krijg ik echt kippevel val maar toch zo mooi

let down is toch ook zo mooi

avatar van THEMARSVOLTA
Ok Computer

Ik wist uiteeraard al dat deze CD op 1 stond in de Top-250, met dat gegeven in het achterhoofd heb ik nooit de moeite genomen om de plaat te pindakazen, sinds een paar dagen geleden...

Paranoid Android al vaker tegengekomen op MTV, toen zoiets van "vage clip", nooit aandachtig naar de muziek geluisterd en meer naar de plaatjes gekeken.
Toen ik laatst aan het zappen was en op TMF(Bah) terecht kwam was er een rockuurtje aan de gang met een zanger/es of band die die avond zijn favo nummers serveerde, deze band "Delain" (opnieuw bah) serveerde Paranoid Andriod.

Toen dat nummer eenmaal begon blies het mij letterlijk en figuurlijk achterover want ik luisterde veel aandachtiger dan voorheen en merkte de schoonheid ervan op. Het nummer begint vrij rustig met een huilerige achtig zang en gaat zo door tot de gitaar zijn werk doet. Bij circa de 3:30 nadert een climax achtig stukje wat mij sterk deed denken aan Cygnus... Vismund Cygnus van TMV (fantastisch!) en vervolgens met een stukje instrumentaal eindigt.

reden genoeg om het hele album te checken, en hij klinkt vrij goed na een aantal luisterbeurten. Ik begin maar eens met een 3.5.

Goed album, maar voor mij haalt het niet het niveau van The Bends.
Daardoor klinkt het op sommige punten te zweverig voor mij (Exit Music bv. of dat laatste nummer). Ik weet dat ik hiermee bij dit heilig verklaarde album een behoorlijk pak slaag riskeer, maar dan is dat maar zo.

avatar van schizodeclown

avatar van kaztor
Daar dient zich het eerste subtiele pakje slaag al aan!

avatar van schizodeclown
kaztor schreef:
Daar dient zich het eerste subtiele pakje slaag al aan!

Nou nee ik zie er wel de humor van in,maar wie komt hier nou met vooroordelen?

schizodeclown schreef:

Nou nee ik zie er wel de humor van in,maar wie komt hier nou met vooroordelen?

Touche!

Feeder

3,5.

Iemand moet het doen hé!

*mep* *mep* *mep*

EVANSHEWSON

3,5.

Vandaar je avatar met een gitaar erop. Ja, kaztor, jij moet het meer van hardere gitaren hebben hé.
Ik niet zo, ben meer voor zweverige dingen. Als de gitarist echter Neil Young heet, dan mag ik graag naar zijn gitaargescheur luisteren, maar over het algemeen ben ik (volgende maand 49) de meeste harde gitaren al lang ontgroeid. Bij de meeste bands met luide muziek klinken die toch als een hoop pokkeherrie, dat is mijn perceptie hoor, ik kan daar ook niets aan doen.
Zie ook Tool in je toptien, maar weet zo dat dit niets is om nog te ontdekken, mocht ik vandaag in mijn twintiger jaren hebben gezeten, zou ik dat waarschijnlijk wèl ontdekt hebben, nu laat ik die trein met hardere muziek gewoon aan mijn stationnetje voorbijrazen.

Vandaar mijn voorliefde voor ontzettend melodieuze muziek, wat verder niets vandoen heeft met meligheid, dàt is nog iets geheel anders. En méér en méér jazz die mijn collectie binnensluipt.

Maar daarom, om dat zweverige hou ik dus wèl net van Ok Computer. Fitter, Happier...

Ik word een beetje moe van deze muziek zeg, raar.. heb ik niet bij so-called rip off coldplay