Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
novico schreef:
Ik word een beetje moe van deze muziek zeg, raar.. heb ik niet bij so-called rip off coldplay

Dat is inderdaad vreemd, ik vind Radiohead namelijk véél beter dan Coldplay. Ook al is die laatste band geen misser, toen ik ze live zag in het Sportpaleis waren ze allesbehalve zwak of saai.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
1641 stemmen al... ongelooflijk zeg.

Hupsakee, op naar de 10000

Misschien moet ik er maar eens tijd voor nemen om het te waarderen.. ik denk in het begin altijd zo over artsie partsie muziek

avatar van jedimaster
Hoe vaker ik het album hoor hoe mooier hij word op naar de 4 sterren.

avatar van Stripe
Een erg goede cd. Samen met The Bends de enige 2 Radiohead cd's die mij aanspreken.
Misschien dat die andere later ook wel komen maar die doen me nu nog helemaal niets.
The Bends vind ik echter wel beter dan deze, volgens mij zijn er niet veel mensen die deze mening met mij delen gezien de positie in de lijst ^^

Stripe schreef:
Jawel hoor. Alleen zijn er meer mensen die OK Computer beter vinden (Ik ben het overigens met je eens, The Bends is wat mij betreft beter.)

avatar van kaztor
EVANSHEWSON schreef:

Vandaar je avatar met een gitaar erop. Ja, kaztor, jij moet het meer van hardere gitaren hebben hé.
Ik niet zo, ben meer voor zweverige dingen. Als de gitarist echter Neil Young heet, dan mag ik graag naar zijn gitaargescheur luisteren, maar over het algemeen ben ik (volgende maand 49) de meeste harde gitaren al lang ontgroeid. Bij de meeste bands met luide muziek klinken die toch als een hoop pokkeherrie, dat is mijn perceptie hoor, ik kan daar ook niets aan doen.
Zie ook Tool in je toptien, maar weet zo dat dit niets is om nog te ontdekken, mocht ik vandaag in mijn twintiger jaren hebben gezeten, zou ik dat waarschijnlijk wèl ontdekt hebben, nu laat ik die trein met hardere muziek gewoon aan mijn stationnetje voorbijrazen.

Vandaar mijn voorliefde voor ontzettend melodieuze muziek, wat verder niets vandoen heeft met meligheid, dàt is nog iets geheel anders. En méér en méér jazz die mijn collectie binnensluipt.

Maar daarom, om dat zweverige hou ik dus wèl net van Ok Computer. Fitter, Happier...

Een gitaar in m'n avataar... ...van de heer Zappa. Dezelfde heer Zappa hield van contrasten, en ik ook best wel. Ik hou dus best van rustigere, zweverige muziek. Maar.... ik denk dat deze plaat me gewoon niet zo perfect ligt. Heeft verder niets met 'rustig' of 'hard' te maken. Maar ik vind het verre van slecht, hoor, en de plaat is niet zonder z'n harde momenten!

Odelay
EVANSHEWSON schreef:

Dan mis je wel wat hoor!

avatar van olsenfreakie
0,5
Dit vind ik absoluut geen goede muziek!!

0.5*

avatar van starsailor
olsenfreakie schreef:
Dit vind ik absoluut geen goede muziek!!

0.5*

avatar van MJ_DA_MAN
Ja ik denk dat als je eerst Linkin Park luistert, en daarna dit album (alhoewel ik niet geloof dat ie hem geluistert heeft), je breint compleet op hol slaat, paranoïde wordt en het liefst 30 meter onder de grond wil zitten. Dus heb eerder medelijden.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ja ik denk dat als je eerst Rihanna luistert, en daarna dit album (alhoewel ik niet geloof dat ie hem geluistert heeft), je breint al compleet op hol geslagen is en je het liefst 30 meter onder de grond wil zitten. Dus heb eerder medelijden.

avatar van schizodeclown
Kom op man ze is nog maar 11 heb een beetje empathie,tenzij het 1 of andere nerd is die zich zo voordoet.

avatar van Gajarigon
schizodeclown schreef:

Uhu, ik denk niet dat er veel mensen zijn die op hun elfde al naar Radiohead luisterden en er wat aan vonden.

Gajarigon schreef:

Wat fijn dat ik wél tot de groep behoor die dit al op heel jonge leeftijd fantastische muziek vond.

Feeder schreef:

Me2

schizodeclown schreef:

Me2

*dikke knuffel*

avatar van Statiegeld
Als je ziet dat een album met kop en schouders boven alle andere albums staat hier op MuMe ben je toch wel benieuwd. Ik vind dit een sterk album maar ik denk niet het mij zo pakt dan bij de meeste fans hier.

Paranoid Android is natuurlijk een heerlijk nummer en er staan meerdere echt goede nummers op maar ik weet echt niet wat ik aanmoet met de nummers Airbag, Exit Music en The Tourist.

Exit Music vind ik echt een verschrikkelijk nummer. Exit Music For a Film, zelfs voor een film als Schindlers List is dat nummer nog te depressief. Is er iemand die dit nummer als favoriet heeft gekozen?

Conclusie: sterk album 4*

avatar van Ploppesteksel
Statiegeld schreef:

Paranoid Android (410 stemmen)
Karma Police (345 stemmen)
Exit Music (For a Film) (204 stemmen)

Ik koos voor de 1ste 2 en het mooie No Surprises.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ploppesteksel schreef:

Paranoid Android (410 stemmen)
Karma Police (345 stemmen)
Exit Music (For a Film) (204 stemmen)

Ik koos voor de 1ste 2 en het mooie No Surprises.

Hehe, ik koos voor precies hetzelfde

Niet gek hoor, als je je bedenkt dat het haast onmogelijk is voor een band om nog een nummer te maken als PA wat zo ontzettend goed is dat het andere tijdloze meesters overtreft. Wellicht meer geluk dan wijsheid voor Radiohead? Ik weet het niet..

Ik koos voor de eerste, No Surprises en het geweldige Let Down.
Mensen, dit zijn gewoon stukken muziek die "haast" niet te beschrijven zijn. Met nadruk op "haast".

avatar van Statiegeld
Paranoid Android, Karma Police en Let Down. Als ik vier mocht kiezen zat No Suprises er waarschijnlijk ook wel bij.

avatar van ZERO
No surprises vind ik net wat minder. Geef mij maar Paranoid Android, Exit Music en Let Down. Climbing up the Walls is een mooie vierde!

avatar van MJ_DA_MAN
Let Down . Toen ik dat nummer eenmaal echt voelde, begon ik deze plaat steeds beter te vinden/begrijpen.

ZERO schreef:
Precies mijn lijstje.

MJ_DA_MAN schreef:

Dat heb ik ook. Iedere luisterbeurt wordt ie beter. Toch is het niet de perfecte plaat naar mijn mening.
Let Down is mijn insziens een van de mooiste nummers ooit gemaakt.

avatar van dix
dix
de stukjes stilte tussen de nummers zelf zijn ook ontzettend mooi op deze plaat.

als het had gekund had ik ze allemaal gekozen, op fitter happier na dan =] geniale plaat, die denk ik qua impact niet meer overtroffen gaat worden door welke band dan ook... naa misschien door radiohead zelf dan

het duurt even voordat je door hebt hoe goed dit album is, dus voor de mensen die dachten dit album even een keertje te luisteren omdat hij hier zo hoog staat, neem er de tijd voor! het album groeit langzaam naar ongekende hoogtes en blijft daar ook hangen

avatar van schizodeclown
Er zijn er in ieder geval genoeg albums die nog meer luisterbeurten nodig hebben om op waarde geschat te kunnen worden,en des te meer beloning je ervoor terugkrijgt dan.
Wat Radiohead met OK PC zo goed heeft gedaan is de muziek bizar en freaky te laten klinken maar mainstream genoeg om het aantrekkelijk te maken voor de meeste mensen.
Overigens vind ik het niet zo out of the world,maar kan ff niet de juiste termen vinden ipv bizar en freaky,hoe dan ook een pareltje in ieder geval

Kevin-Raphaëll
prachtig album