Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
@ UnknownPleasure: Natuurlijk is SBS een campingzender, maar dat wil niet zeggen dat personeel hier niet goed over kunnen nadenken en vel om muziek kunnen geven. Je moet echt niet zomaar denken dat je meer om muziek geeft en er beter bij nadenkt dan een geluidstechnicus, of wat dan ook. Het maakt niet uit wat voor werk je doet of wie je baas is, van muziek houden doe jezelf en ook een bouwvakker kan goede muziek waarderen en goed op de tekst en de betekenis ervan letten.

En wat de gedachte van hun erachter ook is, het is het juiste nummer op de juiste plek. Puur op basis van de sfeer sowieso.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Overigens lijkt U2 voorlopig het meeste succes te behalen uit de uitzending, dus misschien moeten we de discussie daar maar voortzetten.

"We hope that you choke..."; Joran, it's up to you (als je karma echt zo slecht is als dhr. De Vries beweert, uiteraard...).

avatar van Gert P
1,0
Middelmatig album wat me niet echt kan boeien en persoonlijk vind ik hem te hoog gewaardeerd.

Heemskerktollie
Wow, Waverick, wordt er zelfs op MUME al aandacht besteed aan debieltje Joran en publieksgeile Peter?

WernerGSF
LOL ga eens ergens anders stoer doen

UnknownPleasure
Haha ergens heeft hij wel gelijk

WernerGSF
dat is ook wel zo, maar om dat nou zo op die manier neer te zetten?

uiteindelijk gaat het om de muziek hier, en niet over PeterR de Freeze

EDIT
Casartelli schreef:
Voor je het weet wordt hij ook nog kwaad op ons dat we geen vier minuten over zijn nieuwe boek praten.

dat zit er dik in...

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
WernerGSF schreef:
uiteindelijk gaat het om de muziek hier, en niet over PeterR de Freeze

Heemskerktollie
WernerGSF schreef:
LOL ga eens ergens anders stoer doen

Dat was niet echt stoer bedoeld hoor, ik wordt een beetje gek van dit dynamische duo.

Gsus
De 2000 punten voorsprong snap ik niet.

Ik heb dit album al best vaak beluisterd, maar krijg er geen gevoel bij. Vind de rest van Radiohead op The Bends na ook niet heel sterk.

Omdat ik hem wel kan luisteren en er me niet dood aan erger zal ik dit album sparen qua becijfering

2.5*

avatar van DikkeDarm
Het album was toen hij uitkwam vrij controversieel mbt de rest van de muziek die in die tijd uitkwam.(commercieel) en daarnaast is het album tijdloos.Ik ben zeker geen Radiohead fan en vindt buiten dit album alleen The Bends goed maar deze verdient best wel een top 3 notering, de 2000 punten verschil zegt ook wat over de waardering van deze cd en een heel veel Radiohead fans.. Echter persoonlijke smaak daar kan je natuurlijk eindeloos over redeneren...

avatar van orbit
DikkeDarm schreef:

Beetje onzin natuurlijk, iedere goede plaat is wel uitgekomen in een tijd dat de rest commercieler was.. commercie is namelijk van alle tijden, niet alleen van 1997

avatar van Lexicon Devil
Topplaat van het begin tot het eind. Kijk dat experimenteren mogen meer bands wel proberen. Anders wordt het zo saai.

avatar van DikkeDarm
Orbit, daar heb je een punt maar zo één als deze zal je niet veel tegenkomen.

avatar van Jools
2008 stemmen!
Ik wacht wel tot volgend jaar.

Waarom?

Het valt me op dat zoveel mensen van het bestaan van deze plaat afweten. Zelfs degenen (in mijn omgeving dan) die totaal niet met muziek bezig zijn, weten dat er een album bestaat dat "OK Computer" heet.

Terecht de top op MuMe (hoewel ik het liefst zou zien dat mijn favoriete bandje op nr. 1 komt, maar dat is waarschijnlijk utopie)!

Na al die jaren geen noot ingeleverd, dus nog steeds 6 sterren.

Een plaat die vanaf de opening weet te boeien, mag van mij best een 6e ster erbij krijgen...

DikkeDarm schreef:
kost nog steeds 17,99 bij Media Markt....

Simpele oplossing: koop 'm ergens anders Dit album is zo'n beetje overal voor een tientje te vinden... alleen bij Media Markt dus niet.

Tjah het blijft uiteraard een kwestie van smaak maar ik vind Radiohead echt zwaar overschat en ik snap ook echt niet hoe dit album op nr 1 kan staan. Imo staan hier welgeteld....2....mooie nummers op en 2 wel aardige nummers..voor een keertje, de rest vind ik nogal eentonig en de stem van die knakker gaat irriteren na een aantal nummers...

Ik kom dan ook niet verder dan 2*...één dankzij No Suprises en één dankzij Let Down.

avatar van OmeWillem
Onvoorstelbaar. Zijn stem is juist zo ontzettend goed en verrast je in elk nummer. Luister ook eens naar Exit music (for a film). Dat nummer dat barst open en Thom Yorke's stem is ideaal voor de muziek. Ik denk dat er geen andere stem zo goed bij de muziek van Radiohead past als zijn stem. Ik begrijp jouw mening totaal niet, maar misschien is dat wel de kracht van de plaat. Niet iedereen vindt m goed, maar als je 'm goed vindt, vind je 'm ook steengoed.

Nicci
OmeWillem schreef:

daar heb je een punt: bij vervelende muziek hoort een vervelende stem.

A*V
Wat een geweldige plaat. Het is blijkbaar niet voor niets dat deze nr 1 staat in de top 250 aller tijden. Ieder nummer heeft weer iets bijzonders waardoor de hele plaat interessant blijft en lekker in het gehoor ligt.
Eerlijk gezegd denk ik dat al het nuttige over dit album al meerdere malen is gezegd en zijn plekje in de toplijst heeft verdiend. Wie weet komt deze nog is in mijn top 10. Zou zeker niet uitgesloten zijn

4****

Joy
enkele toppers , enkel draken van nummers

die draken werden zo mogeijk nog meer draak toen men het live ging spelen op wechter ten tijde van uitkomen van deze plaat

ik werd er bloednerveus van, wat een gejank

paranoid android was live dan weer meesterlijk

Ash
Wat vind jij dan draken van een nummers Joy? Enige die ik wat minder vind is track 8 Electioneering. Voor de rest allemaal pareltjes. Duurde wel even voordat het kwartje bij mij viel, maar uiteindelijk viel ie dan ook en hoe!

Joy
airbag, exit music, no surprises, electioneering, lucky

ik zie wel degelijk de kwaliteiten van een band als radiohead

het raakt me bij vlagen enorm, maar ik irriteeer me bij vlagen ook kapot om het gedraak

Sammael
Eerste album van Radiohead waar ik echt wat mee kan. Ik ben ze chronologisch aan het ontdekken, en zowel Pablo Honey als The Bends vond ik erg saai. Over het algemeen vond ik de nummers op die platen nogal zeurderig geneuzel, en voor mijn gevoel is dat op OK Computer een stuk minder. Ik begin maar eens op 3,5*

avatar van Snakeskin
ik heb het enorme succes van deze plaat nimmer kunnen plaatsen. Ik trek de kwaliteit ervan niet in twijfel en het is ook een reuze interresante band maar ik erger mij aan hoe er buitenproportioneel met de band geflirt wordt. Verhoudingsgewijs heeft de band veel bagger voortgebracht wat onverdiend de hoogte ingeschreven is. Datzelfde heb ik in ergere mate met "illmatic" van Nas, die meer stemmen heeft dan er cd's van verkocht zijn.

avatar van bertus99
Zeer mee eens Snakeskin. Ik zie het ook niet in dit album en deze band

Walgelijk dat deze bovenaan staat, zo goed vind ik hem nou ook weer niet. Radiohead vind ik een prima band, maar OK Computer is in mijn ogen een ontzettend overgewaardeerd album. Noem het een kwestie van smaak, maar ik prefereer toch de Radiohead die nog gedurfde keuzes durfde te nemen en nog het experimentele pad volgde. (Kid A, Hail To The Thief bijvoorbeeld.) 2,5*

DonDijk
Die ná dit album volgden?