Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
Nicci
dat is inderdaad simpel na te kijken, maar Wim doet voorkomen of die platen voor Ok Computer uitkwamen (en wat DonDijk bedoelt is me helemaal niet duidelijk )

avatar van Tijn79
Wat een plaat!!
Dit overtreffen ze never nooit niet meer

Nou, dan komen ze erna. Jezus, sorry voor m'n vergissing hoor. xD

Daar wordt de plaat overigens niet beter van ofzo.

DonDijk
Echt wel

avatar van Tijn79
dus je hoort het Triple Wim
maar ach, ieder z'n smaak hey..

avatar van Harribo
heb de helft van dit album eens aandachtig beluisterd omdat hij zo hoog aangeschreven stond op deze site.
ik vond het een middelmatig album, vind dat er niet echt passie uit de stem van de zanger komt, hij komt bij mij over als dat hij onder de dope zou zitten, zo sloom.
vind het overbekende karma police en paranoid leuk maar verder laat ik hem links liggen.
vind ik suede en coldplay een gratie beter sorry.
als ik dan bedenk dat hij dan nog boven een plaat als dark side of the moon is geeindigd, krijg ik toch smeergeld-argwaan:P

WoetR
Heb deze plaat een tijd terug een hele tijd geluisterd. Nu heb ik hem weer opstaan om hem te beoordelen. Dit blijft gewoon een meesterwerk maar het geval bij deze plaat is dat ik in een bepaalde gemoedstoestand moet zitten als ik dit ga beluisteren. Als dit t geval is kan ik hier helemaal in wegzinken en dat is waar muziek uiteindelijk voor bedoeld is. Deze plaat is dus niet erg toegankelijk,
ook irriteer ik me constant aan de intermissie Fitter Happier. De achterliggende gedachte is mooi maar zodra ik die in gedachte heb hoef ik het misbaksel ook niet meer te horen.
vandaar 4.5

beaster1256
meesterwerk van de radiohoofden , zonder meer een van de beste lp's aller tijden , en voor mezelf de totale wanhoop in exit music

avatar van orbit
Het grappige is dat Videotape van hun laatste plaat wel iets gemeen heeft met Exit Music.. Blijkt toch een band te zijn met bepaalde formats.

Ik begrijp niet waarom deze plaat zo hoog staat, ik heb het vaak geprobeerd om de schoonheid ervan in te zien, maar tevergeefs.

De muziek is niet spannend, teveel doordacht, de puurheid mist, zijn stem is te monotoom(zó 'high on heroine' oid, te weinig intonatie), ze herhalen hetzelfde trucje bij elk nummer(vind ik) en het ritme is te langzaam(waardoor mijn aandacht al snel verslapt).
Als positieve punten heb ik dat de bass goedzit, die begint telkens echt perfect. Het hoesje er leuk uitziet.
En dat ze een leuk album hebben: Hail to the Thief.
Dat laatste is vreemd(?). Dat album heeft voor mijn een onderliggende spanning, de muziek is net niet te vangen(snap je?) en het is spannender, wat duisterder.

Ik vind het geheel onterecht dat dit album op #1 staat! Mrja irritante democratie. Ik durf te wedden dat er 1000 stemmers zijn die zoiets hebben van, als 1000 mensen het zo goed vinden dat moet ik het ook maar goed vinden. Dat is jammer, maar niet te voorkomen. Mrja Thom Yorke zegt al over meningen: "With your opinion which is of no consequence at all"

2,0* omdat de teksten goed zijn, vooral Paranoid Android slaat een spijker op zijn kop. En Subterannan homesick alien. Dat "God loves his childern" van het eerstegenoemde nummer, lekker cynisch!:D

Nou heb mijn punten maar verlaagd, als jullie verhogen, verlaag ik!

Van de slechtste platen die ik ken. Snap echt niet waarom dit zo hoog staat en je mag hier kennelijk niets slechts over schrijven, nu doe het toch, BZN is nog beter!!!

WernerGSF

Nou heb mijn punten maar verlaagd, als jullie verhogen, verlaag ik!

Hoe oud ben je ook al weer? 53?

Mijn hemel, als dit al een reden is om je stem te verlagen.......

Van mij mag je er zo veel slechts over zeggen als je wilt, maar onderbouw het dan en kom niet met dit kinderachtige gedoe aanzetten.

avatar van ZERO
Sreppep! schreef:

Ik heb eens gekeken wat je wel goed vindt en zie dat Velvet Underground en The Doors in je top 10 staan. Dat vind ik (niet slecht bedoeld ofzo) nou twee bands waarop de termen 'teveel doordacht', 'monotome stem' en 'te langzaam ritme' van toepassing zijn. Op dat vlak zie ik eigenlijk wel overeenkomsten tussen Radiohead, VU en The Doors. Vreemd dus dat je die twee laatste wel goed vindt en de eerste niet.

Dat gewoon even als bedenking hoor, je hebt je mening zeker goed onderbouwd, daar zal niemand hier iets op tegen hebben.

Nou heb mijn punten maar verlaagd, als jullie verhogen, verlaag ik!

Ben je gefrustreerd ofzo? De ene mens vindt iets goed, de andere vindt het helemaal niks, maakt toch helemaal niet uit?

1,0
Nee hoor ben niet gefrustreerd maar dart dit niemandalletje zoveel aandacht krijgt snap ik niet. Moet je ens naar het aantal pagina\s kijken terwijl er ik weet niet hoeveel betere platen zijn. Deze zou bij mij nog niet in de top 10000 komen denk ik.

Ach ja mensen zijn net kuddedieren, bang dat ze er anders niet bij horen.

Dat je het niet snapt is 1 ding, velen zullen niet snappen dat jij Genesis waardeert. Dat zijn nu eenmaal smaken.

Maar om dan zo kinderachtig te gaan doen en je stem op zo'n manier te verlagen: dat heeft niks meer te maken met objectief beoordelen van albums die je kent op deze site en dat is wel een voorwaarde om te stemmen hier. Puur tegenstemmen is namelijk niet toegestaan.

Ach ja mensen zijn net kuddedieren, bang dat ze er anders niet bij horen.

Ik dacht al toen dit album op dag 1 uitkwam in 1997: ik wil er graag bij horen......

1,0
Waardeer het oude Genesis niet zozeer met Collins hoor!

En daarbij heb ik geen voorkeur want van elke groep of zanger/zangeres heb ik niet alles, tenzij ze 1 plaat gemaakt hebben.

Nou had hem nog weer eens tevoorschijn gehaald maar na 30 seconden kon ik het al niet meer aanhoren. Elke keer als ik hem opzet vind ik het steeds minder. Heb er al 2 weggegeven en denk dat deze ook weg gaat. Alleen The Bends met Street Spirit en Fake Plastic Trees draai ik regelmatig wat ik dan hun beste vindt.

Deze groep is gewoon overgewaardeerd en staat voor mij in 1 lijn met Snowpatrol enz.. We zullen over 30 of 40 jaar eens zien wie deze groep nog kent, helaas maak ik dat waarschijnlijk niet meer mee.

_2M
Ach ja mensen zijn net kuddedieren, bang dat ze er anders niet bij horen.

Ach ja mensen zijn net kudde dieren, zich altijd afzetten tegen hetgeen dat populair is.

1,0
Dacht dat tegenstanders hier in de minderheid waren?, hoezo dan kuddedieren!

avatar van Chrisseh
Ikzelf snap de kudde-vergelijking ook niet, al ben ik met het laatste deel van de zin wel eens ('zich altijd afzetten tegen hetgeen dat populair is.').

'Every action has an equal and opposite reaction'.

ElsenaarMetal
Zo Gert P je gaat deze plaat dus ook wegdoen, dan zul je er genoeg mensen blij mee kunnen maken. Want Ik als de vele andere "kuddedieren" vind dit een tegekke plaat.

Ik vind Coldplay beter maar dat zijn meningen. Radiohead heeft hierbij een super plaat neergezet.

Wil er vanaf, stuur hem maar naar mij;) ik zoek nog een tweede plaat om in te lijsten.;)

Joy
kheb vandaag tijdens een inhuiselijke ongeplande verbouwing een zware steen op de cd laten vallen, echt per ongeluk

ik denk niet dat dat erg pijn gaat doen

avatar van ricardo
Dat is beter dan op je teen inderdaad,want dat zou wel pijn gedaan hebben.

avatar van douwens
Dat deze plaat kwaliteit herbergt lijkt me een understatement, maar dat het zo goed is als menigeen beweerd is wat mij betreft ook wat overdreven. Zit dus een beetje tussen Gert P en de absolute bewonderaars in.

Neemt niet weg dat Radiohead wel een van mijn favoriete bands is. De diversiteit en innovativiteit van een individuele band in de eigen muziekstijl is revolutionair geweest en nog nooit overtroffen.

haveman
Heb dit schijfje de laatste week twee keer beluisterd met in mijn achterhoofd de vraag of dit wel zo geniaal is. Het antwoord is mij nu duidelijk: JA!

Ik was van plan een kleine opsomming te maken met een aantal hoogtepunten, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat dit album één groot hoogtepunt is. Ik ben een gezonde jonge man in de bloei van mijn leven, maar om de schoonheid van dit album kan ik zomaar een traantje laten.Ik verhoog mijn stem dan ook tot de maximale score en ga mijn top 10 aanpassen.

Hail to Radiohead!

max en joep
of ik "gefrustreerd" ben en of ik "tegen" deze CD ben, weet ik allemaal niet.

Maar ook ik heb nooit zo begrepen wat er nu zo heel erg bijzonder aan dit schijfje is.

(En nee, dat is echt niet om te schoppen, te plagen of lekker dwars te liggen ofzo.)

max en joep
ik heb nooit zo begrepen wat er nu zo heel erg bijzonder aan dit schijfje is (en nee, dat is echt niet om te schoppen, te plagen of lekker dwars te liggen ofzo).

ik hoor gewoon geen heel bijzonder drumwerk, gitaar werk etc. en ook niet heel veel meer dan gewoon lekkere (rock)nummers.

niet minder maar dus ook niet meer.

WernerGSF
max en joep schreef:
ik hoor gewoon geen heel bijzonder drumwerk.

luister Electroneering, dat nummer gaat op een geven moment dood, en dan die drums...

Joy
cut the crap!

ik hoorde zojuist een intrumentale pianoversie van my way

god, waar leek dat toch op als 2 druppels water

avatar van dix
dix
ja, viel me ook op, bij DWDD.... maar het heette ook 'exit'
de naam Radiohead had wel even mogen vallen