Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van HiLL
Electro_ schreef:
Fitter Happier is op dit moment het enige uit O.K. Computer dat ik erg kan waarderen

Dat is dan een zeer pijnlijke constatering..

Zo dat is inderdaad wel erg haha!

Electro_
Ik doe m'n best hoor. Het lukt gewoon nog niet. Ik ben denk ik gewoon al helemaal 'gepakt' door onpersoonlijke computerbliepjes, vandaar misschien ook alleen dat ene nummer dat ik leuk vind. Ik geef hem nog wel een kans hoor, heb ook nog geen stem gegeven.

avatar van gemaster
Hoevaak heb je hem nu beluistert dan?

Zo'n 3/4 keer.

avatar van gemaster
Das veels te weinig. Als je het na 7x nog niks vindt, dan mag je van mij een verdiende 1* ofzo uitdelen.

Electro_
Ik vind het sowieso wel flauw om 1* te geven. Ik zei ook; Ik zal hem nog wel vaker luisteren.
Dus je loopt een beetje achter m'n feiten aan.

avatar van Music4ever
Zelf had ik 20 luisterbeurten om het zo goed te vinden zoals ik het nu vind. Dus dat belooft wat Electro_

Electro_ schreef:
Ik vind het sowieso wel flauw om 1* te geven.

Hoezo? Als je het slecht vindt, dan vind je het slecht.

Electro_
Nou dat wordt wat straks. Ik heb nog even de kans dus.

avatar van Fianosther
niet iedereen zal radiohead geweldig vinden natuurlijk. 1* is trouwens voor dit album zowiezo te weinig. Ik snap niet dat je dat dusdanig slecht kan vinden, dan heb je de muziek gewoon niet begrepen.

Electro_
Dat heb ik dus ook. gemaster; Als dit album een dikke nummer 1 is in de Top 250, kan het gewoon geen 1* waard zijn. Dus geef ik die ook niet. Net wat Faniosther zegt; Dan heb je de muziek gewoon niet begrepen.

avatar van gemaster
Kijk het is ook mijn favoriete album allertijden, maar ik kan best begrijpen dat mensen er geen fluit aan vinden en dit met 1* afdoen.

Electro_
Dat zijn dan waarschijnlijk mensen die het album niet goed beluisterd hebben maar standaard al 'anti-Radiohead' zijn. (Ik ken trouwens niet zulke mensen.) Maar ik zit zelf meer aan 2,5* te denken ofzo.

mmmm een goed idee om dit album eens te gaan luisteren mischien???

Electro_
Als je nou eerst eens de berichten leest,
voordat je zo'n uitspraak doet...

Toine Rorije
rnie16 schreef:
mmmm een goed idee om dit album eens te gaan luisteren mischien???

Als ik zo naar je stemmen kijk, zou ik zeggen: nee

Electro_
Had hij het nou over zichzelf of over mij?

Toine Rorije
Electro_ schreef:
Had hij het nou over zichzelf of over mij?

Het gaat niet altíjd over jou

Electro_
Serieus: Ik zat te wachten op die opmerking.

Electro_ schreef:
Ik vind het sowieso wel flauw om 1* te geven.

Gezever denk ik, juist omdat iedereen dit zo groots vindt, telt de mening van Jan met de pet die hier niks aan vindt niet meer? Natuurlijk niet, al kunnen we wel betwijfelen of die persoon in dat geval serieus valt te nemen...

Electro_
Ik zie bij de stemmen (fooreal) dat ik niet de enige ben die dit album (nog) niet kan waarderen.
Maar misschien dat die echte klik nog moet komen met dit album. Ik sta er in ieder geval 100% voor open hoor.

avatar van Arno
Deze heb ik net uit mijn top 10 verwijderd (veel zal dat toch niet uitmaken ). Ik heb er misschien iets te veel naar geluisterd. Maar OK Computer blijft de beste van Radiohead.
5* (uiteraard )

Ik vind het nog steeds een raadsel waarom deze cd al zo lang op nr 1 staat in de top 250, wat is hier dan toch zo geweldig aan?

avatar van gemaster
Komop zeg. Er staan hier 25 pagina's vol lofzang. Dat je het niet veel vindt, dat moet je zelf weten, maar niet vragen naar de bekende weg hoor.

Wat_Jij_Wil
Toch staat er niet bijster veel inhoudelijks over dit album geschreven al die 25 paginaas. Kom op, recensies willen we...

avatar van Yanix
Heerlijke muziek!

4.5*

avatar van ZERO
Wat_Jij_Wil schreef:

Dat is misschien waar, maar ik zou zeggen: kijk is naar de stemmen.

640 stemmen, waarvan:

*SLECHTS twintig 0,5*.
*SLECHTS vijftig mensen die dit album minder dan 2,5* (=gebuisd) geven.
(Dit is allebei bijzonder weinig als je het spreekwoord 'Hoge bomen vangen veel wind' in je achterhoofd houdt.)
*Een lijst met 5,0* die zo lang is dat je een paar seconden nodig hebt om naar beneden te scrollen.

Laat de cijfers spreken zou ik zeggen. Een album met 640 stemmen en een gemiddelde van 4,11* is zeker een luisterbeurt waard!

avatar van Reijersen
ZERO schreef:

Nee hoor

avatar van ZERO
Reijersen schreef:

Nee hoor

Niet luisteren naar de R Kelly-fan!