Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van Paalhaas
ZERO schreef:

Niet luisteren naar de R Kelly-fan!

Niet luisteren naar de Radiohead-fan!

avatar van Castle
TOP!!

avatar van Reijersen
ZERO schreef:

Niet luisteren naar de R Kelly-fan!

haha. Nee je hebt op zich wel gelijk. Hij stond hier op nr 1, dus ben de cd gaan luisteren. Alleen vond ik hte dus niet zo goed als de meesten van jullie.

avatar van Darkshines
Electro_ schreef:
Ik zie bij de stemmen (fooreal) dat ik niet de enige ben die dit album (nog) niet kan waarderen.
Maar misschien dat die echte klik nog moet komen met dit album. Ik sta er in ieder geval 100% voor open hoor.

Logisch dat niet iedereen dit album hoge stemmen geeft.
Muziek heeft natuurlijk veel met smaak te maken.
De muziek hier en daar niet echt toegankelijk en de stem van Thom, daar moet je ook van houden.(ik dus wel)
Maar als je objectief naar de muziek gaat kijken, moet iedereen kunnen concluderen dat dit een geweldige orginele plaat is.

Electro_
Ik zal ook niet ontkennen dat het niet origineel is. En ik hou ook van de stem van Thom (Kid A in mijn Top-10) maar het wil gewoon niet met dit album. Ik vind het nu trouwens wel tijd voor een cijfer, ik geef het maar 3*.
Tot nu toe vooral voor Fitter Happier, maar wie weet..

k vind niks aan...

Jan0uu schreef:
k vind niks aan...

Ik vind er ook niets aan, maar ik stem haast niet onder de drie sterren.. Als ik nog lager wil stemmen dan drie sterren dan zal het wel gewoon geen muziek voor mij zijn denk ik dan.. Wat ik dan vreemd vind is dat deze cd in de lijst voor beste cd van het millennium op de 44 ste plaats staat helemaal onderaan. Ra ra.. Die lijsten zijn gewoon allemaal onzin..

avatar van Music4ever
Idd, alleen mijn top-10 is geen onzin.

avatar van Onderhond
Voor dit album werd trouwens reclame gemaakt na de eerste aflevering van Ergo Proxy. Dit album zou ook als inspiratie gediend hebben (en enkele nummertjes in de serie verwerken ?) Nieuwe "high profile" cyberpunk achtige anime die grappig genoeg tegenviel dankzij ... de soundtrack.

avatar van Fianosther
Kan ik me iets bij voorstellen, de muziek leent zich totaal niet als soundtrack.

avatar van Onderhond
Misschien was klankband ook wel een beter woord geweest, maar toch.

avatar van Judith
Net de legale versie van mn vriend gekregen.

Goede vriend heb je!

avatar van Nicolage Rico
En een goede muzieksmaak voor haar leeftijd. De meeste 14-jarigen houden toch van commerciële troep.

avatar van Judith
Ja, heb nog niet helemaal het gevoel dat ik helemaal goed zit, ik ken nog helemaal niet zo héél veel en dat wil ik graag wel, dus download ik me ziek. Maar ben in ieder geval al blij dat ik niet naar commerciële shit luister, zoals iedereen idd.

Electro_
Eigenlijk zijn er een hoop 14-jarigen die niet naar commerciële troep luisteren. Denk aan de "alto's", en mijn "vriendengroep" luistert zo goed als ook niet naar commerciële troep.

avatar van Judith
Ik vind 'alto's' eerlijk gezegd misschien wel net zo oppervlakkig als degene die naar commerciële zooi luisteren. Het is bij beide zo dat het onder invloed van vrienden is, vind ik.

Electro_
Dat is zeker waar. En "alto's" luisteren vaak ook naar de standaard rock-muziek. (Nirvana, Blink 182 etc.)

avatar van HiLL
Is dit een forum voor 14 jarigen geworden?

hehehe grapje

avatar van mathias
ja moeten die mannetjes eigenlijk niet op school zijn?

avatar van Judith
Nee, vakantie. Gemene mensen hier.

avatar van HiLL
Hehe oja vakantie! Hmm tijdens afstuderen ook vakantie?

avatar van Zwammer
Ik vind het ook wel jammer dat m'n zusje van 14 niet naar OK Computer luistert... nou moet ik altijd naar bands als Soulfly, Celldweller, 36 Crazy Fists, Trivium en Roadrunner United luisteren

Maargoed ff ontopic nog:
OK Computer natuurlijk nog steeds een toppertje. Luistert heerlijk weg en ondertussen begin ik ook de minste song, Let Down, steeds meer te waarderen

avatar van HiLL
Het is en blijft een goed album idd. Maar wederom heeft Hail to the Thief hem uit de top verstoten. Het is en blijft een strijd.

avatar van Nicolage Rico

Minste song????

avatar van Music4ever
HiLL schreef:

Was jij niet diegene die een tijdje geleden zei dat het zo moeilijk kiezen is tussen Radiohead albums maar dat jij OK Computer nu voor vast in je top-10 zou plaatsen.

Music4ever schreef:

Ja dat was ik! Maar ik kom er wederom op terug....zucht.

Nicolage Rico schreef:

Minste song????