Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van gemaster
HiLL schreef:

Ja dat was ik! Maar ik kom er wederom op terug....zucht.

Ach, inconsequentie roels

avatar van The Scientist
gemaster schreef:
inconsequentie roels

Alleen als je inconsequent inconsequent bent, HiLL is consequent inconsequent

avatar van gemaster
Consequent=saai.

avatar van HiLL
Hmm...lb.

Ik ben saai dus?

Hail is gewoon beter.

Nadat ik m de eerste keer had geluisterd had ik zoiets van mwah.. waarom staat deze bovenaan in de top 250

Maar elke keer dat ik m nu weeer luister vind ik m beter worden, Dat kenmerkt een goede plaat

Voorlopig n*4,5

Marcel²
Marcel Jongeneel schreef:
Dit album op 1 in de top 250 beetje overdreven

Zijn dit mijn woorden, ja zeker Ik was helemaal gek van The Bends, maar naar een aantal keer naar OK Computer te hebben geluisterd kreeg ik kippevel. Wat een verslavende plaat is dit eigenlijk. Eigenlijk had ik altijd (tot nu dan) aandacht voor The Bends. Op dit album staan prachtige meesterlijke tracks met opwindende melodieen, en soms ook nog angstaanjagende geluiden. Dat raak je werkelijk, vooral het nummer Paranoid Android. Echt een album die volledig tot zijn recht komt als je hem beluisterd met een hoofdtelefoon. Nu pas begrijp ik dat OK Computer terecht op 1 staat in de album top 250. Een aantal maanden geleden kwam mijn vriendin als kado met dit album aanzetten. Op haar werk hadden ze gezegd, je vriend houd toch van goede muziek geef hem dat album. Natuurlijk wist ik dat dit album goed was, maar zo meesterlijk dat heb ik nu pas ontdekt. Voor mensen die dit album nog niet hebben, zeg ik het is echt een aanrader en oordeel niet te snel (net als ik) daar krijg je spijt van. Na The Bends dacht ik, beter kan niet, maar ik moet niet denken maar luisteren. Sorry jongens voor mijn voorbarige reactie op dit album. In mijn persoonlijke top 10 stijgt OK Computer met stip naar 1, want daar hoort dit album te staan. 5*

IK ben het met de meeste mensen eens dat dit een topalbum is, maar ik maak me af en toe toch enkele bedenkingen. Ik vind het vrij bizar dat een album (eender welk album) met bijna het dubbele van de punten voorsprong op de nummer 2 in een top 250 lijst staat. Wil dat dan zeggen dat die album zoveel beter is dan de rest. Dat kan ik mij moeilijk voorstellen. Het is zogenaamd een album van een alternatieve band, maar dat is het totaal niet als je het stemgedrag van de mensen op musicmeter bekijkt. Ik beweer zelfs dat het mogelijk is om mensen zover te krijgen dat je zelfs een kwalitatief veel minder album dan dit op nummer 1 te krijgen, door het gewoon te overhypen. Hetzelfde gebeurde met het nummer Mia van Gorky dat zowat in alles lijstjes in België hoge toppen scheert, al wil ik Gorky niet vergelijken met een topband als Radiohead. Ik wil gewoon mensen waarschuwen dat je niet direct moet denken dat omdat OK computer op nummer 1 staat, niet anders dan goed kan zijn. Mensen lopen heel snel mee in dat soort lijstjes, al wil ik wel zeggen dat dit album zeker een hoge plaats verdient, maar niet met het dubbele van de punten voorsprong. Dat is een klein beetje overdreven

dircky007 schreef:

Het wil zeggen dat er heel veel mensen zijn die dit album in hun top 10 lijst hebben gezet. Of het dan ook beter is dan de rest? Nee, maar veel mensen horen het gewoon liever.

Radiohead is niet alternatief hoor. Zit bij een groot platenlabel en heeft een aardige promotiemachine achter zich.

Overigens verbaast de toplijst mij ook wel hoor.

Toine Rorije

Hoe bedoel je?

avatar van musicfriek
Ik vind gewoon dat de top 250 aan de hand van stemgemiddelden moet worden samen gesteld. Moet je eens kijken wat voor lijst je dan krijgt.... Dan staat dit album niet eens in de top 50 denk ik. Dan vind je bv. een Miles Davis in de top 10.

Toine Rorije
Want dat zou terechter zijn?

avatar van Paalhaas
Dat is al ruimschoots aan bod gekomen in het Toplijsten-topic. Ik ben het overigens wel met je eens.

avatar van musicfriek
Terechter weet ik niet. Voor de een wel en voor de ander niet. Hmmm, moeilijk onderwerp dit. Ik ga nu beetje off-topic merk ik. Zal de discussie in dat topic eens gaan lezen, nog nooit gekeken.

musicfriek schreef:
Hier ben ik het mee eens...

Electro_
Ik ook wel, maar dan wel met een minimum van 40/50 stemmen.

avatar van Arno
musicfriek schreef:

Maar dan krijg je ook meer livealbums en best ofs bovenaan (tenzij die niet meegerekend worden natuurlijk)

Niet zo'n top of zo'n top. Gewoon beide: een top gebaseerd op top-10 noteringen en een top gebaseerd op gemiddeldes.

Dan heeft ieder wat wils!

Electro_
Dat zou helemaal goed zijn natuurlijk. En het zou ook interessant zijn om dan de verschillen tussen die lijsten te kunnen bekijken!

Ik heb niet het idee dat dat bij jou minder het geval zou zijn, als ik naar je top10 kijk [/quote]

avatar van the viking
dircky007 schreef:

Dat zeg ik ook niet, ik wil alleen maar zeggen dat ik het vreemd vindt dat dit album zoveel beter dan de rest zou zijn. IK weet ook wel dat ik zelf populaire bands in mijn top 10 heb staan, waar op zich niets verkeerd mee is[/quote]

Wat opvalt :
The Unforgettable Fire van U2,heeft bij jou een aardige revival gemaakt qua stemwaardering van 0.5* naar 4.5* !

Dit album is bij mij ook een vuurtje wat niet gauw dooft !

met vriendelijke groet the viking

ja inderdaad, ik heb het ook gemerkt. Het is nooit mijn bedoeling geweest om dat album zo'n laag cijfer te geven. Gewoon foutje dus.

avatar van animalkrullie
Dit is een goed album, maar je moet wel in de mood zijn.

avatar van bert
Ik snap dat veel mensen dit goede muziek vinden, en nummers als karma police en subterranean homesick alien vind ik ook echt wel lekker om te horen, maar verder kan het album mij op de een of andere manier niet echt boeien. daarom een 3,5je

Ik vind het een beetje saaie muziek, allemaal beetje hetzelfde. Wordt er niet echt warm of koud van, misschien als ik depressief ben ofso. Nee, niet echt mijn smaak.

teutoon
musicfriek schreef:

Op zich is hier wel wat voor te zeggen natuurlijk, aan de andere kant ook weer niet. Bij nieuwe of onbekende artiesten geef je soms een hoger cijfer dan bij je favoriete, dat betekent niet dat het nieuwe nummer in je eeuwige top 10 gaat staan, tijdelijk misschien, maar de meeste top 10s blijven wel langer staan.

Kortom het verband tussen je top 10 en stemmen is niet 100 %, wat ook logisch is.

avatar van Paalhaas
teutoon schreef:

Ik kan hier werkelijk geen touw aan vast knopen.

avatar van musicfriek
Ik zie de logica er ook totaal niet van in...

avatar van Yak
Yak
Hoort bovendien hier thuis.

avatar van Darkshines
Ik wil gewoon mensen waarschuwen dat je niet direct moet denken dat omdat OK computer op nummer 1 staat, niet anders dan goed kan zijn. Mensen lopen heel snel mee in dat soort lijstjes, al wil ik wel zeggen dat dit album zeker een hoge plaats verdient, maar niet met het dubbele van de punten voorsprong. Dat is een klein beetje overdreven[/quote]

Ik vond Ok C al geweldig voordat ik mij aanmelde bij musicmeter en de plaat bestaat zowieso al sinds 1997 dus, voor velen is dit album al lang bekend. Maar er zullen idd zeker mensen zijn die kijken naar de toplijsten voor dat ze zelf gaan samenstellen.

avatar van HiLL

Dat zou een pijnlijke constatering zijn.