Radiohead - OK Computer (1997)

Label: Parlophone

1. Airbag (4:44)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Subterranean Homesick Alien (4:27)
  4. Exit Music (For a Film) (4:24)
  5. Let Down (4:59)
  6. Karma Police (4:21)
  7. Fitter Happier (1:57)
  8. Electioneering (3:50)
  9. Climbing Up the Walls (4:45)
  10. No Surprises (3:48)
  11. Lucky (4:19)
  12. The Tourist (5:24)
  13. Polyethylene (Parts 1 & 2) * (4:23)
  14. Pearly * (3:37)
  15. A Reminder * (3:53)
  16. Melatonin * (2:09)
  17. Meeting in the Aisle * (3:09)
  18. Lull * (2:29)
  19. Climbing Up the Walls [Zero 7 Mix] * (5:19)
  20. Climbing Up the Walls [Fila Brazillia Mix] * (6:25)
  21. Palo Alto * (3:44)
  22. How I Made My Millions * (3:09)
  23. Airbag [Live in Berlin] * (4:49)
  24. Lucky [Live in Florence] * (4:36)
  25. No Surprises [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (3:58)
  26. Climbing Up the Walls [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97)] * (4:21)
  27. Exit Music (For a Film) [BBC Radio One Evening Session (05 / 28 / 97] * (4:35)
  28. I Promise * (3:59)
  29. Man of War * (4:29)
  30. Lift * (4:06)
avatar van Music4ever
HiLL schreef:

Dat zou een pijnlijke constatering zijn.

En toch denk ik dat het wel zo is.

avatar van Paalhaas
Darkshines schreef:
Ik vond Ok C al geweldig voordat ik mij aanmelde bij musicmeter en de plaat bestaat zowieso al sinds 1997 dus, voor velen is dit album al lang bekend.

Er bestaan meer toplijsten dan die van MuMe. En die bestaan meestal ook al langer.

avatar van Darkshines
Paalhaas schreef:

Daar heb je gelijk in.

thru life
De geweldige Tom York levert een echte klasieker af met deze heerlijke relax plaat.
Karma polic en lucky zijn eigenlijk de beste tracks.
Top

Electro_
Ahh No Surprises

avatar van the viking
Redelijk goed album met een aantal schitterende nummers als Let Down en Karma Police samen met Street Spirit van The Bends(kippevel song) behorend tot mijn absolute favorieten ! In z'n totaliteit zullen ze in mijn optiek nog flink moeten doorgroeien om ooit het artistieke niveau van Neil Young te halen !

avatar van HiLL
Is toch niet te vergelijken met Dhr. Young?

Met vriendelijk groet, HiLL

avatar van lebowski
Daar denkt de viking duidelijk anders over.

met vriendelijke groet lebowski

Ik zie de overeenkomst ook niet erg, maar ben eigenlijk altijd uitermate gesteld op de mening van the viking.

met vriendelijke groet rayman

avatar van the viking
Wat ik ermee probeerde te zeggen dat het totale ouvre van Neil Young tot dusver op mij een groter impact heeft gehad dan Radiohead, en misschien is eerlijkheidshalve de vergelijking ook wel een verkapte noodkreet om MusicMeter leden te bewegen eens wat meer naar de muziek van Neil Young te luisteren en eventueel een (eerlijke) stem uit te brengen gerelateerd aan de nu bestaande (scheve) stemmenverhouding !

Qua muziek hebben ze inderdaad weinig raakvlakken !

met vriendelijke groet the viking

Tja, doe dat dan voor een echt onbekende artiest. Neil Young krijgt al behoorlijk wat aandacht hier op MuMe hoor.

Met vriendelijke groet obsessed

avatar van VanDeGriend
Met vriendelijke groet VanDeGriend

VanDeGriend schreef:
Met vriendelijke groet VanDeGriend

Ha VanDeGriend al in de stemming voor het concert van TOTO over enkele maanden ?

avatar van bloempje24
Zijn daar nog kaartjes voor te krijgen...? Ik heb begrepen dat de fanclub deze massaal heeft opgekocht en er mee langs de deuren gaat, net als jehova's.

Misschien komt Radiohead ook nog naar Nederland dit jaar. Het nieuwe album moet in de zomer in de winkels liggen en er zijn al wat concerten gepland, maar helaas vooral festivals en geen eigen concerten.

bloempje24 schreef:

Met vriendelijke groet, The Flower24

Het begint écht uit de hand te lopen hé!

avatar van gemaster
Ik zit ook met smart te wachten dat ze weer naar NL komen.

Vind het een aardige band,maar net wat teveel Psychedelisch,ze proberen een beetje Floyd naar mijn mening te immiteren.Maargoed,wel een mooie album,met een wat depri stemming,voor zo af en toe eens.
Maar deze plaat krijgt van mij een 4.

avatar van HiLL
Imitatie van Floyd? Geinspireerd dat wel misschien, maar imiteren niet bepaald.

shappy1010
Zelfs in de radiohead topic hebben jullie het nog over Toto.

Ace
bloempje24 schreef:

avatar van bert
Hoe 2 luisterbeurten ook mijn gevoel bij het album kan veranderen :s van 3,5 naar 4,5
zal wel komen door mijn stemming. als je een beetje down bent klinkt het album veel lekkerder.

HiLL schreef:
Imitatie van Floyd? Geinspireerd dat wel misschien, maar imiteren niet bepaald.

Neen, inderdaad. Radiohead staat wel degelijk met zijn beide benen stevig in de 21ste eeuw, dunkt mij.

avatar van MJ_DA_MAN
ik als (grotendeels) hiphop fan dacht, laat ik dit album maar is beluisteren (mijn vader is grote fan van Radiohead), en het klonk werkelijk voortreffelijk, en dat komt niet vaak bij mij voor mij een niet-hiphop album.
een dikke 4*

Na de bends en pablo honey geluisterd te hebben op aanraden van een vriend van me, kreeg ik ook dit album in mijn handen gedrukt. Na een paar keer luisteren een van mij lievelingsalbums geworden.

Xander
Heel heel erg sterk album, zonder twijfel. Ik geef het 4,5*, maar ik ben nog niet zo overtuigd als heel wat MM-ers die het op 1 in hun top 10 zetten.

Xander schreef:

Deze plaat is de meest overschatte ooit op deze site waarschijnlijk
Natuurlijk een dijk van een album, maar verdient niet de straatlengte voorsprong die ze nu krijgt (op coldplay dan nog als ik me niet vergis )

Maar dit volledig terzijde

J Casablancas
Waarom niet dan? Nogal eenvoudig om dat zo te zeggen, maar leg dan tenminste wel uit waarom.

avatar van mathias
Nogal moeilijk om uit te leggen ook hoor

Goh, dat is écht wel moeilijk uit te leggen. Laat er eerst en vooral geen misverstanden rond verstaan, dit is wel degelijk een schitterend album! Anderzijds, en hier ga ik heel wat reactie op krijgen omdat ik tegen een aantal heilige huisjes ga schoppen, heb ik soms de indruk dat de users op deze site dit album 5* geven en op 1 in hun top10 zetten gewoon omdat iedereen dat doet. En alsjeblieft, post hier nu geen reactie op dat iemand zich persoonlijk beledigt voelt of zo, want wat ik zeg, dat is een reactie die ik in het algemeen geef en niet op een specifieke user gericht. Ik zou wel gek zijn, want ik geef het ook de volle mep. Alleen getuigt het van niet veel realiteitszin om deze plaat allemaal op één te zetten terwijl er nog zoveel albums zijn met een gelijkaardige (en ja, zelfs met een betere) kwaliteit als deze. Natuurlijk valt over smaak niet te twisten, natuurlijk mag dit album op één staan, dat maakt me niet zoveel uit, misschien/waarschijnlijk staat hij ergens wel terecht zo hoog. Wat echter niet klopt, is de ellenlange voorsprong die hij heeft op de rest. Je kan gaan roepen dat je Fitter Happier in de lijn van het album/verhaal vindt passen, maar een échte song is dat toch niet. Dat alleen al, zelfs al is het maar zo een klein puntje van kritiek, is al voldoende om de grote kloof niet te rechtvaardigen. Nu ja, opnieuw, ik post hier wel dit bericht maar heb geen zin om een ganse polemiek op te starten. Maak hier dan alsjeblief allemaal ook geen oeverloze discussie van. Mijn punt is gewoon: in een forum waar de liefhebbers van verschillende genres gelijk verdeeld zouden zijn, zou dit album niet zo afgemeten op 1 staan. Waarschijnlijk wel op 1, maar niet zo afgemeten. Dat was alles wat ik wilde zeggen.

avatar van Jazper
Je bedoelt eigenlijk dat mensen doen of ze de plaat 'goed' vinden om er bij te horen ofzo?

avatar van mathias
Neen, niet echt dat, eerder dat

een forum waar de mensen die zich (alternatieve) rockliefhebbers noemen niet in de meerderheid zijn, zou nooit met zo'n voorsprong een nummer één hebben, net omdat het van de alternatieve rockliefhebber wordt verwacht een dergelijk album op één te hebben. Ik zeg niet dat dit bewust gebeurt, ik weet zelfs niet of het gebeurt, maar ik denk wel dàt het gebeurt.