Vandenberg's Moonkings - Vandenberg's Moonkings (2014)

Label: Mascot

5. Steal Away (3:12)
  6. Line of Fire (4:10)
  7. Out of Reach (3:40)
  8. Feel It (3:16)
  9. Leave This Town (4:21)
  10. One Step Behind (4:40)
  11. Leeches (4:25)
  12. Nothing Touches (3:09)
  13. Sailing Ships (4:54)

met David Coverdale

Guitars & Wings schreef:
Het is hypocriet om eerst een plaat af te keuren ("af te zeiken"), en om het even later over een andere boeg te gooien en met een onnozele vraag een niet-relevante discussie te willen opstarten om goedkeuring te willen ontvangen en forumvriendjes te kweken.

Argumentum ad hominem.

Ozric Spacefolk
Edwynn schreef:
Laat die Heerink maar lekker in zijn RTL4 omgeving blèren. Astemblieft zeg. Die man weet echt niet meer wat rocken is. Hoving is een uistekende zanger.

Hoving is een beetje een ontdekking van mij.
Echt een erg goede zanger.

avatar van Edwynn
Zat heel vroeger in Bagheera. Daar schreef Aardschok eind jaren 80, begin jaren 90 vrij regelmatig over. Met die band is het op wat sterke demo's na nooit gelukt. Ik gun hem de erkenning via Vandenberg van harte.

Ozric Spacefolk
Ik had vorige week ook een plaat van een oud bandje van hem toegevoegd. Ook dat brak geen potten.
Ik ben ook blij voor hem. Maar ook dat er weer eens lekker op een rockplaat wordt gezongen.
Dit type zang, bij dit type rockmuziek, is een goed huwelijk.

avatar van De buurman
Zijn stem is uitstekend. 't Blijft echter wel een beetje hoorbaar Nederlands. Ik ben benieuwd hoe een Amerikaan hiernaar luistert. Aan de andere kant, de Scorpions waren razend populair in de States, ondanks dat 'Allo 'Allo accent van Klaus Meine.

avatar van gewe
goeie swingende rock-cd na een paar draaibeurten begint de cd echt te swingen er staat geen misser op,volgende x niet zo lang meer wachten [of misschien juist wel adje vanden berg!]
het #er lust & lies wat de opener is van deesch zo swingende plaat doet mij elke x aan het begin van het #er denken aan de amerikaanse versie van hocus pocus van focus.

avatar van SemdeJong
Rockt lekker. Prima Led Zeppelin invloeden

De buurman schreef:

Maar ach wat lul ik nou. Voor elke hardrocker tussen pak 'm beet 35 tot 65 is dit gewoon ongekend lekker.

En voor iemand jonger dan 35 ook!
Zoals al meer gezegd; het is een 'groei-plaat', welke ik na elke luisterbeurt meer ben gaan waarderen. Er staan echt fantastische nummers op! Vanavond in De Pul (wederom uitverkocht) maar eens luisteren of het live ook stand houdt. Ik ben wel bang dat de arrangementen met strijkers en achtergrondzang gemist gaan worden, met name in nummers als Good Thing en Feel It, maar dat gaan we zien. Ik heb er zin in!

Hé Stormwind. Zijn muziek houdt live zeker stand. Vorige week was ik er in de Boerderij getuige van. Prima zanger ook en een heel jonge drummer. Natuurlijk komen ook oude rockers van VanderbErg en Whitesnake langs

avatar van Stormwind
Thanks! Dat maakt het vooruitzicht nog beter

avatar van jailhouserocker1
Vanavond gezien in De Pul: Kan het in dit geval eens zijn met Neal vwb dat de muziek live stand houdt. Alleen mist de band m.i. een "gezicht". Natuurlijk zou dit Ad zelf moeten zijn, maar die laat zich gedurende het optreden niet of nauwelijks zien. Hovink probeert als zanger wel het gezicht van de band te zijn, maar is hiervoor te houterig en maakt hierdoor te weinig contact met het publiek. Gevolg is dat ik het gevoel had naar een goed voorprogramma te kijken ipv naar een hoofdact. De show liet een onsamenhangende band zien, zonder een echte smoel, maar met een geweldige ritmesectie, een goede zanger en een "wereldberoemde" gitarist die zich verstopte op het podium en er regelmatig naast zat bij zijn solo's. Conclusie: veelbelovende band die live nog heel veel te leren heeft en waarbij Ad wel naar de zangkwaliteit van de zanger heeft gekeken maar niet naar de podiumpresentatie, iets wat hij zelf totaal niet heeft. M.i. had hij beter een complementaire en ervaren zanger aan kunnen trekken die de band kan "vertegenwoordigen" op het podium, dan was het geheel wellicht niet zo stijf en amateuristisch overgekomen. Dit staat los van de geweldige stem die de man heeft.

@ jailhouserocker 1: geen verkeerde drummer , toch. Nog echt een jonkie

avatar van The_CrY
Eigenlijk wat vlakke rock met een nostalgische reuk. Het zegt eigenlijk genoeg dat ik pas bij "Sailing Ships" opveerde omdat ik écht iets bijzonders hoorde. Dan blijkt dat weer een Whitesnake heropname te zijn. Op zich luistert het album lekker weg, maar het bevat wat weinig variatie, weinig creativiteit en gewoon standaard classic rock. De uitvoering is wel prima, dat zeker, met de heerlijke gitaarsound van Ad Vandenberg op de voorgrond. Niet slecht dus, maar verre van bijzonder.

avatar van Stormwind
Ik miste ook echt iets op het podium. Ik wijt het aan het feit dat dit pas de derde headline show is die ze samen spelen. Ik denk dat wanneer je deze band over een maand of 3 weer ziet, het heel anders is en dat ze dan echt knallen. Want individueel zijn het stuk voor stuk geweldige muzikanten!

Ik vind het echt jammer overigens dat ze met (mijn favoriete nummer) Line Of Fire openen; dat is zo'n knalnummer en het geluid was zo belabberd (werd iets beter, maar wat mij betreft bleef de zang veel te zacht) dat dat nummer helemaal niet over kwam. Op het album knalt het er zó uit, dat bleef nu achterwege helaas.

Anyway, ik kijk er wél naar uit ze op Fortarock weer te zien. Hopelijk dan iets minder onwennig.

avatar van Edwynn
Ach, het was vermakelijk en ik heb er weer eens een gesigneerde cd bij. Aardige gasten. Ook de baas zelf. En de cd is ook nog eesn buitengewoon aardig. Op de ballades met hun nietszeggende strijkertjes na.

avatar van jailhouserocker1
@ Neal: idd, is lekker druk bezig ook, mooi om te zien.

Stormwind schreef:

Dat ligt dan aan de man achter de knoppen, want dat was in Zoetermeer ook al zo. De gitaar van Adje stond i.v.m. de zang (veel) te hard.

avatar van lynyrd
Ik moest even wennen aan de zang, want je hoort bijna de hele cd door Led Zeppelin en Whitesnake (zeker niet vreemd) en dat laatste nummer sailing ships dat is een beetje afgezaagd...

Vraagje aan de mensen die ze live hebben gezien. Ik heb wat live opnames gehoord op youtube en realiseer me dat ik daar niet teveel op af moet gaan, maar mist de band live een extra gitarist, toetsenist en een 2e stem? Of klinkt het als een klok en is het goed zo?

De plaat klinkt erg lekker trouwens.

avatar van jailhouserocker1
@Musica Amens: Het klinkt zeker niet slecht, al was de mix niet helemaal geweldig omdat de zang wat zacht stond. Ik vond de met name de presentatie tegenvallen. Het was wat houterig en tam allemaal waardoor het optreden me tegenviel. Maar het was zeker niet zo slecht om je aan te raden om niet te gaan. Het valt trouwens op dat er nauwelijks recensies zijn van hun optredens, terwijl het toch "groot" nieuws was dat Van den Berg weer op ging treden.

jailhouserocker1 schreef:

Ik denk dat dit komt omdat we toch niet te maken hebben met een echte band, maar met de hoofdrolspeler in de vorm van Ad en een stel hired guns. Bij een nieuwe band die echt vanuit een stel beginnende en bevriende muzikanten is ontstaan zul je veel meer gretigheid zien.

avatar van jailhouserocker1
Zou kunnen, maar juist vd Berg viel me enorm tegen. Liet zich niet of nauwelijks zien, zou m.i. de kartrekker moeten zijn. Daarnaast was zijn spel ook niet bepaald foutloos. Hij was juist degene van wie ik meer verwacht had.

avatar van Faalhaas
Jammer. Maarja hij heeft jaren niet meer gespeeld en is ook niet de jongste meer natuurlijk Ik zou Ad tegenwoordig liever in een wat andere setting zien spelen. Meer ingetogen en acoustisch zoals met David Coverdale toen op Starkers In Tokyo bijv. Ik denk dat hij dan meer tot zijn recht komt.

Ik heb nog wat nummers opnieuw geluisterd trouwens, maar nee ik vind het niet zo sterk. Het songmateriaal overtuigt me niet en ik blijf de zanger geen hoogvlieger vinden. Zijn stem irriteert me zelfs wat na een aantal nummers. Ik blijf dus bij mijn 2*.

avatar van iggy
Faalhaas schreef:
Jammer. Meer ingetogen en acoustisch zoals met David Coverdale toen op Starkers In Tokyo bijv. Ik denk dat hij dan meer tot zijn recht komt..

Zo geweldig staat hij daar echt niet te spelen.

iggy schreef:

Zo geweldig staat hij daar echt niet te spelen.

Nee, maar zittend gaat hem het hem gelukkig allemaal een stuk beter af.

avatar van iggy
Ik wist dat deze flauwe opmerking zou komen.

jailhouserocker1 schreef:

Mee eens, dat viel mij ook op.
Ik denk dat dat ook "onwennigheid" is door de nieuwigheid van dit viertal. Ik ga ze op Fortarock weer zien en verwacht (en hoop!) dat die presentatie dan een stuk beter is....

avatar van henk01
Deze op de kop getikt, maar eens luisteren.