Radiohead - Kid A (2000)

Rock / Electronic
Label: Parlophone

1. Everything in Its Right Place (4:11)
  2. Kid A (4:44)
  3. The National Anthem (5:51)
  4. How to Disappear Completely (5:56)
  5. Treefingers (3:42)
  6. Optimistic (5:16)
  7. In Limbo (3:31)
  8. Idioteque (5:09)
  9. Morning Bell (4:35)
  10. Motion Picture Soundtrack (7:01)
  11. Everything in Its Right Place [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:04)
  12. How to Disappear Completely [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (6:37)
  13. Idioteque [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:12)
  14. The National Anthem [BBC Radio One Evening Session - 15/11/00] * (4:43)
  15. Optimistic [Lamacq Live in Concert: Victoria Park, Warrington, England - 02/10/00] * (4:39)
  16. Morning Bell [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:25)
  17. The National Anthem [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:01)
  18. How to Disappear Completely [Live at Canal+ Studios, Paris] * (5:56)
  19. In Limbo [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:42)
  20. Idioteque [Live at Canal+ Studios, Paris] * (4:12)
  21. Everything in Its Right Place [Live at Canal+ Studios, Paris] * (6:42)
  22. Motion Picture Soundtrack [Live at Canal+ Studios, Paris] * (3:54)
  23. True Love Waits [Live in Oslo] * (5:04)
avatar van hoi123
Dan ben ik verder in de evolutie dan de gemiddelde mens.

avatar van niels94
Ik vond Idiotique een nummer die er voor mij al vrij snel uit sprong, we moesten voor ckv (hatelijk vak) muziek bij foto's/schilderijen zoeken en toen heb ik Idiotique dus ergens voor gekozen, daarvoor erg goed naar het nummer geluisterd en toen viel me de pracht hiervan pas echt op.

Werkelijk fantastisch nummer, net als de rest van het album. Er zit echt zo'n angst-emotie in... wow

avatar van hallo!
My Addiction schreef:
Ik denk dat ik het zo ga doen ja. Idioteque kende ik al maar dat vind ik nog altijd rare spasten muziek sorry

Dat is er juist zo fantastisch aan. Live is Idioteque nog beter dan op Kid A.

Ravenous
Gewoon. Een van de beste nummers ooit gemaakt. Zo.

avatar van My Addiction
Ik denk dat het nog een tijdje zal duren eer ik die genialiteit inzie ..

Daar is ook helemaal niks mis mee. Je hoeft 'm ook niet leuk te vinden, natuurlijk.

Christoph
Nog eens dit album bovengehaald en moet zeggen dat ik nog altijd niet goed snap waarom dit tot hun beste werk gerekend wordt. Ik wil niet tegen de schenen schoppen van de fans of zo (ben zelf ook een grote fan), maar erg vernieuwend is het allemaal niet.
Ik moet er wel bij zeggen dat ik al een hele hoop Autechre/BoC/Four Tet geluisterd had, voor ik deze hoorde. In dat opzicht (en wanneer je Thom Yorke hoort refereren aan allerlei Warp-artiesten) is het toch niet erg vernieuwend.
Uiteraard is het wel een radicale ommekeer voor een band als Radiohead. Dan vind ik Amnesiac toch een beter album. Staan meer echte songs op die ook ontroeren.
Kid A is imo meer een oefening. Uiteraard zijn er wel heel sterke nummers (Everything In Its..., National Anthem, In Limbo), maar zoals gezegd ook een hele hoop oefening.
Dus ja, voor mij meer een overgangsplaat. Desalniettemin een essentiële RH-plaat.

avatar van Pinsnider
Ook ik heb hem na jaren weer eens uit het vet gehaald. Mij bekruipt echter een heel anders gevoel dan Christoph; hier en daar klinkt het bijna of de heren van Radiohead in een melige bui waren. Ze waren zich er waarschijnlijk volkomen van bewust dat als ze een scheet zouden opnemen en die drie keer links- en rechtsom zouden samplen de plaat nog steeds zou verkopen en de critici woorden tekort zouden hebben om deze gedurfde nieuwe stap te bewieroken...
Daarom is dit geen minder interessante plaat, maar ik heb mijn reserves ten opzichte van de jubelstemming van anderen...

Pinsnider schreef:

avatar van vork666
Hij heeft wel gelijk, Radiohead was verzekerd van een groeiend leger aan bewonderende critici en fans en het levert vernieuwende bands als Radiohead altijd extra bonus-Airmiles op als ze ineens een andere richting in slaan, wat die richting ook mag zijn.
Prima trouwens dat ze wat anders doen (OK Computer was waarschijnlijk sowieso moeilijk te overtreffen), valt alleen maar aan te moedigen. Het eindresultaat mag van mij overigens bij het vuilnis.

avatar van jellecomicgek72
Idioteque

Over Idioteque:
Ravenous schreef:
Gewoon. Een van de beste nummers ooit gemaakt. Zo.

En dat voor een rip-off van Autechre's Second Bad Vilbel.

avatar van niels94
Ik ging gisteren naar de muziekwinkel om o.a. deze te kopen. Kom ik daar, hebben ze alleen de Deluxe versie. Ik vroeg het dus aan de kassa, die man ging zoeken verteld hij mij dat de 'normale' versie moeilijk te verkrijgen is, alleen via Japan ofzoiets, en dus duurder is dan de deluxe edition. Toch maar de deluxe edition meegenomen, maar heeft iemand een idee waar het op slaat?

avatar van Arrie
Nee, ik heb de normale versie. Paar jaar geleden gekocht, geloof ik.

Edit: de normale versie, voor zover ik kan zien

avatar van niels94
Op Bol.com is de deluxe edition ook goedkoper Maar goed, nu dus nog extra materiaal erbij, ook leuk

avatar van Arrie
Hoeveel heb je betaald, en hoeveel is ie op Bol.com?

avatar van niels94
ik heb 16 euro betaald, op bol.com is de deluxe edition 19 euro. De regulier is daar 20 euro

avatar van Arrie
Had je beter via CDWow kunnen bestellen...

avatar van niels94
Die site kende ik niet eens. Daar hebben ze sowieso veel goedkope cd's. Is dat toevallig alleen met creditcard (dan had ik er toch niet aan gehad), anders handig voor de toekomst.

avatar van Arrie
Nope, iDeal. Werkt via internetbankieren, is heel simpel. En ze berekenen geen verzendkosten.

avatar van niels94
Jezus, alles is daar goedkoper

avatar van Arrie
Enige nadeel is dat het wat langer duurt voor je cd's aankomen dan bij Bol.com. Maar ze komen bij mij wel altijd aan, dus gewoon iets meer geduld hebben.

avatar van niels94
Ik heb trouwens nu een deluxe edition met op CD 2 live versies van nummer en andere opnames, horen die niet bij 'bonustracks' te staan eigenlijk?

avatar van Arrie
Die mag je inderdaad toevoegen als bonustracks.

avatar van My Addiction
Everything in its right place wat een lekker vet nummer!
Kan je dat zelfs een nummer noemen? Lijkt op iets totaal anders

avatar van Arrie
Waarom zou dat geen nummer zijn?

avatar van vork666
Het is nummer 1 van Kid A zelfs

avatar van Leander1991
Muziek is opzoek gaan naar schoonheid maar ook durven er mee te breken.

Kid A is hier het voorbeeld van

*****

Kid A is het breken met schoonheid? Die mag je uitleggen...

Alsof hier geen mooie muziek op staat.

avatar van My Addiction
Gewoon, ik vind dat Everything in its right place compleet anders in een zit dan een nummer zou moeten ineenzitten. Het is zelfs harmonisch fout wist je dat? Het speelt noten op de piano die technisch gezien niet bij elkaar passen maar toch 'matcht' het. Everything in Its Wrong place eigenlijk