Michael Jackson - Dangerous (1991)

Pop / Electronic
Label: Epic

1. Jam (5:39)

met Heavy D

2. Why You Wanna Trip on Me (5:24)
  3. In the Closet (6:32)
  4. She Drives Me Wild (3:42)
  5. Remember the Time (4:00)
  6. Can't Let Her Get Away (5:01)
  7. Heal the World (6:25)
  8. Black or White (4:16)

met Bill Bottrell

9. Who Is It (6:35)
  10. Give in to Me (5:29)
  11. Will You Be There (7:41)
  12. Keep the Faith (5:57)
  13. Gone Too Soon (3:22)
  14. Dangerous (6:57)
Jackson07
Persoonlijk kan ik niet keizen wel album van Michael ik het beste vind, want ze liggen mij allemaal erg goed. Errrrrug Goed!!! Dit album heb ik toch het meest beluistert, Will You Be There kreeg in 1993 toch een extra lading mee door de aanklachten, als je na de tekst luister en vooral het einde, dan weet je wat ik bedoel. Gone too soon die hier door sommige mensen als een van de zwakste nummers wordt bestempelt is na mijn mening toch een pracht van een nummer. En weer zit daar een verhaal achter, het verhaal van de aan aids overleden en goed vriend van Michael 'Ryan White'. Het nummer is daarom ook aan hem opgedragen. Vooral het live optreden op het Clinton gala waar Michael voor een hoop hoogwaardigheidsbekleders dit nummer zong was indrukwekkend. Al met al een erg goede cd, waar ik nu al 16 jaar plezier aan beleef. (wat gaat de tijd toch hard) 5**

avatar van MAS
MAS
Had als klein kind een kopie van Dangerous in mijn walkman. Later kreeg ik hem ook op cd. Vond toen vooral Heal the World en Black or White geweldig. Laatst heb ik hem weer een opgezet en het blijft een leuke cd.

EVANSHEWSON schreef:
Heb het de laatste paar weken herbeluisterd en een lichte opwaardering zit er zelfs in, van 4 naar 4.5 sterren !

Jam, In The Closet, Who Is it, Remember the Time, Black or White... het regent hier prima funky stuff, man!

****1/2

Mee eens !

Gras01
Helemaal objectief ben ik niet. Maar denk dat voor de ware popliefhebber dit toch een toppertje is, fan of niet. 5 sterren zullen alle Michael albums krijgen van Off the wall tot aan History, omdat ik gewoonweg niet kan kiezen welk album mij het beste ligt, voor mij zijn ze allemaal top. Kortom heerlijk album. Mijn persoonlijke favorieten zin toch wel: Jam, Why you wanna trip on me, In the closet, Who is it, Give in to me, Will you be there en Gone too soon.

avatar van ThingMan
Thriller is het mooiste, dit vind ik met Bad het vetste album. Dit vind ik zo'n goed album. Vette nummers, van rock tot rap. Heavy D op Jam. Slash op Give in to Me.

Geweldig album! vooral keep the faith raakt mij, simpelweg omdat het een boodschap geeft die ik op bepaalde momenten echt nodig heb. Ik kan ook op deze cd weinig slechte nummers opnoemen. Alle nummers hebben wel iets. Who is it, black or white, allemaal top nummers. Heal the world kan ik dagen naar luisteren zonder er genoeg van te krijgen. Zeker 5 sterren dus.

JolkiPalki
In the closet en Who is it zijn erg goede nummers. Verder is het wel vermakelijk maar niet veel bijzonders. Vanwege jeugdsentiment geef ik 3*.

avatar van rkdev
Na Thriller mijn meest favoriete album van The King of Pop.

De beats zijn echt supervet op dit album (Jam, Why You Wanna Trip on Me, She Drives Me Wild, Can't Let Her Get Away). De hitsingles waren goed (In the Closet, Remember the Time en Black Or White). En er staan een aantal échte pareltjes op (Who Is It, Give in to Me en Will You Be There).

Ben alleen niet zo te spreken over Heal the World en Gone Too Soon.
Verder echt TOP !! Halve* erbij.

Vandaag weer eens even gehoord.
Ik vind deze plaat nog steeds even goed als altijd.
Wat al paar keer hier gezegd wordt, veel tracks met lekkere beats met een paar afwisselingen zoals Will You Be There, Gone Too Soon en natuurlijk het heerlijke rockachtige Give In To Me.Naar mijn mening een goede samenstelling van de tracks voor deze plaat.
Hij laat duidelijk weer horen waarom hij The King Of Pop wordt genoemd.
Ik had trouwens wel naar dat concert van hem gewild at Londen in Juli, jammer genoeg kan ik dan niet maar gelukkig heb ik hem al eens live gezien

Tjerson85
Ook dit weer een geweldig album van Michael Jackson. Heerlijke nummers als Jam, Heal The World, Will You Be There en Gone Too Soon om er maar een paar te noemen!
Ook wel een paar mindere nummers waardoor het voor mij op 4 sterren blijft hangen maar de meeste nummers kan je naar blijven luisteren zonder dat ze ooit gaan vervelen!

avatar van PinkEclipse
De "King Of Pop" is dood. Heeft veel voor de muziek betekent en zal net als die andere "King" nog jaren van invloed blijven op de hedendaagse (en toekomstige) muziek. Is een leeftijdsgenoot en dat komt (dubbel) aan. 'k Zet hem uit respect en medeleven (met 'Thriller", 'Dangerous' en 'Off The Wall') in de rotatielijst.
Wie volgt??

Frostyx
Thrillert

avatar van Shelter
ik snap die respectdingetjes nooit, wat is de uitwerking ervan dan.
Michael Jackson staat in de toplijsten...en dan?
Wie gaat het lezen waardoor MJ er beter van wordt? Het is niet alsof Muscmeter de hele wereld over gaat.

Trouwens niet bedoelt als lullig zijn of zo hoor, maar ik ben altijd verbaasd over zulke acties als een artiest dood gaat.

OT:Jam,Remember the time, heal the world, black or white, give in to me...allemaal top nummers. Gewoon goede pop...
Wat er nu toch allemaal in de top 40 staat, geeft pop een hele slechte naam...MJ was een der laatste die kwaliteits pop kon maken. 4,5*

avatar van Doc
Doc
Daarnaast vind ik het ook iets engs hebben.
Dat er dan opeens en masse een statement moet worden gemaakt.
Zet toch gewoon een plaat van de beste man op, "verwerk" het op je eigen manier en val een ander er niet mee lastig.
Tja..... zo denk ik erover.

avatar van PinkEclipse
Wat mij betreft: het beste album van "The King Of Pop".
Vanwege zijn dood, draai ik zijn albums momenteel allemaal, waaronder deze.
De nummers op deze plaat vevelen mij niet, terwijl ik op de andere platen nummers hoor, die mij wèl het gevoel geven, ze vaak genoeg te hebben gehoord.
Nogmaals een geweldig album met prima nummers als: 'Jam', 'Black Or White' en de prachtige afsluiter 'Dangerous'.

Frostyx
Shelter schreef:
ik snap die respectdingetjes nooit, wat is de uitwerking ervan dan.
Michael Jackson staat in de toplijsten...en dan?

Met jou instelling verandert de wereld nooit!

avatar van CTK
CTK
Respectdingetjes......

Als je een plaat veel draait, dan hoort die toch zowiezo al in de rotatielijst

JolkiPalki
Frostyx schreef:

Met jou instelling verandert de wereld nooit!

Hoe zal de wereld in godsnaam veranderen door Michael Jackson in je rotatielijst te zetten? Ik ben het volkomen eens met Shelter.

We hoeven nu hij dood is niet opeens te doen alsof we allemaal beste vriendjes met hem waren en het O zo goed met Jackson voor hadden. Hij werd de laatste 15 jaar meer uitgekotst dan toegejuicht. En nu hij dood is leven we opeens allemaal mee. Dat vind ik vreemd, ook de media beschouwd hem nu als held terwijl hij eerder het pispaaltje was.

Desondanks vond en vind ik zijn muziek fantastisch, ook deze Dangerous.

avatar van rudiger
Dit is zijn laatste goede plaat , vind hem zeker gelijkwaardig aan Thriller.
4,5 ster

avatar van T.A.
Shelter schreef:

We zitten hier op Musicmeter, we houden dus erg van muziek. MJ was 'the king of pop'. Het was meer dan alleen de kwaliteit van de muziek. Alles eromheen maakte het bijzonder, entertainment, dans, uitstraling, originaliteit etc.

Omdat hij overleden sta je, op een site als deze, daarbij stil. Logisch.

avatar van steven
heal the world is echt zo genant , wordt alleen overtroffen in slechtheid door the earthsong

dit is 1 van zijn slechtste platen , geen schaduw van goede platen als thriller en off the wall , en zelfs nog (veel) slechter dan Bad

avatar van devel-hunt

Helaas ging de aandacht steeds meer uit naar zijn privéleven waardoor hij min of meer 'ongewenst' was geworden in de USA waar zijn platenverkoop sinds midden jaren 90 dramatisch inzakte, en hij sinds zijn vermeende toestanden met kinderen op vele radiozenders is geboycot. En nu hij dood is, is iedereen weer zijn vriendje. Vreemde wereld!!

avatar van John Frusciante
devel-hunt schreef:
En nu hij dood is, is iedereen weer zijn vriendje. Vreemde wereld!!

Je hebt helemaal gelijk

Father McKenzie
Tja, een pak minder dan Thriller en Bad, maar toch nog een behoorlijk album.
Nerveuze beats en ophitsende ritmes bepalen de sound van dit album.
In The Closet, Remember The TIme, Who Is It en Black Or White vind ik de toppers.
De meer ballad-achtige dingen zijn me vaak te slijmerig en niet echt mijn ding.

avatar van musician
devel-hunt schreef:
Tot aan 'Bad' een idool voor miljoenen, daarna ging het snel achteruit, deze plaat had nog wel iets van succes maar kon al niet meer tippen aan voorgaande. De productie is cleanisch en onpersoonlijk, hoewel er nog een aantal goede nummers op staan, Black & White en heal the world zijn de bekendere nummers. (...)

Ik ben het hier helemaal eens met Devel-hunt: Dangerous is naar mijn mening helemaal geen schim meer van Off the wall, Thriller en Bad.

Cleanisch en onpersoonlijk noemt hij het, ik zou er nog bij willen zeggen een writersblock, composities van lik me vestje.

Dat Devil-hunt en ik het eens zijn moet haast wel leiden tot de conclusie dat het waarschijnlijk ook zo is

Maar ook serieus, ik vind de cd eigenlijk geen doorkomen aan, de eerste van Michael Jackson met deze zonderlinge conclusie.

musician schreef:

En ik weer niet met jou . Natuurlijk het is geen Off the Wall of Thriller, maar ik hoor deze plaat liever dan het erg gedateerde Bad.

Ben alleen niet zo te spreken over Heal the World en Gone Too Soon (te klef). Verder echt TOP !!

avatar van rudiger
rkdev schreef:

Helemaal mee eens .

Davez
devel-hunt schreef:

Ik vraag me dikwijls af hoe mensen durven beweren dat MJ na bad niets relevant meer heeft uitgebracht. Ik ben jarenlang een fervent "chart" volger geweest met de daarbijhorende verkoopscijfers.

Daaruit blijkt dat er een minimum van 25 miljoen verkochte exemplaren van dit album zijn, niet eens veel minder dan die van "bad" zelf. 4 singles bereikten de top 10 in de USA waarvan 1 nummer 1 hit. In de UK waren er maar liefst 7 top 10 noteringen.

Vervolgens blijkt ook nog eens dat vele fans dit werk minstens zo hoog aanschrijven als dé popplaat aller tijden "Thriller"

Davez
De bijhorende dangerous tour verbrak vervolgens ook nog eens alle records wat betreft toeschouwersaantallen.

Van deze plaat zijn nummers als Black or White , Heal The world en Remember The Time toch echt wereldhits geworden. Dat wil niet zeggen dat je ze goed moet vinden maar ze verkochten niet voor niets miljoenen singles destijds.