Coldplay - Ghost Stories (2014)

Label: Parlophone

1. Always in My Head (3:36)
  2. Magic (4:45)
  3. Ink (3:48)
  4. True Love (4:05)
  5. Midnight (4:54)
  6. Another's Arms (3:54)
  7. Oceans (5:21)
  8. A Sky Full of Stars (4:28)
  9. O (7:46)
  10. All Your Friends * (3:31)
  11. Ghost Story * (4:17)
  12. O [Reprise] * (1:37)
  13. Midnight [Jon Hopkins Remix] * (10:05)
  14. Midnight [Giorgio Moroder Remix] * (8:37)
  15. Midnight [Phones 4AM Remix] * (10:56)
Hadden ze Moving to Mars en Atlas op Mylo Xyloto gezet dan ging ik het misschien een iets beter album gevonden hebben. Dat waren nummers die tenminste de nodige creativiteit hadden.
Bij Midnight, Magic en Oceans blijken ze toch wel terug iets minder bombastisch en stadium-rock te gaan (gelukkig). Voor mij zijn het 3 goede voorbodes voor een goed album. Niet spectaculair, maar toch stukken beter dan Mylo Xyloto.

avatar van niels94
Alsof Parachutes zo onnoemelijk creatief was. Gewoon een sfeervol en symphatiek album met goed geschreven liedjes. Als ze zoiets hier inderdaad weer klaarspelen ben ik blij. Ik ben wel benieuwd wat ze gaan neerzetten.

tuktak
Een extreem sfeervolle classic produceren vereist juist een hele hoge mate van creativiteit., anders krijg je zoiets natuurlijk niet voor elkaar.

avatar van niels94
Uiteraard, om een muziekalbum in het algemeen te maken heb je veel creativiteit nodig. Ik bedoel het relatief. Ikzelf vind dat de charme van Parachutes hem niet in enorme creativiteit zit, qua vindingrijkheid - of wat zijn dan de ongelooflijk creatieve 'ideeën'? Hoeft ook niet. Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel. Het is de warmte en de pakkendheid in context van klein gehouden liedjes. De wijze waarom Chris Martin liedjes uit zijn mouwen schudt is natuurlijk wel bewonderenswaardig, al bevalt lang niet alles van Coldplay me even veel. Ik zou niet durven stellen dat Parachutes creatiever is dan Mylo Xyloto. Door de sound en het algehele gevoel bevalt die eerste me wel beter.

avatar van mr-mucho
Coldplay – “Always In My Head”

Chris Martin bij bbc1, gedeelte van opening track te horen. Jammer dat ze er doorheen lullen op het begin en einde.

avatar van wvv89
En de tweede officiële single, A Sky Full of Stars:
YouTube - Coldplay - A Sky Full Of Stars (Official audio)

Lekker nummer hoor!

avatar van WhyNotSmile
Ik was voorzichtig optimistisch gestemd na het live concert op 3fm een paar dagen geleden, maar dat optimisme is weg. Wat een verschrikkelijk nummer is A Sky Full Of Stars. Jammer

Deranged
Een beetje wat de titel ons al kon doen vermoeden. Erg slap en zouteloos en op een gegeven moment een afgezaagde electronica bombast die er niet echt in slaagt de geringe inhoud te verbloemen.

Blijft een matig bandje dit, het is alleen maar minder geworden.

avatar van Eveningguard
Hemeltergend slecht dat "A Sky Full of Stars". Ik dacht dat ze met Princess of China diep gezonken waren. Al het intieme en warme wat een nummer als Charlie Brown nog wel had is weg.

Dat nieuwe liedje is gewoon every tear.....part 2. Nog ff en we hebben het hele album al gehoord.

avatar van jellecomicgek72
A Sky Full of Stars is echt vreselijk. Irritante hipster shit. Oceans daarentegen vind ik wel een mooi nummer en doet me weer een beetje denken aan de oude coldplay. Kweet niet of dit album wat gaat worden. Het zijn ook maar 9 nummers dus als de rest volstaat met crap als bv een A Sky Full of Stars word het weer een onvoldoende.

Deranged
Ze klinken niet echt 'hongerig'.

Dat is het denk ik.

avatar van Jurr_on
Luister de preview van track 'O' in het Interview Zane Lowe met Chr...
De preview is te horen aan het einde van het interview op tijdstip 01:48:06.

avatar van Boris1
Nou, met elke release van een nieuw nummer wordt mijn enthousiasme al weer minder. Ik geloof dat ik hier wederom voor ga bedanken. Brrrr...

avatar van rkdev
'A Sky Full of Stars' is wel aardig, maar die "electronica bombast" had van mij ook niet gehoeven.
Maar wat ik van 'O' hoor komt dat voor mij toch wel in de buurt bij de nummers van de debuutplaat.

avatar van KKOPPI
Sky Full Of Stars, wat een misbaksel.

avatar van JoostBo
A Sky Full Of Stars is geproduceerd door Avicii, daar krijg je dit soort ongelukken van. Maar goed, ze zullen hierdoor wel weer een grote hit te pakken hebben...

Deranged
Tja, dat ze met zo'n gast in zee menen te moeten gaan.

Respect keldert verder.

Is het een grap.

Die titel, die tekst, en dan zo'n gastje om het af te maken.

Ik snap niet dat mensen zulke slechte muziek kunnen maken.

Lied met potentie, klinkt niet als Coldplay en een beetje bombastisch. Toch vind ik het best oke klinken en ik denk dat mijn mede leeftijdsgenoten het daar mee eens zijn.

avatar van The_CrY
Alle geloofwaardigheid die Coldplay bij mij had opgebouwd is nu wel in vier minuten even helemaal verdwenen. Hopelijk zijn dit soort fratsen beperkt tot één nummer.

avatar van RvS_009
Chris Martin heeft bevestigd dat het maar om 1 uptempo nummer gaat.

En de kritieken zijn wel te verwachten, maar coldplay doet toch al vanaf album 1 niks anders? Ze maken een aantal heerlijke en prachtige songs en ze willen daarnaast 1 of 2 echte radiohits hebben. Dit is vanaf Yellow, Clocks, Talk/speed of sound, Viva LA Vida en Paradise/Princess of CHina al het geval. Dit album kon niet uitblijven toch?

Maar als je daar doorheen luistert en de previews hoort van de andere nummers gaat dit album op het ene smetje na een pareltje worden. Heel emotioneel ook, op dat interview afgaand. Ik hoop dat ze net als every teardrop dit nummer goed in het album weten te verwerken en ze de impact wat kunnen beperken.

Al moet ik zeggen dat de live versie die ze vanavond bij later with jools speelden al 100x beter was. Synths op de achtergrond en echte drums en gitaarwerk op de voorgrond. Wordt het nummer een heel stuk beter ineens.

avatar van Appels123
Na Oceans gehoord te hebben dacht ik dat dit best een redelijke plaat ging worden, maar toen hoorde ik A Sky Full Of Stars...

avatar van The_CrY
RvS_009 schreef:

Nou, prima, ze hebben altijd hitgevoelige nummers gehad per album, maar alleen Princess of China en deze zitten vol met die cheesy electronics en beats die zenders als Slam FM spammen. Dus er is wel zeker meer reden voor kritiek.

Dikkop
Vreselijk die Avicii.

avatar van Screenager
Dit had ik niet zien aankomen. Was best enthousiast over Magic en Midnight en dan lappen ze dit weer.

Deranged
De singles van vroeger was ik ook niet echt fan van maar die hadden toch wel beduidend meer klasse dan dit.

Zelf altijd wel iets gehad met The Hardest Part, teksten zijn nooit hoogstaand geweest, maar er werd tenminste nog echt gemusiceerd en ook zat er nog iets van gevoel in.

khonnor
A sky full of stars....

zum kotzen....

coldplay goes fake house-trance...

avatar van davevr
Ik geef hier geen punten voor, ik snap het niet. Avici èn Coldplay, is een match made in hell. Noem mij dan maar een hater, I don't care. Voordien vond ik ze niet goed, maar ook niet slecht. Zoiets als mijn definitie van U2 na 1991. Music for the masses. Maar nu snap ik het niet meer. Proberen ze een Radiohead te doen en eindigen ze als the Black Eyed Peas?