Coldplay - Ghost Stories (2014)

Label: Parlophone

1. Always in My Head (3:36)
  2. Magic (4:45)
  3. Ink (3:48)
  4. True Love (4:05)
  5. Midnight (4:54)
  6. Another's Arms (3:54)
  7. Oceans (5:21)
  8. A Sky Full of Stars (4:28)
  9. O (7:46)
  10. All Your Friends * (3:31)
  11. Ghost Story * (4:17)
  12. O [Reprise] * (1:37)
  13. Midnight [Jon Hopkins Remix] * (10:05)
  14. Midnight [Giorgio Moroder Remix] * (8:37)
  15. Midnight [Phones 4AM Remix] * (10:56)
avatar van littleredbird
RvS_009, zo kijk er ook tegen aan, de band Coldplay. Op elke album een grote stadion-/radiohit, het verschil is alleen dat de grote hits t/m de 4de cd van stuk betere kwaliteit zijn. En nu gaan ze opeens dance party hits maken.

A sky full of stars is echt not my kind of music (why oh why avici??), een nummer waar je tegenwoordig mee dood wordt gegooid in de top 40. En net als Princess of China, heel erg vreemd op een Coldplay album. Paradise vond ik veel te veel van het overgeproduceerde spul hebben.
Wat ik niet begrijp is waarom de band niet wil realiseren dat er een grote groep mensen, steeds weer teleurgesteld wordt met dit soort nummers. Dit zullen voornamelijk mensen zijn die ze al jaren volgen. Coldplay lijkt meer geïnteresseerd te zijn in het verkrijgen van nieuwe/jonge fans, ik ben bang dat als ze zo blijven doorgaan de concertgangers steeds jonger worden en de 'oudere fans' geen zin meer hebben in een Coldplay dance party.

Dus, tegenwoordig moet ik dan maar de grote hits 'skippen' en kijken naar de rest van de muziek. Oceans, O en Midnight ben ik gelukkig wel enthousiast over.
Ik blijf 'stiekem' hoop houden dat mijn bandje, waar ik al zo lang naar luister, weer eens een keertje wat alternatiever/Indie/acoustischer etc. wordt. Ook met hun stadionhits!

JXL
Zo een experiment mag eens, maar zelfs een Avicii kan beter dan dit. Dit is echt een simpele house-melodie zoals er de laatste tijd wel duizend te vinden zijn...

avatar van sheep67
A Sky Full of Stars Ook Coldplay ontkomt er niet aan om een dance-nummer af te leveren. Zelfs Dolly Parton denkt na over een dance-album. Beetje jammer allemaal. Had veel hoop na het horen van de eerste 4 nummers maar dit valt even zwaar tegen (Magic, Midnight, Another's Arm en Always In My Head).

avatar van mr-mucho
Gadverdamme. Een afgezaagd house nummer dat de opbouw naar de release van dit album compleet verpest. In een klap toch een stuk minder benieuwd. De rest van de al eerder te beluisteren nummers waren van een redelijke kwaliteit, en dan hoop je dat de paar tracks die nog niet zijn gereleased iets bijzonders hebben te bieden. A Sky Full of Stars biedt bijzonder veel misselijkmakende dance bombast. Doe mij dan maar de bombast die op Viva La Vida was te horen.

Ach ik moet zeggen dat de liedjes die ik tot nu toe gehoord heb best aardig vind. Midnight is wel een soort Bon Iver rip off maar heeft een goede sfeer. Ik verwacht ook niet meer zoveel van Coldplay. Gewoon 9 liedjes die lekker wegluisteren.

avatar van The_CrY
Ik zie trouwens dat er drie bonustracks staan, maar op wat voor versie gaan die komen? Ik zie het zo 1,2,3 niet terug in winkels.

avatar van esteban
Ah, Coldplay. Niet meteen de makkelijkste groep. Als liefhebber van 't eerste uur kan ik alleen maar meegeven dat daar vooralsnog weinig verandering in gekomen is.

Blijft een band ter plaatse trappelen of jarenlang uit het zelfde vaatje tappen, zullen ze daar op afgerekend worden. Evolueren ze door ook wat anders te doen, is het hetzelfde liedje. Vaak merk ik dat men de nood voelt om Coldplay terug in het vakje te duwen waar ze, als we dat even nuchter bekijken, nochtans vrij stel na de start langzaam maar zeker uit gekropen zijn.

Van begin af aan werd reeds naar nieuwe insteken uitgeprobeerd. Coldplay doet dit naar mijn mening nog steeds op geslaagde wijze. Nieuw en anders zonder die eigenheid te verwaarlozen, laat staan te verliezen. En daarnaast staan er ook steeds rasechte Coldplay nummers op de albums die zelden als recyclage klinken en de "echte oude fans" kunnen bekoren.

Diezelfde oude garde "dwingt" Coldplay te kiezen. Van mij moet dat niet. Ik sta open voor al wat ze proberen en ben ergens best opgelucht dat ik niet tot de vastgeroeste generatie fans behoor. De mannen van Coldplay kijken, verkennen, leren, proberen uit en trekken vooral hun neus niet op om eens wat anders te doen. Terwijl ze tegelijkertijd ook blijven scoren met typisch Coldplay materiaal.

Waarom niet? Tot nu toe ben ik vooral verkocht aan "Midnight" (wat overigens ook ongelooflijk ver ligt van hun eerste albums) omdat het enerzijds puur Coldplay is, anderzijds ook een frisse sound heeft. "A Sky Full of Stars", tjah ... Het mindere nummer wat mij betreft. Maar minder goed dan een ander doordeweeks Avici nummer is het in ieder geval niet. Dankzij de Chris Martin touch. "Oceans" werd wél goed onthaald door de fans van 't eerste uur. Hier krijg ik dan weer een ietwat been there, done that gevoel bij. Zonder het slecht te vinden, overigens. "Magic" blijft hangen. "O" klinkt vertrouwd en weet te raken. En verder wacht ik op het volledige album.

Terzijde; De clip van "Midnight", fantastisch in al z'n simpliciteit.

avatar van Mctijn
Het laatste nummer in mijn Coldplay-playlist is "42" uit 2008, dus het wordt hoog tijd voor wat goede aanvullingen. De eerste nummers klonken aardig, maar na A Sky Full of Stars vrees ik met grote vrezen dat de playlist niet veel langer gaat worden. Het halve oog dat Coldplay nog volgde, draait ook weg....

avatar van RvS_009
The_CrY schreef:

Dit is een Target exclusive:

Coldplay: News - US Target edition tracklisting revealed

Chris heeft inmiddels dat de nummers later ook voor iedereen beschikbaar worden. Waarschijnlijk via itunes en spotify

avatar van TheRookie
Niks mis met de nummers die ik tot nu toe gehoord hebt. Coldplay is nu eenmaal Coldplay. Ik snap dat het niet 'hip' en 'cool' is om een band lief te hebben die aanbeden wordt door veel verschillende mensen. Chris Martin en consorten genieten van het maken van deze muziek. A Sky Full Of Stars is naar mijn mening toch een stuk beter dan de meeste nummers in de tegenwoordige top 40.

avatar van Tha)Sven
TheRookie schreef:
Ah kom op, waar verschilt dat dan zoveel van met de andere nummers? De opbouw en beat zijn behoorlijk gekopieerd van Avicii/SHM. Om nog maar niks te zeggen over de tekst.
Nee dit is net zo'n gedrocht als dat afschuwelijke nummer met Rihanna. Maar ik blijf hoop houden dat er nog een aantal mooie uitschieters op dit album staan net als bij MX.
Tegenwoordig weet ik voldoende als ik nog iemand tegenkom die al hun werk geweldig vind.

avatar van TheRookie
Wat weet je voldoende als iemand alle muziek van Coldplay goed vindt? Coldplay is nooit de band van de filosofische teksten geweest. Ik heb sowieso weinig met de vaak overdreven lastig te interpreteren teksten van bands. Ik heb een aantal nummers van Avicii geluisterd en ik zie er vrij wenig overeenkomsten in. Er zit amper een beat in A Sky Full Stars.

avatar van coldwarkids
... Amper een beat zee tie hoe noem jij dat dan? Go shame

avatar van TheRookie
Natuurlijk een drumbeat. Maar kom op zeg, dit nummer klinkt in de verste verte niet op een nummer van Avicii. Dat mensen het nummer niet goed vinden, dat kan. Maar als niemand gehoord zou hebben dat Avicii dit nummer heeft geproduceerd, zou niemand de vergelijking maken. Ik maak eerder de vergelijking met nummers als Every Teardrop Is A Waterfall. Groots, pakkend en vrolijk. Liever de top 40 vol met dit soort nummers, dan de huidige lijst.

avatar van coldwarkids
Dit is typisch Avicii hoor! Er zit geen enkele drumpartijen in. Geen gitaar niks!

avatar van Gloeilamp
A Sky Full of Stars is meer Avicii dan Coldplay hoor. Alleen de stem van Chris Martin doet herinneren aan Coldplay.

Precies!

avatar van chevy93
Het gitaartje rond 2 minuten klinkt prima, jammer dat daar verder weinig mee gedaan wordt.

Overigens ga ik mee dat dit evengoed op Every Teardrop Is A Waterfall lijkt als Avicii.

avatar van littleredbird
coldwarkids schreef:

Geen gitaar? Op wat voor een instrument zie ik Jonny Buckland dan spelen?

avatar van coldwarkids
Ik weet het hij is gitarist. Uit een synthesizer/keyboard kun je heel veel gitaar simulaties uithalen. Ja je ziet in de meeste videoclips gitaristen meespelen die er voor de playback staan.

chevy93 schreef:

Het enige verschil is dat Every Teardrop Is A Waterfall een echte drumbeat heeft en A Sky Full Of Stars een dance beat. Avicii nummer dus. Dat is ETIAW niet. Die is niet door Avicii geproduceerd.

avatar van Tha)Sven
Every Teardrop vond ook muziektechnisch een stuk beter, mooie climaxen, sterke individuele melodielijnen enz.

Misterfool
Van een sky full of stars word ik ook niet bepaald blij. Jammer, dat dempt de verwachtingen toch wel wat. Breekt ook enorm met de ingetogen sfeer van de andere nummers. Toch verwacht ik toch nog wel een voldoende uit te kunnen delen. De drie andere\ nummers zijn nog steeds best sterk.

avatar van coldwarkids
Vooral Midnight is zeer sterk! Magic is supersaai. Daar zit nou echt geen schoonheidsstukje in.

coldwarkids schreef:

Het heeft best een lekkere bassline en met de melodie vind ik ook niet veel mis. Misschien niet het meest spannende nummer maar het is zeker niet slecht.

avatar van coldwarkids
Nee oké misschien is het een kwestie van groeien

Anothers arms in de studioversie is inmiddels ook te beluisteren op een braziliaanse website, vivacoldplay.

avatar van Dibbel
Staat al in de folder van Blokker van komende week, vanaf 16 mei voor 14,99. Een Blokker is makkelijker te vinden dan een CD-zaak tegenwoordig

avatar van chevy93
MarcoB schreef:
Hoeveel nummers zijn er nog niet te beluisteren?

avatar van The_CrY
Is dit ook weer zo'n experimentele marketingsstrategie? Zeven van de negen nummers uitgeven zodat je als het album uit is 15€ mag neertellen voor slechts twee nummers?