Atmosphere - Southsiders (2014)

Label: Rhymesayers

1. Camera Thief (4:45)
  2. Arthur's Song (3:21)
  3. The World Might Not Live Through the Night (4:14)
  4. Star Shaped Heart (3:18)
  5. I Love You Like a Brother (3:31)
  6. Southsiders (3:12)
  7. Bitter (4:19)
  8. Mrs. Interpret (3:47)
  9. Fortunate (3:36)
  10. Kanye West (4:01)
  11. We Ain't Gonna Die Today (3:44)
  12. My Lady Got Two Men (4:21)
  13. Flicker (4:45)
  14. January on Lake Street (4:03)
  15. Let Me Know That You Know What You Want Now (4:44)
  16. She Don't Know Why She Love It * (4:06)
  17. Hell * (3:39)
  18. I Don't Need No Fancy Shit * (3:07)
  19. Idiot * (3:56)
  20. Prelude to Hell * (2:52)
avatar van -SprayIt-
Pff, wat opent het album heerlijk met Camera Thief, heerlijke track.

avatar van Flipm0de
Album nu drie keer beluisterd, maar het heeft nog weinig grote indruk gemaakt. Van een Atmosphere album verwacht ik iets meer dan van een gemiddeld album, en vergelijkend met hun eerdere albums heeft deze mij nog niet weten te overtuigen.

Begin met een 3,5.

avatar van jellecomicgek72
Camera Thief is echt heerlijk inderdaad. Meters kippenvel toen ik vanmiddag voor het eerst hoorde.

avatar van jellecomicgek72
Ik ben eruit; dit album is een meesterwerk. Dat zeg ik gewoon even. Die heerlijke vibe die op Camera Thief word neergezet gaat gewoon het hele album door. Mijn hemel wat is dit album dope zeg, deze gaat veel opstaan de komende tijd, héél veel.. 5 sterren dus, misschien wel het eerste hip-hop album ooit dat bovenaan m'n eindejaars top10 kan komen te staan. Tuurlijk gaat er nog heel veel gebeuren dit jaar maar dit is echt een serieuze kanshebber. Ongelofelijk dope!

avatar van Frenz
Thx MM, via de voorpagina toch maar kijken/luisteren waar al die fuss over is. Atmosphere, ken het niet (en in mijn arrogantie dacht ik, dan kan het ook nooit zo bijzonder zijn, anders kende ik het wel).
Eerste indruk, is dit het nou, uhmm, ja dus, na twee, drie nummers hooked. Prachtig, recht tussen de ogen, de kunst van het weglaten, maar vooral verslavende doordreinende beats.
Nogmaals, thx voor het verrijken van mijn muziekverzameling

avatar van thgryda
Mooi dat niet hip-hopfans dit ook waarderen, al is dat niet zo een verrassing want ook hun vorige albums vielen in de smaak bij de liefhebbers van andere genres.

avatar van Timmie
Camera Thief is inderdaad een heel goed nummer!
Ook Flicker vind ik erg goed.

En Arthur's Song, The World Might Not Live Through the Night (!), Star Shaped Heart, Southsiders, Bitter, Fortunate, We Ain't Gonna Day Today & het stunning January on Lake Street....

Oh ja, de rest is ook goed hoor. Ik neig inmiddels naar 5,0*.

thgryda schreef:

Voor de '(niet) hiphop fans' is deze net ervoor uitgebrachte echt heerlijke plaat ook zeer interessant:

CunninLynguists - Strange Journey Volume Three (2014)

Clipje van Camera Thief staat net online.
Atmosphere - Camera Thief

Wat is Camera Thief al ontzettend goed, dit nummer brengt de reeds uitgebrachte muziek van dit jaar in een nieuw perspectief. Ga de rest van het album dezelfde aandacht schenken.

avatar van jellecomicgek72
We Ain't Gonna Die Today... kan een track nog doper zijn dit?!

Vergo
Eerste indruk: Wow! Nog enkele keren opnieuw luisteren alvorens rating.

Wederom heeeeerlijk album, sofar Fortunate, Flicker en Let Me Know That You Know What You Want Now de favorietjes. Hopelijk komen ze binnenkort nog in NL.

avatar van -marco-
jellecomicgek72 schreef:
We Ain't Gonna Die Today... kan een track nog doper zijn dit?!

Vind ik juist de mindere track van het album.
Maar niet slecht hoor, album kent namelijk geen slechte track als je het mij vraagt

avatar van v1ce
Heerlijk album om naar te luisteren! De diversiteit die Ant in zijn beats brengt is top notch!
When Live Gives you Lemons was ok, The Family Sign was shit... Maar dit album is gewoon weer eens goed!

v1ce schreef:

When Live Gives you Lemons was ok, The Family Sign was shit...

smaken verschillen blijkbaar. Ik vind deze gelijkwaardig aan TFS maar WLGYLYPTSG is toch het magnum opus van atmopshere naar mijn bescheiden mening.

avatar van v1ce
Ik vond YCIHMFWH de beste! Goeie rauwe beats van Ant!
Eigenlijk is dat het laatste album waar de oude stijl kwa beats op te luisteren was.
De simpele beats die te horen waren op Lucy Ford , God Loves Ugly en de Sad Clown Bad Dub EP's samen met de diepzinnige lyrics waren Slug waren geniaal!

Dat miste ik een beetje in When Life Gives you Lemons en vooral The Family Sign. Het mysterieuze was er een beetje af.

TannemaaT schreef:

Ze komen zeker wel naar NL. Tot nu toe hebben ze bij iedere album release wel een concert in Amsterdam gegeven.

avatar van v1ce
I Don't Need No Fancy Shit is ook geweldig!

avatar van Illmaticly Ill

Echt? Ha. Ik ontdekte Atmosphere ergens in 2011 met dank aan deze site, en volgens mij in november dat jaar kwamen ze naar Brussel en Amsterdam. Ik was nog 16 en niemand die ik kende luisterde Atmosphere, dus geen concert voor mij. Ik dacht shit dit was waarschijnlijk de enige kans om ze ooit te mogen aanschouwen. Nog steeds vrijwel niemand van m'n maten kan underground/alternatieve hiphop waarderen, zo jammer is dat soms. Mocht Atmosphere nog eens hier in de buurt komen ga ik desnoods in m'n eentje naar hun concert. Als ik de heren zou mogen ontmoeten zou ik ze gewoon willen bedanken, denk ik.

O, en over dit album: heb het nu weer opstaan, het is echt aan het ''groeien'' op me!

avatar van He$$el_01
Volgens mij willen ze ook nog een keer de Rhymesayers tour over doen. Zou helemaal mooi zijn natuurlijk.

v1ce schreef:
Ik vond YCIHMFWH de beste! Goeie rauwe beats van Ant!

DIe is ook enorm vet maar ik vind Lemons toch sterker, voor mij is het zo ongeveer:

1. WLGYLYPTSG
2. YCIHMFWH
(Lucy Ford)
4. The Family Sign
5. God Loves Ugly
7. Sevens Travel

Ik hou wel van die meer ingetogen sound van Atmosphere. Ik moet wel zeggen dat de eerste twee aan elkaar gewaagd zijn en een beetje beter zijn dan nummers 3-5 die wederom erg aan elkaar gewaagd zijn. De laatste twee vind ik nog net een tikje minder maar zijn zeker ook erg goed te pruimen. (ik heb hier trouwens geen rekening gehouden met EP's of verzamelalbums, Lucy Ford beschouw ik als een volwaardig album);

avatar van -SprayIt-
Ik heb echt moeite met YCIHMFWH. Te druk, bijna pretentieus, doe mij maar de chille flow en fijne sfeer van WLGYLYPTSG en Southsiders. Klinkt wat geforceerd op YCIHMFWH, sommige beats zijn wel legendarisch. Even over dit album, vandaag constant non-stop op repeat. 50 kilometer gefietst, tuin van mijn ouders geschoffeld, het is Southsiders wat de klok slaat. Ik denk aan de volle score, want oh, wat een geweldige lyrics, inspirerend. En de productie is messcherp, superstrak. Heerlijk. Ik erger me alleen wat aan het zinnetje: And then I smoked one million cigarettes. Verder, flawless. Keihard.

avatar van v1ce
Ben al sinds 2004 fan van Atmosphere nadat ik Sevens Travels had ontdekt. Daarna ben ik Lucy Ford en God Loves Ugly gaan luisteren. Het leuke wat ik toen vond aan zijn flow was de kleine verhaaltjes die hij vertelde ( Like today, The River, Fuck you Lucy, Always coming back home to you, Cashier in an Convinience store ) En vooral de compleet vage nummers kon ik zeker wel waarderen! ( Shrapnel, Hockey Hair, Smart went Crazy, Aspiring Sociopath ) Door de jaren heen heb ik de stijl zeker wel horen veranderen naar meer zelf reflecterende relaxte nummers. Slug is een geniale rapper die zonder bling of arrogantie zijn 'eigen' stijl weet te behouden in een wereld waar teveel crap op de radio word uitgezonden.

thgryda schreef:

8. God Loves Ugly
9. Sevens Travels
10. The Family Sign

avatar van v1ce
Die clip van Camera Thief is ook heel vet! Voor het eerst dat Slug een beetje slick in een clip voorkomt. Lol

Voorlopig een 4,0. Zit een overall heerlijke sound aan dit hele album. Toch komt het niveau wat Camera Thief haalt nauwelijks terug in de rest de tracks. Desalniettemin zeer prettig.

Southsiders en Mrs. Interpret zijn ook echt weergaloos.

avatar van jassn
She Don't Know Why She Love it

avatar van thgryda
Hola er zijn bonustracks? Die moeten we eens checken!

edit: van de 5 bonustracks stonden er al 3 op de EP. Het lekkerste nummer van die EP, Bob Seger is er niet bij en had qua sfeer op dit album perfect Kanye West kunnen vervangen wat mij betreft.