Pink Floyd - Meddle (1971)

Label: Harvest

1. One of These Days (5:56)
  2. A Pillow of Winds (5:13)
  3. Fearless (6:08)
  4. San Tropez (3:43)
  5. Seamus (2:15)
  6. Echoes (23:27)
avatar van Cloud
Echoes is echt geweldig, past tevens erg goed bij de laatste minuten van 2001: A Space Odessey.
Het geeft een nieuwe ervaring aan het nummer en de film.
one of these days is lekker eentonig, ik hou daar wel van.
Nu de rest van de cd maar eens tot me door laten dringen.
Misschien dat ik deze beter ga vinden dan DSOTM & WYWH

HiLL schreef:
Zeg kaztor zou jij je stem niet eens plaatsen hier.....

Nu weer gedaan.
Sinds de site vernieuwd is zijn er een aantal stemmen van me verloren gegaan om een of andere reden.

avatar van 999Grey
om de 'Dolfijnen' de wereld uit te helpen, het is mij gezegt dat Gilmour Zeemeeuwen (geen dolfijnen) nadoet op zijn Gitaar.
maar goed, ik denk dat de plaat geweldig is, alleen one of these days is geweldig maar gelijk daarna A Pillow of Winds? wat wel een goed nummer is maar in het niet valt na een Agresieve opener, ondergewaardeert dus, ook fearless is wel leuk maar de overige nummers van die kant, matig, zeer matig. maar echoes maakt dat dik goed, heel dik goed, geen wonder dat het Best of album ernaar vernoemd is!!!!

Echoes is zo ontzettend prachtig. Bij deze plaat kan ik helemaal wegdromen! 4,5*

avatar van Gert P
999Grey schreef:

Praat je over een paar minuten muziek.
Is gewoon rustig die nummers maar niet slecht.

avatar van ricardo
Het draait bij dit album maar om 2 nummers One of These Days en Echoes,de rest vind ik maar vullertjes waar ik verder niets mee heb of kan.stem naar 4* verlaagd.Een album met 4 vullertjes erop kan ik natuurlijk niet op 5* laten staan,maar even corrigeren dus.

avatar van orbit
Ik vind Fearless ook nog prachtig eigenlijk! Pillow Of Winds wat minder, maar nog steeds mooi. Die andere twee zijn inderdaad van het niveau piepschuim
4* is nog meer dan behoorlijk vind ik bovendien.

avatar van ricardo
Ik vind 4* wel gerechtvaardigd hoor want het nummer Echoes bevat al de helft van dit album,en samen met One of These Days(wat mijn favoriete Floyd nummer ooit is)vind ik 4* wel een goede kwotering mijnerzijds.

ricardo schreef:

A Pillow Of Winds en Fearless vullertjes?

avatar van ricardo
Ik kan met die nummers niet veel nee,ze pakken me niet echt,en ik heb er ook geen echt gevoel bij nee.Ik heb dit album al erg vaak beluisterd maar zie in die nummers verder niets nee.

kaztor schreef:
A Pillow Of Winds en Fearless vullertjes?

Ik heb dit album al een hele lange tijd in mijn bezit,maar ik beluister hem niet al te vaak meer(ong 17/18 jaar geleden ging deze bij mij regelmatig de cd speler in),bij deze nu nog maar even gedaan dan.Ik moet je gelijk geven Kaztor,van de 4 overige nummers(buiten Echoes en One of These Days om dan, wat de enige echte toppers van dit album zijn natuurlijk(5*))vind ik Fearless nog wel een lekker catchy nummer waar een lekker rifje in zit(3.5*).A Pillow of Winds is ook nog wel ok,maar geen PF hoogvlieger vind ik(3*).Dan San Tropez nog,vind ik ook nog wel aardig en een krappe voldoende waard, en past er ook nog wel tussen vind ik(2.5*).Blijft Seamus over,dat vind ik helemaal niets,en valt op dit album ook geheel uit de toon vind ik(1*),en is de enige echte vuller op dit album m.i. Voor het complete album kom ik nu ongeveer op een krappe 4* uit dus.

avatar van Hans Brouwer
Het enige dat ik mij van "Meddle (1971)" kan herinneren is dat er aan het einde van "Fearless" vanuit een vol Engels voetbalstadion (Anfield Road ) het "You 'll never walk alone" is te horen .

avatar van Gert P
En het nummer eindigt dan zo: Liverpool, Liverpool enz... prachtig.

avatar van Bulldozer
Hans Brouwer schreef:

Dan zou je het album toch eens wat vaker moeten horen. Er is nog veel meer te genieten.

avatar van Gerards Dream
Dit album maar weer eens met veel volume gedraaid en tot de conclusie gekomen dat het toch een echt meesterwerk is.

avatar van Cloud
Dat einde van fearless vind ik wel het minste van de CD.
Ik vind one of these days een fantastische opener, dan een paar rustige nummers(4 welgeteld) en dan denk je is dit het nou?
EN DAN komt het geweldige ECHOES. Ik vind het heel apart dat het zo rustig opgebouwd word naar het 6e nummer toe. Alsof het de bedoeling is om eerst relaxt te worden en dan pas aan echoes mag beginnen.
Hij staat nu op 4 * , het kan er best eens meer worden.
Terwijl bij AHM de opener een 23 minuten nummer is hebben ze het bij meddle omgedraaid, bewust?

999Grey schreef:

Leuk dat ze het best of album erna vernoemd hebben, maar waarom een 16 minuten versie, als je een album er na vernoemd moet je hem toch helemaal afdraaien. Als ze money en see emily play van disc 1 af hadden gehaald kon echoes er helemaal op
Maar boeien, dan kan je beter voor Meddle gaan.

avatar van 999Grey
Cloud schreef:

maar je noemt wel 2 van hun grootste Hits

avatar van Gerards Dream
Volgens mij loopt hier de discussie van twee albums door elkaar. Enerzijds een originele studio productie en anderzijds een verzamel plaat. Hierdoor lijkt het of er gebruikers tegen over elkaar staan, maar dan wel bij het verkeerde album.

Heel verkeerd dus van de platenmaatschappij om een album te vernoemen naar een bekende track in plaats van iets algemeens wat bij een groep hoort. "The Best Off" is wellicht een saaie naam voor een compilatie album, maar wel veilig in gebruik. In dat geval kan het hier alleen gaan over het album met de hits inplaats van ander werk van Pink Floyd wat met dit album niets van doen heeft. Een echo is over het algemeen onduidelijker dan het origineel en dat slaat zeker niet op dit album.

Joy
toch wel een erg lekker relaxed plaatje

nr 1 zou ik weggelaten hebben, voor de rest perfect

voltazy
verassende zin die laatste, ben wel benieuwd naar de reden...

omdat ie niet echt bij de rest van de nummers past, omdat je het een minder nummer vind of iets anders?

Joy
het is geen slecht nummer, maar ik vind het niet bij het geheel passen

Echoes

Wat een geweldig nummer. Alleen daarom zou Meddle al een 5 krijgen, maar de rest is ook top!

avatar van Gerards Dream
Ben het helemaal met je eens.

Kid A(cid)
999Grey schreef:

Waar dolfijnen? Ik hoor alleen walvissen hoor.

avatar van Gerards Dream
Is dat een wezenlijk probleem, als de muziek maar goed is of zo. Het lijkt mij iets raars worden als we hier moeten gaan lezen: "Op dit album zijn er geluiden te horen van beesten uit zee." Zelf zit ik er niet mee wat iemand er in hoort. Gezeur daarover wel, want dat is spijkers op laag water zoeken in mijn opinie.

avatar van ricardo
Walvissen,dolfijnen of zeemeeuwen,wat maakt het inderdaad uit,als je maar van het nummer kunt genieten, want dat lijkt mij meer de essentie van een topnummer als Echoes,de genietbaarheid dus.Wij zeggen in het noorden altijd van nait soesn moar genietn.One Of These Days vind ik overigens ook erg goed en net als Echoes 1 van de beste nummers ooit van PF.

avatar van rudiger
Toch als ze die piep geluiden eruit hadden gelaten was het nummer Echoes veel beter geweest .

avatar van Gerards Dream
Dat is een moeilijke stelling voor mij. Aan de ene kant voegen die piep-geluiden wel wat toe aan de sfeer van Echoes. Aan de andere kant is het voor mij moeilijk voor te stellen hoe dit had geklonken zonder die geluiden. Daarvoor ken ik het nu te goed voor met die geluiden.

Over het algemeen ben ik wel een warm voorstander van omgevingsgeluiden in muziek. Het geeft namelijk net dat extraatje wat een instrument niet kan bieden.

avatar van rudiger
Ik houd ook wel af en toe van omgevingsgeluiden, maar in Echoes wordt het een beetje overdreven. Het duurt veel te lang. Neemt niet weg dat het een mooi nummer is en blijft.