Pink Floyd - Meddle (1971)

Label: Harvest

1. One of These Days (5:56)
  2. A Pillow of Winds (5:13)
  3. Fearless (6:08)
  4. San Tropez (3:43)
  5. Seamus (2:15)
  6. Echoes (23:27)
avatar van titan57nl
Ze moeten die walvissen ook met rust laten!
(Meddle betekent niet voor niets, bemoeien.)

Kid A(cid)
Een voorzichtige *4.

avatar van thafox
EVANSHEWSON schreef:
Het is gewoon de binnenkant van een menselijk oor;

Op de openklappende hoes - op de elpee destijds zéér duidelijk te zien hoor!

groetjes

One of these days... I'm Going to cut you into little peaces...

Niet een menselijk oor, maar het oor van een koe onder water;).
Geniaal album, na Dark Side of The Moon het beste album gemaakt door Pink Floyd.

Omayyad
thafox schreef:
Niet een menselijk oor, maar het oor van een koe onder water;).

Volgens Storm Thorgerson, de hoesontwerper van dienst, is het een menselijk oor en ik sluit me dan ook bij zijn mening aan... Ik heb dus geen idee hoe je bij een oor van een koe, maar goed.

avatar van muismat
Hier staat mijn favoriete Pink Floyd plaat allertijden op; Echoes, alleen daarom krijgt het album al 4.5*, geen 5 want er staan ook een aantal mindere nummers op, One of these Days vind ik ook erg goed, Pink Floyd IS gewoon erg goed (maar dat wisten we al).

pakwijn
Mijn leraar zei altijd met een voorbereiding op een presentatie: Het begin moet denderend zijn en je moet denderend afsluiten...

Dit is een perfecte formule met als resultaat dat mensen het waarderen en dat is met Meddle precies hetzelfde...
Toen ik One Of These Days beluisterde was ik geboeid en zat "op het puntje van mijn stoel" en was natuurlijk benieuwd naar de rest...
Het zakte qua instrumentale en expressionele vlak, maar dat wordt dik en dik en dik goedgemaakt met Echoes... Dat het gevoel weer terug brengt op het hoogste niveau!

avatar van titan57nl
Als die sonar begint.....dan krijg ik al de koude rillingen......Er is geen weg terug meer van het avontuur dat begint.....stap in en reis mee!

avatar van ricardo
eigenlijk alleen gekocht voor 2 tracks one of these days en echoes de rest is aardig maar niet meer dan dat daarom 4 sterren

avatar van rudiger
Olrac schreef:
Wat knippen in echoes en je hebt een aardige cd.

Helemaal mee eens , we knippen de dolfijn geluiden eruit , wat gewoon overbodig is .

thafox schreef:

Niet een menselijk oor, maar het oor van een koe onder water;).

Het is absoluut een menselijk oor. Je ziet het goed als je de hoes openklapt. Geweldig idee trouwens, dat een soort boodschap met zich lijkt mee te brengen: 'Luister naar dit eerste Floyd-album met het echte volwaardige Floyd-geluid zoals we dat nu nog steeds op grote schaal waarderen!' Dwz: Ik vind dat Pink Floyd hier een nieuwe start maakt met de 'jaren-'70-Floyd-sound'. Hierop is duidelijk dezelfde band te horen als op pareltjes als DSOTM, Animals, Wish....

4,5.

avatar van Alicia
Nee....nee....niet knippen in die plaat, want "dolfijngeluiden" zijn juist zo mooi....daar heb ik "Meddle" destijds speciaal voor aangeschaft...het is één grote trip! (voor de rest van de plaat trouwens ook, hoor....mocht je twijfelen.....)

rudiger schreef:

Die dolfijnen zijn meeuwen....
En zeker niet overbodig.

rudiger schreef:

nooit in knippen natuurlijk in echoes. gewoon geen haast hebben ,glas wijn erbij deze cd opzetten en genieten geblazen bij een van de beste muzikale stukken van pink floyd ooit

Beging met een 4, echoes is een perfect nummer maar fearless doet me niks

Beging met een 4, echoes is een perfect nummer maar fearless doet me niks
Wat vind je dan van One of These Days?

avatar van frankvankesteren
of A Pillow of Winds?

ricardo schreef:
Wat vind je dan van One of These Days?

Dat is een van de beste Floyd songs ooit, Pillow is ook zeer aardig maar ik denk dat ze nog een tijdje moeten groeien.

D-ark schreef:

Samen met Echoes is One of These Days veruit het beste op dit album meddle ,Heb dit album al jaren en draai hem ook regelmatig,de rest van de nummers op dit album vind ik wel aardig,maar niet meer dan dat,Eigenlijk in vergelijking tot die 2 topnummers zijn de rest eigenlijk maar vullertjes,Dit album begint top en eindigt top en wat er tussenin zit is maar doorsnee Overigens vreemd dat hier mensen in zo een top nummer als meddle willen gaan knippen,een luistertrip van begin tot eind

ricardo schreef:

Jep. Maar goed, die nummers zijn ook goed te pruimen

Jep. Maar goed, die nummers zijn ook goed te pruimen

Inderdaad. Het zijn sfeer-nummertjes die gemoedelijk je systeem in gaan. Vandaar waarschijnlijk dat oor op de cover: Gemoedsmuziek dat het, volgens mij, het beste doet met je geliefde samen op de bank met een wijntje, en nou moet je niet gelijk denken dat ik dit schaar onder Sky Radio-muziek ( ) maar meer onder.... hele gezellige muziek, weet je..

kaztor schreef:

Snap het. Toch blijf ik lekker bij de spanning van Animals en de mooiheid van Wish You Where Here. Maar dit is ook zeer mooi.

avatar van meyer
Ik vind A pillow of winds zeker geen vullertje, sterker nog, het kan zich zeker meten aan het grote mastadont Echoes hier op dit album. Wat een emotie zit er in dat nummer, prachtig gitaarspel. Vergelijkbaar met de wat meer vergeten "vullertjes" op Atom Heart Mother: If en Fat old sun.

avatar van frankvankesteren
meyer schreef:

Mee eens

avatar van orbit
Ik vind Seamus en San Tropez hier absolute vullers, zinloze toevoegingen aan dit album! Atom Mother staat volgens mij louter vol vullers..

voltazy
orbit schreef:

ummagumma zal je ook wel positief over zijn

avatar van Bulldozer
Echoes is geweldig. Van het begin tot aan het eind. Het gaat mij nooit vervelen.
De wat mindere nummers zijn "St-Tropez" en "Seamus". " A Pillow of Winds" vind ik heerlijk relaxt. Een goed album.

avatar van HiLL
Zeg kaztor zou jij je stem niet eens plaatsen hier.....

avatar van MartinoBasso
Dit vind ik de beste van Pink Floyd die ik tot nu toe beluisterd heb, heb er wel nog een paar te gaan...
4* maar dit kan nog meer worden...

avatar van wolf
Olrac schreef:
Wat knippen in echoes en je hebt een aardige cd.

Die geluiden zijn prachtig! Het beste wat ooit door een groep op plaat is gezet.