Pink Floyd - Meddle (1971)

Label: Harvest

1. One of These Days (5:56)
  2. A Pillow of Winds (5:13)
  3. Fearless (6:08)
  4. San Tropez (3:43)
  5. Seamus (2:15)
  6. Echoes (23:27)
haveman schreef:
One of these days, Fearless en Echoes.

Jij zegt dus dat jij dit de goede nummers vind van dit album, het beslaat in totaal ongeveer 35 minuten die 3 nummers die jij hier noemt, blijven er nog ongeveer 10 minuten over voor de 3 nummers die jij slecht vind. in dat oogpunt bezien vind ik jouw stem ook niet echt eerlijk en eigenlijk niet geldig en een beetje een protest stem om het gemiddelde bij deze plaat naar beneden te halen. immers je vind het grootste gedeelte erg goed, en dan met name Echoes en One Of These Days, dat zijn nummers die samen in totaal meer dan een half uur duren, en het grootste gedeelte van de plaat beslaan. ik vind bij wat jij zegt over dit album een 3* of een 3.5* beter op zijn plaats is dan, want 2* is gewoon een onvoldoende, terwijl je hem eigenlijk wel voldoende vind zeg je zelf. jij hebt wel kritiek op Kaztor en Father Mc kenzie, maar je bent zelf eigenlijk net zo kinderachtig en geen haar beter, jij wilt met die 2* het gemiddelde hier immers naar beneden halen. ik vind deze super plaat net geen 5* waard, omdat ik het nummer Seamus gewoon onder de maat vind, verder vind ik San Tropez en A Pillow Of Winds ook geen hoogvliegers, maar die 2 nummers vind ik dan wel weer goed in het geheel van deze plaat passen. Seamus is het enigste nummer wat ik wat teveel vind afwijken, en daarom zie ik hem ook als vullertje.

avatar van Bulldozer
St. Tropez en Seamus zijn gewoon wat lichtvoetige, makkelijke nummers maar niet slecht.
A Pillow of Winds vind ik heerlijk dromerig en mooi. De rest is gewoon van absolute topklasse. Voor Echoes is 5 sterren niet voldoende.

ricardo schreef:

Nogmaals: Ik gaf het geen 5 om het cijfer op te krikken.

avatar van ricardo
weet ik, ik heb ook geen kritiek op jou, maar op het gedoordram van haveman, meer niet.

avatar van Gerards Dream
We houden het hier toch wel gezellig. Ooit wil ik de polonaise dansen op Seamus.

avatar van hadiederk
Persoonlijk vind ik dat een topalbum juist, en je mag ze noemen wat je wilt, vullers, niemandalletjes, rustpuntjes nodig heeft. (De benamingen: prutnummers en bagger vind ik op dit album niet van toepassing) Een album met alleen maar geniale nummers, als die al bestaat, zou imo niet werken. Ik bedoel, de waardering voor het weekend bestaat bij de gratie van de werkweek die er aan voorafgaat, inclusief de verschrikkelijke maandagmorgen. Voor een album met alleen maar topnummers hebben ze het concept "verzamelalbum" of "best of" uitgevonden maar die leveren vrijwel nooit coherente albums op.
Door een cd te ontleden tot: 3 briljante nummers, 2 matige en 1 slecht nummer verlies je het totaalplaatje uit het oog.
Dat is mijn opinie, maar ach, je weet wat ze zeggen: Opinions are just like assholess......

ricardo schreef:

Laat hem gewoon de stem uitbrengen waar hij zich goed bij voelt en heb daar respect voor. Ieder stemt op zijn eigen manier en Haveman heeft allang duidelijk uitgelegd wat hij van dit album vindt.

Ik vind Seamus ook geen hoogvlieger, maar ergens is het toch wel een nummer om van te houden.

Voor mij was dit (na The Division Bell) met Obscured by Clouds het 2e/3e PF-album dat ik leerde kennen, een jaar of tien geleden. Inmiddels ken ik zowat hun hele oeuvre wel en heb ik dit album laatst weer herontdekt. Een wat onevenwichtig album, maar Echoes is fantastisch. Verder ademt het openingsnummer ook wel een goede sfeer uit, al doet het me nog wel wat denken aan bv. de muziek van A Saucerful of Secrets en dan hoor ik toch veel liever die laatste plaaat...

Verder een beetje een voorbode van wat komen ging en daarom een beetje een PF-middenmotor wat mij betreft. Hierna kwam nog een oprisping met het geweldige Dark Side of the Moon, daarna kwamen de Pink Floyd-albums waar ik zelf minder mee heb.

haveman
Dit is absoluut mijn laatste bericht wat ik bij dit album plaats.

Ik heb meerdere berichten ontvangen/gelezen waarin mensen mijn beoordeling naast de lengte van de nummers plaatsen.

Sterker nog ik heb een aantal berichten op PM ontvangen met wiskundige vergelijkingen...........

Zo van: het nummer Echoes duurt 20 minuten haveman en die 3 nummers die jij niet leuk vindt duren bij elkaar 10 minuten.

Deze mensen snappen denk ik niet dat muziek om emotie draait.

Bekritiseer alsjeblieft mij, simpele ziel als ik ben, en bekritiseer ook mijn voorkeuren, maar aub niet de muziek die ik wel of niet geweldig vind.

avatar van Gerards Dream
Zonde, dat je er mee ophoud hier. Wat tegengas houdt de zaak levendig. Dit album Meddle is voor mij een dikke voldoende waard. Goed, je reden heb je toegelicht en dat is sportief. Daarom sterkte bij de andere albums op deze site.

vondeich
i.v.m. de zwakkere A kant, toch maar een half puntje omlaag gegaan.

DonDijk
haveman schreef:

Deze mensen snappen denk ik niet dat muziek om emotie draait.

Ik geef je helemaal gelijk, wat een onzin moet jij in je mailbox hebben gehad zeg.

avatar van Madjack71
Met Pink Floyd heb ik het zelfde als met bepaalde albums van Vangelis. Ik denk verrek waar ken ik dat toch van en blijkt dat ik er onbewust veel meer van ken dan dat ik dacht. One of these days is er ook zo eentje. (Doet mij qua sfeer trouwens ook aan Vangelis denken) Er gebeurt veel in zo'n 6 minuten tijd en ik word zo als het ware Meddle ingetrokken. A pillow of winds sluit daar goed op aan, zodat het nummer doortrekt naar 11 minuten.
De volgende twee nummers dragen een andere sfeer uit, maar no problemo voor mij. San Tropez is in vergelijking met de 1ste 3 dan wat in mineur, maar geen dissonant. Seamus ach ja die Seamus toch. Als een liedje over een hond zo'n voorbode kan zijn voor wat komen gaat...Seamus braaf. Echoes, zorgt ervoor dat ik mijn slaapmutsje op heb en klaar ben voor te gaan slapen na een lange dag. Dat had ik bij WYWH trouwens ook. Pink FLoyd als het wijntje voor het slapen.

avatar van Gerards Dream
Mooie vergelijking Pink Floyd met Vangelis. In de beide gevallen is er inderdaad sprake van dat er behoorlijk veel gebeurd in de composities. Zei het uitgesponnen of erg veel in enkele minuten tijd. Daarbij komt nog eens dat zowel de muziek van Pink Floyd als Vangelis beeldend is te noemen.

Lukk0
Een heel goed album waarbij het jammer is dat de eerste vijf nummers zo erg in het niet vallen bij het laatste nummer. Echoes is natuurlijk wel een van de beste nummers ooit gemaakt en zeker het beste van Pink Floyd, maar toch overschaduwt het de rest iets te veel, waardoor dit album niet naar 5* gaat, maar naar 'maar' 4,5*.

avatar van Hans Brouwer
Lukk0 schreef:
Ik vind het derde nummer "Fearless" anders met kop en schouders het beste nummer van "Meddle (1971)". Als ik een top 10 van favoriete Pink Floyd nummers zou moeten samenstellen dan zou "Fearless" heel hoog in die persoonlijke HB Pink Floyd top 10 eindigen.

Sstttt
Hans Brouwer schreef:
Omdat Dirk Kuyt tegenwoordig bij Liverpool F.C. voetbalt?

avatar van jeewee*
Ik vind Echoes fantastisch, minstens 5 sterren waard. Verder vind ik One of the days ook leuk om naar te luisteren, en vooral de achterliggende gedachte is aantrekkelijk.
Maar de andere nummers vind ik - zeker in vergelijking met Echoes - niet erg bijzonder. Fearless en San Tropez mogen er wel wezen, maar Pink Floyd heeft veel beter gemaakt.
Ik vind dat dit album zonder Echoes ongeveer 3* waard is, maar omdat Echoes er wel bij zit geef ik dit album een 4.

En heeft iemand enig idee wat het plaatje moet voorstellen? een neus of een oor ofzo?

Een oor.

Father McKenzie

Zeker weten. Op de elpee kon je het beter zien, als je die hoes openklapte zag je heel het oor, je moet er niet met je neus gaan opzitten, maar dus een oor, van redelijk close gefotografeerd.
One Of These Days, I'm Going To Cut You Into Little Peaces.... jawel!

Ik denk ook dat geen enkele andere cover de muziek in kwestie zo treffend weergeeft als die van deze plaat.

Hier zie je de cover in z'n geheel: http://www.avis.ne.jp/~fancysc/spectro/meddle_spread.jpg

ik ben pas sins kort gaan luisteren na pink floyd, mijn vader luisterde dat vroeger ook altijd. en ik moet zeggen het is goed. het is geen muziek uit mijn tijd maar ik kan het goed warderen. ik geef dit album 4 *

avatar van musician
haveman schreef:
Ik vind ook dat Pink Floyd muziek van alle tijden is, maar drie goede nummers van de zes vind ik gewoon te weinig.

Daarom heb ik een beetje moeite met het hoge gemiddelde van dit album, want gezien de reacties en de stemmen vindt bijna iedereen drie nummers slecht en toch strooien ze met 4 en 5 sterren.

Geef mij maar Animals of WYWH. Maar PF behoort zeker tot mijn favorieten, laat dat duidelijk zijn.

Ik laat de hele discussie over de hoeveelheid sterren die is gevoerd helemaal achterwege, ik geef geheel uit mijzelf 5 sterren. En waarom? Omdat Meddle één van de beste cd's van Pink floyd is. Ik ben volledig opgegroeid met de jankende hond van Seamus, de blérende supporters van Liverpool, het is mij allemaal even fraai.

Toen ik 11 was wel wat angstige momenten in bed gehad m.b.t. het middengedeelte van Echoes. Ook dat is weer goed gekomen.

Het spijt mij beste Haveman. Ik vind geen één nummer slecht. Wat ik wel vind is dit: onbegrijpelijk dat Animals wordt verkozen boven Meddle, het is, in creatieve zin, moeilijk te verklaren. Meddle doorlééf je, het is ook een deel van je leven. En daar hoort die muziek bij.

avatar van Smiechtel

avatar van Madjack71
Smiechtel schreef: Ik zie er trouwens absoluut geen oor in, kan iemand me helpen? Ik vind het meer een kameel

Klik op de link bij bericht Kaztor van 01-11 en dan zie je de hoes in zijn geheel.

Smiechtel schreef:

Voordat ik wist dat het een oor was, heb ik jaren gedacht dat het een lichaamsdeel van een nijlpaard was in een bak groen water. Tot het moment dat ik de klaphoes van mijn lp-versie openklapte en hem van een afstandje bekeek. Na een paar keer turen werd mij duidelijk wat het moest voorstellen.

Nightporter
Pillow of winds is toch wel erg goed...

Naar aanleiding van de reacties hier verwachtte ik het ergste van Seamus.
Nu is dat inderdaad niet het beste Pink Floyd nummer, maar het is toch ver van het gedrocht waarvoor het hier (door sommigen) afgeschilderd wordt.

avatar van ricardo
Fearlesssss geweldig nummer eigenlijk, vooral die juiggeluiden in het voetbalstadion erin. erg goed nummer. Ik heb One Of These Days en Echoes voorlopig vaak genoeg gehoord. De rest is ook dik in orde op de vuller Seamus na dan.

avatar van The Scientist
Wat off-topic gedoe verwijderd.

Sammael
Niet mijn favoriet van de Floyd. One of these Days is erg goed, Echoes is geniaal, en de rest boeit me eigenlijk niet zoveel. Toch is Meddle alleen al voor die twee nummers de moeite waard om in huis te halen. 3,5* voor het geheel.

Overigens dacht ik tot voor kort dat de hoes een afbeelding was van het hoofd van een zeeschildpad onder water.