Mijn 7e Pink Floyd-album al weer. Alleen van The Eagles & Dire Straits heb ik meer beluisterd. Waarschijnlijk begin ik een kleine fan te worden.
Het album begint ijzersterk met het geweldige
One Of These Days. Nadat ik afgelopen week de P*U*L*S*E-show eens had bekeken, was ik gelijk verkocht bij dit nummer. Een geweldig nummer dat met een misschien wel nog betere show verkocht werd.
A Pillow of Winds is zeker geen nummer waarbij het hoge niveau van het openingsnummer wordt gehandhaafd, maar veel levert het echter ook weer niet in aan kwalieit. Gewoon een goed nummer. De overgang tussen het lekkere rocken naar het toch wat rustigere A Pillow of Winds vind ik overigens wel opmerkelijk.
Fearless is eigenlijk gelijkwaardig aan A Pillow of Winds. Mooi gitaarspel en verder weinig op aan te merken. Het enige rare vond ik You'll Never Walk Alone. Waarom opeens dat nummer ertussen? Zeker nu met die voetbalassociaties (zal vroeger wel niet zo geweest zijn) is het een flinke misser.
San Tropez en
Seamus zijn eigenlijk een schande voor dit album. Stuk voor stuk prachtige nummers en dan 2 van die prutnummers ertussen. Vooral Seamus is een nummer dat ik totaal niet bij het album vindt passen. Gelukkig duren ze relatief kort en daardoor blijft de schade redelijk beperkt.
Echoes kende ik deels al van de documentaire Who is Pink?, maar volledig had ik hem nog nooit geluisterd. Het is een geweldig nummer en de 23 minuten vlogen om. Hierboven staat het ook al gepost, de geweldige openingslyrics. Daar is de toon mee gezet om vervolgens nog bijna 20 minuten geweldig door te knallen.
Zeker weer een geslaagd album. Op naar de volgende!