George Harrison - All Things Must Pass (1970)

Rock / Pop
Label: Apple

1. I'd Have You Anytime (2:57)
  2. My Sweet Lord (4:37)
  3. Wah-Wah (5:35)
  4. Isn't It a Pity (7:08)
  5. What Is Life (4:22)
  6. If Not for You (3:29)
  7. Behind That Locked Door (3:05)
  8. Let It Down (4:57)
  9. Run of the Mill (2:51)
  10. I Live for You * (3:36)
  11. Beware of Darkness * (3:20)
  12. Let It Down * (3:55)
  13. What Is Life * (4:22)
  14. My Sweet Lord (2000) * (4:58)
  15. Beware of Darkness (3:48)
  16. Apple Scruffs (3:04)
  17. Ballad of Sir Frankie Crisp (Let It Roll) (3:46)
  18. Awaiting on You All (2:45)
  19. All Things Must Pass (3:44)
  20. I Dig Love (4:54)
  21. Art of Dying (3:37)
  22. Isn't It a Pity [Version Two] (4:45)
  23. Hear Me Lord (5:48)
  24. Out of the Blue (11:13)
  25. It's Johnny's Birthday (0:49)
  26. Plug Me In (3:18)
  27. I Remember Jeep (8:05)
  28. Thanks for the Pepperoni (5:32)
avatar van Brain Stew
Onnoemelijk fijn album . Aanrader voor alle Beatlesfans.

Ik reken 'Here comes the sun' en 'While my guitar gently weeps' tot het beste van de Beatles. Daarom wilde ik Harrison solo beter leren kennen. Dit album is een parel en toont aan dat hij nogal onderschat is. Hij stond braaf in de schaduw van McCartney en Lennon, maar is ook erg getalenteerd. Daarmee wil ik niet zeggen dat McCartney en Lennon overschat zijn, alleen dat Harrison ook zijn plaatsje in de verering verdient. De pijn omwille van zijn gebroken relatie (zit Clapton daar voor iets tussen?) is de rode draad doorheen dit album. 'Isn't it a pity' lijkt me rechtstreeks tot Clapton gericht te zijn, zonder haat, wel berustend vanuit Harrisons zachte persoonlijkheid. 'Beware of darkness' is een troost en werkt heilzaam tegen depressies. Stom hé, maar bij moeilijke momenten luister ik graag naar dit nummer en dit album in het geheel. De latere soloalbums van Harrison vind ik eerder middelmatige pop zonder meerwaarde, maar dat geldt ook voor het merendeel van McCartneys solowerk.

Na het plaatsen van mijn bericht heb ik de cd nog eens uit de kast gehaald. Dit is toch zo mooi. Je voelt zijn pijn doorkomen, je voelt ook de zachtheid van zijn persoonlijkheid. Van de vier beatles heb ik het meest respect voor hem, ook al zijn er twee anderen wellicht getalenteerder.

All Things Must Pass, inderdaad, ook al zijn ze heel mooi. Bewijze de interesse voor dit schitterende album.

dream555 schreef:

Ligt dit aan mij? Dat ik deze zin zie als

Het is een beetje een 'insidejokezinnetje'. Bedoel: een prachtig album als dit komt op die site totaal niet tot zijn recht. Tel het aantal stemmen en het aantal berichten, dat is duidelijk genoeg. Vandaar dat alle dingen verdwijnen, hoe mooi ze ook zijn.
En op mijn lovende berichten reageert geen kat, terwijl ik op de 'most wanted'-lijst sta omwille van enkele hardere berichten tegenover klojo's als Eminem en Nirvana (subjectief, ik weet het).
Hoe langer ik hier ben, hoe meer respect ik heb voor het werk van de organisatoren, maar hoe meer ik ook vaststel dat een groot deel van de wellicht bedoelde doelgroep zijn weg niet vindt tot de site.

avatar van Music4ever
Ik heb vandaag het album gedraaid en ik vind hem echt geweldig goed. Alle nummers raken mij en zitten zeer goed in elkaar. Wat ik vooral mooi vind is de piano bij veel nummers,dat is echt goed geproduceert. De piano bij nummers als Ballad Of Sir Frankie Crisp,All Things Must Pass,Isn't It A Pity,I Dig Love is fantastisch gespeeld. (geen idee door wie trouwens )
Ik ben het met dream555 eens dat hij zegt dat het vreemd is dat er zo weinig gestemd en geschreven is op de site over dit album.
Maar goed, ik vind het een super album en het gaat tenslotte om wat je er zelf van vind,hoe veel of weinig er ook over geschreven wordt. Ik kan hem in ieder geval iedereen aanraden!

Zielig

avatar van avdj
My Sweet Lord was trouwens na Bohemian Rhapsody de enige single die 2x op nr. 1 kwam in Groot-Brittanië.

avdj schreef:

En dan zeggen dat Harrison een mindere gitarist was dan Richards.

Moet je een meestergitarist zijn om hits te scoren dan

Moet je een meestergitarist zijn om hits te scoren dan

Het hoeft niet,maar in dit geval is het wel zo!
Harrison was een fantastische gitarist met dit album als hoogtepunt.

avatar van avdj
Zet je Beatles brilletje eerst maar eens af en kijk even verder a.u.b. Er zijn veel betere gitaristen, dat je het spel van Harrison en dit album geweldig vindt kan natuurlijk wel.

avdj schreef:

Ik zet me Beatles brilletje niet zo vaak op hoor.
Ik vind zoveel artiesten goed maar dat wil jij maar niet in mij zien. heel zielig.................
Over het spel van Harrison:
Hij was een fantstische gitarist punt.
Er zijn ongetwijfeld betere maar daar hebben we het niet over in dit topic. Ik zou zeggen luister dit album maar eens,dan krijg je wellicht wat meer respect voor Harrison.

avatar van avdj
Ik ken dit album wel hoor, niet slecht. Beter dan alles wat Paul McCartney solo heb gemaakt.

.............NIET SLECHT.............
Man, dit is een weergaloos album.
Ik kan me niet voorstellen dat je zo'n meesterwerk 3,5 ster geeft.
Het kan natuurlijk,maar als ik jou was zou ik dit album nog maar eens goed luisteren!

indeed indeed echt een meesterwerk, ik ben het er mee eens dat harrison een geweldige gitarist is. hij is natuurlijk geen virtuoos maar dat maakt hem juist zo goed hij was tenminste zichzelf.

Beste beatle solo, bar none!!!

tondeman
beste weet ik niet, maar dit doet niks onder voor john lennons beste werk.

tondeman
van 4,5 naar 5*, wat een wereldplaat!

erwku
Ik twijvel nog of ik deze of John Lennon/plastic Ono band de beste beatle soloplaat vind. Momenteel vind ik dit te beste.
hetzelfde jaar maakte John Lennon Plastic Ono band Een zelfanalyse waarin alle pijn en trauma's letterlijk worden uit geschreeuw. Hoewel ik Plastic ono band een geniaal album vind overheerst wel een negatief en egocentrisch gevoel en weinig vertrouwen in de mensheid.

All things must pass daarintegen, is haast een paradox op Plastic Ono Band.

George Harrison is optimistisch, hoopvol en vreugdevol.

Hij zingt over liefde, God en nostagie en hoewel hij Isn't it a pitty zingt blijft er iets hoopvols hangen,

Lennon zingt, just believe in Me, Yoko and Me, and thats reality.

Harrison zingt:

Forgive me lord,
Please, those years when I ignored you,
Forgive them lord,

avatar van HiLL
Ken het nog steeds niet, maar gezien de lovende reacties en het hoge gemiddelde zou ik dit toch een keer de kans moeten geven.

avatar van avdj
Vreemd dat jij het nog niet ken.
Het is geloof ik het enige album van hem wat de moeite waard is.

avatar van HiLL
Ja en Plastic moet ik ook eens beluisteren, beter dan.

avatar van wizard
All things must pass stond al jaren in mijn vaders platenkast stof te verzamelen...

jammer dat ik dit album niet eerder ontdekt heb, hij is geniaal, vooral als je het als een dubbelaar met een bonus-lp beschouwt (ik vind de Applejam wat minder)

Marcel²
Voor wat ik tot nu toe heb gehoort is dit voor mij de meest indrukwekkende album van een Ex Beatle in 1 woord geweldig nooit meer gehaald dat niveau.
Absoluut 5 sterren waard en die geef ik ook.
Heeft iemand een advies voor een betere album van een Ex Beatle mag je geven.
Dit is voor mij nog de beste,maar ik heb niet alle albums van de Ex Beatles geluisterd

avatar van Koekebakker
Marcel Jongeneel schreef:

Mooie plaat inderdaad, maar je kent John Lennon / Plastic Ono Band zeker nog niet?

Marcel²
Nooit echt goed naar dat album geluisterd maar ga ik zeker doen

Marcel Jongeneel schreef:

Absoluut 5 sterren waard

Voor dit album ga ik mijn stem verlagen. Zeer goed album, maar 5 sterren is iets te veel van het goede. Beetje overmoedig geweest.

avatar van Toon1
Absoluut het beste solo album van alle Beatles.