George Harrison - All Things Must Pass (1970)

Rock / Pop
Label: Apple

1. I'd Have You Anytime (2:57)
  2. My Sweet Lord (4:37)
  3. Wah-Wah (5:35)
  4. Isn't It a Pity (7:08)
  5. What Is Life (4:22)
  6. If Not for You (3:29)
  7. Behind That Locked Door (3:05)
  8. Let It Down (4:57)
  9. Run of the Mill (2:51)
  10. I Live for You * (3:36)
  11. Beware of Darkness * (3:20)
  12. Let It Down * (3:55)
  13. What Is Life * (4:22)
  14. My Sweet Lord (2000) * (4:58)
  15. Beware of Darkness (3:48)
  16. Apple Scruffs (3:04)
  17. Ballad of Sir Frankie Crisp (Let It Roll) (3:46)
  18. Awaiting on You All (2:45)
  19. All Things Must Pass (3:44)
  20. I Dig Love (4:54)
  21. Art of Dying (3:37)
  22. Isn't It a Pity [Version Two] (4:45)
  23. Hear Me Lord (5:48)
  24. Out of the Blue (11:13)
  25. It's Johnny's Birthday (0:49)
  26. Plug Me In (3:18)
  27. I Remember Jeep (8:05)
  28. Thanks for the Pepperoni (5:32)
Bob Cremers
My Sweet Lord en What Is Life twee mooie nummers.

avatar van gemaster
Variatie! Hallelujah!

avatar van Lennonlover
Het best album van George Harrison. My sweet lord, what is life, if not for you, all things must pass, I dig love,...
enkel beautiful girl ontbreekt.

Toine Rorije
Ik was eigenlijk best benieuwd naar dit 'Beste Beatles-soloalbum'. Aan de ene kant horen zijn Beatlenummers naar mijn mening altijd wel bij de beste van het album waar ze op staan, aan de andere kant zijn de twee solosingles die ik van hem ken (My Sweet Lord, Got My Mind Set on You) vreselijk, met name die laatste.
Ongeveer datzelfde halfslachtige gevoel houd ik over ook aan dit album. Goeie nummers als Wah-Wah, If Not for You en Art of Dying worden afgewisseld met dingen waar ik niets mee kan (o.m. Isn't it a Pity, Behind That Locked Door) of bombastische draken (Let it Down). En Out of the Blue vind ik een wat geforceerde manier om tot een klapstuk te komen, hoewel geen slecht nummer.
Alles zo bij elkaar zit er eigenlijk een 3,5 in, maar daarvoor staat een aantal nummers me iets te veel tegen.

Schrale troost voor George, hij heeft de eer van mijn 500e stem.

Bob Cremers
Wist je dat My Sweet Lord al eerder wast gemaakt maar dan met een andere titel.

Marcel²
Bob Cremers schreef:
Wist je dat My Sweet Lord al eerder wast gemaakt maar dan met een andere titel.

Ik ook niet hoor, nooit van gehoort wat jij hier zegt. Wel een prachtige plaat deze, een tijd geleden gekocht is een soort box uitvoering.

hij doelt waarschijnlijk op het feit dat er een rechter aan te pas moest komen omdat er plagiaat gepleegd zou zijn.

"He's So Fine" van de Exciters

Bob Cremers
Apple Scruffs een gek nummer, een beetje kinderachtig, maar wel mooi.

avatar van Marty McFly
wizard schreef:
jammer dat ik dit album niet eerder ontdekt heb, hij is geniaal, vooral als je het als een dubbelaar met een bonus-lp beschouwt (ik vind de Applejam wat minder)

Maar het IS toch ook een dubbelaar met een bonus-LP?

avatar van musicboy
Zonder twijfel het beste van Harrison.
Wellicht het beste van alle solo's van The Beatles, zeker beter dan McCartney.
Lennon durf ik niet zeggen, want ik heb van hem alleen een verzamel. Ik luister wel liever naar 'All Things Must Pass' dan Lennons verzamel.
Wellicht dus het beste van alle 'bietels' solo.

musicboy schreef:
Zonder twijfel het beste van Harrison.
Wellicht het beste van alle solo's van The Beatles, zeker beter dan McCartney.
Wellicht dus het beste van alle 'bietels' solo.

hmmm. Luister naar Imagine van John. Beoordeel dàn maar .

avatar van musicboy
Lennonlover schreef:

hmmm. Luister naar Imagine van John. Beoordeel dàn maar .

Ik denk alleen dat je niet echt subjectief bent, je naam in gedachten ...

avatar van Music4ever
Ik vind mezelf objectief en ik beschouw Imagine ook als het beste solo werk van The Beatles. Of ben ik ook subjectief omdat ik The Beatles op 1 staan heb.

avatar van auto pilot
Je beschouwt iets en je bent objectief? Dat kan niet. Iedereen geeft zijn mening hier, dat is dus per definitie subjectief.

avatar van Music4ever
Dat zal allemaal wel................
Het ging over de kwestie: Wat is het beste solo album van één van The Beatles leden? Ik vind dus Imagine, dat is gewoon zo als je het objectief bekijkt!

avatar van Toon1
Ik vind deze zonder twijfel het beste solo-album van the Beatles, alleen Plastic Ono Band komt er nog een beetje bij in de buurt. Imagine al helemaal niet, dat is maar een gewoon plaatje; niets speciaals.

avatar van auto pilot
Music4ever schreef:
Dat zal allemaal wel................

Hoe kan Imagine nou objectief gezien de beste plaat zijn? Misschien als je naar verkoopcijfers kijkt, maar zoals we allemaal weten, hebben verkoopcijfers niet altijd/altijd niet met kwaliteit te maken. Dus dan is het toch volledig smaakafhankelijk (smaak = mening = subjectief)? Een aantal hebben al aangegeven dat ze dít album de beste beatlessoloplaat vinden, met hun nog vele anderen buiten MuMe en er zullen vast ook grotere fans van Paul McCartney en Ringo Starr zijn? Hebben deze mensne dan 'ongelijk' volgens jouw zuivere objectieve wetenschap?

avatar van Music4ever
Ach, het was maar een grapje hoor.
Natuurlijk weet ik dat verkoopcijfers geen reet zeggen, dat is ook niet de reden dat ik die plaat het beste vind.
Het is gewoon een gevoel dat ik die plaat het beste vind, hij raakt me het meest. Deze vind ik ook top hoor, niet voor niets 4,5 ster. Dat die mensen 'ongelijk' hebben zeg ik niet, ze geven gewoon hun mening net als ik doe.
We zijn dus allemaal subjectief zoals jij al zegt.

musicboy schreef:

Ik denk alleen dat je niet echt subjectief bent, je naam in gedachten ...

ja, maar da's een misleiding. Ik had die naam nooit mogen aannemen. Ik ben wel degelijk een zéér grote fan van john lennon, mijn idool. Maar dat wilt niet zeggen dat ik ook kritisch kan zijn.

by the way: het is niet dat een lennonfan een plaat aanraadt van Lennon dat dat puur uit blind fanatisme is: het is écht wel een goed plaat hoor!

auto pilot schreef:

met alle respect voor Ringo starr, maar als iemand een plaat van Richard de beste solobeatles-plaat vindt, dan verklaar ik hem gek

het "probleem" hier is ten eerste de smaak, en die verschilt erg van persoon tot persoon. Ten tweede, en dat is toch wel belangrijk om te vernoemen, zijn de stijlen, de muziek van elke solo-beatle erg verschillend van elkaar.

avatar van Toon1
Lennonlover schreef:

Maar dat wilt niet zeggen dat ik ook kritisch kan zijn.

Klopt

Jammer dat George zijn gevoel niet gevolgd heeft bij de heruitgave om de overproductie van Phil Spector weg te laten. Ik had graag een kale versie van deze platen gehoord.

tondeman
Ik denk dat een kale versie van dit album nog wel eens sterk zou kunnen tegenvallen. Imo past de productie perfect bij dit album. Zo'n nummer als "Wah-Wah": heerlijk.

erwku
peerke schreef:

NEE!! wahwah is niks zonder Wall of sound, geniaal!

Mad Dog
Dit is zonder twijfel de beste solo plaat van een Beatle. Het is juist de sound van Phil Spector die het geheel zo speciaal maakt.

Er is een bootleg op de markt die heet "The Making Of ATMP". Misschien iets voor Peerke?

avatar van Jan Wessels
Dat gitaartje van My Sweet Lord hoor ik weer in Robbie William's Feel. Of ben ik nu helemaal in de bonen?

avatar van Lennonlover
Is me nooit opgevallen maar kan. George zal het wel gepikt hebben!!!

fredpit
Lennonlover schreef:
Is me nooit opgevallen maar kan. George zal het wel gepikt hebben!!!

jaja..tis m'r d'r eentje.