Genesis - Invisible Touch (1986)

Label: Virgin

1. Invisible Touch (3:26)
  2. Tonight, Tonight, Tonight (8:50)
  3. Land of Confusion (4:44)
  4. In Too Deep (4:57)
  5. Anything She Does (4:06)
  6. Domino (Medley: In the Glow of the Night / The Last Domino) (10:41)
  7. Throwing It All Away (3:48)
  8. The Brazilian (4:49)
avatar van Marty McFly
Poeha schreef:
Tsja...in de Galgenwaard lopen ze toch een beetje achter de feiten aan.

waiting voor de inmiddels bestelde sacd / dvd uitgave ... voor overigens slechts 18 euro ....

De finesses van Banks maken dit album geweldig ... Uitstekende 5.1 mix .. Een aanrader ...

avatar van Bluebird
Over het geheel iets beter dan het *Mama* album maar erg 80's en bovendien te commercieel.

Bluebird schreef:
Maar erg 80's en bovendien te commercieel.
Wat is er mis met commercieel . "Invisible Touch (1986)" mag dan commercieel zijn, het is absoluut het beste en meest toegankelijke album van Genesis . Verkoopcijfers wijzen dat ook wel uit . Trouwens: in de jaren 80 zijn er heel mooie albums verschenen. Heden ten dage is het zoeken naar een speld in een hooiberg om een aansprekend album te vinden . Zo en dan ga ik nu, voor het slapen gaan, het allerbeste Genesisnummer "Land of Confusion" nog maar even draaien .

avatar van Bluebird
Niks mis met commercieel hoor, maar dan moet het me zelf ook aanspreken. Ik vind dit album gewoon wat te al te vlot voor Genesis begrippen en ik kan me nog herinneren dat ik het even helemaal had gehad met de aan supersterallures lijdende meneer Collins. Enige tracks die ik interessant vind zijn Tonight (x 3), Domino en The Brazilian. De rest vind ik echt niemendallerig hitparademateriaal in de stijl van de *Mama* cd .Sorry, maar daar blijft het bij.

avatar van kaztor
Net de clip van Invisible Touch bekeken uit die nieuwe boxset... Wat had Phil hier 'n lekker geil matje in de nek...

kaztor schreef:
Wat had Phil hier 'n lekker geil matje in de nek...
Kaztor, dat je daar als gitaarspelende kerstman opgewonden van raakt..... . Het enige waar ik opgewonden van raak is de werkelijke schitterende muziek die op "Invisible Touch (1986)" te vinden is .

Bluebird schreef:

Dit moet ik bij nader inzien corrigeren. Genesis '83 verdient een halve punt meer vanwege de 2 prachtige eindtracks die zo op Wind & Wuthering, ATTWT of het Duke album hadden kunnen staan.

Hans Brouwer schreef:

Sorry, Hans, om je bubbeltje te laten barsten, maar ik vind, bij beluistering van m'n exemplaar uit de boxset, toch nog steeds dat de hits hier teveel de overhand hebben. Ik mis de balans op deze plaat, al is het zeker niet slecht. Het is waarschijnlijk wel hun meest gedateerde schijf.

avatar van ricardo
Dus Bluebird jij vind een aanschaf van deze plaat wel zinvol? Ik heb deze plaat nog nooit ergens goedkoop zien liggen,bij plato in Groningen kost hij wel 24.99 euro,en in Assen heb ik hem eens zien liggen voor 22.50 Euro,waarom moet zo'n oude plaat uit 1986 nou zo duur zijn. Als ik de beoordelingen zie dan is dit ook geen hoogvlieger van Genesis,de prijs kan dus wel naar 7.99 euro,want dat lijkt me wat realistischer dan waar ik ze voor heb zien liggen.

avatar van Bluebird
Ik heb die in enkele platenzaken voor zo'n krappe 10 euro zien liggen ricardo, maar die prijzen kunnen per winkel natuurlijk verschillen. Ik zou eens een Van Leest of FRS binnenlopen, daar heb je meestal de beste kans. Voor de rest is het best een aardige cd hoor, maar wel typisch jaren 80. Radiomuziek dus.

avatar van VanDeGriend
Deze cd is voor een euro of 8 wel te krijgen en dat is meer dan genoeg. Als je deze cd vandaag de dag draait wordt naar mijn smaak pijnlijk duidelijk dat het gebodene op deze schijf nu niet direct eeuwigheidswaarde heeft. Nu waren de radiohitjes direct al niet favoriet maar ik heb deze cd een hele tijd toch wel aardig gevonden met name dan door Tonight Tonight Tonight en Domino. Maar zelfs die nummers kunnen me, met hun obligate toetsenpartijen, echt niet meer boeien. Genesis heeft met deze plaat zo'n jaren 80 statement gemaakt dat vandaag de dag draaien van Invisible Touch mij doet denken aan de Fiat Ritmo die ik in die tijd in bezit had. Toen was ik daar heel blij, nu moet ik er niet meer aan denken dat dat mijn auto zou zijn. De analogie is wat mij betreft treffend.

avatar van ricardo
Bedankt voor de tip Bluebird.Ik kom vaak genoeg bij Van Leest en FRS maar ben hem daar nog nooit tegengekomen.Met luistergroet ricardo.

avatar van Bluebird
Je kunt nu waarschijnlijk alleen de SACD nog krijgen, vandaar dat de prijs natuurlijk hoger is. Hetzelfde geldt voor al die andere Genesis albums sinds de oude remasters zijn vervangen door de boxedities. Je zou bij Plato, van Leest of FRS eens in de aanbiedingsbakken kunnen neuzen, daar zou ie nog tussen kunnen liggen. Suc6!

@VanDeGriend: mooi verhaal, helemaal mee eens

avatar van vigil
ricardo schreef:

Dat is toch vreemd want de Free heeft toch een uitstekend en uitgebreid cd aanbod....

VanDeGriend schreef:

In 1986, het jaar dat het beste album van Genesis werd uitgebracht, reed ik in een 2CV6. Een Citroën die een hele hoop herrie maakte en waar, met de volumeknop voluit, de nummers van "Invisible Touch" bovenuit schalden . Dat waren nog eens tijden! Ik zou er bij wijze van spreke mijn huidige auto, een Rover75, zo voor inruilen .

avatar van Bluebird
Ik heb ook ervaring met een dergelijk voertuig gehad, en ik moet toegeven, door de trillingen krijg je tijdens het meegalmen een magnifiek Frans vibrato mee.

avatar van Bluebird
Nog even voor degenen die de oorspronkelijke *Invisible Touch* nog willen hebben voor de oude - tot - 10 euro - prijs: bij V&D heb ik ze vandaag nog zien liggen, de overige winkels hebben voor zover ik heb gezien alleen de SACD's.

ricardo schreef:

Alle cd's zijn goedkoop, als je alleen maar even tijdelijk door Ebay snuffeld!

Bluebird schreef:

Misschien een leuk idee voor m'n vrouw!

Father McKenzie
Ik treed Hans Brouwer bij, dit is wellicht het allerbeste albums van Genesis uit de periode zonder Peter Gabriel.
Ik hou het wel bij 4.5 stars!

bikkel
Ik heb niet zo veel met dit album.Er zijn maar weinig nummers die me echt aanspreken.Zielloos zonder ''soul'' gemaakt.
Het is ook een periode die mij niet aanspreekt.Electronica overheerst.Het is allemaal zo gladjes.
nee,niet aan mij besteed.

avatar van Bluebird
Op zich is IT helemaal geen slecht produkt natuurlijk maar wel erg tekenend voor de tijdgeest. Gewoon een plaat die voor het grote geld is gemaakt en daardoor inspiratie mist en te kort door de bocht klinkt. Voor de ooit gevestigde zweverige hippieromantiek was weinig ruimte in de jaren 80. Het moest veel directer.

bikkel
Ja, ben ik zeker met je eens.Een uitzondering vind ik trouwens 90125,het album van Yes,met Owner of a Lonely heart erop.
Yes klinkt hier een stuk minder zweverig en een stuk steviger.Hier blijven de meeste songs wel overeind.Een hele frisse doorstart.Kwam ook door nieuwe gitarist Trevor Rabin,die had veel meer een hardrock achtergrond.
Tegenwoordig klinken Rock/prog bands weer wat meer basic.Zonder twijfel een goede zaak.De intentie van een liedje komt dan veel beter over.Productioneel vind ik de jaren 80 niet sterk.De mogelijkheden werden alsmaar vergroot en daar werd (mis)gebruik van gemaakt.Over The Top.

avatar van Djarune
Mooi album. Sommige nummers staan me totaal niet aan, maar Land Of Confusion, Invisible Touch en vooral Domino zijn stuk voor stuk mooie nummers.

avatar van kaztor
Ik ga toch wat omlaag bij dit album...

De productie trek ik eigenlijk maar nauwelijks om een heel album mee te beluisteren. Bovendien zijn er maar 2 echte uitschieters (Tonight x3 & The Brazilian). De rest klinkt me iets te onopvallend of populistisch.

Sstttt
Ik denk niet dat Invisible Touch het beste Genesis album is. Hoewel? Ik weet wel dat Land of Confusion met kop en schouders het beste nummer van Genesis is. Iedere keer als ik Land of Confusion hoor op de radio, gaat de volumeknop voluit!!

avatar van Running On Empty
Ga effe je mond spoelen. Dat vind jij misschien maar het is uiteraard niet zo. De echte kenners weten wel wat het beste Genesis nummer is, hoef ik niet eens te noemen. Deze CD is sowieso zeer mager tot slecht tegenover CD's als Trick, Wind & Duke.

Sstttt
Running On Empty schreef:

Ik ben dan mischien geen echte kenner, ik weet wel wat goede muziek is.

Berichten over het beste Genesis-nummer verplaatst naar Genesis

Dat arrogante gedoe van de "echte kenners" mag ook wel wat minder trouwens...