Genesis - ...Calling All Stations... (1997)

Label: Virgin

1. Calling All Stations (5:46)
  2. Congo (4:51)
  3. Shipwrecked (4:24)
  4. Alien Afternoon (7:52)
  5. Not About Us (4:39)
  6. If That's What You Need (5:13)
  7. The Dividing Line (7:45)
  8. Uncertain Weather (5:29)
  9. Small Talk (5:02)
  10. There Must Be Some Other Way (7:54)
  11. One Man's Fool (8:58)
avatar van Flipper
Casartelli schreef:

Want laten we wel wezen: als het na Abacab afgelopen was (en dan bij voorkeur even hypothetisch dat dat, in tegenstelling tot wat het is, op zich best een goede plaat was), dan was dát de plaat geweest die er niet bij hoorde, terwijl het nu gewoon een stap in de ontwikkeling is, terwijl je toch echt niet met droge ogen kunt beweren dat díe plaat in redelijke mate bij het voorgaande werk aansluit.

Allemaal heel hypothetisch idd, waarheid blijft dat dit album de laatste stuiptrekking van een supergroep is en dat het voor de heren Banks/Rutherford een gemiste kans blijft.

avatar van Hans Brouwer
Beste Flipper, we hebben in het verleden wel eens een meningsverschil gehad over wat nou het beste Genesis album is . Je bent het toch hopenlijk wel met mij eens dat "Calling all stations" een album is dat onder de naam van Genesis niet had mogen worden uitgebracht .

avatar van Flipper
Flipper schreef:
De noodzaak van dit album heb ik ook nooit begrepen. Genesis was in groepsleden en muziek in de jaren aan het afbrokkelen. Waarom nu in dezelfde lijn verder en niet na het vertrek van Collins het muziekaal totaal over een andere boeg gooien en terug te gaan naar hun roots. Ray Wilson is een goede zanger en met Nick D'Virgillio als drummer waren er toch hele andere opties dan dit album.

Hans zoals je hierboven kunt lezen, was ik al niet positief over dit album

Een reunie zonder Hackett en Gabriel is geen reunie.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Hans Brouwer schreef:
Beste Casartelli, we hebben in het verleden wel eens een meningsverschil gehad over wat nou het beste Genesis album is . Je bent het toch hopenlijk wel met mij eens dat "Invisible Touch" een album is dat onder de naam van Genesis niet had mogen worden uitgebracht .

Ik zeg niks.

shappy1010
Hans Brouwer schreef:
En hoe zit het dan met de andere leden van Genesis. Gabriel?? , Rutherford?? , Banks?? , Hackett?? . Of wordt het een Genesis show van Collins himself. In dat geval, mij inderdaad ook niet gezien

Even overlegd met een mede grote fan, maar dit is zeer ongeloofwaardig, er is geen officiele verklaring van Genesis over dit geheel. Sterker nog, Nick Davies wist nergens wat van want hij is hierover benaderd.

avatar van HiLL

avatar van Hans Brouwer
HiLL schreef:

Hill, met jou praat ik voorlopig niet meer .

avatar van sqounk
Triest de laatste plaat van Genesis is een aardige. Sterker dan de voorgaande platen na Duke. Maar ja dan zeg je wel wat.
Ik vind de composities heel sterk, mooie arrangementen en de teksten spreken mij ook aan.

Vooral uncertain weather en one saint is another man's fool, zijn sterk en worden met overtuiging gezongen. Geen goedkope shit. De tekst van het laast genoemde nummer- oneman's fool (is another mans saint) is ijzersterk en nu zeker aktueel. Luister maar eens.

Ik denk dat als de heren de nieuwe zanger en zichzlef meer tijd hadden gegeven er een kans was dat na deze weer een mooie sterke genesis plaat (sorrie cd) in de bakken lag. Dus niet zo bloedeloze hitschijf als die in de post-Duke periode.

Komt er een reunie? Ik volgde het nieuws op de genesis fansites en er is niets beloofd maar ze sluiten ook niet uit.
We zien wel.

Los Endos,

de laaste genesis,

snik

drie en halve ster.

avatar van vigil
sqounk schreef:
Triest de laatste plaat van Genesis is een aardige.

merkwaardige conclusie

avatar van divart
Het leuke van deze plaat is, vind ik, dat het voor het eerst sinds ...And then there where three weer sfeer heeft. De nummers zijn niet allemaal geweldig, maar het geheel luistert toch heel aangenaam. Het titelnummer is, mits je de stereo een beetje luid zet (of via de koptelefoon), werkelijk prachtig

avatar van Bluebird
Tja, ook mij bevalt die cd uitstekend. Het was ff wennen in '97 want Wilson's stem deed me noch aan Collins, noch aan Gabriel denken, (dat had ik meer met Fish en ex-Arena zanger John Carson), maar gek genoeg wel aan Gilmour. Herkenbaar Genesis, maar de titeltrack zou zomaar een post - Waters PF nummer (vgl. Sorrow) kunnen zijn. Wilson lijkt me ook niet echt de man om de theatrale en vooral vocale stemmingwisselingen van het oudere Genesis werk goed tot zijn recht te laten komen.

Misschien hebben de heren dat ook wel gezien en zijn vervolgens met een compositorisch niet al te ingewikkeld maar zeer sfeervol donker album op de proppen gekomen. Ik vind 'em in ieder geval erg mooi en een welkome afwisseling in het Genesis oeuvre.

avatar van ChrisX
Bluebird schreef:

Het album is grotendeels geschreven zonder dat de heren nog maar wisten wie het zou gaan zingen. Ray Wilson is pas heel laat bij het hele proces betrokken geraakt, iets waar de overige heren achteraf best wel spijt van hebben (te horen in het interview op de nieuwe versie van CAS). En ik denk ook dat het inderdaad verstandiger was geweest. Het is in de basis een sterk album maar er had veel meer ingezeten. Wilson heeft een stem die tot veel meer in staat is dan je hoort op dit album.

avatar van Bluebird
Ik heb nog eens wat filmpjes van Wilson met Genesis op YouTube bekeken maar ik moet eerlijk bekennen dat hij de nummers van CAS met heel wat meer overgave en overtuiging brengt dan het Collins materiaal. Je kunt ook echt zien dat het zijn *eigen* nummers zijn wat bij het oude Genesis werk natuurlijk niet het geval is.

Wilson heeft het duidelijk ingestudeerd en voert het zeker niet onaardig uit, maar het charisma en het scherpe Collins randje wat die nummers juist hun karakter geven ontbreekt wel degelijk. Mede de reden dat de belangstelling onder de fans, die een compleet andere maar deels ongeloofwaardige Genesis te horen kregen, snel afnam.

Ik vind eigenlijk ook dat CAS nadat Genesis destijds ter ziele was onder een andere projectnaam uitgebracht had moeten worden. Deze plaat staat teveel op zichzelf. Dan waren de verwachtingen minder hoog gespannen geweest, was er anders tegenaan gekeken, had de creatieve waarde een stuk hoger gelegen en was het bovendien anders beoordeeld. Op die basis had er idd zomaar een nieuwe supergroep met een eigen signatuur geboren kunnen worden want CAS blijft op zich van grote klasse en heeft veel atmosfeer en diepgang.

avatar van Gert P
Dit is toch wel een redelijk sterke cd.
Zelf vind ik dit beter als de vorige 3 cd's van Genesis.
Staat echt geen slecht nummer op een een verademing om eens iemand anders als Collins te horen krijsen!

Heel goed verwoord!

Geweldigenoten
Was dit nu het laatste 'project' en is Genesis na de 2007 tour nu definitief uit elkaar?

Als dat zo is, is het toch zonde dat ze niet nog een album proberen met Ray...

avatar van Bluebird
Dat zal er echt niet meer inzitten. Als er nog een nieuw album komt is het met Phil maar dat blijft afwachten.

avatar van Gert P
Laten ze dan maar niks meer uitbrengen.
Calling all stations was zonder Phil en al beter dan de andere laaste 4 albums er voor.

Berichten verplaatst naar Genesis

Ben 'm nu aan het beluisteren.
ZEER ondergewaardeerde plaat!

Zo te horen toch wel het beste sinds Duke.

avatar van Gert P
Ben ik helemaal met je eens.

En anders ik wel.

Geweldigenoten
Afgelopen weekend binnengekregen en ik moet toch ook toegeven dat ik verrast was van de kwaliteit. Het was even wennen qua stem, maar hoor deze toch liever dan bijvoorbeeld Abacab of Invisible Touch...

avatar van Bluebird
Ik ben tevens in het bezit van de 4 cd singles die van dit album zijn getrokken. Hier staan, de radio single-edits niet meegerekend, bij elkaar 7 niet op het album voorkomende tracks van de CAS sessie op inclusief 3 live tracks met Wilson. Als deze niet of nog in een te verschijnen box zijn/worden opgenomen zijn dat op dit moment collectors items neem ik aan.

CD single 1:

CD single 4:

1. Shipwrecked
2. No Son Of Mine (live)
3. Lover's Leap (live)
4. Turn It On Again (live)

Geweldigenoten
Dit zijn stuk voor stuk ook goeie songs. Die 7 onbekende nummers stonden wel op 'Calling all stations - Official Promo Edition', echter heb ik die op een cd-beurs laten liggen.

Naderhand natuurlijk stom, maar was toen niet gecharmeerd van de nieuwe zanger...

avatar van Bluebird
Kijk eens aan, dat wist ik nou weer niet. Misschien kom ik die nog eens tegen, dan kunnen die singles in de verkoop.

Geweldigenoten
Nou dan wens ik je veel succes , want dit album zal wel in marktwaarde zijn gestegen. Dat gebeurt meestal na verloop van tijd met Promo's.
De nummers heb ik destijds wel gedownload, maar het origineel in handen is toch wel lekkerder

avatar van Bluebird
Dat denk ik ook wel. Inmiddels heb ik gezien dat 3 studiotracks van de single cd's in de box '83-'98 zijn opgenomen. Blijven 7 over die de singles toch uniek maken. Er is ook ooit een (unplugged) live bootleg verschenen die IK weer heb laten liggen en nu weer naar op zoek ben. Zo zie je maar weer hoe raar een mens in elkaar kan zitten.

avatar van vigil
Bluebird schreef:
Ik ben tevens in het bezit van de 4 cd singles die van dit album zijn getrokken [...]

He die heb ik ook allemaal! plus nog het kartonnetje van Congo met Second Home By The Sea er op en de video van Congo plus nog wat interview materiaal met de heren