Angus & Julia Stone - Angus & Julia Stone (2014)

Australiƫ
Folk / Rock
Label: EMI

1. A Heartbreak (4:15)
  2. My Word for It (4:08)
  3. Grizzly Bear (4:08)
  4. Heart Beats Slow (4:35)
  5. Wherever You Are (3:41)
  6. Get Home (4:31)
  7. Death Defying Acts (5:13)
  8. Little Whiskey (3:35)
  9. From the Stalls (5:09)
  10. Other Things (2:58)
  11. Please You (5:40)
  12. Main Street (5:34)
  13. Crash and Burn (6:36)
  14. Do Without * (4:14)
  15. All This Love * (4:05)
  16. Roses * (3:29)
avatar van littleredbird
Wat waren ze goed gister @ HMH! Een concert van Angus en Julia is dus zeker wel spannend. Ze pakken veel meer uit, muziek is dynamisch, afwisselend. Verrassende Grease cover ook

avatar van Leeds
Ze waren ook fantastisch op zondagavond in het Koninklijk Circus. Live een heel sterke performance geleverd!

avatar van fabrice
Ik was er maandag bij in Brussel, schitterend!

littleredbird schreef:

Ze waren zeker goed.
Heel gaaf: het publiek was muisstil tijdens het slotnummer (Santa Monica Dream).

avatar van Monsieur'
Kende het duo amper tot niet. Zag ze in Amsterdam en was geïntrigeerd. Vooral Angus maakte indruk, goede stem.

ik moest bij de 1e luisterbeurt even wennen aan dit album, zeker omdat de vorige albums down the way, book like this en de ep verzamelaar memories al menige vakanties grijs gedraait zijn in de auto.
easy going gitaartjes mooie stemmen
na bezoek hmh toch echt helemaal over door de nieuwe nummers, cd draait nu non stop en valt me op dat die toch meer gelaagd is als dat je op een eerste luisterbeurt zou vermoeden.
geen tekstuele shakespeare maar de kracht kan ook in eenvoud zitten
heartbreak kwam live al lekker binnen,cd evenzo! crash & burn lijkt overigens niet alleen op neil young maar ook op alone vam dinosaur jr (althans,live hoorde ik dat)

sorry voor de negatieve, ik vind juist other things een he-er-lijk nummer voor in de repeat! dat "valse" gitaartje (banjo?)
mooi dat ze niet een poging deden om een 2e down the way te maken
other things ,please you wherever you are & heatbreak als top
favoriete a&j album

avatar van Rudi S
ja dat doen die 2 reviewers toch.

avatar van rem.k.o.
Mooi gemaakt en als je van het genre houdt is het vast een topper. Maar ik vind het saai en krijg er jeuk van.

Ik zit met Angus & Julia ook altijd een beetje op het randje. Is het nu fantastisch, of toch veels te braaf en binnen de lijntjes. Ik denk allebei wel. Het moet voorop gesteld worden dat het rasmuzikanten zijn die prima popsongs schrijven met een spannend randje. Alleen wordt dat randje steeds dunner. Om eens terug te gaan naar Down the Way, daar werd ik toch nog vaker verrast. Men durfde ook wat vaker voor donkere sferen te gaan. Bijvoorbeeld luisterende naar hoe Black Crow opent. Of Yellow Brick Road in zijn geheel. Dat soort sferen mis ik hier wel een beetje. Ook de langere nummers richting het einde van de plaat blijven teveel binnen de perken om echt te beklijven, of uit te nodigen tot grijs draaien. Toch staat er leuke muziek op. Met name het middenstuk, zo vanaf Heart Bleats Slow tot Little Whiskey, vind ik sterk en veelzijdig. Wat ook fijn is, is dat er meer samen gezongen wordt. Ik kan Julia met Angus beter hebben dan haar alleen. Ik moet misschien nog wat vaker luisteren, maar een nette zeven is denk ik het perfecte cijfer voor muziek zoals zij die maken.

avatar van tbouwh
Fijne, sferische muziek met goede samenzang van Angus en Julia. Dit is het eerste volledige album dat ik van hen beluister. Wellicht niet de meest logische keuze, maar ik was vooral benieuwd naar dit album, omdat ik hier nog geen liedje van kende. Van eerdere albums ken ik oa Yellow Brick Road, Big Jet Plane en Draw Your Swords. Helaas komen de nummers op dit album daar nog niet in de buurt, of het moet een enkeling zijn. Main Street komt voorlopig naar voren als favoriete nummer. Dit album is uitstekend, maar ik betrapte me er wel tweemaal op dat ik mijn aandacht dreigde te verliezen. Sommige nummers kabbelen wat voort, andere nummers zijn niet onderscheidend genoeg. Het geheel is dan weer alleraardigst: Angus & Julia Stone is een fijne cd, waarop geen enkele song echt uit de toon valt. De echte spanning ontbreekt, maar broer en zus verstaan het een pop cd te maken die constant aangenaam in het gehoor ligt. Snel hun eerdere werk beluisteren.3,5*

avatar van robbrouwer58
Relaxed maar catchy tegelijk.

avatar van dumb_helicopter
Omdat ik Down the Way zo'n fantastisch album vond en enkele singles van dit album ook te pruimen vond, heb ik deze maar eens gekocht.

Over het algemeen is het ongeveer dezelfde sfeer als het vorige album, maar naar mijn mening wel wat minder breekbaar. Ik vind geen enkel nummer slecht, maar het blijft te vaak bij middelmaat steken, waardoor de lengte van het album begint parten te spelen. Desondanks zijn nummers als Crash and Burn, A Heartbreak en Heart Beats Slow zeker de moeite waard en kunnen die zich handhaven tussen de andere A&JS-toppers.

avatar van VladTheImpaler
Death Defying Acts was echt wonderschoon gisteren! en overigens volgens Julia pas de 2e keer ongeveer dat ze dit nummer live speelden.

VladTheImpaler schreef:

Wat een liegebeest die Julia, een tik op haar poep! Maar los daarvan, live een echt wonderschoon nummer.

avatar van niels94
Dat ging over een ander nummer, niet Death Defying Acts. Volgens mij die hele oude.

avatar van Hedser
Dat ging wel over Death Defying Acts hoor, maar het klopt niet inderdaad. Al was het wel de eerste keer dit jaar dat ze hem speelden.

avatar van niels94
O, pardon. Dan herinner ik het me verkeerd.

avatar van Mjuman
niels94 schreef:
O, pardon. Dan herinner ik het me verkeerd.

Nee je herinnert je het goed - ik was er ook op dinsdagavond in Tivoli Vreeburg, Death Defying Acts werd akoestisch ingezet met de spot op Julia alleen - de titel van dat andere nummer ben ik even kwijt, maar ik zal wel even titels nalopen.

avatar van dumb_helicopter
Leeds schreef:

Wat een liegebeest die Julia, een tik op haar poep!

Je zou wel willen.

avatar van VladTheImpaler
niels94 schreef:

Dat oude nummer hadden ze inderdaad ook al heel lang niet meer gespeeld, maar bij Death Defying Acts zei te toch echt iets in de trant van dat het pas de zoveelste keer was dat ze dat nummer deden, want emotioneel nummer.

Hedser schreef:

Dat zou ook goed kunnen dat ze dat heeft gezegd.

AC1
'All This Love' op de Deluxe versie ... Ik mag doodvallen als dat binnenkort niet gebruikt zal worden voor de 'end credits' tijdens één of andere feel good movie.

AC1
Vreemd genoeg vind ik het niemendalletje genaamd 'Little Things' één van de beste tracks op het album. 'Please You' en 'Crash And Burn' zullen daarentegen wel universeel worden uitgeroepen als beste songs.

avatar van Leeds
Bedoel je Other Things? Die heb ik ook als 1 van de beste tracks aangevinkt.

AC1
'Other Things', ja. Wat klinken die drums lekker!

avatar van chevy93
Groeiplaat is een term die hevig aan inflatie onderhevig is, maar uitstekend van toepassing op deze plaat. Ogenschijnlijk simpele popliedjes die met de tijd steeds dieper onder je huid kruipen.

Angus & Julia Stone - Heart Beats Slow (Milk Live At The Chapel) - YouTube
Deze live-versie maakt duidelijk hoe gelaagd de muziek eigenlijk is. Perfect geluid ook!

avatar van Zwaagje
Rudi S schreef:
ja dat doen die 2 reviewers toch.

Wat ik bedoel is dat een review van een ander niet je eigen mening moet beïnvloeden.

avatar van harencoor
Mijn kennismaking met dit talentvolle duo. Mooie cd.