Angus & Julia Stone - Angus & Julia Stone (2014)

Australië
Folk / Rock
Label: EMI

1. A Heartbreak (4:15)
  2. My Word for It (4:08)
  3. Grizzly Bear (4:08)
  4. Heart Beats Slow (4:35)
  5. Wherever You Are (3:41)
  6. Get Home (4:31)
  7. Death Defying Acts (5:13)
  8. Little Whiskey (3:35)
  9. From the Stalls (5:09)
  10. Other Things (2:58)
  11. Please You (5:40)
  12. Main Street (5:34)
  13. Crash and Burn (6:36)
  14. Do Without * (4:14)
  15. All This Love * (4:05)
  16. Roses * (3:29)
Leeds schreef:

Dat is vreemd. Op hun website staat er voor de vinylversie het volgende:

Please note that due to production delays, this product will ship from our warehouse on the 29th August 2014. All orders will receive a free MP3 download via email on day of release.

Ik heb 'm hier besteld, binnen een paar dagen gratis verzonden in huis:
Angus & Julia Stone (Inklusive MP3 Code) [Vinyl LP]: Amazon.de: Musik

Ik heb inmiddels de EU-versie en zoals verwacht klinkt die waanzinnig goed.

avatar van coldwarkids
Down The Way is teveel overschat. Dit album is gelukkig hun beste! Als ze zo verder gaan dan gaat het zeker de top worden.

avatar van Leeds
west schreef:

Ik heb 'm hier besteld, binnen een paar dagen gratis verzonden in huis:
Angus & Julia Stone (Inklusive MP3 Code) [Vinyl LP]: Amazon.de: Musik

Ja potverdorie!! Ik heb in totaal een goede 60 euro betaald voor mijn exemplaar en ze is nog niet toegekomen ook. Ik had de LP via de website zelf besteld en voor 1 exemplaar betaal je 55.95 AUD wat op 38.70 euro komt. Dat is dus zonder verzendkosten. Hier de link.

Angus & Julia Stone (2LP)-Types-Angus & Julia Stone - store.angusandjuliastone.com

Is dit nu omdat het een Limited Edition Copie is want dat staat op de website!!?? En deze bij amazon is zoveel goedkoper, dus geen Ltd Ed misschien... Ik kan niet meer volgen. Zal ik es beter bekijken.

avatar van Leeds
Wat het label betreft is er denk ik toch een verschil. Bij Amazon staat er Vertigo Berlin (Universal Music) en op hun website helemaal onderaan © 2014 Universal Music Australia Pty Limited. Dus is er meer dan 1 vinyl versie. Ik zal nog eventjes geduld moeten hebben. Maar in ieder geval is de plaat zelf goed te pruimen. Goeie variatie ook!

Voor zover ik weet heb je een Duitse, Australische, Franse (clear vinyl) en EU-persing.

avatar van SiSsY bOY
Zucht, al die hipsters die zo nodig vinyl moeten gaan draaien omdat het "beter/warmer" klinkt, wat een bullsh*t. Anyways, het album is toch wat gegroeid, ik was in eerste instantie niet echt onder de indruk. Het was alsof ik weer even moest wennen aan de stem van Julia. Ik blijf erbij dat ze het overdrijft maar ze maakt het daardoor ook ergens wel spannend. Af en toe is het meer kreunen dan zingen.

Ik vind het nog steeds geen top-album zoals de voorganger maar er staan toch weer een aantal hele mooie nummers op zoals; Heart Beats Slow, Death Defying Acts en Little Whiskey (Is er nog iemand anders die hier The Veils in hoort?).

Toch mis ik wel echt topnummers zoals Yellow Brick Road of Draw Your Sword. Please You is wel het absolute dieptepunt van de plaat.

Dan heb je nog nooit een goede persing op een fijne setup gehoord.
En het draait niet enkel om het karakteristieke geluid, maar ook om de grote albumart, het ritueel van een plaatje opleggen etc. Heeft gewoon wat meer charme dan even snel een mp3 uit je speakers toveren.
Maar goed, dat is in feite een discussie die hier niet gevoerd hoeft te worden.

Favoriet hier is momenteel Get Home. Kabbelt lekker verder...

avatar van Norrage
SiSsY bOY schreef:

Ik hoor inderdaad een beetje The Veils ja! Nu je het zegt. Ook zo'n toch best gelikte band. Vind ik ook een beetje het nadeel hier (zoals ik mijn recensietje ook zeg, trouwens), het is allemaal wel erg netjes. Dat was Down The Way ook, maar dat leunde echt op sfeer. Dit is veel meer een pop-plaat, en dat mag wel wat gedurfder.

Je vergeet de duidelijke rock invloeden, ook door producer Rick Rubin. Er staan toch een paar gitaarsolo's op... en een paar keer zo'n mooie donkere diepe basis waarop de muziek is gebouwd, zoals bijvoorbeeld op de laatste twee nummers: Main Street en vooral Crash + Burn. Dit is echt niet alleen een pop / folk plaat, het is veel meer.

Overigens zijn the Veils live hoe dan ook geen gelikte, maar rauwe pure band. Dat hoor je op albums op sommige nummers toch ook zeker terug.

Leeds schreef:

De gemiddelde prijs voor de Europese pressing is euro 29,99. Zoals wel vaker is de prijs bij Amazon.de een stuk gunstiger en je betaalt geen verzendkosten. Het betreft ook hier de 2LP versie op 180 gram geperst.

SiSsY bOY schreef:

Zeg SiSsY bOY: wil je mij geen 'hipster' noemen?
Overigens moeten mensen dat toch lekker zelf weten, hoe ze muziek draaien en luisteren en welk geluid hun bevalt? Een LP klinkt vaak toch echt wat anders, dan de CD laat staan de mp3. Overigens zijn er ook voorbeelden waarop de cd master op een plaat is gekwakt: dan hoor je natuurlijk weinig verschil.

west schreef:

Heb meer dan goeie ervaringen (perefecte service) met bijgaande duitse site. Eenmaal per maand bestellen zonder verzendkosten. Lijkt me ook een redelijke prijs, 20,99 euro voor de vinyl versie van dit album.

Is ook een goede site waar ik af en toe bestel. Zij hebben nog wel eens limited editions (in de aanbieding). Maar bij een paar euro prijsverschil ga ik gewoon naar de Plato.

Laat ik beginnen dat ik de hoes schitterend vind. De plaat zelf ook heerlijk vind (vandaag gekocht, 1x geluisterd pas). Minder dromerig dan de vorige en met een gitaartje hier en daar. Fijne plaat.
Alleen vind ik het echt schandalig dat ik voor deze dubbel plaat 30 EUR betaal: 2 x LP, geen teksten of iets dergelijks op de binnenhoes, gewoon 2x witte binnen hoes. Geen extra cd-tje erbij. Geen code voor MP3-tjes te downloaden. He-le-maal niets! Wil best 30 euro uitgeven voor een plaat, maar dan wel wat moois erbij, in plaats van dit zooitje. Nogmaals, muziek en hoes schitterend, rest minder positief over. Maar dat zal dan ook wel een platen maatschappij dingetje zijn.....

Zie de berichten op deze pagina boven je...

En ik heb wel een MP3 code.

avatar van Broem
Heb het album nog niet gehoord maar de hoes blijft van het niveau Knuffelrock 138. Vreselijk. Smaken verschillen uiteraard. Zal ook de mindset zijn (welk album bij welke hoes)

avatar van blur8
Na 3 draaibeurten ben ik nog nergens geraakt door de nieuwe Angus&Julia.

avatar van Xel
Xel
nog maar een paar keer luisteren wellicht?

blur8 schreef:

Uh, geluid iets harder!

avatar van Zwaagje
SébastienY schreef:
Ik probeer al zes dagen vat te krijgen op dit album, tevergeefs. Niets bleef hangen, oorzaak kan zijn dat ik nog te veel met Down the Way in mijn hoofd zat

Dit is niet te vergelijken met Down the Way. Deze nummers zijn voller in productie en hebben mijn inziens ook wat meer lagen. En na een luisterbeurt of vijf blijven ze dus wel hangen, en dan ontvouwt zich een hele reeks aan prachtige songs.

Een 4* om te beginnen, maar er zit nog marge op.

Ik had het zelfde "probleem". Vele luisterbeurten verder kon ik het loslaten en het is wat mij betreft het groeibriljantje waar ik op gehoopt had. Halfje erbij!

avatar van alpeko
Halfje erbij; ik kan er geen slecht nummer op ontdekken.

Wat een fantastische cd! Echt geweldig!

avatar van erwinz
Recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Angus & Julia Stone - Angus & Julia Stone - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Het is al weer zeven jaar geleden dat het debuut van Angus & Julia Stone verscheen. A Book Like This viel in eerste instantie vooral op vanwege de verpakking in een lijvig boekwerk, maar maakte al snel ook in muzikaal opzicht een onuitwisbare indruk.

Op het debuut van de Australische broer en zus klopte eigenlijk alles, waardoor de lat voor de opvolger ontiegelijk hoog lag. Daar was echter weinig van te merken op het in 2010 verschenen Down The Way dat natuurlijk niet zo verrassend was als het debuut, maar wel beter, al was het maar door het grote aantal stijlen waarmee het tweetal op haar tweede plaat aan de haal ging.

De afgelopen jaren moesten we het doen met een soloproject (Lady Of The Sunshine) en een soloplaat van Angus en met twee soloplaten van Julia Stone. Vier prima platen, maar ze waren geen van allen zo goed als de platen waarop Angus en Julia Stone de krachten bundelden.

Op de titelloze derde plaat van Angus en Julia Stone horen we wat we de afgelopen jaren gemist hebben. Bijna achteloos imponeren Angus en Julia Stone met dertien tracks die zich laten beluisteren als een reis door een aantal decennia popmuziek.

Folk vormt nog altijd een belangrijk bestanddeel van de muziek van broer en zus Stone, maar het is zeker niet het enige bestanddeel. Angus & Julia Stone zijn zeker niet vies van pop, maar gaan net zo makkelijk aan de haal met invloeden uit de 70s rock als de indie van deze tijd.

De derde plaat van Angus & Julia Stone bevat 13 songs die je al decennia lijkt te kennen. Bij eerste beluistering klinkt het direct zo lekker en vertrouwd dat ik even bang was dat er uiteindelijk weinig zou blijven hangen en dat de derde plaat van het Australische duo makkelijk ingeruild zou kunnen worden voor een willekeurige klassieker uit het verleden, maar dat blijkt gelukkig niet het geval.

De songs van Angus en Julia Stone bevatten immers net dat beetje extra dat nodig is om hun songs boven die van de concurrentie uit te tillen. Het is niet eens makkelijk om te beschrijven wat dat beetje extra precies is. Voor mij persoonlijk spelen de heerlijke vocalen van Julia Stone (die dit keer ook als Beth Gibbons en Hope Sandoval kan klinken) een cruciale rol, maar ik ben me zeer bewust van het feit dat deze vocalen waarschijnlijk menigeen flink op de zenuwen zullen werken, waarbij het natuurlijk helpt dat Julia zo nu en dan wordt afgelost door de wat zweverige vocalen van Angus.

Minstens even belangrijk zijn de geweldige melodieën in de muziek van Angus en Julia Stone. Het tweetal schrijft songs die er stuk voor stuk in slagen om een gelukzalig gevoel op te wekken. Angus en Julia Stone schrijven songs met melodieën die klinken als lange zomerdagen waarop alles mag en niets hoeft. Het zijn melodieën die fraai contrasteren met de donkere wolken die in tekstueel opzicht nog wel eens voorbij willen drijven.

Maar er is nog meer dat de derde van Angus en Julia Stone zo goed en onweerstaanbaar maakt. Op hun derde plaat maken Angus en Julia Stone muziek waar het plezier en de passie van af spatten, maar ondertussen lijkt over iedere noot nagedacht en zit alles even knap in elkaar. Dat laatste kan alleen maar de verdienste zijn van topproducer Rick Rubin, die er wederom in is geslaagd om het beste naar boven te halen uit muzikanten.

Het levert een plaat op die keer op keer aanvoelt als een warm bad, maar ook nog wel een tijdje kan groeien. 1+1 is meestal 2, maar bij Angus en Julia Stone is het 3 of misschien zelfs wel 4. Ik schrijf hem alvast op voor de jaarlijstjes. Erwin Zijleman

avatar van Musicdiscover
blur8 schreef:
Na 3 draaibeurten ben ik nog nergens geraakt door de nieuwe Angus&Julia.
Ik hoor vast iets niet. Iemand een hint...

Nee, ik ben ook nog zeker niet overtuigd helaas.. Had eigenlijk wel meer van dit album verwacht.. klinkt wat zoetsappig, maar zal hem later toch wel weer oppakken. Wie weet veranderd mijn oordeel nog, is wel vaker gebeurd.

avatar van Broem
Ook hier nog niet de overtuiging. Tot op heden werd ik altijd geraakt door echte uitschieters op albums van Angus en/of Julia. Die uitschieter hoor ik nog niet. Blijf m'n best doen.

Ik heb precies hetzelfde. Bij de vorige duurde het ook wel even maar hier lijkt het kwartje niet echt te willen vallen. Het kabbelt allemaal wat aan me voorbij.

avatar van Broem
Ik vond Down THE Way ook geen makkelijk album maar werd wel meteen geraakt door bv Draw your Swords en THE Devil Tears. In mijn oren 2 top songs. Die mis ik op dit album. Te vlak.

Geweldig album.
Misschien ook het vorige album maar eens beluisteren.

Angus and Julia Stone, had ik nooit van gehoord. Gezien de lovende reacties toch maar eens op YouTube wat geluisterd. O, ja, dat ken ik toch wel, die gemakkelijk in het gehoor liggende maar bij nader inzien toch wel simpele, niet echt muzikale en eigenlijk wel eentonige liedjes. Goed voor op SkyRadio en voor in de auto en als achtergrond op een feestje misschien. Maar zeker niet goed genoeg voor mijn CD-speler thuis.