Tool - 10,000 Days (2006)

Alternatieve titel: 10000 Days

Rock / Metal
Label: Volcano

1. Vicarious (7:09)
  2. Jambi (7:31)
  3. Wings for Marie (Part 1) (6:13)
  4. 10,000 Days (Wings Part 2) (11:16)
  5. The Pot (6:24)
  6. Lipan Conjuring (1:13)
  7. Lost Keys (Blame Hofmann) (3:48)
  8. Rosetta Stoned (11:13)
  9. Intension (7:23)
  10. Right in Two (8:58)
  11. Viginti Tres (5:03)
arkadi schreef:

Volgens mij zijn de beste albums(die je zelf vind) diegene die je na een 1e of 2e keer direct pakken.

Hmm, bij mij is het juist omgekeerd. Ik vond geen enkel Tool album in 1 keer goed. Pas na een aantal keer luisteren heb je pas door hoe goed sommige nummers echt zijn. Als nummers meteen goed klinken, dan heb ik er vaak al heel snel genoeg van. Denk maar aan de "feel good" nummers van die eendagsvliegen. De meeste ken je meteen uit je hoofd, draait ze grijs, en pas na een 100 keer geluisterd te hebben besef je pas wat voor n bagger het is.

Joy
vandaag in zijn geheel beluisterd op koptelefoon

mijn gedachten dwaalden met regelmaat af,verveeld, en ook: ik ken het wel

sommige stukken vond ik erg rommelig,niet speciale nummers, meer bij vlagen alsof het net iets te snel is ingespeeld, de puntjes nog niet op de i stonden . raffelwerk

lachwekkend vond ik die zogemaande monsterstem in virgini tres

magoed, voralsnog hoop ik nog steeds dat dit album me een keer gaat pakken

3 minuten na de post later..... draai ik wings for marie, en ik denk, wat lul ik nou, bloedjemooi en kippevel:)

6 of wat minuten later, voorlopige eindconclusie:

Tool heeft me weer bij mijn lurven, dit is waar ik 5 jaar op heb gewacht

Joy

Misschien wel leuk om je mening te geven over specifieke nummers die je echt goed vind?

Vicarious - tweestemmigheid is soms echt mooi en nieuw. "Stare like a junkie
Into the TV
Stare like a zombie "
De gitaar waarmee dit nummer begint lijkt echt op Schism, en is nog steeds goed.

Wings of Marie Part2 - de opbouw......wow. Je wordt echt meegesleept met de opzwepende muziek in combo met Maynard. Een beetje jammer dat dit hoogtepunt in mijn visie al halverwege het nummer komt. Het tweede deel van dit nummer heeft desondanks nog steeds errug goede stukken.

The Pot - de stem....Die stem van Maynard aan het begin heb ik nog nooit bij em gehoord. Pas een paar zinnen in het nummer begint ie te lijken op de Maynard zoals we em kennen. Het moment dat de volle gitaarriff erin komt is echt fantastisch. Over het hele nummer blijft de gitaar een lust voor het oor.

voorlopige favoriet(en)

-wings for marie/wings pt 2 , graadmeter is hierbij mijn kippevel, en dat nu al

laat ik het ff bij:)

avatar van mathias
Nu al op één in de rotatielijst en het album ligt zelfs nog niet in de winkelrekken (is zelfs nog maar een week gelekt)
Dat zegt toch wel iets over hun populariteit (en terecht )

avatar van Glurp
is dit aan te raden voor een U2/Interpol fan?

avatar van HammerHead
Nee, niet echt. Lijkt me wat te donkere en ook harde muziek, als ik je stemmen zo eens bekijk.

avatar van Glurp
HammerHead schreef:

top ook he!... bedankt voor het snelle antwoord

avatar van Paalhaas
Ik kan voorlopig nog niet delen in het enthousiasme over dit album. Zonder meer één van de meest geanticipeerde releases van het jaar, maar is me nog niet bepaald onder mijn huid gekropen.

Wat me opviel is dat de geruchten dat dit album harder zou zijn dan ooit (Invloeden van Meshuggah etc.) volledig ongegrond zijn. Het is juist een vrij subtiel, voor Tool-begrippen rustig album geworden.

De single 'Vicarious' is (zo ongeveer als enige) echt ouderwetse Tool (en helaas zelfs wat cliché). De overige middellange nummers ('Jambi', met 'pratende gitaar'-effecten, 'The pot', het meest melodieuze uitstapje, en 'Intension', waarin veel fragmenten uit oude nummers voorkomen) halen wat mij betreft het niveau van de voorgaande albums zelden. Het 9 minuten durende 'Right in two' is wat mij betreft het meest geslaagd van deze nummers.

De intermezzo's (waarvan Tool altijd denkt er een paar op hun albums te moeten zetten) 'Lipan Conjuring' en in mindere mate 'Lost keys' (de ziekenhuisconversatie) vallen bij mij ook niet al te goed. Het voegt bar weinig toe aan het album als je 't mij vraagt. Zo ook de vreemde afsluiter 'Viginti Tres'. Wat is daar het idee achter??

En dan de twee lange nummers, 'Wings for Marie' en 'Rosetta Stoned'. Hierover zijn de users hier het meest te spreken, maar ook deze nummers weten me nog niet te overtuigen, al zit het allemaal best goed in elkaar.

Ik weet het: Het wordt een erg eentonige review zo. Maar zo ervaar ik het gewoon nu: Geen enkele uitschieter, geen enkel nummer waar ik lyrisch over ben. Misschien dat het allemaal nog komt. Ik hoop het maar. 3/5

ik probeer altijd te denken:

wat zou ik ervan vinden als dit een geheel en al onbekend bandje zou zijn geweest waarvan ik nu het eerste materiaal hoor

op die manier kan ik enigszins objectief de zaak beluisteren, want dat hele gevoel van 'ik vind tool te gek', draagt niet bij aan objectiviteit tov muziekbeoordeling

10.000 days krijg ik niet uit mijn hoofd, en lost keys vind ik in eenvoud prachtig

die zogenaamde intermezzo''s zijn nodig op het album, op virginti tres na, overbodig ding

tool is vooral een band van sferen, en dat vind je juist in die intermezzo's terug

het heeft eigenlijk geen zin het album te vergelijken met eerder werk, dit is nog steeds tool optima forma, en er bestaat geen gouden wet die bepaald dat ieder volgend album beter of minstens zo goed moet zijn

teleurstelling is een gevolg van hoge verwachtingen

zo ook hier

Joy

Hier ga ik volledig mee akkoord. De plaat moet op zijn eigen merites worden beoordeeld, niet op basis van hetgeen vroeger is uitgebracht of wat later nog zou kunnen worden uitgebracht.

10,000 Days is een muzikale neerslag van wat de samenwerking/combinatie van 4 begenadigde kunstenaars oplevert. Een 'momentopname', een fase in hun artistieke onwikkeling.....

Het is overduidelijk dat hier op deze plaat een nieuwe richting wordt ingeslagen, dat veel eist van de luisteraar....maar eens het zich openbaart in al zijn finesses, groots te noemen is....

miloz
ik heb hem nu eindelijk gepindakaast, luister het eerste nummer. En oei...wat klinkt dat fantastisch!
Dat belooft wat!

ik ga maar geen voorproefje nemen, bij 4 dezelfde liedjes van naam krijg ik vier verschillende intro's. beetje zonde om verziekte nummer te horen. gewoon nog netjes 8 nachtjes slapen...

Wise words...

ik probeer altijd te denken:

Dan zou je toch meteen denken: 'damn waarom zijn deze nu niet wereldberoemd?'

Intension ondertussen ook al leren kennen, het album is nu (op viginti tres na dan maar ja dat beluister je toch nooit) compleet. En het mag gerust naar Lateralus en Aenima staan. Vooral Right In Two dan: Jones' beste werk imo.

Trouwens: vanaf vandaag is het te koop in luxemburg. De verpakking is vrij dik met allemaal 'stereoscopische' afbeeldignen die je via een bijgeleverd brilletje kan bekijken.

avatar van Dudeness
Enig idee als het nu alsnog een dubbel-lp is geworden of er extra's te vinden zijn?

avatar van KampF
"Dan zou je toch meteen denken: 'damn waarom zijn deze nu niet wereldberoemd?'"

Dan krijg je teveel hookers met een penis, waar je graag learn to swim tegen wil zeggen.

Joy
nee, ik zou me afvragen waar het ineens vandaan komt, en vervolgens zou ik me gaan verdiepen in de muziek

wat ik bedoel is zo objectief mogelijk beoordelen zonder te vergelijken met ander voorgaand materiaal

ik draai hem nu voor de 5e keer vandaag, en ik wil gewoon blijven luisteren, de kans dat ik hem kapot draai ?daarvoor zit er simpelweg teveel in

Paalhaas schreef:

Lees in mijn recensie maar eens hoe ik daar over denk. Misschien verklaart dat wat.

avatar van Gajarigon
Nopes geen dubbel lp, dit is alles.

avatar van KampF
Ik geniet nu van right in two terwijl ik net allemaal plaatjes heb bekeken van de CD hoes+boekje. Er zit inderdaad zo gek brilletje bij. Voor de rest nog wat bandpics + een mooi bedrukte cd met allemaal ogen.

Voor de rest heb ik niets te melden alleen dat ik 10,000days.com een zuigsite vind (snel uit de grond-gestampte shit). Toolnavy heerst! Commenst + posts zijn ook zo heerlijk af en toe.

"Who would win in a fight: Danny or Maynard?

Danny's a big, tall dude. He probably has a mean reach. On the other hand, Maynard is a sneaky little imp. And have you seen that video where he hip throws the fan who wanders onto the stage and pins him down?

It'd be close."

avatar van Paalhaas
Phoenix schreef:

Ok:

Lipan Conjuring is typisch zo'n stukje waarvan er op elk Tool-album wel 1 staat (Undertow uitgezonderd). Mantra op Lateralus en Cessario Summability op Aenima. Niemand die weet waarom het er op staat, en no way dat Tool de ware toedracht zal onthullen maar fuck, wat een sfeer krijgt het hele album door 1 zo'n minuutje.

Die geweldige sfeeropbouw gaat dan helaas aan mij voorbij.

Vervolgens borduurt Tool in de nummers Lost Keys (Blame Hofmann) en Rosetta Stoned imho, zoals KampF al zei, inderdaad voort op het hele Faaip de Oiad gebeuren. Fascinerend to say the least. Iemand zonder legitimatie die helemaal van de wereld is zit in het ziekenhuis en een zuster heeft geen idee wat ze met hem aan moet. Ze roept de dokter erbij die hem aanmoedigt te vertellen wat er is gebeurd. De titel refereert naar de uitvinder van LSD (Hoffman) maar het feit dat de zuster zegt dat er niks met hem aan de hand is (LSD zou sporen achterlaten op de "chart") doet toch vermoeden dat er iets anders aan de hand is.

Allemaal heel leuk, maar het is maar een fragmentje, en wel één die eigenlijk helemaal niet zo thuishoort op zo'n album (Net als Faaip de Oiad trouwens). Het komt de samenhang niet bepaald ten goede. Voor dat soort zaken kijk ik wel naar de X-files. Bovendien vind ik het hoorspel wat nepperig klinken. De muziek zelf kan er best mee door als intro trouwens.

Toine Rorije
ik probeer altijd te denken:

Gelukkig doet iedereen dat. Alle onbekende bandjes krijgen hier namelijk voor hun debuutalbum dat nog niet uit is een gemiddelde score van minstens 4.14...

Toine Rorije schreef:

Als het van deze kwaliteit is wel ja

btw:

Ziet er cool uit hé.

avatar van Pruut
En ik vond Lateralus al speciaal hoesje...

avatar van THEMARSVOLTA
Gajarigon schreef:

Als het van deze kwaliteit is wel ja

btw:

Ziet er cool uit hé.

WoW, Im going Toolish on that on

avatar van rockosaurus
Okay album nu kompleet een keer of 2 beluistert.
Ik vindt het beter dan Lateralus.
10,000 days krijgt van mij een 4,0

Oh ja, album is vanaf vandaag verkrijgbaar (lees te downloaden) bij mp3search.ru voor slechts $ 0,99.
Uiteraard wel zonder cd-boekjes, foto's en brilletjes.

Heb tevens nog effe aldaar Salival meegepikt !
Die versie van Zep's No Quarter is keurig gedaan !

"Zo ook de vreemde afsluiter 'Viginti Tres'. Wat is daar het idee achter??"

Tool op de Klaus Schulze tour

Enerzijds kan ik de reactie van sommigen begrijpen, het is natuurlijk geen Aenema of Lateralus, maar als je het album los bekijkt daarvan, en niet gaat focussen op het feit dat het Tool is, vind ik het op zich een zeer mooie plaat.

avatar van Jazper
Paalhaas schreef:

Paalhaas, je had het niet beter kunnen verwoorden.

Tresonyx
Natuurlijk is het geen Lateralus \ Aenema maar daar ben ik juist blij om. Ik hou niet zo van het 'band-met-nieuwe-cd-op-herhaling-tour' zeg maar. Ik vind dat je hoe dan ook blijft horen dat je met Tool te maken hebt. Ik ben in ieder geval zeer tevreden met het resultaat van Tool na die 5 jaren wachten.