Recensie op de site van het Parool:
PETER VAN BRUMMELEN
Topattractie in het Vondelpark afgelopen Koninginnedag: twee jongetjes die zich op gitaar en drums waagden aan Nirvana's Come as you are. Muziek van Nirvana hoor je nog overal. De muziek van al die andere Amerikaanse grungebands uit de vroege jaren negentig lijkt heel wat minder indruk te hebben gemaakt. Waar hoor je nog de zware rock van, om maar wat te noemen, Soundgarden, Alice in Chains of Pearl Jam?
Dat die laatste groep door de fans niet is vergeten, mag blijken uit het feit dat Eddie Vedder en zijn mannen op 26 augustus optreden in het Arnhemse Gelredome, toch niet bepaald een achterafzaaltje. En het liep storm afgelopen vrijdag bij de start van de voorverkoop.
Pearl Jam doet Nederland aan in het kader van een tournee ter promotie van hun nieuwste album, dat merkwaardig genoeg geen naam heeft. Pearl Jams beste werk in tijden wordt de plaat genoemd. En dat klopt. Maar daar moet dan wel bij worden vermeld dat de groep sinds haar fantastische debuut Ten uit 1991 nogal wat rotzooi heeft uitgebracht. De rockmuziek op de nieuwe cd klinkt zwaar en serieus als altijd bij Pearl Jam, maar wordt wel gebracht met een inzet en vooral overtuiging die de groep lang kwijt leek te zijn.
© Het Parool, 02-05-2006
Dit moet dus een recensie voorstellen. Op een servetje geschreven, zo snel en kort dat kan niet anders dan dat het van een amateur komt.
hij zegt
"Pearl Jams beste werk in tijden wordt de plaat genoemd. En dat klopt. Maar daar moet dan wel bij worden vermeld dat de groep sinds haar fantastische debuut Ten uit 1991 nogal wat rotzooi heeft uitgebracht."
alsof deze band diep in de afgrond is gegleden tussen 1992 en 2005 en nu weer met aarde onder de nagels terugkruipt uit de grotten waar zij al die tijd vertoeft hebben, wegglijdend in onnozelheid. Hierop is deze recensent dus al af te schieten (figuurlijk gesproken dan he

vervolgens zegt hij
"Is die man in het Witte Huis toch nog ergens goed voor, want veel van de boze songs op Pearl Jam zijn geïnspireerd door het beleid van George W. Bush en de zijnen."
Hiermee bewijst Peter van Brummelen dat hij niet heeft opgelet sinds de beëdiging van Bush voor zijn 1ste ambtstermijn, jaren geleden. Geen verstand van zaken dus. Ik vraag me dan ook af hoe zo'n man erbij komt om het woord 'rotzooi' in de mond te nemen? Heeft hij dat zelf ondervonden? Elk plaatje opgezet, geluisterd ook? Ik denk het niet. De man heeft het gewoon van horen zeggen en schrijft het dan op in een recensie op een site die veel gelezen wordt.