Pearl Jam - Pearl Jam (2006)

Label: J

1. Life Wasted (4:14)
  2. World Wide Suicide (3:32)
  3. Comatose (2:37)
  4. Severed Hand (4:31)
  5. Marker in the Sand (4:31)
  6. Parachutes (3:44)
  7. Unemployable (3:08)
  8. Big Wave (3:05)
  9. Gone (4:17)
  10. Wasted Reprise (1:02)
  11. Army Reserve (3:52)
  12. Come Back (5:33)
  13. Inside Job (7:10)
akoestisch trouwens ! beeldmateriaal

avatar van platedraaier
Ik kan hier helemaal niets mee. Ten vind ik een hele goeie plaat. Maar deze heb ik nu 3x geprobeerd, maar het bljift voor mij koffiedik. Ik hoor heel veel geluid, maar kan er maar geen liedjes in horen.

avatar van Tompie
Normaal gezien schrijf ik dat niet zo snel, maar ik zou zeggen: probeer nog even door te zetten platedraaier, ...

Het zou best wel eens kunnen dat na nog een drietal beluisteringen de hemel voor je open gaat.

platedraaier schreef:

bij mij pas na het bekijken/beluisteren van een paar live optredens zoals het miniconcert bij david letterman en de AOL studio sessies.

avatar van mkrake
Na het album de eerste keer beluistert te hebben viel het me een beetje tegen. Maar vond de recensies best positief dus heb de cd in de cd-speler gelaten en er meerdere malen naar geluisterd. Elke keer werd het album beter. Waarom dit album meerdere luisterbeurten nodig had weet ik niet maar vindt het nu echt een gaaf album. De nummers Life Wasted Severed Hand, Marker in the Sand en Unemployable zijn op dit moment mijn favorieten. Inside Job waar de meeste zeer positief over zijn valt me eigenlijk een beetje tegen, komt misschien ook wel omdat iedereen het hier over had.

avatar van mathias
Army Reserve niet vergeten hé Die eerste strofe is zo ongelofelijk mooi Lang geleden dat een nummer me zo gepakt heeft moet ik zeggen.

Severed hand kan in het rijtje klassiekers!!

Mojo Pin
stemmer schreef:
Severed hand kan in het rijtje klassiekers!!

Er komt ook een cool geluidje in voor, na het eerste refrein zeg maar Kan iemand mij vertellen wat voor geluidje dat nou is?

Mojo Pin schreef:

Porch, het zijn nagenoeg dezelfde akkoorden maar dan sneller gespeeld.

avatar van Tompie
Vreemd, 'Severed Hand' vind ik mss wel het minste nummer van de plaat... Wat vinden jullie er zo goed aan?

Mojo Pin
Dat geluidje enzo. Gewoon goed.

Tompie schreef:

Goede tekst, goede riffs, uitstekende drums en Eddie klinkt glashelder.

avatar van Klumpie
Pearl Jam heeft een videoclip gemaakt voor Life Wasted, hier kun je hem downloaden.

Wou hem net posten .

Geweldige en bizarre clip.

42 schreef:
Wou hem net posten .

Geweldige en bizarre clip.

Idd, dat kun je het wel noemen. De eerste 'normale' videoclip sinds Do The Evolution. Life Wasted is dus ook de nieuwe single van dit album.

Klumpie schreef:

Dat was al bekend. 23 mei geloof ik, komt ie uit. Hoop dit keer ook als fysieke single. (Met een non-album b-side!)

42 schreef:

Ik heb mijn twijfels dat het uitkomt als fysieke single. In het muziekblad OOr stond dat ze nog 50 B-songs klaar hadden liggen. Deze nummers willen ze uitbrengen op een soort Lost Dogs part.II.

Klumpie schreef:
Deze nummers willen ze uitbrengen op een soort Lost Dogs part.II.

Over een Lost Dogs 2 wordt inderdaad al vaker gesproken.

Maar de digitale single van WWS had ook een B-side, al was het een album-track.

link doet het niet

wel gevonden maar wat is er nou geweldig en bizar aan de videoclip van life wasted? gewoon beelden uit de studio.

CCDevlin schreef:

Probeer dit is. Die video die jij hebt gezien is niet de goede.

Recensie op de site van het Parool:

PETER VAN BRUMMELEN

Topattractie in het Vondelpark afgelopen Koninginnedag: twee jongetjes die zich op gitaar en drums waagden aan Nirvana's Come as you are. Muziek van Nirvana hoor je nog overal. De muziek van al die andere Amerikaanse grungebands uit de vroege jaren negentig lijkt heel wat minder indruk te hebben gemaakt. Waar hoor je nog de zware rock van, om maar wat te noemen, Soundgarden, Alice in Chains of Pearl Jam?

Dat die laatste groep door de fans niet is vergeten, mag blijken uit het feit dat Eddie Vedder en zijn mannen op 26 augustus optreden in het Arnhemse Gelredome, toch niet bepaald een achterafzaaltje. En het liep storm afgelopen vrijdag bij de start van de voorverkoop.

Pearl Jam doet Nederland aan in het kader van een tournee ter promotie van hun nieuwste album, dat merkwaardig genoeg geen naam heeft. Pearl Jams beste werk in tijden wordt de plaat genoemd. En dat klopt. Maar daar moet dan wel bij worden vermeld dat de groep sinds haar fantastische debuut Ten uit 1991 nogal wat rotzooi heeft uitgebracht. De rockmuziek op de nieuwe cd klinkt zwaar en serieus als altijd bij Pearl Jam, maar wordt wel gebracht met een inzet en vooral overtuiging die de groep lang kwijt leek te zijn.

© Het Parool, 02-05-2006

Dit moet dus een recensie voorstellen. Op een servetje geschreven, zo snel en kort dat kan niet anders dan dat het van een amateur komt.

hij zegt "Pearl Jams beste werk in tijden wordt de plaat genoemd. En dat klopt. Maar daar moet dan wel bij worden vermeld dat de groep sinds haar fantastische debuut Ten uit 1991 nogal wat rotzooi heeft uitgebracht."

alsof deze band diep in de afgrond is gegleden tussen 1992 en 2005 en nu weer met aarde onder de nagels terugkruipt uit de grotten waar zij al die tijd vertoeft hebben, wegglijdend in onnozelheid. Hierop is deze recensent dus al af te schieten (figuurlijk gesproken dan he )

vervolgens zegt hij "Is die man in het Witte Huis toch nog ergens goed voor, want veel van de boze songs op Pearl Jam zijn geïnspireerd door het beleid van George W. Bush en de zijnen."

Hiermee bewijst Peter van Brummelen dat hij niet heeft opgelet sinds de beëdiging van Bush voor zijn 1ste ambtstermijn, jaren geleden. Geen verstand van zaken dus. Ik vraag me dan ook af hoe zo'n man erbij komt om het woord 'rotzooi' in de mond te nemen? Heeft hij dat zelf ondervonden? Elk plaatje opgezet, geluisterd ook? Ik denk het niet. De man heeft het gewoon van horen zeggen en schrijft het dan op in een recensie op een site die veel gelezen wordt.

Klumpie schreef:

Probeer dit is. Die video die jij hebt gezien is niet de goede.

komt een .rar bestand uit die niet is af te spelen

CCDevlin schreef:

komt een .rar bestand uit die niet is af te spelen

Je hebt Quicktime nodig.

heb ik maar ik zal het nog wel ff proberen

avatar van mathias
om een .rar bestand te openen heb je eerst het programmaatje nodig dat .rar files kan uitpakken. eenmaal je dat hebt, kom je er wel

avatar van Amongvedder
Leuke clip!
Na het horen van het live materiaal. Vind ik sommige nrs nog beter. Mijn favorieten zijn: Army Reserve, Gone, Severed Hand en Life Wasted.

Army Reserve is idd toch wel een geweldig nummer. Qua tekst ...het rifje doet een tikje aan U2 denken. De tekst is min of meer poezie, wat ik erg kan waarderen in een tekstschrijver zoals Vedder.