Damien Rice - My Favourite Faded Fantasy (2014)

Ierland
Folk / Rock
Label: Atlantic

1. My Favourite Faded Fantasy (6:11)
  2. It Takes a Lot to Know a Man (9:33)
  3. The Greatest Bastard (5:04)
  4. I Don't Want to Change You (5:26)
  5. Colour Me In (5:18)
  6. The Box (4:27)
  7. Trusty and True (8:09)
  8. Long Long Way (6:21)
  9. Camarillas * (2:44)
avatar van Arrie
Wel lief dat ie jou dan laat gaan.

Ja... hij vindt de muziek ook niet mooi (ja het kan blijkbaar) dus zou hij alleen meegaan voor mij.

avatar van oceanvolta
Er is weer een clip vrijgegeven, dit keer een stukje van I Don't Want To Change You.

avatar van davido1986
Hier heb je de volledige versie oceanvolta:

I Don't Want to Change You

avatar van davido1986
Past ook weer uitstekend in m'n kraam! Kan niet wachten tot ik het hele album kan beluisteren. Een eindejaarsnotering moet er haast wel inzitten...

avatar van oceanvolta
Was het nummer net aan het beluisteren. Mooi nummer en arrangement maar nog niet spectaculair.

avatar van muziekobsessie
i don't wanna change you is wederom prachtig...dat belooft wat! heb 1 kaartje kunnen bemachtigen voor carre maar damn wou graag met mijn meissie gaan.

muziekobsessie schreef:

Misschien kun je met Meara heen!

haha ja n idee!

Kom je vanuit Groningen?

nee rotjeknor

avatar van Carolaah
Jaaaaa, eindelijk een nieuw album van Rice. Ik ben heel benieuwd..
Met pijn in m'n hart toch zijn show in A'dam aan me voorbij laten gaan wegens tijd- en geldgebrek.

Mm.. ik moet zeggen dat ik niet echt heel blij wordt van "I don't want to change you"..
Ik vind het net wat teveel 'poppy' klinken, net als de radio versie van 'cannonball', wat drums erbij, net wat gemakkelijker voor het grote publiek om in te stappen.

Echter zitten er ook wel een paar mooie stukken bij, het einde met de viool is bijvoorbeeld wel mooi, al mag het bijna geen naam hebben, zo kort is het. Zijn zang laat hier wel weer iets te wensen over, wat ik normaal niet zo erg vind, maar wel in zo'n popachtig nummer, gezien het nu niet meer een fragiel en kwetsbaar nummer lijkt. Ik ben benieuwd naar wat de rest te bieden heeft.

Iemand die tracktijden al gezien?
4 nummers over de 6 minuten, waarvan 2 zelfs extreem lang:
It takes a lot... duurt 9:33
Trusty & True duurt 8:09

Vandaar dus maar 8 nummers..

Vanavond toch nog kaartjes kunnen bemachtigen voor Carré! Dat alleen al is een hoogtepunt, nog los van het daadwerkelijke concert. Rice is live zo goed. Best kept secret staat bij mij zeer regelmatig op. Of zijn nieuwe album zo goed kan zijn als "O" is natuurlijk de vraag, want dat was behoorlijk briljant. Maar ook op "9" stonden briljante nummers, ook al was dat album als geheel niet zo geweldig als het eerste album. "the box" is wat mij betreft zijn beste nummer. Dat kan ik uren achter elkaar luisteren. Nu is dat natuurlijk al enige jaren oud...De nieuwe single is mooi, maar niet een van zijn beste nummers (maar misschien moet ik het nog een aantal keer horen) Prettige bijkomstigheid kan zijn dat het op 3fm wordt gedraaid en Damien daardoor wellicht wat festivals gaat bezoeken komend jaar. Ook leuk om eerst het album live te horen voor ik het in bezit heb, meestal is het andersom. En alleen "the box" live horen in Carré is het kaartje waarschijnlijk al dubbel en dik waard!

avatar van jacobz
En er is een live-versie van Trusty and True (matige kwaliteit):

Trusty and true- Damien Rice - YouTube

Zal dat koor ook op de albumversie zitten?

Wauw. Super, jacobz!

Mooie kwaliteit van the greatest bastard

Damien Rice - The Greatest ...

avatar van Carolaah
Hoe kunnen er nu al twee stemmen zijn?

outoftheblue en Stuart Bell, hebben jullie een verklaring voor deze vroegtijdige stem terwijl het album pas 30 oktober uitkomt en er volgens mij ook nog geen 'lek' is geweest?

Of zijn dit van die kansloze stemmen gebaseerd op slechts 2 (of minder) nummers zonder de rest van het album gehoord te hebben?

avatar van chevy93
Of mensen die albums van tevoren gekregen hebben om te recenseren?

chevy93 schreef:
Of mensen die albums van tevoren gekregen hebben om te recenseren?
dat kan natuurlijk, echter, waar is dan de recensie? ¬¬

avatar van Kevinski79
Wat een hemels mooi nummer is: My Favourite Faded Fantasy!!!
Luister eens met de koptelefoon en raak helemaal verzeilt in dit prachtig nummer met een super climax op het einde. Echt schitterend!!

I Don't Want to Change You ook TOP.
Ben benieuwd naar de rest..can't wait!!

avatar van GrafGantz
Carolaah schreef:
dat kan natuurlijk, echter, waar is dan de recensie? ¬¬

Tja, als je betaald krijgt om een recensie voor een tijdschrift/website te schrijven (of zelfs als je het onbezoldigd doet) ga je je stukje niet eerst hier op MuMe zetten.

avatar van RoyDeSmet
Hij komt vrijdag uit hè. Zal hij binnenkort op de luisterpaal komen denken jullie?

avatar van oceanvolta
Gisteren naar het optreden in Cirque Royal geweest, helaas geen nieuwe nummers gespeeld die ik nog niet kende. Hier heb ik wat over het concert geschreven.

avatar van AOVV
Het titelnummer is alvast schitterend; Damien Rice heeft ons lang genoeg laten wachten. Ik heb me lang afgevraagd of hij nog wel iets zou uitbrengen, maar het stemt me vrolijk dat dit het geval is!

avatar van oceanvolta
Ik las vandaag zelfs dat hij de smaak te pakken heeft en alvast een studio heeft geboekt om de volgende nummers op te nemen. Ik geef hem max 2 jaar.

avatar van RoyDeSmet
Is de CD deze week bij de concerten al te koop?

RoyDeSmet schreef:
Is de CD deze week bij de concerten al te koop?
ja dus en slim bedacht zodoende verkoop je veel meer

muziekobsessie schreef:
ja dus en slim bedacht zodoende verkoop je veel meer

Afgelopen zondag in ieder geval nog niet.

Van de drie recensies die ik tot nu toe heb kunnen vinden van dit album krijgt hij drie keer de volle mep. Ik kan bijna niet wachten.

avatar van namsaap
Erg benieuwd naar dit album. Recensie in het NRC was in ieder geval veelbelovend. Staat in bestelling