Queen - Queen Forever (2014)

Label: Virgin

1. Let Me in Your Heart Again (4:35)
  2. Freddie Mercury - Love Kills [Ballad Version] (4:13)
  3. There Must Be More Than Love to This [William Orbit Mix] (3:28)

met Michael Jackson

4. It's a Hard Life (4:06)
  5. You're My Best Friend (2:52)
  6. Love of My Life [Early Fade-out] (3:33)
  7. Drowse [Early Fade-out] (3:39)
  8. Long Away (3:32)
  9. Lily of the Valley [Single Version] (1:40)
  10. Don't Try So Hard (3:40)
  11. Bijou (3:37)
  12. These Are the Days of Our Lives (4:15)
  13. Las Palabras de Amor (4:31)
  14. Who Wants to Live Forever (5:16)
  15. A Winter's Tale (3:48)
  16. Play the Game [Without Synthesizer Intro] (3:15)
  17. Save Me (3:47)
  18. Somebody to Love [Early Fade-out] (4:53)
  19. Too Much Love Will Kill You (4:20)
  20. Crazy Little Thing Called Love (2:43)
  21. Dear Friends * (1:08)
  22. You Take My Breath Away [Without Vocal Reprise Ending] * (4:38)
  23. Spread Your Wings [Early Fade-out] * (4:30)
  24. Nevermore [Slight Edit] * (1:18)
  25. I Was Born to Love You * (4:49)
  26. Friends Will Be Friends * (4:06)
  27. Jealousy * (3:13)
  28. One Year of Love * (4:27)
  29. '39 [Single Version] * (3:30)
  30. Mother Love * (4:47)
  31. Made in Heaven * (5:25)
  32. Sail Away Sweet Sister * (3:33)
  33. The Miracle [With Crossfade] * (4:57)
  34. Is This the World We Created? [With Crossfade] * (2:12)
  35. In the Lap of the Gods... Revisited * (3:46)
  36. Forever * (3:21)
avatar van stuntman_jasper
Nou, dat 'nieuwe' album met al die voorheen niet verschenen nummers komt dus uiteindelijk uit op verzamelaar nummer 2952958925 met 3 unreleased songs.

Alles prima, maar je moet de twee overleden artiesten Mercury en Jackson niet aan elkaar linken, en zeker niet in een William Orbit mix.

avatar van DargorDT
Er schijnt ook een 2cd-versie te zijn, en zojuist las ik op een Engelse site dat niet alle bekende tracks de originele studio-versies zijn.

Bron: Artikel The Guardian over Q...

Hopelijk geen Justin Timberlake die Another One Bites The Dust in zingt, of een Black Eyed Peas die Friends Will Be Friends onder handen neemt.
Fans zitten gelukkig blijkbaar meer te wachten op een live opname uit 1974 die nu uiteindelijk op cd verschijnt.

avatar van DargorDT
Dit is voor mij wel een verplichte aanschaf, als Queen-fan. Ook al ken ik het duet met MJ reeds, het staat op een bootleg. Al zal het een andere versie zijn, aangezien dit een nieuwe mix betreft.
Volgens mij is alles authentiek Queen, trouwens.

Tja, compilatie 276.243. Ik kan er niet mee zitten om eerlijk te zijn, talloze andere bands hebben er nóg meer

Ik was ook niet blij toen Made in Heaven uit kwam; uitzuigerij, dat was het!
Toch kan ik nu wel zeggen dat zeker de helft uit prima materiaal bestaat.

avatar van Bonk
Maar ik vind Made in Heaven echt een ander verhaal. Hoewel ook daar natuurlijk wel wat bekende nummers op staan, was dat nog echt een album met in ieder geval meerdere nieuwe nummers en allemaal in versies die we nog niet eerder gehoord hadden in Queen-samenstelling. Ook nog een goed album ook. Daar vond ik het wel meevallen met de uitzuigerij.

Dit is een album wat in de zomer aangekondigd werd als album met nieuw materiaal van Queen. Ik werd er heel blij van toen ik dat hoorde. Ik verwachtte een nieuw Made in Heaven.
En wat krijgen we! Welgeteld één volledig nieuw nummer; Let me In Your Heart Again (al te vinden op YouTube en dergelijke). En één van de drie nummers die er minimaal liggen, van de duetten met Michael Jackson. En een andere versie van Love Kills, waar ik geloof ik al een stuk of vijf mixen van heb. En inderdaad wat andere studioversies, hoewel ik niet goed kan weten hoe veel en hoe anders die zijn. Dit is wel uitzuigerij, want ook ik zal het toch aanschaffen als Queen-fan.

Maar ik voel me wel bedonderd dat dit als album met nieuw Queen-materiaal aangekondigd is. Ik had verwacht dat opnamen, die nog op de planken lagen eventueel opgepoetst en afgemaakt zouden worden. Dit is helaas weer een uitgave geworden in de Queen-traditie van maar verzamelalbums uitbrengen (we hebben de Deep Cuts al gehad, nog even en het hele reportoire is ook in andere samenstelling op verzamelalbums te krijgen).
Dus de teleurstelling als Queen-fan overheerst nogal.

avatar van musician
Ik vind het ook nog niet veel, als ik die tracklist (ook van de 2cd) voorbij zie komen.

Een duet met Michael Jackson, hoe nieuw dan ook, daar zit ik helemaal niet op te wachten.

Ze hadden bij dat nummer Michael's stem moeten wegfilteren en dan met de overgebleven stem van Mercury er een Queen song van maken, helemaal opnieuw ingespeeld door de band.
Kijk, daar had je wat aan gehad.

De soep wordt steeds dunner voor Queen fans.

avatar van meneer
musician schreef:
De soep wordt steeds dunner voor Queen fans.

Aan de ene kant zeg ik 'Ja, je hebt gelijk'. Dat kan natuurlijk ook niet anders daar Freddie dood is en het daarom moeilijk is om nog wat nieuwe zangnoten/nummers uit zijn strot te krijgen.

Maar aan de andere kant is Live At The Rainbow in 2014 natuurlijk wel een hele dikke, vette, geserveerde supersoep !

avatar van musician
Ja, daar heb je gelijk in.
Dat is natuurlijk geen herhaling van zetten, waar dat hier grotendeels wel van toepassing is.

Een paar nieuwe noten met verder overbekend werk, waar begint het geldklopperij te worden?

avatar van meneer
musician schreef:

Is hier misschien een vergelijking te trekken ? R-Kives ?

En, imho, is het 'geldklopperij' meestal een pure platenmaatschappij actie. Alhoewel er bij R-Kives ook een ander verhaal achter zit: Klikkerdeklik

Mooi trouwens,die mist buiten...

Ozric Spacefolk
Dus hier staan de nooit uigebrachte Mercury songs op.
Ook een duet met Michael Jackson. Althans dat heb ik begrepen.

avatar van DargorDT
Hopelijk worden hier geen 0,5, 1 of 1,5 sterren voor uitgedeeld voor het goed en wel op de markt is verschenen. Dat verdient het gewoon niet. Zoiets haalt voor mij ook de site omlaag.

DargorDT schreef:

Ben het helemaal met je eens. Ondanks de bedenkingen die ik heb, vind ik nog altijd dat je het album an sich moet beoordelen, waarbij het door mij wel anders beoordeeld wordt, dan een 'nieuw' album. Een verzamelalbum beoordeel ik meer op samenstelling, samenhang en volgorde, maar ook wel toegevoegde waarde. De muziek is uiteraard ook van belang, maar die is al bekend. Wat dat betreft kan ik in theorie alle verzamelalbums van Queen wel beoordelen aan de hand van de muziek die er op staat, want die heb ik allemaal. Toch vind ik dat je alleen een stem moet uitbrengen als je het album als dusdanig gehoord heb (vergelijk de R-Kive van Genesis, waar ik al het commentaar wel begrijp, maar de haatstemmen dus niet).

Ik vind in die zin de samenstelling van dit album wel verrassend, maar weet nog niet of ik dat positief of negatief bedoel. Feit blijft dat ik me bekocht blijf voelen, omdat ik geen verzamelalbum verwacht had.

avatar van rkdev
En 'There Must Be More Than Love to This [William Orbit Mix]' is hier te beluisteren:
Michael And Queen Collaboration Released | Michael Jackson World Network - mjworld.net

avatar van The_CrY
Ligt het aan mij of is het volumeverschil tussen MJ en Freddie best groot?

avatar van gigage
meneer schreef:

Is hier misschien een vergelijking te trekken ? R-Kives ?

Mooi trouwens,die mist buiten...

David Bowie komt ook weer met een verzamelaartje , 4 cd's nog wel Sound + Vision boxset repack press release - David Bowie Latest News - davidbowie.com

"Spread My Wings"?!??

avatar van DargorDT
Misschien dacht Freddie even dat hij Sammy was?

Ozric Spacefolk schreef:
"Spread My Wings"?!??

Waar zie jij Spread My Wings dan? Alsof een Queen-fan ooit zo'n domme fout zou maken...

Bonk schreef:

Is al snel aangepast....

avatar van Bonk
Ja, ik wou maar niet dat mijn domme fouten te lang zichtbaar waren, leek me goed enig herstelwerk te doen

De reacties op de officiële Queen-site zijn niet mals op de tracklist op dit album. Als ik daar lees hoeveel demo's en dergelijke er nog op de planken schijnen te liggen, had er met gemak een album met echt 'nieuwe' nummers uitgebracht kunnen worden. Die reacties hebben ze natuurlijk ook zelf in de hand gewerkt met hun rare aankondiging. Ben bang dat al die onafgemaakte demo's wel altijd onafgemaakt zullen blijven, zonde

avatar van Germ
Germ (crew)
Is de bankrekening van de heren May en Taylor nou nog steeds niet genoeg gevuld? Dit begint sneue vormen aan te nemen, pure geldklopperij. Laat Queen toch eens haar welverdiende rust krijgen.

Ozric Spacefolk
Ik denk niet dat May en Taylor aan deze plaat een hoop willen verdienen.

En het gezeik over een verzamelaar vind ik ook overdreven, als je bedenkt dat er net een dubbelaar met livemateriaal uit 1974 is verschenen en een gloednieuwe Taylor-plaat is verschenen.

Queen is springlevend, en laat ze maar nieuwe fans aanboren met deze verzamelaar.

avatar van De buurman
Ze hebben een verwachting gecreëerd alsof het een album met onuitgebracht materiaal was. Ik zie letterlijk maar twee tracks vermeld staan die ik niet ken. Zonder het gehoord te hebben, is mijn indruk nu dat het weinig anders is dan een karrevracht vol random oude nummers en dan hooguit in uitvoeringen die de officiële albums niet gehaald hebben. Te triest voor woorden. Ik ben het volledig met Germ eens.

avatar van bikkel2
Een zware domper na de voorbeeldige Rainbow 1974 release.
Er is al greatest hits I, II en III. Een paar varianten en de Deep Cuts serie.

Tuurlijk is dit waardeloos. Een nummer met Wacko en daarvan een remix.
Nieuwe fans aanboren met dit wanprodukt ????

Negeren die handel.

avatar van lennon
dikke teleurstelling..

Had gehoopt dat State of shock er op zou staan, en There Must Be More Than Love to This, maar dan niet in een remix (dat zal de single dan wel worden)

Als het andere versies zijn (de rest) en niet weer een hits verzameling kan 't nog wat worden misschien, maar het lijkt een deceptie te worden....

avatar van Fairy Feller
Tja, wat moeten we hier nu weer mee? Als verzamelaar, voor mensen die niet alle albums hebben, misschien niet eens zo onaardig. Heb zelf in verleden ook wel eens dit soort nummers bij elkaar gezet, de wat rustige kant zeg maar. Maar dan missen hier ook wel een paar juweeltjes. Toen ik let me in your heart again voor het eerst hoorde, toch wel kippevel, mooi nummer of nostalgie naar een geweldige stem en periode, ben er nog niet uit. Voldoet wmb niet aan de hype die er aan vooraf ging.

De keuze is eenvoudig: ofwel koop je dit album ofwel niet. Als je beslist dat niet te doen, zie ik niet in hoe het uitbrengen van dit album tot ergernis kan wekken...Het is maar een verzamelaar uiteindelijk.
Wie wil kan de enkele nieuwe songs ook wel individueel kopen op Itunes. No big deal dus.
Ik ben blij dat we nu de Queen versie van "Let me in your heart again" kunnen horen. Niet het beste wat Queen ooit deed maar ook zeker niet het slechtste.
En het toont wel aan dat Mercury zo ONTZETTEND GOED was. Die stem... Duidelijk vocalen van een demo maar hij verandert een gewone song in een topsong. Dergelijk puur talent is zo zeldzaam...

avatar van De buurman
Ik probeer steeds na te gaan welk criterium ze nou hebben aangehouden met het samenstellen van deze verzamelplaat. Ik kan er geen enkele lijn in ontdekken.