Slayer - Seasons in the Abyss (1990)

Label: Def Jam

1. War Ensemble (4:52)
  2. Blood Red (2:50)
  3. Spirit in Black (4:07)
  4. Expendable Youth (4:10)
  5. Dead Skin Mask (5:17)
  6. Hallowed Point (3:24)
  7. Skeletons of Society (4:41)
  8. Temptation (3:26)
  9. Born of Fire (3:08)
  10. Seasons in the Abyss (6:32)
avatar van orbit
Dit is inderdaad helemaal geen slechte plaat. De opener is al gelijk een van hun hardste nummers en een favoriet op concerten, Dead Skin Mask is een onheilspellend nummer, maar mooi, net zoals het titelnummer. De rest zit ook redelijk op niveau. 3.5*

mugken schreef:
Alleen lijkt het allemaal een beetje op elkaar.

Variatie is nu eenmaal niet Slayer's sterkste kant .

MetalDex
En dat is weer één van de charmes van Slayer. Je weet altijd van een nummer dat je van hun hoort: dít is Slayer.
En naar mijn mening heeft Slayer mede daardoor ook nooit een teleurstellende plaat afgeleverd: persoonlijk vind ik Diabolus In Musica de minste en vind ik God Hates Us All juist een van de betere, terwijl dat toch het meest bekritiseerde album van hun is.
En Seasons is natuurlijk een prachtige cd met een paar van mijn favoriete Slayer-nummers: War Ensemble, Dead Skin Mask, Hallowed Point en Skeletons of Society.

Charles Manson
Bobiej schreef:

Variatie is nu eenmaal niet Slayer's sterkste kant .

GELUKKIG niet nee.
waar die vervelende experimenteer-drang toe kan leiden hebben we wel bij Sepultura gezien....

Berzerker
Het beste album van Slayer IMO, veel mensen vinden Reign in Blood het beste, maar, zoals hier al eerder werd vermeld, was RiB gewoon zo hard, snel en shockerend mogelijk, waardoor ze waarschijnlijk ook beroemd werden. Ik vind alleen dat ze hier volwassener, en (dus) beter klinken. en het krijgt dus ook 5* van me.

Persoonlijke favoriet Dead Skin Mask, daarna vind ik het allemaal op hetzelfde (hoge) niveau zitten.

avatar van tom broshuis
ik vind dit het beste album van slayer. prachtige riffs, goeie teksten. toen ik voor het spirit in black hoorde gingen mijn haren overeind staan. ook dead skin mask vind ik ook prachtig, en natuurlijk ook het klassieke war esamble.

4* sterren

avatar van Eddie
Het is voor mij meer een plaat van contrasten op deze plaat staan de allebeste slayer songs (War Ensemble en dead Skin Mask) maar met nummers als Expendable Youth en Skeletons Of Society gaan ze ook hopeloos de mist in.

avatar van tom broshuis
Eddie schreef:

ik vind expendable youth en skeletons of society juist erg goeie nummers

mugken
Skeletons of society is idd een erg goed nummer.

Mad Dog
Ik vind Skeletons of Society ook een erg goed nummer, heerlijke rif en dito drums. Eigenlijk is dit de laatste Slayer plaat die echt goed is. War Esemble blijft meesterlijk.

MetalDex
Shades of death is all I see; Fragments of what used to be
En nog iemand pro-Skeletons...
Een rustiger Slayer-nummer, net zoals het titelnummer, maar gewoon met een prachtige riff en dito tekst. Niet voor niets een van mijn favoriete Slayer-nummer!

Bobiej
Ik vind Skeletons ook een vet nummer, zeker die riff is cool. Maar de beste nummers van deze plaat zijn Seasons in the Abbys, Dead Skin Mask en War Ensemble, deze verslaan Skeletons makkelijk qau vetheid en riffs.

mugken
Beste nummer is Dead Skin Mask.

avatar van AGE-411
Een leuk slayer-albumpje. Er is wel niet veel meer bewaart gebleven van zijn oudere broer RIB, maar het klinkt daarom niet slecht.

Seasons in the abyss en dead skin mask zijn de beste nummers hierop.

MetalDex
Ik vind dit juist een vooruitgang sinds Reign In Blood. Slayer is vanaf dit album juist veel volwassener gaan klinken. RiB heb ik altijd zo'n album gevonden waar twee nummers er boven uit springen en alle aandacht opeisen (Angel of Death en Raining Blood), terwijl dit album als een geheel klinkt.

Maar in je waardering heb je volkomen gelijk: 4.0*

avatar van kaztor
Bobiej schreef:

Skeletons is typisch het soort nummer dat als eerste opvalt, maar als laatste uiteindelijk veel indruk achterlaat.
Beter vind ik nummers als Born Of Fire, Seasons, War Ensemble, Spirit In Black, Expendable Youth, Blood Red en Dead Skin Mask. Dave Lombardo is op deze plaat, net als op South Of Heaven, zo technisch als de pest. Wat bezielt die kerel toch? Verder zijn de riffs op dit album fantastisch en hartstikke doeltreffend.

avatar van Maximusic
Mijn eerste Slayer album, wel erg gaaf maar moet er nog wel even inkomen. Ik had Dead Skin Mask eerst gedownload, de eerste luisterbeurt zei t me nog niet zo veel maar kwam er al snel achter hoe gaaf het nummer is en begon m steeds beter te vinden. Dus heb ik vervolgens het album gekocht.
Ik vind de zang van Tom Araya trouwens ook erg goed zeker bij deze muziek zelfs als ie zn stem maar amper verheft klinkt t al zo lekker agressief.

avatar van AGE-411
Maximusic schreef:

Koop/download hier na maar South of heaven, zodat je daarna aan Reign in blood kan beginnen.
Die laatste is altijd even schrikken als je hem het eerst hoort, dus wat voorbereiding is mooi meegenomen.

avatar van Eddie
Echte wanneer je bij een nummer als 'War Ensemble' al helemaal wild word dan zou ik direct overgaan op Reign in blood

avatar van Maximusic
Ok badankt voor de tips! Ik dowload eerst wel wat voor ik een volgend album koop, maar War Ensemble vind ik wel een erg sterk nummer.

Joy
na war ensemble ben ik altijd toe aan een nieuw servies

denk dat ik toch maar eens wegwerp ga kopen, al smijt dat minder lekker stuk

Bobiej
Duur grapje Joy, stel dat je dat nummer 1 keer per week hoort, en je draait hem elke week. Da's dan 52 x €25,00 aan servies = €1300 + €9,99 voor het album = €1309,99 door dit album, per jaar.

Je moet wel gezegent zijn met een rijkelijk inkomen .

schat en schatrijk!

maare, ik heb besloten kringloopservies te gaan gebruiken, scheelt me 24,89 per week en smijt nog steeds lekker weg:)

Bobiej
't Is toch leuker als het kan duurder is, en je kan het mollen .

De napret is alleen minder...

Joy
als jij mij wekelijks duur betaald servies bezorgd, gooi ik het wel aan diggelen

deal?

Bobiej
Alleen als ik dan wel wekelijks mag helpen met smijten .

dit gaat nergens meer over

hoezo niet?

dat gaat over het emotionele aspect van slayer, wat muziek te weeg kan brengen, wat muziek omhoog kan halen, zelfs in de meest softe geest zit agressie en met slayer is de kans aardig aanwezig dat het niet onaangeroerd blijft en zijn uiting op wat voor manier dan ook naar buiten vind

jullie mogen allemaal komen smijten

Charles Manson

Close your eyes
Look deep in your soul
Step outside yourself
And let your mind go
Frozen eyes stare deep in your mind as you die!

Heerlijk meeschreeuwen als dit stuk weer eens langskomt

Heerlijk stuk is dat, seasons in the abyss is echt een van mijn favoriete slayer nummers en dit vind ik hun beste plaat, al ken ik hun werk hiervoor niet allemaal volledig.