Eddie schreef:
Ik heb nooit begrepen waarom veel slayer fans dit zo'n goede plaat vinden. Nummers als Expendable Youth, Skeletons of Society halen toch nimmer het niveau van de platen hiervoor, aangevuld met matige songs als Blood Red en Hallowed Point maken het toch geen waardige slayer plaat. Zet alle voorgaande platen er naast en ik kan geen enkel nummer aanwijzen dat ik wat minder vind, of die ik altijd doorskip. Van de tien tracks op deze plaat zijn er maar drie die ik echt slayer waardig vind, Dead Skin Mask, War Ensemble en het titel nummer.
Niet dat het een gedrocht van een plaat is, dat zeer zeker niet, maar het is toch bij lange niet slayers beste plaat, wel hun meest afwijkende dat wel.
De populariteit van dit album drijft denk ik ook op nostalgische waarden. Zelf heb ik de periode waarin Slayer steeds bekender werd, zeer bewust meegemaakt. Ik vind dit niet het beste werk van Slayer maar wel een stuk toegankelijker om het zo te zeggen. In mijn beleving spreekt dit album een breder publiek van metalliefhebbers aan maar niet zo extreem zoals bij Metallica en hun " Black Album".
Dit album bevat ook een bepaalde tijdsgeest: in 1989/1990 was dit soort muziek behoorlijk in trek. De festivals in die tijd konden de trashbands nauwelijks aanslepen en de metalmagazines stonden er vol mee. Bovendien kwam er ook veel goed materiaal uit in die periode en opnametechnieken werden ook steeds beter. Show no Mercy klinkt toch even wat anders dan dit album waarmee Seasons in the Abyss misschien voor velen wat fijner in het gehoor ligt. Bij ieder album hoor je die vooruitgang ook.
Tel daar bij op dat Slayer voor het eerst een clip maakte bij een nummer en op die manier ook op MTV de nodige airplay kreeg. Voor velen misschien wel de eerste kennismaking met Slayer en dat blijft dan toch vaak hangen als: "de eerste was de beste" maar dat is dan het eerste album wat iemand hoorde van Slayer. Het is allemaal maar theorie maar altijd leuk om eens over na te denken
Zelf vind ik vooral het titelnummer absoluut geweldig! De rest is goed maar toen was ik op vele fronten meer gewend van Slayer en als ik nu weer eens luister, dan is mijn mening nog hetzelfde.