Simple Minds - Big Music (2014)

Label: Caroline

1. Blindfolded (5:23)
  2. Midnight Walking (3:54)
  3. Honest Town (4:46)
  4. Big Music (4:12)
  5. Human (3:42)
  6. Blood Diamonds (4:21)
  7. Let the Day Begin (5:10)
  8. Concrete and Cherry Blossom (3:33)
  9. Imagination (3:41)
  10. Kill or Cure (4:12)
  11. Broken Glass Park (4:41)
  12. Spirited Away (4:08)
  13. Swimming Towards the Sun * (5:16)
  14. Bittersweet * (3:58)
  15. Liaison * (4:37)
  16. Riders on the Storm * (3:46)
  17. Dancing Barefoot * (4:02)
  18. Blindfolded [Original] * (4:23)
Hoes en titel doet mij aan deze denken.
Depeche Mode - Music for the Masses (1987)

avatar van luigifort
Ze hadden vroeger mooie hoezen..dit vind ik helemaal niks

Hear, hear

Ozric Spacefolk
Wordt dit een nieuwe studioplaat? Hoesje interesseert me niet. Muziek des te meer.

Ozric Spacefolk schreef:
Wordt dit een nieuwe studioplaat?

Hoe kom je daar nu bij?

He he, daar is ie dan eindelijk de nieuwe Simple Minds.
5 jaar hebben we er op moeten wachten, hopelijk dat "Big Music" de moeite waard word.
'Blindfolded' vind ik alvast een geweldig nummer,al moet ik zeggen dat ik dit live, met de sterke drumsessie van Mel Gaynor nog beter vind.
Het artwork in tegenstelling tot een paar anderen vind ik tot een van hun beste behoren tot nu toe.
Simple Minds vind ik nou niet echt een band die het van mooi artwork moet hebben, op een paar albums na.

avatar van vigil
Blindfolded is erg sterk, hopende op een goed vervolg

avatar van Premonition
Helemaal nieuw is dit album natuurlijk niet, Broken Glass Park en Blood Diamonds verschenen al op Celebrate. Big Music is dit jaar al veel live gespeeld en Blindfolded en Honest Town zijn ook al te beluisteren. 5 van de 12 en wat valt daar over te zeggen? Dat Simple Minds meer een elektronische koers varen en nog meer dan op de vorige twee albums teruggrijpen op het geluid van vóór de grote hits.

beetje klaar mee met deze groep die hun hoogtij dagen allang achter rug heeft vergelijkbaar met U2

avatar van TEQUILA SUNRISE
Hier ben ik erg nieuwsgierig naar, nog ruim een maand wachten dus.
Blindfolded is in ieder geval een prettig begin.

Ozric Spacefolk
Premonition schreef:

Hoe kom je daar nu bij?

Ik browse heel vaak tussen de nieuwe toevoegingen, dan zie je niet snel wat voor soort release iets is. Dus het was een heel legitieme vraag. Bedankt voor je antwoord.

avatar van chocolate death
De preview van dit album is geplaatst op soundcloud. Inderdaad een op meer synths gebaseerd album, dit klinkt als hun beste album ooit voor mij. Ben al fan sinds Life in a day..........

avatar van Premonition
Preview ook gehoord, beste album ooit is natuurlijk onzin, maar het is een alleszins verdienstelijke poging om meer naar het grootse geluid van hun gloriejaren (1980-1982) te bewegen. Helaas is de urgentie van die tijd er niet meer (en dat verwacht ook niemand) en ook de stem van Kerr is behoorlijk veranderd, maar zeker hun beste album sinds Sparkle in the Rain imo.

avatar van Rudi S
De muziek van de 3 clips (track list hier op de albumpagina) doet wel aan de "oude" Simple Minds denken en klinken niet slecht.
De clip van Broken Glass Park laat ons ook de jonge Simple Minds zien.
Ik vind het veel belovend en had eigenlijk niets meer verwacht.

wat ik niet begrijp is dat 'Blood Diamonds' en 'Broken glass Park' op "Big Music" staan omdat deze ook al op de verzamelaar "Celebrate" staan zoals Premonition ook al opmerkte.
Beetje dubbelop dus.
De albumcover wat deric raven heel terecht opmerkte lijkt inderdaad veel op die van Depeche Mode " Music for the Masses", daar moest ik ook gelijk aan denken.

SoundWave schreef:

Ja maar die verzamelaar wil ik niet kopen, omdat ik de rest al heb.
Dus ik ben blij dat ik ze straks op het nieuwe album heb.
Voor hen die enkel een album van SM willen, zijn blij met die verzamelaar.

Ben het met je eens Rudi S, die verzamelaar wil ik ook zeker niet kopen, maar ik vind het wel vreemd dat mensen die mischien juist deze verzamelaar hebben gekocht om juist door deze 2 nummers hun geheel aan te vullen waarschijnlijk toch enigzins bedonderd uitkomen om dat ze dachten dit zijn bonus-tracks die nooit op een studio-album zullen verschijnen maar alleen op de verzamelaar zijn aangebracht om geen enkel indivueel nummer te missen, en juist daarom speciaal dit album aangeschaft hebben.

avatar van Rudi S
Eens, als je een verzamelaar met 1 of 2 nieuw nummer koopt en die staan later ook weer op een album, ben je netjes gezegd gefopt.
Ik koop nooit verzamelaars voor een extra nummer, principe.

avatar van Mjuman
Vroeger was het simpel: je mocht zowel U2 als Simple Minds 'diggen' - vervolgens haakte je af bij SM vanwege de MS-sound (mainstreamsound), werd U2 ook nog eens k2 (knap klote) en kwam er hier een topic U2 versus SM - tja alsof dat een OW'er nog jeukte.

Toen werd het nieuwe U2 een soort van tweederangs Coldplay, gaf om die reden ook de muziek gratis weg, kwam SM met een nieuw album dat teruggreep op de oude sound - vertrouwd? Waar hebben we het over - ondertussen wel benieuwd geworden en wacht op een intelligent, inhoudelijk commentaar - dankuwel!

avatar van luigifort
Als ze al nummers gebruiken die al op een verzamelaar staan plus het uitbrengen van veel covers dat riekt naar creatieve impasse..

avatar van bikkel2
In die situatie zit de band al jaren volgens mij.

In het geval van Simple Minds..... teneinde brood op de plank.

chocolate death schreef:

Dus als New Gold Dream??

avatar van Chameleon Day
De nummers van de drie clipjes zijn best aardig - Blindfolded is de beste - maar ik mis het karakteristieke geluid van McNeil en natuurlijk de "killer bass lines" van Forbes. Maar goed, dat is (heel) oud nieuws.

avatar van rkdev
'Blindfolded' doet me reikhalzend uitkijken naar het nieuwe album. Een mooie combinatie van de electronica/new wave van eind jaren '70/begin jaren '80 en de gitaarstijl van de laatste twee albums.

Nieuwe single 'Honest Town' is iets minder overweldigend, maar wel wederom sterk.

Benieuwd of 'Blood Diamonds' en 'Broken glass Park' identiek zijn aan de versies op Celebrate.

Mjuman schreef:

Als ie uit is, zal ik een poging doen (met in het achterhoofd dat ik moeilijk zal kunnen voldoen aan uw hoge wensen, heer Mju)

avatar van Alicia
"Blindfolded" zal ik ook deze wel kunnen aanschaffen, denk ik... dit is heerlijk nummer alvast! Jim's stem, tsja wéér wat ouder natuurlijk, het klinkt weer wat lager en zachter... maar ik vind het nog steeds een mooie stem.

Broken glas spark en Blood diamonds zijn nieuwe opnames/versies.

woordenaar
deric raven schreef:
Hoes en titel doet mij aan deze denken.
Depeche Mode - Music for the Masses (1987)

Hoes en titel doen mij denken aan bombast.

avatar van Rudi S
Hm, die hoes doet mij dan weer aan megafoons denken.

avatar van rkdev
Simple Minds - Big Music - Preview by Simple Minds Official - Hear the world?s sounds - soundcloud.com
Moet zeggen dat de previews me een goed gevoel geven over het album. En ik weet al dat ik er in 'Kill or Cure' en de nieuwe versie van 'Broken Glass Park' twee nieuwe favorieten erbij heb.