Simple Minds - Big Music (2014)

Label: Caroline

1. Blindfolded (5:23)
  2. Midnight Walking (3:54)
  3. Honest Town (4:46)
  4. Big Music (4:12)
  5. Human (3:42)
  6. Blood Diamonds (4:21)
  7. Let the Day Begin (5:10)
  8. Concrete and Cherry Blossom (3:33)
  9. Imagination (3:41)
  10. Kill or Cure (4:12)
  11. Broken Glass Park (4:41)
  12. Spirited Away (4:08)
  13. Swimming Towards the Sun * (5:16)
  14. Bittersweet * (3:58)
  15. Liaison * (4:37)
  16. Riders on the Storm * (3:46)
  17. Dancing Barefoot * (4:02)
  18. Blindfolded [Original] * (4:23)
avatar van sheep67
Mjuman schreef:
Lag je te woelen en je bedje en ben je er maar uit gegaan omdat je té onrustig was, of moesten de koeien worden gemolken? En links naar een rip laat je idd niet rechts liggen Ik zal dit ooit wel eens meepikken, maar op dit moment geniet ik van m'n verdiende wave-pensioen: alive and kicking en druk doende geld verdienen voor de sausage roll, no financial miracle hier

Nee Mjuman Totaal andere oorzaak.....dan weet jij wel genoeg. Maar nu je het over een miracle heb. Toevallig het nieuwe album van Groundation - A Miracle al gehoord? Eindelijk weer een reggae-band met de ware spirit en roots-reggae (Ja daar ben ik weer) zoals we mee zijn opgevoed. Wel heel jammer dat het geen Jamaicanen zijn of vind je het niets? Toch geen reggae-pensioen erbij genomen!?

avatar van MrEd63
Niet zeuren mensen, gewoon een heerlijke SM cd. Snoeihard mee bleren. welke ouwe lul doet dat nog? . En wat een repetoire hebben die gasten ondertussen.. Respect voor JK en zijn simpele mind.

avatar van Mjuman
sheep67 schreef:

Nee - niet echt! Check deze maar 'ns: David Rodigan - Fabriclive.54 (2010) - div tracks staan op de GluurBuis (oa 3 en 22)

MrEd63 schreef:

Hou je d'r buiten, Cock! Meebleren is not done - hier in huis; zo simpel zijn de minds hier nou ook weer niet

Indrukwekkend goede cd. Na die geweldige U2-plaat nu dit album. Het lijkt wel 1987! Nu hoop ik wel dat ze de cd live kunnen waarmaken. Helaas vind ik Jim's stem live niet de meest positieve bijdrage tijdens de concerten. De Simple Minds verdienen weer een plekje op het erepodium. De band tourde de laatste jaren bijna non-stop. Ze werken er hard voor.

avatar van Premonition
Ik was aanvankelijk behoorlijk positief, maar nu ik 'm wat vaker beluister ebt mijn enthousiasme weg. Diezelfde ervaring had ik met de twee voorgangers.

avatar van Erwin.c
2 nummers erop zitten...wat ik hoor bevalt me wel. Klinkt beter als de geforceerde poging van u2.

avatar van luigifort
23 november 2015 in de HMH...

avatar van goldendream
De recensies zijn veelbelovend.
Vreemd dat er al stemmen zijn bij een nog niet verschenen album. Nu ja, er zijn wegen om het album te leren kennen. Ik wacht af tot ik het album geleverd krijg.
Verwachtingen zijn vrij hoog, ik ben tevreden als het de kwaliteit van de vorige 2 albums evenaart. Een nieuwe New Gold Dream of Sons/Sister zal het wel niet worden.
Premonition, is je negativisme er omdat je de periode 1979-1982 ongeëvenaard vindt?

Nu ja, alles - inclusief de bonustracks - is te beluisteren op Spotify

avatar van Alicia
En.... ik ren nu in vliegende vaart naar mijn brievenbus... de cd is binnen!

avatar van blur8
goldendream schreef:
..... Een nieuwe New Gold Dream of Sons/Sister zal het wel niet worden.

Big Music zit dicht op de huid van New Gold Dream. Muzikaal zitten er veel verwijzingen in, soms bijna letterlijk. Vervolgens is het nergens een kopie, door een stevig rockgeluid en een frisse pompende beat.
Een begeestigd album van onze veteranen. Ik ben zeer positief. en dat is nog mild verwoord.

avatar van DargorDT
Simple Minds. Ik zou bijna zeggen: wie is er niet groot mee geworden? Een van de dino's in de moderne popmuziek, en dat zeg ik met alle respect. Het magische Belfast Child - prachtige sfeer, indringende tekst + onderwerp - liet mij ooit kennismaken. Vijftien jaar was ik destijds. De band was gevoelsmatig wel echt een Top 40-band voor me, wat betekende dat ik tot een paar jaar terug alleen de hits kende en albums vrijwel onbeluisterd liet. Daar kwam met New Gold Dream (81-82-83-84) vorig jaar al verandering in, en nu is daar dus Big Music. Tijd om eindelijk de band eens beter te leren kennen, en méér oude albums te proberen. Want ik ben erg verrast met het constante niveau van dit nieuwe werkje. Verfrissend en origineel is het niet, maar dat geldt voor 95% van alle muziek (boute stelling, ik weet het). Eén keer luisteren is natuurlijk veel te weinig, ook omdat zo op het eerste gehoor geen enkel nummer er werkelijk bovenuit springt. Maar dat benadrukt ook de constante kwaliteit! Leuke surprise voorlopig.

Deze ga ik de komende dagen nog een paar keren voorbij laten komen.

avatar van devel-hunt
Ben niet nieuwsgierig naar deze plaat, maar ga wel luisteren. Het probleem met SM is dat ik nu ongeveer al weet hoe deze plaat klinkt, zonder de plaat ooit gehoord te hebben wel te verstaan. Het is sinds midden jaren 80 zo voorspelbaar geworden.
Maar wie weet, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik laat me graag verrassen.

avatar van Premonition
goldendream schreef:

Ik ben niet negatief, vind het een aardig album, maar het is onzin om te verwachten dat ze die periode overtreffen, laat staan benaderen.

Vandaag dit album gekocht,.ja gekocht, mischien een beetje ouderwets maar van een van mijn favoriete bands wil ik nu eenmaal het origineel hebben.
Dus vooral even de aandacht voor user goldendream het album is al verkrijgbaar,..mischien nog niet overal maar zeker bij de betere platenzaken of zaken die nog platen/cd's verkopen.
Maar inderdaad de officiele releasedatum is Maandag 3 November. Waarom het dan al op Vrijdag 31 Oktober verkrijgbaar is is mij dan ook een raadsel.
Ik ga er dit weekend in ieder geval eens lekker van genieten, en hopelijk zal mijn eindoordeel erg positief zijn. Maar is kritiek nodig dan zal ik dit ook zeker spuien.

avatar van EGO
EGO
Ben enorm verrast!!! wat een mooie plaat , ga (over ouderwets gesproken ) de LP binnen kort ophalen bij de platenboer.

avatar van orbit
Ik ben benieuwd door al deze positieve reacties, vond hun recentste werk niet allemaal erg overtuigend.

avatar van Twinpeaks
Een leuke verassing.Ik was van mening dat SM zich op het niveau zou handhaven,waarop ze al jaren opereren.Niks verassend,maar degelijk.Niets is minder waar.Dit is een prima album,waarbij af en toe het vuur hoog oplaait.

Nu zal het niet zo zijn ,dat ze met dit album een compleet nieuwe doelgroep gaan aanboren,maar ik denk wel dat ze wat liefhebbers gaan terugwinnen.Het grote gebaar is gebleven,maar wordt niet zo schaamteloos uitgevent,zoals tijdsgenoten U2 dat doen.

Ik hoor prima composities in een productie ,die zo maar in de jaren 80 plaats zou hebben kunnen vinden,alleen dan wel met de technieken van hedentendage.

Ik ben aangenaam verrast en ga inzetten op 4 sterren,met kans op meer in de toekomst.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Om alvast in de stemming voor dit album te komen, heb ik gisteravond de DVD live in Glasgow gekeken.
Die wat helemaal top met ook een live uitvoering van de nieuwe nummers Broken Glass Park & Big Music.
Die 2 nummers klonken prima.
Ik ben ook van de ouderwetse stempel zoals Soundwave en ga de plaat vandaag origineel aanschaffen en er maar een Simple Minds weekend van maken

avatar van DikkeDarm
Eerste indruk is prima. Lekker bombastisch en niet saai. Kerr zijn stem is inderdaad wat minder geworden maar hij is ook geen 20 meer. Het stoort echter niet. Je gaat terug in de tijd en waant je weer in "eighties" (geen mobiel / internet / geen whatsapp! ) wat een rust.... Normaal communiceren met elkaar en luisteren naar de toppers van toen (U2, Talk Talk, The Police, UB40, Level 42, Depeche Mode) om er maar een paar te noemen. Simple Minds heeft gewoon een goed afgeleverd! Talk Talk was voor mij de top in de jaren 80. Daarna volgde deze heren.

avatar van rimboldt
In het begin klinkt het wel aardig, maar dit album verhoudt zich tot hun werk in de jaren 80, als een willekeurige lantaarnpaal met de Eiffeltoren, excusez le mot. Het valt de mannen wel te prijzen dat ze nog gedreven en actief zijn. Het optreden in de DWDD was ook best ok, hoewel Jim Kerr niet super bij stem meer is. Maar als je eens wilt horen waar deze mannen ooit stonden; luister eens SM live 1984 Werchter
Dit is wel ongeveer het beste wat ik ooit gehoord heb in die jaren, toen waren ze op hun absolute top, gelukkig was ik erbij-:)

avatar van Chameleon Day
rimboldt schreef:
luister eens SM live 1984 Werchter

Nou, toen waren ze al over de top heen. De afdaling was begonnen. En die ging hard, zo bleek na het verschijnen van OuaT in 1985...

avatar van Mjuman
Geef die Flip even les, dottore - iemand die het ooit over de "Touwtruuk" had bij JD verdient het niet om door mij perzoonlijk gesnispeld te worden.

"SM op hun top in 1984" - you 'd better.

Chameleon Day schreef:

Klopt! Ze waren op dat moment al ver over de top heen! Maar het zal mij verder een worst zijn of ze vroeger beter waren of niet! Ik wil ook geen jonge honden met krasse knarren gaan vergelijken. Dat was toen... als je dit geen goede band meer vind, okay.... mij best, ik ben in ieder geval blij met dit album! Pom pom pom...

avatar van DargorDT
Een carrière verloopt zelden als een rechte lijn omhoog of omlaag, maar is net een rivier die kronkelt en zo nu en dan eens een versnelling of waterval kent. Zo is het ook met bands. Ik vind het knap dat Simple Minds met Big Music nog zo'n album weet te produceren. Vergelijkingen zijn leuk, leveren leuke discussies op, maar zijn ook weer niet zo heel relevant als je bedenkt dat bands uit mensen bestaan die ouder worden en nieuwe inzichten opdoen. Vrijwel niets is onveranderlijk. Daarbij wordt in vergelijkingen soms te snel vergeten dat alleen Jim Kerr en Charlie Burchill van meet af aan in de band zitten.

Mooi gezegd, DargorDT!

avatar van Running On Empty
rimboldt schreef:

Ik was er ook bij op Werchter 1984. Wat mij betreft was Ahoy een paar maanden eerder nog beter. Vanaf de volgende plaat werd het inderdaad alleen maar minder.

Ozric Spacefolk
Voorlopig vind ik het eerste nummer niet zo leuk, maar de nummers die er direct op volgen, zijn wel sterk.

Toch heb ik het idee dat er mee in gezeten had kunnen hebben. Er zijn talloze nieuwe synthpop bandjes die meer veel sterkere platen komen.

Maar ik blijf deze wel nog gewoon luisteren. Hij moet nog groeien bij mij.