Grateful Dead - Skeletons from the Closet (1974)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: Warner Bros.

1. The Golden Road (To Unlimited Devotion) (2:12)
  2. Truckin' (5:07)
  3. Rosemary (2:00)
  4. Sugar Magnolia (3:21)
  5. St. Stephen (4:30)
  6. Uncle John's Band (4:47)
  7. Casey Jones (4:29)
  8. Mexicali Blues (3:32)
  9. Turn on Your Love Light (6:41)
  10. One More Saturday Night (4:51)
  11. Friend of the Devil (3:21)
Pieter Paal
Een aardige verzamelaar met vooral album-werk van de jaren 1967-1970, dus hun beste jaren. Nog beter is gewoon die albums aan te schaffen want er staat veel meer moois op dan alleen dit.
Ook is er wat live-werk en een wat mindere track van een solo-album aanwezig. 'One more saturday night' is echt zo'n live-klassieker.

Voor mij vooral een duidelijke indicatie dat ik geen deadhead ben. Hoe dit amateuristische gepiel in de jaren zestig en zeventig heeft kunnen bovendrijven tussen groepen als CSNY, moby grape, jefferson airplane of zelfs country joe & the fish is mij een raadsel.

avatar van metalfist
Een verzameling allegaartje dat vooral zijn nut heeft om op een snelle manier een overzicht te hebben van wat de Grateful Dead voorstelt (+ 1 track uit Ace, een solo album van Bob Weir) en wanneer je niet meteen aan live-opnames (wat vaak toch shows van 2 a 3 uur zijn) wil beginnen. Een album dat je vandaag de dag eigenlijk nog vrij frequent aantreft - het is ook veruit de meest populaire verzamelaar op MusicMeter qua stemmen - en dus de inspiratie gaat halen bij de albums ten tijde van Warner Brothers. Ik zou persoonlijk een andere setlist hebben samengesteld maar als korte introductie kan je hier vrij weinig verkeerd doen.

The Golden Road (To Unlimited Devotion) ---> The Grateful Dead (1967)
Truckin' ---> American Beauty (1970)
Rosemary ---> Aoxomoxoa (1969)
Sugar Magnolia ---> American Beauty (1970)
St. Stephen ---> Aoxomoxoa (1969)
Uncle John's Band ---> Workingman's Dead (1970)
Casey Jones ---> Workingman's Dead (1970)
Mexicali Blues ---> Ace (1972)
Turn On Your Lovelight ---> (een ingekorte versie uit) Live / Dead (1969)
One More Saturday Night ---> Europe '72 (1972)
Friend Of The Devil ---> American Beauty (1970)

avatar van morketronen
boemp schreef:

het kan je 'ding' niet zijn maar het dan meteen maar weg te zetten als amateurisch gepiel lijkt me ook wat kortzichtig.

nog even OT: eens met metalfist hierboven. dit biedt een representatief overzicht van het studiomateriaal van The Dead t/m 1972. echter, om goed te begrijpen wat de band deed moet je de live-opnamen induiken.

mijn tip: 'here comes sunshine' op Dick's Picks 1. Vind je dat mooi, zoek dan verder in her universum van The Dead.