Toto - Toto XIV (2015)

Label: Frontiers

1. Running Out of Time (4:06)
  2. Burn (4:51)
  3. Holy War (5:24)
  4. 21st Century Blues (6:08)
  5. Orphan (3:55)
  6. Unknown Soldier (For Jeffrey) (5:06)
  7. The Little Things (4:34)
  8. Chinatown (5:07)
  9. All the Tears That Shine (5:09)
  10. Fortune (4:46)
  11. Great Expectations (6:48)
  12. Bend * (2:48)
Metalhead99 schreef:
Geweldig dat er nog zoveel mensen warm lopen voor deze band zeg! Anderhalve week voor de release staat deze al op 29 in de rotatielijst en heeft hij een gemiddelde van 4,23 na 19 stemmen.

Ja heel tof! Maar gemiddelde zal wel weer flink dalen als de release is geweest denk ik. Toch voornamelijk fans en belangstellenden die dit album nu geluisterd hebben.

avatar van SemdeJong

avatar van Rudi S
Hoe kan je al een hoog cijfer geven als het album nog niet uit is?

Tegenwoordig kun je albums die nog niet uit zijn perfect luisteren dmv diverse bronnen.

avatar van bennerd

2015.

downloaden

Neal Peart schreef:

downloaden

Dat mag je op deze site niet letterlijk benoemen. Je wilt Musicmeter niet in de problemen brengen. Bezem graag....

Ozric Spacefolk schreef:

Misschien heel dom hoor en off-topic maar op wat voor manier zou dat MuMe in de problemen brengen?

Ozric Spacefolk
Inderdaad erg offtopic. Maar ik kan me herinneren dat er ooit het werkwoord 'pindakazen' in het leven is geroepen, om het woord "d*******en" te omzeilen. Ik weet ook niet of de site gemonitord wordt, en ik kan er ook niks meer van terug vinden in de Gedragsregels - MusicMeterWiki - wiki.musicmeter.nl .

Nu ja, terug naar de plaat dan maar.

Ozric Spacefolk schreef:

Sorry neem mij niet kwalijk........wat iedereen doet en weet benoem ik slechts

Ozric Spacefolk
Het gaat er niet om of je gelijk hebt of niet. Het gaat erom dat deze site geen illegale praktijken mag aanmoedigen. Datte dus.

avatar van vielip
Pindakazen hoeft niet per definitie illegaal te zijn...

avatar van Rudi S
vielip schreef:
Pindakazen hoeft niet per definitie illegaal te zijn...

Klopt, zeer zeker niet (ik koop ook albums op mp3), maar in dit geval is het album nog niet uitgekomen.
Overigens wordt de term pindakazen eigenlijk altijd gebruikt als het om een illegale versie gaat.

Centraal download-discussietopic (GEEN downloadtips!) - MovieMeter.nl

avatar van JelmerHolwerda
Vandaag is bassist Mike Porcaro overleden aan de gevolgen van ALS. Bassist van TOTO na IV tot en met Falling in Between. Geweldige bassist. RIP.

avatar van vielip
Ik hoorde het net....triest. Je weet dat het er aan zit te komen maar toch. Er blijft op deze manier weinig van deze zeer getalenteerde familie over. R.I.P. Mike

avatar van Ebby
R.I.P.Mike

Guitars & Wings
Toto doet wat dat betreft niet onder voor Def Leppard als het gaat om gezondheidspech van bandleden. Erg treurig

avatar van IntoMusic
R.I.P. Mike. Benieuwd naar dit album.

avatar van vielip
Heb er nu 2 luisterbeurten opzitten met dit album. Ben nog niet onverdeeld positief om eerlijk te zijn. Het album begint voortvarend met de, in mijn ogen, sterkste tracks. Zo tot en met nummer 6 vind ik het allemaal erg lekker klinken en wegluisteren. Enkel 21st Century blues is me wat te gezapig. Maar daarna begint helaas het verval. Met wellicht Chinatown nog als lichtpuntje. Ik lees hierboven menigeen The little things bekritiseren. Op zich vind ik het ook geen hoogvlieger maar ik vind All the tears that shine nog véél erger! Wat een gemurmel van Paich (ik neem tenminste aan dat hij het meeste zingt in dit nummer). Nee, van kant B blijft bitter weinig hangen bij mij. Ik snap sowieso niet dat ze Williams niet alles laten zingen. Met af en toe iets afwisseling in de vocalen door Lukather en/of Paich. Ik weet het; dat deden ze vroeger ook. Alleen toen was de balans beter naar mijn idee. Of de stemmen van Lukather en Paich waren destijds gewoon nog veel beter dan nu. Dat kan ook...

vielip schreef:

Joe Pocaro en Steve als ik het goed heb??

avatar van rkdev
vielip schreef:
Helemaal met je eens, zie mijn recensie van 3 maart. Al zijn sommige nummers iets gegroeid. De afsluiter is dan weer geweldig.

vielip schreef:

De stem van Paich is met de jaren alleen maar slechter geworden, dus ik vind het ook onbegrijpelijk dat Williams niet alles zingt (zie zelfde verslag). De stem van Lukather vind ik nog steeds erg sterk. Is wat rauwer geworden.

Fantastisch om al die berichten te zien, ik heb me prima vermaakt het afgelopen uur, en ook heel wat opgestoken van 'de heren drummers'.
Ik ga zelf sinds 1992 naar Toto, en ik volgens mij sinds de Maaspoort maar weinig concerten overgeslagen. Als ik niet op vakantie was, was ik erbij. Ik vind alles wat Toto maakt prachtig, maar ben toch voornamelijk een Lukather fan. Er kunnen me niet genoeg gitaarsolo's van die man in een nummer zitten. Als ik nog een keer mijn installatie zou opblazen dan zal het ongetwijfeld zijn tijdens de 3:08 durende lukather solo in Red House van LIVE@Montreux 1991. Maar ook Joseph Williams terug als lead zanger! WOW, ik was al onder de indruk, maar na de Ziggo dome van vorig jaar helemaal. Die fouten waar jullie het over hebben hoor ik niet hoor (maar ik ben dan ook geen muzikant).

Toto XIV: Man ik voel me net een klein kind in een snoepwinkel! De eerste 5 nummers kan ik ook geen genoeg van krijgen. Maar heb mezelf gedwongen ook de laatste vaker te beluisteren om niet helemaal in een overkill te belanden. En waar ik het eerst ook vond inzakken komt het na een paar keer toch ook helemaal binnen! Leuk van jullie te leren dat China town een jaren 70 nummer is. Ik kan er ook duidelijk (zelf Georgy Porgy in horen namelijk, dus het is grappig te lezen dat het uit dezelfde tijd komt, valt helemaal op zijn plek. Overigens vond ik die laatste ook altijd een sch%^&nummer, TOTDAT ik het in de jaren 90 live meemaakte waarin Paich en Lukather flink losgaan. De solo's hebben in mijn beleving duidelijk een meerwaarde. Nu met Williams terug kan ik mijn geluk al helemaal niet meer op.
Nog 2 dagen en dan heb ik een hard copy!

avatar van Olivia
Joris.Schonkeren schreef:

Ik heb precies hetzelfde...Running out of Time stond bij mij ook op repeat een uur lang haha.
Maar soms moet je dan wel even tussendoor iets anders opzetten.

Ik moet nog een paar keer naar Toto XIV luisteren om een goed oordeel te kunnen geven, maar ben erg onder de indruk van Williams' stem.
Op YouTube gaan er bij de nieuwe platen wel heerlijke discussies over en weer tussen het Williams en Kimball kamp. Daar smul ik dan weer van.

Luister voor de gein eens naar concert van Bobby Kimball in '14 wat op youtube te vinden is (filmpje van 27min). Wat een drama! Sneu en lachwekkend tegelijkertijd. Ook het laatste nummer van de opname (waar hij ook nog piano bij speelt) is de moeite award om te horen, lekker samenspel tussen hem en de rest van de band......

In ieder geval blij dat Williams terug is de laatste jaren! Kimball had natuurlijk wel het kenmerkende Toto geluid, maar Williams is toch altijd m'n favoriet geweest.

avatar van IntoMusic
OMG... Joël-Toto, je bedoeld dit concert? Sjesis, alleen al Africa wordt schaamteloos vern#@kt.
Het nieuwe album heb ik hier liggen (digitaal) en durf eigenlijk niet meer te luisteren. Zeker omdat ik altijd wel benieuwd was naar de nieuwe nummers... Dit weekend samen met de nieuwe van Knopfler (die waarschijnlijk ook gaat tegenvallen) maar beluisteren. Wordt mogelijk een zwaar weekend .

Neal Peart schreef:

Joe Pocaro en Steve als ik het goed heb??

Ja, maar in principe van de drie muzikale broers natuurlijk alleen Steve Porcaro.

---

Ik vind het toch echt nog wel een lekker album. Heel veel nummers moeten wel even groeien hoor. Running Out Of Time vind ik nu veel vetter dan dat ik die eerst vond, bijvoorbeeld. Ik raad dan ook iedereen aan om dit album niet gelijk weg te leggen als het niet helemaal is wat je verwacht had maar het gewoon een extra paar luisterbeurten geven

avatar van Metal-D78
Nu al een flink aantal keer gedraaid, maar ben niet heel erg onder de indruk. Niveau Tambu en Mindfields. Wisselvallig dus. Al hoor ik op deze nieuwe wel veel hints naar het oudere werk van voor Isolation.

avatar van Olivia
Er blijven fans van Kimball die het niet kunnen accepteren. Die het gewoon niet willen horen en ook weigeren om bijv. het aangehaalde voorbeeld op YouTube kritisch te beluisteren.
Ik denk dan van: Toto is toch méér dan die ene leadzanger?

Ik respecteer zijn bijdrage aan de band enorm, maar hij heeft toch echt zelf zijn stem naar de vernieling geholpen. Nu schijnt het wel dat hij iets beter bij stem is dan in 2013 en ook nog wel redelijk studiowerk aflevert, maar laat hij dat live optreden maar flink minderen of misschien helemaal niet meer doen. Het is echt tenenkrommend. Joseph Williams doet nu ook wel wat Kimball-nummers en tuurlijk is dat anders, maar aangevuld met de stemmen van Lukather en Paich hoor ik nog steeds hun authentieke sound in de recente liveshows.

Inmiddels cd helemaal beluisterd. Ik moet zeggen dat ik Fortune toch ook wel een heel fijn liedje vind.China Town moet nog een groeien geloof ik. Ik vind het een beetje een rommelig nummer.
De eerste 5 tracks blijven bij mij beter hangen, de rest heeft tijd nodig, maar ik vind het niveau echt hoger liggen dan de veel te lange lijst veel te lange nummers van Mindfields.

Dat dit album me wel aanspreekt heeft ook met Joseph Williams te maken; mijn ouders luisteren veel naar Fahrenheit en The Seventh One. Het heeft dus ook iets te maken met nostalgie denk ik.
Kijk maar, wat een lekker bekkie (als vrouw mag ik dat wel zeggen hihihi): Toto - Till the End - YouTube

IntoMusic schreef:

Haha die bedoel ik inderdaad. Sterkte alvast dit weekend!

Wat Jelmer hierboven benoemd over Running Out of Time ervaar ik precies hetzelfde. Na een aantal keren "mwa" vind ik dat ondertussen een heerlijk nummertje! Mooie bridge ook.

Sinds "Kingdom of Desire" ben ik TOTO fan en sindsdien ook veel concerten bezocht. Eén van mijn favoriete albums aller tijden is "Falling in Between". Ik kan me de romantiek van destijds nog herinerren. Op de dag van de release de CD kopen in een fysieke winkel en dan vervolgens in de auto blijven zitten bij thuiskomst om de hele CD in zijn geheel te kunnen horen. Hoe anders is dit in 2015?

Sinds de aankondiging van het nieuwe album eind 2013 zijn de verwachtigingen hooggespannen. De lineup sinds 2010 met naast een terugkeer van David Paich en Steve Porcaro ook Joseph Williams in de gelederen beloofde veel goeds. De afgelopen periode heb ik mezelf kunnen weerhouden om het gehele album te beluisteren. Ik heb me beperkt tot de officiële YouTube tracks. Orphan vond ik ok, Holy War top, Burn fantastisch.

Vandaag dan de CD fysiek mogen ontvangen. Na het drukken op Play is mijn conclusie dat dit album vanaf de eerste noot tot de laatste galm een zeer coherent en veelzijdig TOTO album is. Het grijpt terug op de veelzijdigheid en het gehele repertoire van TOTO echter doet nergens gedateerd aan. Zowel Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro als Joseph Williams pakken het podium om te schitteren echter maken er wel samen met de overige muzikanten een echte bandeffort van, zonder bijvoorbeeld een te dominante rol van Steve Lukather. Keith Carlock en Lenny Castro zorgen voor een ritmische vervolmaking terwijl de basslijnen van David Hungate, Steve zelf en de gastbassisten voor wat mij betreft een eerbetoon zijn aan Mike Porcaro.

Dit album kent geen fillers. De songs zijn melodisch, soms proggy, soms jazzy, soms poppy, soms bombastisch, soms fluffy maar overall onmiskenbaar TOTO. Ook qua songwriting laten de heren een fraaie progressie zien.

Running out of time, Burn en Unknown Soldiers zijn mijn overall favorieten. En Great Expectations is misschien wel één van de mooiste nummers die TOTO ooit heeft gemaakt. Uiteraard hoor ik invloeden van Yes, Pink Floyd, Genesis en Queen maar bovenal is dit eerlijke, symphonische en pure TOTO. Een heus meesterwerk!

Ik koester nog steeds de romantiek. Het album vandaag voor het eerst in zijn geheel beluisterd, sommige nummers vandaag dan ook voor het eerst tot me laten komen. Wellicht is dit de zwanenzang voor TOTO. Dit veelzijdige, muzikaal voortreffelijke album, gecomponeerd door de thans meest optimale samenstelling van TOTO laat zien dat aan de "Great Expectations" wordt voldaan. Uiteraard hoop ik op meer releases van TOTO en als fan ben ik ongetwijfeld niet objectief, echter als dit echt het laatste album is dan kan men na een toch al imposante discografie in mijn optiek terugkijken op een passend en subliem slotakkoord!!!

Ik beleefde de aanloop naar dit album op een speciale manier. Ik heb lang naar dit album uitgekeken.
Zoals dat tegenwoordig gaat hoor je er al lang voor de releasedatum van alles over. Ik had 'm dus al lang op internet kunnen luisteren, maar ik wilde gewoon wachten tot ik kon kopen. En ik ben zo'n trouw fan dat ik dit gewoon blind koop. En dat deed ik dus, op CD én dubbel-LP.
Wel vind ik ze wat minder dan eerder, ondanks dat ik het leuk vind dat Joe Williams terug is. Want die was vooral op the Seventh One heel goed. Hij schreef hier ook weer mee aan een aantal nummers en Fortune componeerde hij officieel alleen, ook interessant. Hij had van mij nog wel méér mogen zingen.
Iets minder dan hun oudere albums dus, maar nog wel redelijk goed, zoals je van Toto wel kan verwachten. En misschien ga ik ze na een paar luisterbeurten wel mooier vinden.