Mark Knopfler - Tracker (2015)

Label: Mercury

1. Laughs and Jokes and Drinks and Smokes (6:39)
  2. Basil (5:44)
  3. River Towns (6:16)
  4. Skydiver (4:38)
  5. Mighty Man (5:55)
  6. Broken Bones (5:30)
  7. Long Cool Girl (5:05)
  8. Lights of Taormina (6:09)
  9. Silver Eagle (5:01)
  10. Beryl (3:10)
  11. Wherever I Go (6:24)

met Ruth Moody

12. .38 Special * (2:46)
  13. My Heart Has Never Changed * (3:48)
  14. Terminal of Tribute To * (5:52)
  15. Heart of Oak * (1:43)
  16. Oklahoma Ponies * (5:19)
  17. Time Will End All Sorrow * (2:59)
  18. Hot Dog * (2:53)
avatar van JB7x
Eerste single, klinkt leuk!

Mark Knopfler - Beryl - YouTube

avatar van chevy93
Zag dat die op Facebook 20 minuten geleden aangekondigd was en hier staat hij er al 6 uur op.

avatar van IntoMusic
Inderdaad prima single. Kwam er ook via FB achter, maar komt pas in maart uit...

avatar van JB7x
chevy93 schreef:

Radio 2 was supersnel met de aankondiging

Deranged
De kristalheldere cleane strat is weer terug in ieder geval.

Ik zet eerst zijn vorige nog maar een keertje op denk ik. Twintig nummertjes waarvan er geen enkele is blijven hangen dus daar kan ik wellicht ook nog even mee vooruit.

avatar van fish
Van de vorige niets blijven hangen? Ik kan me daar wel iets van voorstellen. De blues(achtige) nummers lijken wat veel op elkaar...maar ah, wat is Seattle toch mooi! En zo zijn er nog wel een paar pareltjes. Ik denk dat je er best 1 hele goede cd van kan samenstellen.:)

Ik kijk naar deze nieuwe in ieder geval! Mark kan weinig verkeerd doen wat mij betreft. Hij staat toch wel op zichzelf en als hij een mooi/goed nummer aflevert, dan is dat ook wel echt mooi/goed.

avatar van Wickerman
Als we uit kunnen gaan van de single, wordt dit zijn meest Dire Straits achtige plaat sinds Sailing To Philadelphia.

avatar van chevy93
Erg fijne single. Als ik dan toch een kritische noot mag plaatsen.. het toetsenwerk is wat op de achtergrond weggemoffeld, maar klinkt ook wat cheesy.

Lyrics zijn ook wat.. simpel.

avatar van Slowgaze
#zinin

avatar van chevy93
In de nieuwe Soundz een special met een uitgebreid interview (ca. 10 pagina's) met de meester zelf.

Veel info over de nieuwe plaat, zoals de betekenis van nummers, opnametechnieken etc.

De plaat zou meer Dire Straits dan ooit klinken!

P.S. Grappig dat Mark vindt dat zijn huidige band de Dire Straits-nummers beter spelen dan ooit.

De album afsluiter (normale album editie) is ook al te beluisteren:

Mark Knopfler - Wherever i go (duet met Ruth Moody)

superessy schreef:
De album afsluiter (normale album editie) is ook al te beluisteren:

Mark Knopfler - Wherever i go (duet met Ruth Moody)

Mooi nummer zeg.

avatar van dennuz
er zit nogal wat prijsverschil in de super deluxe versie van dit album. Ik heb de goedkoopste tot op heden bij amazon.de gezien. Wellicht interessant voor de liefhebber!

wingerden01
Niet gek dat de platen/cd winkels gaan sluiten. De nieuwe cd van Mark Knopfler (Deluxe Edition) overal in Nederland te koop voor € 21,99. Ga naar WOWHD en dan is deze € 12,99 voor de Deluxe Edition.
Doe er je voordeel mee.

wingerden01
En gratis verzending.

En gelekt.

avatar van DargorDT
Zo kan WOWHD over een tijdje ook wel opdoeken. En daarna Mark zelf

Ik ga deze beluisteren! Nog niet echt bekend met het meeste van zijn werk, maar voor in de auto zeer genietbaar. En niet alleen in de auto. Ik hou erg van zijn stemgeluid.

Heerlijk album!!

Weinig gitaarsolo's maar wat een verfrissende en goede songs.

avatar van rudiger
Het wordt de consument wederom makkelijk gemaakt bij zijn of haar keuze uit de verschillende cd uitvoeringen .
De normale cd uitgave bevat 11 songs , de deluxe editie bevat 15 songs , de boxset bevat 17 songs en dan heb je nog een gelekte deluxe editie met 16 songs .

Je ziet door de bomen het bos niet meer . Op de deluxe editie van Calve staat dus 1 nummer meer op dan op de deluxe editie die in de winkel ligt en dat nummer staat weer niet op die dure boxset waar weer 2 nummers die niet op de deluxe editie staan .

Als men het niet begrijpt is niet erg want ik begrijp het zelf ook niet allemaal .
Is die boxset van 100 euro zijn geld waard , antwoord NEE .
Ik heb me 2 keer laten verleiden om die dure boxset te kopen , bij Get Lucky en Privateering .
De meerwaarde bij Get Lucky zijn poker fiches en een dobbelsteen en natuurlijk 2 vinyl platen , bij Privateering was het nog magerder , nl . een artprint en een bonus cd en weer 2 vinyl .

Al met al betaal je dus 78 euro voor 2 vinyl platen .
Enigste wat voor mij van belang is zijn de bonus nummers en die heb je met de boxset ook niet allemaal .
Beste keus , de deluxe editie , de 2 bonusnummers van de box zijn wel ergens vanaf te halen en een dvdtje ook .

avatar van rudiger
Ik zie nu pas dat het nummer Hot Dog later is toegevoegd , op Bol punt kom staat dat nummer er niet .

avatar van Broem
Eerste 2 luisterbeurten erop zitten en hij bevalt me wel deze nieuweling van Mark. Wel een paar nummers die voor mij aan de ondergrens zitten (Skydiver aarrchh) maar ook een aantal erg mooie nummers ( mooie sax op River Towns) Gitaarspel klinkt als vanouds goed. Al met al een goed gevoel. Dacht trouwens tijdens de eerste seconden van opener Laughs even naar Take 5 te zitten luisteren Ben ik de enige? Stem van Mark op dat nummer klinkt ook beduidend lager (Johnny Cash achtig) als op de andere nummers...vind ik

rudiger schreef:

Ik had ze toegevoegd, vergeten vinkje te zetten bij 'niet op elk album aanwezig'

Gecorrigeerd nu, in afwachting van verwerking.

Ik heb de Box voor 75 euro gehaald vanmorgen. Duur, maar heel erg mooi!

avatar van Lamontagne
Broem schreef:
Dacht trouwens tijdens de eerste seconden van opener Laughs even naar Take 5 te zitten luisteren Ben ik de enige? Stem van Mark op dat nummer klinkt ook beduidend lager (Johnny Cash ak

Dat klopt heeft Mark laatst ook aangegeven in een interview!

avatar van chevy93
Als eerste luisterbeurt wil ik even het schitterende slotnummer Wherever I Go eruit halen. Wat een geweldige rustigevende sax.

avatar van rudiger
Ik vraag me af waar dat nummer Hot Dog dan wel opstaat behalve op de gelekte deluxe editie .
Vanmorgen de deluxe editie gehaald maar Hot Dog staat daar niet op en ook niet op die dure boxset , meen ik .

Superessy weet jij het ??????

avatar van superessy
Ja, alleen de Duitse Mediamarkt en Saturn versies. Heb hem bij saturn.de besteld en laten afleveren bij een collega die in Duitsland woont.

avatar van superessy
3 favoriete tracks is veel te weinig!

superessy schreef:
3 favoriete tracks is veel te weinig!

Voor mij nu "Laughs and Jokes and Drinks and Smokes", "Basil", "River Towns", "Long Cool Girl", "Silver Eagle", "Beryl" en "Wherever I Go".

Zeer mooie plaat!

wvv89 schreef:

Zeer mooie plaat!

En mighty man, lights of taormina, heart of oak, terminal of tribute to, hot dog en oklahoma ponies

avatar van SemdeJong
Prima plaat welke ik op dit moment iedere dag draai. Moren ga ik er is echt voor zitten.