Mark Knopfler - Tracker (2015)

Label: Mercury

1. Laughs and Jokes and Drinks and Smokes (6:39)
  2. Basil (5:44)
  3. River Towns (6:16)
  4. Skydiver (4:38)
  5. Mighty Man (5:55)
  6. Broken Bones (5:30)
  7. Long Cool Girl (5:05)
  8. Lights of Taormina (6:09)
  9. Silver Eagle (5:01)
  10. Beryl (3:10)
  11. Wherever I Go (6:24)

met Ruth Moody

12. .38 Special * (2:46)
  13. My Heart Has Never Changed * (3:48)
  14. Terminal of Tribute To * (5:52)
  15. Heart of Oak * (1:43)
  16. Oklahoma Ponies * (5:19)
  17. Time Will End All Sorrow * (2:59)
  18. Hot Dog * (2:53)
avatar van ricardo
Sommige tandartsen maken van een echt gebit ook een kunstwerk.

avatar van Rounder
Broken bones bevalt mij zeer.
Kom ik een beetje van in trance.
Echt zo'n nummer voor in repeat mode.
Verder gun ik rudiger zijn 5 sterren.

avatar van Kos
Kos
Vooral het openingsnummer is zeer fijn.

Mijn favoriete nummers van Tracker speelt Mark helaas niet deze tour. Jammer dat mighty man en skydiver dan weer wel op de setlist staan.

Heerlijke CD met veel mooie nummers. Ik kan iedereen de De Luxe editie warm aanbevelen. Dit is pure klasse.

avatar van rudiger
Live in Manchester 16-5-2015 is te krijgen ( mooie soundboard opname ) .
5 nummers van Tracker ...
Broken Bones , Sydiver , Laughs And Jokes , Mighty Man en Wherever I Go .

Jammer geen Basil , Lights f Taormina , Long Cool Girl en Silver Eagle .
Denk dat Mark wel gaat varieren met de setlist tijdens de tour .

avatar van Strangeways
Ik verwacht niet te veel variatie. Tot nu toe speelt hij meestal Broken Bones, Corned Beef City, Privateering, Father and Son, Hill Farmer's Blues, Skydiver, Laughs and Jokes and Drinks and Smokes, I Used to Could, Romeo and Juliet, Sultans of Swing, Postcards from Paraguay, Marbletown, Speedway at Nazareth, Telegraph Road, So Far Away, Wherever I Go, Going Home: Theme from Local Hero en regelmatig ook Kingdom of Gold en Mighty Man. Het nummer na Sultans wisselt het vaakst, gisteren in Assago (Italië) speelde hij voor het eerst deze tour Done With Bonaparte i.p.v. Mighty Man, en in Birmingham kwam daar Haul Away. Niet al te veel nummers van Tracker dus. Ik had eigenlijk wel Beryl in de setlist verwacht, bijvoorbeeld in plaats van Hill Farmer's Blues voor de zoveelste keer.

rudiger schreef:
Live in Manchester 16-5-2015 is te krijgen ( mooie soundboard opname ) .
5 nummers van Tracker ...
Broken Bones , Sydiver , Laughs And Jokes , Mighty Man en Wherever I Go .

Die nummers lijken tot op heden wel rotsvast in de setlist te staan, dus ik weet niet of Knopfler daar nog mee gaat variëren. Gisteren speelde hij inderdaad Mighty Man niet, maar goed dat werd vervangen door Done With Bonaparte, geen ander Tracker nummer dus. Maar wie weet, de tour is volgens mij nog niet eens halverwege. Er kan dus nog van alles gebeuren.

Strangeways schreef:

Ja die had er zeker op moeten staan , ook gezien de tv optredens .
Ik had graag eens Nobody`s Got The Gun op de setlist gezien , volgens mij nog nooit live gespeeld en Postcards , Going Home , So Far Away , Hillfarmer Blues en Romeo And Juliet ( zonder de sax solo een stuk minder ) vervangen door andere nummers die hij niet vaak live speelt .

avatar van Strangeways
Opmerkelijk, gisteren in Frankrijk werden er meer nummers gespeeld van Privateering dan van Tracker, 5 tegenover 3. Aangezien het de "Tracker tour" betreft, zou je toch meer nummers van zijn laatste album verwachten.

avatar van superessy
Ja, laughs and jokes geskipped in Nice, maar wel Kingdom of Gold terug.

Wie van jullie zijn er bij komende zaterdag in de Ziggo Dome? (ik ben er, vrijdag eerst naar Antwerpen nog)

Ruth Moody & Nigel Hitchcock (sax) zijn er dit concert voor het laatst bij.

avatar van Strangeways
Ruth Moody is er 3 juni in Parijs toch voor het laatst bij?

Ik ga niet naar Antwerpen, maar wel naar Amsterdam. Zit op de zesde rij, dus ik kan de maestro gelukkig van dichtbij aan het werk zien.

avatar van MDRAIJER
Tja, zoals eerder al wordt gezegd; het springt er nergens boven uit.

Een relaxte plaat wat helemaal Knopfler uitstraalt: Het typische gitaarwerk & de rustige, mooie zang.
Er had van mij wel wat meer tempo in mogen zitten, sommige mensen zouden dit zelfs "saai" noemen.

Favorieten zijn Beryl & Laughs And Jokes, en van de bonustracks Terminal Of Tribute To.

avatar van chevy93
Strangeways schreef:
Mja, Mark is natuurlijk ook niet doof voor de kritieken. Bovendien weet hij zelf ook wel dat 80-90% nog altijd alleen komt voor de Dire Straits-nummers.

Dat hij Privateering verkiest boven Tracker zegt ook wel wat over zijn eigen mening over dit album.

Strangeways schreef:
Ruth Moody is er 3 juni in Parijs toch voor het laatst bij?

Ik heb naar de Dublin en Manchester optredens geluisterd en bij beide concerten zegt Knopfler zelf dat zowel Moody als Hitchcock er t/m Amsterdam bij zijn.

Fedde
chevy93 schreef:

Te kort door de bocht. Het lijkt me waarschijnlijker dat de nummers van Tracker zich minder lenen voor de grote zaal. Daar zijn ze te subtiel voor. Meer iets voor een klein zaaltje, of alleen voor de studio. Ik geloof er niks van dat Knopfler met de setlist een signaal zou afgeven dat hij niet tevreden is met zijn laatste album.

avatar van Bluebird
Subtiel zal idd de juiste classificering zijn. Neemt niet weg dat het wederom een behoorlijk duf - pardon reeds - laidback album is geworden waar je een grote zaal niet echt mee overeind houdt naar mijn mening. Perfect voor de liefhebber voor de late uurtjes in ieder geval. In kwaliteit schiet Knopfler gelukkig nooit te kort.

Metalhead99 schreef:

Dit klopt. Beide tot en met Amsterdam, al was Ruth er gisteravond (onverwachts) niet bij, en vanavond zal ze er ook niet bij zijn.

Guy Fletcher (keyboards) zegt hierover:

Ruth is in Nice with Sam, her boyfriend. Mark suggested she spend some time with him. Ruth will be with us in Paris and then in Antwerp and Amsterdam...unless of course it changes.

avatar van rudiger
Kingdome Of Gold vind ik live beter dan de studio versie maar weer dat ( It`s you And Me And Eveybody Else Good Luck ) erin en de zaal weer lachen .
Sorry Mark maar je hebt dit jaren voor Done With Bonaparte gedaan en nu weer voor Privateering .
Beetje afgezaagd .
Sultans live gewoon degelijk , Romeo And Julliette vooral op het laatst mooi , de versie uit de late jaren 80 met de sax solo erin wordt toch niet meer overtroffen .
En van Tracker vind ik dat hij de verkeerde song keuze heeft gemaakt op de setlist maar dat vond ik wel bij meerdere tournees van hem . Maar goed je kan niet alles hebben .
Father And Son blijft toch ook een prachtig stukje werk .

avatar van Metalhead99
Jammer dat hij "Laughs and Jokes and Drinks and Smokes" geschrapt lijkt te hebben. De setlist bestaat inmiddels uit 17 nummers. Het lijkt erop dat hij die tweede Parijs setlist ook vandaag in het Sportpaleis speelde.

avatar van superessy
Klopt en ik was erbij in Antwerpen. Wel supergoede show! Vanavond in Amsterdam verwacht ik Speedway wel weer terug.

avatar van Metalhead99
Yep, Speedway zat er deze keer wel weer bij. Ik ben benieuwd wat de mannen nu met de setlist gaan doen nu Moody en Hitchcock niet meer mee zullen touren.

avatar van superessy
Wat een fantastisch concert in de Ziggo Dome! Mogen bewonderen vanaf rij 1 blok B

avatar van Lamontagne
superessy schreef:

Ik vanaf blok F
2,5 uur kippevel gehad wat een prachtige uitvoering van Romeo and Juliet met die sax

Het nummer met Moody klonk fantastisch, het hele concert was fantastisch qua geluid
Ik zat vorige week bij Toto en dan hoor je wel een verschil zeg

Ik was er ook bij. Zeker een goede show, Mark leek blijer dan afgelopen jaren. Skydiver, Mighty Man en Marble Town vond ik wat minder. Romeo and Juliet was erg goed. Kingdom of Gold en Wherever I go ook.

Voor de rest is iets meer afwisseling welkom. Telegraph Road, So far away, Local Hero etc ken ik nu wel na al die jaren.

avatar van Strangeways
Van mij mag hij Telegraph Road wel blijven spelen, hoor. Wat een apotheose. Ik vond het sowieso steeds beter worden naar het einde toe; de opbouw in Postcards From Paraguay, waar met de introductie van elk bandlid een instrument werd toegevoegd; het samenspel tussen John McCusker en Glenn Worf bij het Marbletown intermezzo en dan nog twee knallers als Speedway At Nazareth en Telegraph Road als afsluiting van het reguliere concert. De Privateering nummers werden ook prima gebracht; zowel Corned Beef City, Kingdom of Gold en I Used To Could rechtvaardigden absoluut hun aanwezigheid in de setlist.

avatar van superessy
Telegraph Road was inderdaad erg goed!

Youtube Telegraph Road
Youtube Sultans of Swing

avatar van rudiger
Telegraph Road ( beste nummer allertijden ) moet hij altijd blijven spelen .
Of Mark zelf of hij laat zich verkeerd adviseren over de setlist want hij speelt vaak de verkeerde nummers .
Tijdens de Golden Heart tour geen Nobody`s Got The Gun ... ( prachtig nummer ) ..
Tijdens de Get Lucky tour geen So Far From The Clyde ....
Tijdens de Privateering tour geen Dream Of The Drowned Submariner ...
Tijdens de Tracker tour geen Basil ,Beryl en Lights Of Taormina ...

Erg jammer en zo kan ik er nog wel een doos vol opnoemen ...
Tijdens de DS periode was het al niet anders want PONO werd toen maar mondjesmaat gespeeld ..
Schrap die DS nummers tijdens de Tracker Tour of maak er een 12 uur durend optreden van , dan kunnen ze erin blijven ...

avatar van Rogyros
PONO?

Edit: ahh, Planet Of New Orleans. Mooi nummer.