Nelly Furtado - Loose (2006)

Canada

7. Te Busque (3:39)

met Juanes

8. Say It Right (3:42)
  9. Do It (3:41)
  10. In God's Hands (4:54)
  11. What I Wanted * (5:52)
  12. Wait for You (5:11)
  13. All Good Things (Come to an End) (5:10)
  14. Let My Hair Down * (3:38)
  15. Somebody to Love * (4:56)
  16. Undercover *

23. Promiscuous [Live @ the Orange Lounge] *

met Saukrates

avatar van Jumperjack
MJ_DA_MAN schreef:
''Musicmeter, de muzieksite voor liefhebbers''. Maar het begrip liefhebber komt denk ik meer in de buurt van Radiohead dan Nelly Furtado.

Dit is wel het domste dat ik hier heb gelezen, wie bepaalt dat nou?
Nou vind ik Loose toevallig ook geen goede CD maar de 2 voorgangers en dan met name Folklore zeker wel. Maar ook ik ( 43 jaar) luister liever naar Nelly Furtado dan naar Radiohead.

MJ_DA_MAN schreef:

Maarja gezien je leeftijd en (vooral) smaak zal ik niet meer met je in discussie gaan (niet kleinerend bedoeld), zal weinig zin hebben voor beiden. Alleen OK Computer de slechtste CD ooit noemen, misschien ga je hier nog veel commentaar opkrijgen (niet van mij) maar voor een 14 jarige kan ik het me nog een beetje voorstellen.

jowietje schreef:
Jungskuh ik snap je ook

Tnx Jowietje,

avatar van MJ_DA_MAN
by_the_way schreef:

Wat valt daar te lachen aan? Kun je het niet beargumenteren ofzo? Of is dat te hoog gegrepen...

Ik vind het een leuk album..
Weer een aantal aanstekelijke liedjes..

Wel jammer dat ze haar oude stijl weg heeft gedaan voor deze..
Liedjes als Try,Forca & I'm like a bird zullen altijd blijven hangen!

Maar ondanks dat is deze cd toch een leuk plaatje geworden en een aantal goede nummers!

MJ_DA_MAN schreef:

Oh jawel hoor grappemaker met je "is dat te hoog gegrepen"

"Maar het begrip liefhebber komt denk ik meer in de buurt van Radiohead dan Nelly Furtado"

Dit is mischien jou mening maar een ander vind dit helemaal niet dus wat je hier zegt is onzin.

"maar voor een 14 jarige kan ik het me nog een beetje voorstellen"

En wat wil je hier beweren??

avatar van MJ_DA_MAN
Ik beweer dat OKC geen kinder-CD is (waar dit album eerder bij in de buurt komt). En een liefhebber is een luisteraar van goede muziek. Dat is natuurlijk smaak, maar als je ziet dat OKC op 1 staat in de top 250 is het dus de in het algemeen de beste CD, dus daarom komt het eerder daarbij in de buurt.

Maar nu heb je nog bijna niks beargumenteert, alleen wat stukjes uit mijn bericht gekopiërt.

dollie
Eerlijk gezegd ben ik dat gezaag een beetje beu... kunnen we niet gewoon terug overgaan naar de gewone berichten over de cd zelf, persoonlijke discussies kunnen toch verdergezet worden in pm's...

avatar van Jumperjack
MJ_DA_MAN schreef:

Ik weet niet waarom Loose een kinder CD zou moeten zijn of daarbij in de buurt zou komen, ik vind hem niet goed en jij ook niet, OK. De generaliseringen die jij echter maakt raken kant noch wal, ik vind OKC nog veel minder, maar maakt dat van mij een mindere muziek liefhebber? Hou nou toch op zeg.

Jumperjack schreef:

Inderdaad nogal een domme beargumentatie, aangezien een kind van 3 ook heel de dag naar K3 kan luisteren, dan is dat ook muziekliefhebben. Ik ben een muziekliefhebber en heb mezelf nog nooit gewaagd aan okc.

avatar van beruk
Ik bvind het maar niks deze dance move van Nelly, zo haalt ze lowlands nooit meer

Ik vind alleen Man-eter wel leuk

avatar van swoon
Bwa, toch wel behoorlijk matige cd. De eerste drie nummers zijn onweerstaanbaar, maar daarna wordt het een behoorlijk lange zit.

Ik geef er toch 3* aan.

Geweldig ambum vind ik.
De meeste liedjes vind ik leuk.
Mijn favorieten zijn : Maneater,Promicuous & Glow

avatar van T.O.
Ik heb Promiscuous nu 100x gehoord en ik vind het nog steeds een erg leuk nummer.

Bravo, Nelly Leukste popnummer van het jaar wellicht voor mij.

avatar van jowietje
Dat is dus echt het enige nummer die ik meteen zat was van heel het album

|Joël|
Promiscuous is juist het enige nummer van dit album dat ik goed vind
Ik luister Promiscuous wel regelmatig maar de rest van het album is niet mijn smaak.

Was in eerste instantie best enthousiast over dit album, vond de nummers erg leuk. Maar na steeds vaker gehoord te hebben begint het toch wel tegen te vallen. Daarbij dacht ik dat ik deze sound van haar leuker vond dan haar eerdere muziek, maar dat heb ik verkeerd gedacht. Haar eerdere muziek klinkt échter, en op dit album is het allemaal wat meer standaard.
Slecht voor mijn humeur ofzo is dit echt niet, maarja, gewoon niet meer zo bijzonder als in het begin. Jammer dat het na 3 maanden wat gaat vervelen. Als slecht wil ik het absoluut niet bestempelen, maar toch haal ik er een ster af. 4 sterren was te hoog zie ik nu in..
3 sterren dus

Laat ik voorop stellen dat ook ik Nelly Furtado liever hoor zoals op haar vorige 2 albums. Maar dit album heeft mij, absoluut geen liefhebber van r&b of rap, toch weten te overtuigen. Ten eerste omdat haar stem uitstekende past bij de muziek. Haar nieuwe stijl klinkt nergens geforceerd of onecht. Maneater vond ik een hele goede eerste single, en heeft mij erg verrast. Promiscuous is de enige single die ik wat minder geslaagd vind. Andere uitschieters zijn de mooie ballad In God' s hands, het heerlijk swingende No Hay Igual, Somebody to love en afsluiter All Good things. Wait for you klinkt ook erg lekker. Het nummer Glow doet me een beetje aan Goldfrapp denken.
Al met al een niet al te pretentieus album, maar het klinkt allemaal wel goed. Goed gedaan, Nelly

3,5 sterren

avatar van AstroStart
Lekker album. Het begint goed, dut daarna een beetje in, maar tegen het einde gaat het weer de goede kant uit!

Favo drie nummers: Afraid, Wait for you & All good things.

Afraid - *****
Wait for You - *****
All Good Things - *****
Let My Hair Down - staat niet op het album
Somebody to Love - ****

k'heb hem net gehaald,goeie verwachtingen .

Ik moest wel enorm aan dit album wennen..Aangezien de hele andere muziekstijl. Maar ik begin het wel steeds meer te waarderen!

All Good Things is prachtig, evenals Maneater en Say it Right

scarface213
Goed album 4.0
wel eff wennen maar komt dik in orde!

Begint na (lange) tijd toch te irriteren.

4* wordt 3,5*

Dit is echt een fantastisch album, Nelly heeft met dit album wel bewezen dat ze een van de grootste artiesten op dit moment is.
Bijna alle tracks zijn echt fantastisch.
Ik heb zelf nog 3 tracks die niet zijn uitgebrachts
- undercover
- I am
- runaway

En die klinken ook lekker in de oren

Haar nieuwe single is All Good Things ft. Chris Martin met een hele mooie clip

avatar van jowietje
Chris Martin doet niet mee hoor , maar het is inderdaad een mooie video beter dan haar andere nieuwe video Say it right (waar Timbaland ook in te zien is).

jowietje schreef:

Vind je?, ik vind Say It Right juist mooier !, maarja, jij vond Nelly lijken op Rihanna in unfaithful .. ik vind all good things wel een mooi nummer maar Say It Right is toch een van mijn lievelings nummers van Loose

Die nieuwe single 'all good things come to an end' is de max!

avatar van jowietje
Hoe kun je videos toevoegen achter die nummers, ik wil dat namelijk doen (aangezien Nelly er nog 3 meer heeft) maar ik weet niet hoe.