Nelly Furtado - Loose (2006)

Canada

7. Te Busque (3:39)

met Juanes

8. Say It Right (3:42)
  9. Do It (3:41)
  10. In God's Hands (4:54)
  11. What I Wanted * (5:52)
  12. Wait for You (5:11)
  13. All Good Things (Come to an End) (5:10)
  14. Let My Hair Down * (3:38)
  15. Somebody to Love * (4:56)
  16. Undercover *

21. Crazy [Live from Radio 1 Lounge Session] *
  22. Maneater [Live from Sprint Music Series] *
  23. Promiscuous [Live @ the Orange Lounge] *

met Saukrates

ze heeft inderdaad een ander stijl, maar ik vind het geslaagd!!!

Marcel²
Na nogmaals geluisterd te hebben kom ik toch op een voldoende uit. Het is krap maar toch 3*

avatar van Pinsnider
Ik droeg Nelly altijd een warm hart toe, maar nu ik al hoor dat ze met Timbaland in zee is gegaan hoef ik die hele plaat al niet eens meer te horen.. Laat me raden: zielloze loze liedjes met suffe beats die absoluut niet bij La Furtado passen... Jewel ging een tijdje geleden ook al zo de mist in door een "stoere" plaat te maken... Hopelijk ziet Nelly haar fout ook in en vertrouwt ze op haar volgende CD weer meer op haar zelf...

(als ik er naast zit hoor ik het graag trouwens)

Ze mag op muziekaal gebied dan wel een bocht van 180 graden genomen hebben, ik vind het geweldig.
Whoa, Nelly! was een leuk popalbum, Folklore was sterker, maar deze Loose overtreft, in mijn ogen dan wel, Folklore op alle gebied.
De beats zijn verslavend, de muziek is zomers, warm, zwoel en de zang is geweldig.
Maneater vormt een goed beeld van wat je mag verwachten, maar pin je niet te veel vast op dat nummer. Te Busque met Juanes laat een Shakira-indruk achter, waar je op de rustige nummers dan weer de Nelly van Folklore terug hoort.

5* (Maneater op zich verdient er al 4.5!)

Loose is vorige week released in Noord Amerika, en raad is? In de V.S staat ze op 1 , ze heeft ruim 219.000 albums verkocht in een week. Promiscuous is daarom ook van 3 naar 1 gegaan. Whoa, Nelly hoogste plaats was #24 en die van Folklore #38. Dus hierbij zeg ik : Dit album is een groot succes geworden.

Rickiee schreef:

en hierbij zeg ik dan, dat komt allemaal door dat ze commercieler is geworden.

Maar daar geef ik lekker niks om. Ik heb gister Folkore gekocht en ik vind dit album beter, geef mij maar een inhoudloze Nelly met beats, daar kun je tenminste lekker op los gaan!

jowietje schreef:
en hierbij zeg ik dan, dat komt allemaal door dat ze commercieler is geworden.

Het zal waarschijnlijk aan mijn oren liggen, maar Loose is voor mij een pak minder commerciëel dan haar voorgangers.
Whoa, Nelly! en Folklore richtten zich vooral op poppy deuntjes met wat zuiderse of folkloristische arrangementen in verwerkt. Bij dit album is het imo a Love/Hate-affair, ofwel hou je van de nieuwe stijl, ofwel niet. Niks commerciële pop en meer experimenteren met andere genres.
Nu mag je me doodslaan, maar voor mij is dit niet commerciëler worden, integendeel zelfs.

NoMusicNoLife schreef:

Het is dat ik niet graag iemand doodsla, maar anders

Je moet even goed bekijken he. Als haar tweede plaat Folklore in Amerika zo erg flopt, (Is maar net goud geworden.) heb je groot risico dat je je platencontract kwijt bent. Want je bent dan wel in het grootste muziek industrie land van de wereld geflopt. Als je dan in Europa het niet zo heel goed doet is het logisch dat je je platencontract zo goed als kwijt bent. Dus wees blij dat ze uberhaupt nog een 3de mocht maken. En als je kijkt hoe succesvol Loose in Amerika is zal ze ook wel 4de cd mogen maken, en wie weet wordt deze net zo als Folklore..

Rickiee schreef:

Maar nou is de vraag of ze de muziek zelf ook echt mooi vind of dat ze het alleen doet voor haar platenmaatschapij?

Ik vraag me af wat jij dan liever hebt, geef mij dan maar de eerste keuze.

jowietje schreef:

Ik vraag me af wat jij dan liever hebt, geef mij dan maar de eerste keuze.

Nou, als je haar interviews zo hoort, denk ik dat ze er met volle 100% procent achterstaat.. , want als je het voor je platenmaatschappij gaat doen ben je niet echt slim bezig in je achterhoofd denk ik zo. Dan straalt het plezier er ook niet af, nu wel

Rickiee schreef:

In je vorig berocht zei je nog iets anders

avatar van Discoverme
Lees mijn recensie van Nelly Furtado op http://leesmaarlachmaar.blogse.nl
een dikke 4 sterren!

ik heb net haar album gekocht , en de beats zijn vet dit is echt iets heel anders wat ze normaal heeft gedaan, but i don't care ... ik dnap wel dat sommige fans bij dit album zijn afgehaakt, maja mij heeft ze er in iedergeval bij vooral het nummer promiscous girl is gruwelijk strak, en ook de lyrics ervan.. go nelly !

Ondanks dat het misschien wat commercieler is geworden vind ik dat het plezier van Nelly er nog steeds gewoon afspat.

Een lekker fris album

avatar van rOomijsjje
Klopt het dat Promiscuous haar nieuwe single is/wordt?? had namelijk zoiets gehoord, en die clip is al op internet te vinden...

Electro_
No Hay Igual is de single, en video is al opgenomen

Kan zijn dat Promiscuous Girl eerst nog uitkomt...

Electro_ schreef:
No Hay Igual is de single, en video is al opgenomen

Kan zijn dat Promiscuous Girl eerst nog uitkomt...

Maar dat zeiden ze eerst ook al, die wa eigenlijk geplant als eerste single, gewoon afwachten dus

No Hay Igual komt hier als eerst uit, teminste dat is wat uit haar site opmaak

wotjek
rOomijsjje schreef:

Promiscuous hebben ze uitgebracht in Amerika en staan, wederom, op nummer 1. Kan best dat ze hierna gaan switchen; Maneater in Amerika en Promiscuous in Europa.

wotjek schreef:

In Amerika wordt "Say It Right" opvolger van Promiscuous, en zoals ik al eerder zei No Hay Igual wordt hier de 2de single

wotjek
Rickiee schreef:

Ok.. Ook goed.. Jammer dat Promiscuous niet hier een single wordt. Was een gigantische hit geworden dacht ik zo hehe. Maargoed, snap niet dat ze 4 singles uitbrengt op single of 2 continenten. Maar het zal wel bij het idee van de CD passen; retecommercieel.

wotjek schreef:

Jawel hoor, het wordt hier wel een single, maar na No Hay Igual

avatar van rOomijsjje
Promicuous staat deze week in de hitlijsten in Engeland op nummer 4 (en Engeland is toch echt Europa ) en vorige week stond ie al op 2.. denk dus idd dat ze eerst promicuous uitbrengt, en dan No Hay Igual maar ja, we wachten af

Beter kijken jongedame

In Engeland staat Maneater al een tijdje op nummer 1. In Amerika doet Promiscuos het goed

avatar van Rickéh
Paar leuke liedjes, ik had hem geluisterd maar ach ja
Ik houdt toch niet zo van nelly

Beter kijken jongedame

nOu dan geloof ik de hitlijsten van de hitkrant niet meer haha

nOu dan geloof ik de hitlijsten van de hitkrant niet meer haha

Of de veronica gids heeft het fout

Ik heb net de acoustische versie van Promiscuous gehoord en dat is echt heel mooi, ik vind het zelfs mooier dan de normale versie.

Vind Promiscuous idd een erg lekker nummer, beter dan Maneater dat met de luisterbeurt slechter wordt. Zal snel naar dit album zoeken, lijkt me toch beter dan ik eerst dacht.