Duran Duran - Paper Gods (2015)

Label: Warner Bros.

1. Paper Gods (7:04)

met Mr Hudson

2. Last Night in the City (4:44)

met Kiesza

3. You Kill Me with Silence (4:26)
  4. Pressure Off (4:21)

met Janelle Monáe en Nile Rodgers

5. Face for Today (3:51)
  6. Danceophobia (4:13)
  7. What Are the Chances? (4:55)
  8. Sunset Garage (4:43)
  9. Change the Skyline (3:57)

met Jonas Bjerre

10. Butterfly Girl (3:15)
  11. Only in Dreams (6:05)
  12. The Universe Alone (5:47)
  13. Planet Roaring * (3:49)
  14. Valentine Stones * (3:30)
  15. Northern Lights * (5:13)
  16. On Evil Beach * (2:42)
  17. Cinderella Ride * (3:56)
avatar van luigifort
tnf schreef:
Een stukje 'ohohohoh' of iets dergelijks lijkt de laatste jaren bijna een verplicht nummer als je een hit wilt. Ik word er inmiddels nogal moe van, en het komt in Pressure off ook nog eens geforceerd over. Het nummer bevalt me in z'n geheel ook niet echt, die stemmen klinken me veels te geproduceerd in de oren.

Vergeleken met die oude hits (die ik vaak erg goed vind) valt het voor mezelf iig totaal in het niet.

avatar van SirNoodle
Na wat meer 'pressure off' te beluisteren, kan ik er al wat meer van genieten. De juiste stemming, de juiste setting, wat zomers weer, en dan valt het wel mee. Toch weer benieuwd naar de rest van het album.

avatar van spoiler
Ik vind Pressure off maar een erg matige single. Ik koop blind alle platen van DD en ik verwacht gewoon veel betere tracks op het schijfje.
All you need is now vond ik een veel betere eerste single.

SirNoodle schreef:

Ik heb 't zelfde. Vind de single na meerdere luisterbeurten gewoon steeds lekkerder worden.

Blijft geen hoogvlieger, maar wel een enorme oorwurm!

Ik had graag dat Duran Duran (of de platenmaatschappij - want die zullen grotendeels wel beslissen wat de eerste single wordt) eens wat meer risico nam met hun singles.
Had bij AYNIN gewoon The Man who stole a Leopard als eerste single uitgebracht.
Zeker geen commercieel duentje, maar wel DE topper van die cd.
En wie weet ... het hoeft maar opgepikt te worden door 3FM of QMusic en je hebt weer een hit te pakken.
Ik ben benieuwd naar de cd, nog een goede maand afwachten.

Wordt zowiezo een blinde koop voor mij.

vincentcorjanus schreef:
Paper Gods Dit klinkt toch wel erg lekker mensen.

Helemaal mee eens, en You kill me with silence is nog mooier!!! Bij beide tracks vraag ik me wel af wat de rol van Roger Taylor is geweest bij deze nummers. Veel elektronische drums!~

maar de sound bevalt me erg goed. Als alle nummers het niveau van de 3 tot nu toe bekende songs hebben zit het wel goed met dit nieuwe album!

Over een maand weten we meer!!

vincentcorjanus schreef:
Paper Gods Dit klinkt toch wel erg lekker mensen.

Ik ga heel erg in deze plaat geloven .

avatar van spoiler
Dat nummer Paper Gods blijft in mijn hoofd zitten. Wat schitterend weer.

avatar van rkdev
Geweldig titelnummer 'Paper Gods', 'You Kill Me with Silence' (doet me wat aan Tears for Fears denken) en oorwurm 'Pressure Off' stemmen me erg positief over het album. De nummers worden per luisterbeurt beter

avatar van Edwynn
Het titelnummer is behoorlijk sterk. Dat haalt de pressure er wel even off.

avatar van lennon
Ook de 4e track die is vrijgegeven is erg mooi.

What are the chances...

Kijk 'Duran Duran - What Are the Chances [AUDIO]' op YouTube - Duran Duran - What Are the Chances [AUDIO] - YouTube

lennon schreef:
Ook de 4e track die is vrijgegeven is erg mooi.

What are the chances...

Ik begrijp wel de eerdere bericht over de rol van drummer Roger Taylor. Wel weer een prachtig nummer.

Gaaf nummer! Volgens mij kan dit wel eens een hele mooie plaat gaan worden.

avatar van lennon
Ik heb het geluk dat ik vandaag de 12 tracks van het album mag ontvangen.... 1e indruk is niet verkeerd, maar ook niet een Wow gevoel.. (verwachting was erg hoog, en ben wat teleurgesteld)

Echter rees bij mij al bij het horen van de 4 eerder vrij gegeven nummers de vraag wat Roger Taylor heeft bij gedragen aan dit album, want het gros is gewoon een drum computer. Ik hoor erg weinig echte drums op dit album.
Conclusie is dus dat het een elektronisch klinkent album is geworden... en ik hou van elektronisch, maar het is me op dit album iets teveel.....

Paper Gods kende we al een week of 2, en ik vind het een van de sterkste nummers van dit album. Mooie bas, mooie opbouw, en erg mooi instrumentaal tussenstuk. Wat meteen te horen is (en dat was in juni ook al erg goed te horen) is dat Simon erg goed bij stem is, en mooie hoge tonen haalt. Een fijne toevoeging in het Duran Duran oevre

Last Night in the City is een song met Kiesza (ken haar niet) maar de 1e tonen doen al meteen een conclusie trekken: dit nummer is gemaakt om een hit te scoren. Wat het mooi maakt is wederom de zang van Simon, zonder dat zou ik dit nummer echt niet eens aandacht geven. Geen hoogtepunt...

You Kill Me with Silence
gelukkig volgt er meteen wel weer een enorm hoogtepunt. Ook al bekend sinds een paar dagen. Wat een mooi nummer is dit. Wederom de zang van Simon die dit nummer extra feeling geeft.

Pressure Off de single deed me eerst echt niet zoveel, maar werd in de loop der tijd een heuze oorwurm, die me toch erg goed beviel. Wederom gemaakt om een dikke hit te scoren. Dit is redelijk gelukt, want in NL werd het top song bij radio 2, en komt nog steeds vaak voorbij. Jammer dat er geen begleidende clip was.

Face for Today is een aardig up-tempo nummer, maar weer erg elektronisch. Dat gaat me toch wat dwars zitten na 5 nummers.

Danceophobia Helaas weer een nietzeggend nummer. Te glad gestreken, te makkelijk... het doet me niks...

What Are the Chances? Het 4e nummer wat vorige week vrij kwam. We worden bij het intro op het verkeerde been gezet, want het Chris Rea-achtige intro (van Frusciante) doet hopen op een niet elektronisch nummer, maar schijn bedriegt. Echter is dit nummer wel sterk genoeg, en maakt de Duran Duran liefhebber in mij weer blij

Sunset Garage Een vrolijk deuntje. Het refrein is een beetje als pressure off, met wat oh-oh erin.. zal vast een meezinger moeten worden tijdens de tour. Ik vind het wel een typisch Duran Duran nummer.

Change the Skyline klinkt bij de 1e noten als een Yazoo nummer. Elektonische 80's sound. Dat is overigens niet verkeerd. Verder maakt 't nummer niet echt veel indruk. Op dit nummer doet ene Jonas Bjerre mee... ik weet niet wat ie doet, maar het lijkt erop dat ie mee zingt op 't refrein.. ik vind t niks toevoegen.

Butterfly Girl eindelijk een nummer waar een echte drum in lijkt te zitten.. Het klinkt wat funky, en ik vermoed dat good old Anna Ross hier de medevocalen op doet. Echter wordt ze niet vermeld. Dat krijg je als je "maar" achtergrond zangeres bent. Ze heeft een grote rol. en het klinkt echt leuk. Ja, dit is een lekker nummer!

Only in Dreamseen dromerig nummers (de titel voorspelde al zoiets, die overloopt naar een funky sound. En dat is lekker. Even wat minder elektronisch

The Universe Alone is een erg mooie afsluiter! Kan niet anders zeggen. Mooi, typisch Duran Duran, met een mooi refrein zoals alleen Simon ze kan schrijven.
Het einde van het nummer is vreemd. Het lijkt of je boxen opgeblazen zijn. Dat is een vrij irritant geluid, en ik snap het effect ook niet zo in het nummer. Gelukkig komt het wel weer goed.. (ik hoop eigenlijk dat t een fout is in mijn exemplaar, maar ik vermoed dat 't niet zo is)

Ik mis echt de 'echte" drums van Roger Taylor.. en ik vind het wat vreemd dat ze niet te horen zijn. Kan me niet voorstellen dat de man op een houtje heeft gebeten. Het komt echt over als een Rhodes/leBon project waar John soms op mee mocht doen. Dom Brown zal een heel kleine rol hebben gespeeld, want gitaar zit er echt amper in. Af en toe een slag gitaar, en de solo van Frusciante, maar spectaculair is 't niet te noemen.

Eind conclusie na 1e luisterbeurt: Paper gods had beter Plastic Gods kunnen heten.

Ik ben gematigd enthousiast. Niet zo als met All you need is now. De 4 eerder vrij gegeven songs zijn samen met The Universe Alone en Only in Dreams wel de 6 hoogtepunten te noemen.

Positief is de mooie zang van Simon, negatieve is toch het te gladde geluid (te plastisch), en soms echt teveel gericht op een dikke commerciele hit te scoren....

Ik ga nog geen sterren geven... eerst nog een paar keer luisteren,.

lennon schreef:
Op dit nummer doet ene Jonas Bjerre mee...
Hij zit in de gelegenheids band Apparatjik waar ook Magne van a-ha, Guy Berryman van Coldplay en producer Martin Terefe in zitten. En zijn eigen band is blijkbaar Mew, maar die ken ik dan weer niet.

Dank je Lennon. Kijk toch erg uit naar dit plaatje

avatar van Pinsnider
"zijn band is BLIJKBAAR Mew..." au-au-au.... Ach mensen, ga toch gauw eens Mew luisteren!!! En begin dan bij deze
Mew - Frengers (2003)

avatar van lennon
Na een paar meer luisterbeurten vind ik Danceophobia echt een enorm dieptepunt. Doet me ook wat denken aan safe van het vorige album. Ook mijn minst favoriete track overigens.

Last night in the city wil ik nog wel een kans geven. Simons zang is fantastisch. Het nummer blijft er wel een wat ik zelf nooit zou spelen zonder Duran inbreng.

Face for Today bevalt ook wat beter dan de 1e keer.

Voorlopig geef ik 3.5. Gisteren kwam ik niet verder dan 3... maar meer dan 3.5 zal t niet worden denk ik.

Pinsnider schreef:
Mew - Frengers (2003)
Sorry Pinsnider, maar ik kan niet alle muziek kennen natuurlijk. En ja, had er nog nooit van gehoord (van Apparatjik wel overigens). Op de eerste indruk doet het me wat aan Kent denken overigens, en dat vind ik erg mooi. Dus ik ga het zeker even checken.

avatar van Pinsnider
hahaha, het is je vergeven!
En mooi dat je Kent er ook nog bij haalt. Hebben we het al over a-ha, Mew en Kent gehad alhier Dat doet mij deugd op deze natte vroege ochtend.

Raak toch ook wel heel benieuwd naar deze plaat. Soms kan het mij niet plastiek genoeg!

avatar van SirNoodle
ik heb er toch ook weer een minder goed gevoel over, het helt allemaal richting 'red carpet massacre' en dat is mijn minst favoriete plaat. Teveel poging hip-electronisch dat ik bij die nieuwere nummers nu ook terughoor. Ik beluister wel weer even wat A-ha, Mew en Kent om mijn humeur op te krikken... even de playlist op 'the swing of things - 156 - den andra sidan' zetten.

Kost gewoon bijna € 35,- op vinyl
Zal wel aan mij liggen, maar in mijn ogen veel te duur.

avatar van lennon
Ik heb het album de laatstre dagen intensief beluisterd, en ben nog steeds van mening dat ie absoluut niet het niveau van AYNIN haalt.
Ook ben ik van mening dat Danceophobia zeker de grootste draak is die de mannen ooit hebben gemaakt.. Last Night in the City nomineert zich daar ook zeker voor!

maar de nummers die wel goed zijn, zijn dan ook meteen wel heel erg goed! Meerdere draaibeurten zorgen toch voor een verslavend gevoel, en ik wil t vaker horen.

Paper Gods,You Kill Me with Silence, What Are the Chances?Sunset Garage,Butterfly Girl, Only in Dreams, The Universe Alone zijn toch zeker erg de moeite waard! In mindere mate ook Pressure off ook nog.

Het negatieve gevoel is wel wat gezakt gelukkig. Ik geniet echt van de mooie stem van Simon. Maar de 3,5 score is wel definitief. Hoger komt ie niet.

avatar van rkdev
Het vorige album 'All You Need is Now' heeft een behoorlijke ommekeer gemaakt in mijn Duran Duran-wereld. Voordat dat album uitkwam had ik alleen het album 'Greatest' in mijn collectie en had ik me nog nooit verder verdiept in de studioalbums van de band, ondanks dat ik precies de leeftijd heb om in de jaren '80 fan te kunnen zijn. Nu zo'n 5 jaar later is dat landschap behoorlijk veranderd: ik ben in bezit van alle albums (mede gestimuleerd door een goede vriend) en heb ze enkele maanden geleden voor het eerst zien optreden in Den Haag.
Ik keek dus voor het eerst echt uit naar een Duran Duran plaat (beter laat dan nooit zeg maar).

Eerste single 'Pressure Off' beviel me erg goed en ook de vrijgegeven nummers 'Paper Gods' (geweldig), 'You Kill Me with Silence' (geweldig gezongen door Simon) en 'What Are the Chances?' (mooi gitaarwerk) waren veelbelovend. Ik ging er dus eens goed voor zitten .

Maar ik kan me compleet vinden in de recensie van Lennon hierboven. Het is geen slecht album (er staan zeker enkele erg goede nummers op, sowieso de eerder genoemde 4) maar het is niet het album dat ik had gehoopt na het werkelijk geweldige 'All You Need is Now'. De liedjes 'Last Night in the City' (typische 2015 radiotroep) en 'Danceophobia' (what were they thinking?) behoren tot de minste nummers in de DD-Discografie en ook kan DD beter dan het niemendalletje 'Sunset Garage’.

‘Face for Today’ vind ik dan weer wel een lekker nummer (had op ‘Astronaut’ kunnen staan) en afsluiters ‘Only in Dreams’ (funky gitaartje) en ‘The Universe Alone’ zijn ook erg goed.

Helaas niet het album dat ik had gehoopt, maar een complete teleurstelling is het ook niet. Een aantal nummers zijn duidelijk bedoelt om weer aan te sluiten bij de huidige muziek die op de radio te horen is. Dit is eerder mislukt in de samenwerking met Timbaland. Hier zou het best wel eens kunnen werken, maar aan mij is dat niet besteed.

spoiler schreef:
Kost gewoon bijna € 35,- op vinyl
Zal wel aan mij liggen, maar in mijn ogen veel te duur.

Nu inmiddels €30.99 bij bol.com

Nu inmiddels €30.99 bij bol.com

Dank je Lennon

avatar van rkdev
Ik vind sowieso het album erg duur, de CD versie zie ik bij Bol.com op € 19,99 staan en bij Dodax.nl zelfs op € 21,51. Zo verkoop je niet veel...

avatar van lennon
Ik heb de Japanse cd besteld want daar staat nog een extra track op.

Natuurlijk werd er gisteren bekend gemaakt dat via Target ook een release uitkomt waar de 12 basis tracks op staan plus 2 extra tracks (waarvan een de Japanse Bonus track is) dus er is een cd met 12 tracks, een met 15 en een met 16. En dan ook nog een met 14... kortom.. als fan wordt je weer flink een poot uitgedraaid.

Ik hou t bij de Japanse en de vinyl versie.. De rest steken ze maar waar t nooit licht wordt...

avatar van Pinsnider
poehee, wat een prijzen... En dan ook nog zo'n spuuglelijke hoes! Of zit er in de uitklabare albumhoes een staaf goud verstopt?