Duran Duran - Paper Gods (2015)

Label: Warner Bros.

1. Paper Gods (7:04)

met Mr Hudson

2. Last Night in the City (4:44)

met Kiesza

3. You Kill Me with Silence (4:26)
  4. Pressure Off (4:21)

met Janelle Monáe en Nile Rodgers

5. Face for Today (3:51)
  6. Danceophobia (4:13)
  7. What Are the Chances? (4:55)
  8. Sunset Garage (4:43)
  9. Change the Skyline (3:57)

met Jonas Bjerre

10. Butterfly Girl (3:15)
  11. Only in Dreams (6:05)
  12. The Universe Alone (5:47)
  13. Planet Roaring * (3:49)
  14. Valentine Stones * (3:30)
  15. Northern Lights * (5:13)
  16. On Evil Beach * (2:42)
  17. Cinderella Ride * (3:56)
avatar van SirNoodle
Pinsnider schreef:
poehee, wat een prijzen... En dan ook nog zo'n spuuglelijke hoes! Of zit er in de uitklabare albumhoes een staaf goud verstopt?

geen goud, wel tickets voor het EK voetbal... niet zo makkelijk te pakken te krijgen hoor

avatar van Funky Bookie
Zo te zien, kan ik deze overslaan.

avatar van PUbu
Ik selecteer van nwe albums altijd de beste nummers voor mijn playlist. Bij sommige albums een enkel. Andere weer wat meer. Bij deze van DD toch wel een aantal!

avatar van rkdev
Nieuwe favoriet erbij: 'Butterfly Girl', lekker zonnig hoor

Lekker makkelijk en vooral pakkend album. Helemaal niks mis mee. De heren kunnen het nog.

avatar van Pinsnider
Een lekker makkelijke plaat met gastbijdrages van helden EN EK-tickets op de koop toe! Dat wordt een blinde aanschaf!! Tip: FNAC.com! Stukje goedkoper en weinig verzendkosten.

Funky Bookie schreef:
Zo te zien, kan ik deze overslaan.

Neeeeee. Zeker een paar keer proberen. De nummers die er toe doen, zijn ook echt sterk.

Verrassend en vernieuwend.
Alleen "Last night in the city" is wel erg fout.
Gaaf dat John Frusciante meedoet!
Mijn favoriete tracks: "The universe alone", "Face for today" en "What are the chances".
De 3 bonus tracks nog niet gehoord.

avatar van lennon
De 3 bonus tracks van de deluxe edition zijn ook goed te pruimen. Nu nog de Japanse Bonus track en die van target en we zijn compleet

avatar van coldwarkids
Het enige opvallende is dat Jonas Bjerre mee doet van Mew

coldwarkids schreef:
Het enige opvallende is dat Jonas Bjerre mee doet van Mew

Laat dat nou net een van de mindere tracks zijn...en zijn bijdrage voegt weinig toe mijn insziens

avatar van Pinsnider
Oh, da's jammer, daar had ik me dan weer juist op verheugd... Naja, als de rest dan maar wel bekoort. En misschien vind ik hem stiekem wel leuk

En John Frusciante dan.

aERodynamIC schreef:
En John Frusciante dan.

Van zijn bijdrage had ik zeker meer verwacht. Mooi intro,maar zoals ik al beschreef zet dat intro je op een verkeerd spoor voor wat betreft het vervolg van het nummer (wel goede song overigens)

Wat een slappe hap zeg. Heeft niks meer met Duran Duran te maken ( af en toe de leadzang), maar verder vind ik het bagger en overgeproduceerd.
Nee had beter verwacht van deze heren. Ik mis het heerlijke gitaargeluid van Andy Taylor.
Een grote electronische brij

Neal Peart schreef:
Een grote electronische brij

Over geproduceerd deels mee.eens.. maar Andy taylor zit al 10 jaar niet meer bij de band (en 3 albums)

Ik sluit me aan bij Prodigy76: Favoriete tracks: "What Are the Chances", "The Universe Alone" en "Face for Today". Dit laatste nummer doet me nog het meest aan de oude DD denken. En het einde van "The Universe Alone": prachtig! En als vierde favoriete track toch "Danceophobia". Waar "Pressure off" compleet ruk is, is dit nummer brilliant, kan het niet anders zeggen! Toegegeven, dit is niet de DD die ik graag hoor zoals een "American Science", maar als dit vreemdgaan is, dan is het wel vreemdgaan met een hele mooie vrouw !

avatar van rkdev
Ember schreef:
ik blijf het toch altijd weer grappig vinden dat binnen eenzelfde artiest toch de meningen zo erg uiteen kunnen lopen. Ik vind Danceophobia bijvoorbeeld een van de slechtste nummers die Duran Duran ooit geschreven heeft. Wat een vreselijk nummer (refrein vooral). En Pressure Off vind ik dan weer erg goed. Ook duidelijk geschreven voor de radio, maar dan valt die 'aan de goede kant van de streep' voor mij.

Ik had echt veel meer verwacht en schrijf deze groep nu af. Heb genoten van hun jaren 80/90 muziek. Echt top, maar dit gedrocht raakt kant nog wal en heeft niets meer met D D te maken (helaas)

avatar van rtm
rtm
Ik ben erg te spreken over Paper Gods...ik heb het hele album inclusief 5 bonustracks nu een tijdje op me in kunnen laten werken.

Sommige tracks waren instant favorieten andere moesten een beetje groeien.

Maar van alle 17 nummers zijn er eigenlijk maar 3 die ik echt niet trek en skip: Last night in the city, Face for today en Change the skyline

Topnummers op Papergods zijn: You kill me with silence (pracht refrein), Papergods, The universe alone, Northern Lights, sunset garage en Cinderella ride

Well worth the wait En wat mij betreft 1 vd beste albums die ze in de afgelopen 20 jaar hebben gemaakt (samen met AYNIN)

Duran duran een band die nooit 2 keer hetzelfde album maakt, zo nu ook weer met dit album Paper Gods. Voor mij n logische meer op disco / dance gerichte opvolger van AYNIN. De heren zitten al meer dan 35 jaar in t vak en nog steeds relevant in de hedendaagse music industrie.

avatar van Alicia
Het enige nummer dat ik erg mooi vind is "The Universe Alone".
Het titelnummer en "You Kill Me with Silence" vind ik ook nog wel aardig. Simon is verder erg goed bij stem. Voor het overige is dit schijfje naar mijn smaak een beetje een saai DiscoDuran album geworden. Waarschijnlijk komt dat ook door de vrij eentonige "beat" en de matige composities imo op deze plaat.
Het spijt mij...

Ember schreef:

Idd. Face for today klinkt als de (begin) jaren 80 Duran Duran. Daarom is die ook zo goed

Northern Lights!

Neal Peart schreef:

All you need is now überhaupt wel eens beluisterd?

avatar van prodigy76
-Cinderella ride (Target bonus track)
-On evil beach (Japanese bonus track)

avatar van lennon
Op vinyl en het volume hard klinkt ie toch wel erg fijn moet ik zeggen...

zelfs Last Night in the City gaat leuk klinken,. Jammer van het intro.

De misser Dancophobia blijft lelijk, ook op vinyl...

Ja, ik ben toch wel tevreden met deze plaat! Het moet wat groeien, maar toch heel erg ok!

Niets mis mee met dit album! Northern lights klinkt zeer goed en is de status 'bonustrack ' niet waard. Zeer verfrissend!

avatar van hidalgo
klinkt lekker mijn fav nummer is Last Night in the City
met Kiesza verstand op nul en mee brullen

avatar van guitarplayer
ik ben een echte Duran Duran fan maar, dit album valt toch een beetje tegen, want ik vindt dat er te veel dance muziek op staat. Maar de nummers 'paper gods', 'Kill me with silence' en 'Universe alone' zijn wel drie topnummers.