Thom Yorke - The Eraser (2006)

Electronic
Label: XL

1. The Eraser (4:56)
  2. Analyse (4:03)
  3. The Clock (4:13)
  4. Black Swan (4:50)
  5. Skip Divided (3:36)
  6. Atoms for Peace (5:14)
  7. And It Rained All Night (4:16)
  8. Harrowdown Hill (4:39)
  9. Cymbal Rush (5:15)
vondeich
Yeah, Thom Yorke komt met een EP met b-kantjes. De bonustracks bij Harrowdown Hill worden verzameld op een EP... alleen 1 nadeel, hij wordt alleen in Japan gereleased...

vondeich schreef:

Boh vet, dat is goed nieuws, tja dan moeten we ze maar downloaden

Darkshines schreef:

Boh vet, dat is goed nieuws, tja dan moeten we ze maar downloaden

[quote]vondeich schreef:

Ja tenzij jij een retourtje naar Japan regeld, kun je er gelijk 1 voor mij meenemen!![/quote)

Vergeet het maar Ik heb nu wel al 2 nr.s gevonden en ze zijn een stuk ontoegankelijker(een panisch gillende yorke), zoals te verwachten was.

JA! Eindelijk heeft Thom Yorke ook dit dorpje gevonden.
Iets van 'dat er problemen waren met het het doorsturen'.. Dus heb ik het moeten doen van samples en live. Maargoed, ik heb 'm dan eindelijk!
Kben nu bij nummer 5 en het klinkt tot nu toe goed.

[quote]Darkshines schreef:

Dat is niet zo mooi dan...
p.s. waar heb je ze gevonden dan? Want horen wil ik ze toch nog

avatar van Darkshines
Tja ik heb ze gedownload, via bearshare, the drunkk machine is eenvoudig te downloaden, jetstream duurde lang voordat ik hem had. Maar ze zijn het zoeken wel waard

yoeridedeygere
Deze cd is ronduit schitterend, een cd waar je van begin tot eind kunt genieten.

We zitten nu al in de voorlaatste maand maar voor mij toch de cd van het jaar

Kid A(cid)
Beetje erg minimaal, maar een geslaagd project. Niet geweldig, maar bovengemiddeld. Soms heeft Yorke mijn aandacht niet echt, Atoms for Peace bijvoorbeeld, maar And It Rained All Night pakt je zo beet. *4,0

Feeder
yoeridedeygere schreef:

We zitten nu al in de voorlaatste maand maar voor mij toch de cd van het jaar

Ik ben het helemaal met jou eens, bovendien vind ik het jaar 2006 niet echt hoogstaand op muzikaal vlak.

avatar van jeroenman
Yorke vervalt hier in wat ik noem het Matthew Bellamy syndroom. Goed te pruimen, maar uiteindelijk ga je je dood ergeren aan die zeurstem... Maar OK Telraam, 3,5 ster met optie op verlaging.

yoeridedeygere
Feeder schreef:

ik vind het wel redelijk hoogstaand, alhoewel ik moet toegeven dat dit maar het eerste of tweede jaar is dat ik de muziek echt tot in de puntjes volg

Kid A(cid)
Ook voor mij het album van 2006. Omdat het enigste andere album van dit jaar dat ik heb gechecked de nieuwe Iron Maiden cd is...

Laurora
Vind het een superalbum. Ik moest eerst wel wennen, vooral doordat er meer 'computerachtige geluiden' worden gebruikt. Dit is echt een cd waar je niet na één keer luisteren een mening over moet hebben, maar gewoon vaak draaien, lekker thuis, op de fiets, in de auto.
Thom is goed bezig geweest, anders dan Radiohead, maar wel goed!

Trouwens, vanavond komt hij op BBC 2 om 23.35 uur. Volgens mij gaat hij ook wat nummers spelen van zijn album.

Feeder
Dank je wel, kzal zeker kijken !

vondeich
Dan ben ik een beetje te laat om dat te gaan kijken... Weet trouwens iemand te vertellen of hij het laat bij deze ene soloplaat of is ie van plan om dit nog een keer over te doen... van mij mag hij het namelijk!!!

Laurora
Hij heeft The Clock gespeeld. Geen idee of het bij deze enige 'solo' plaat blijft, maar ik hoop dat hij eerst zijn energie in de nieuwe Radiohead stopt ..

Laurora schreef:
Hij heeft The Clock gespeeld.

en hoe!

Tsjo-Wi schreef:

en hoe!

Echt wel! het was het wachten waard!

avatar van Erikpol
vondeich schreef:

Zie de EP Spitting Feathers

avatar van reptile71
De acoustische versie van The Clock al gehoord/gezien: http://live.video.rainbow-media-online.com/video.jsp?video_id=6292&subcategory_id=2027&template_id=229&backtochannels=1
Bizarre uitvoering hoor! Cymbal Rush staat er ook. Best wel geniaal die man...

Best wel ?

avatar van reptile71
Best wel ja! (= verzachtende uitdrukking om het tegengestelde te bewerkstelligen, maar in schrijftaal komt het niet echt over )

reptile71 schreef:

Davez
Heerlijk plaatje. Het is wel degelijk electronisch en totaal niet mijn ding maar ik heb altijd het gevoel dat er iets liveachtig bijsteekt. Veel beter dan Kid A naar mijn mening.

De zang op Atom for peace is zalig.

avatar van Darkshines
Dit was voor mij de nr.1 van 2006 geweest, 12 is een erg lage notering, helaas.

Darkshines schreef:
Dit was voor mij de nr.1 van 2006 geweest, 12 is een erg lage notering, helaas.

Voor mij geld precies hetzelfde!

edit: maar waar zie jij hem op 12 staan?

Tsjo-Wi schreef:

Voor mij geld precies hetzelfde!

edit: maar waar zie jij hem op 12 staan?

Ik dacht toch dat hij 12de was geeindigd in de top 100
Kan me vergist hebben.....maar volgensmij wel.

avatar van reptile71
Volgens mij was het 7, maar is die lijst nou dan al weg van de site?

avatar van Tsjo-Wi
ja ik weet ook niet hoe je nog bij die lijst kunt komen. Ik weet wel dat deze plaat inderdaad op 7 stond in de top 100, is in ieder geval beter dan 12