Frank Zappa - Hot Rats (1969)

Rock / Jazz
Label: Bizarre

1. Peaches en Regalia (3:38)
  2. Willie the Pimp (9:21)

met Captain Beefheart en Don 'Sugar Cane' Harris

3. Son of Mr. Green Genes (8:58)
  4. Little Umbrellas (3:06)
  5. The Gumbo Variations (12:53)

met Don 'Sugar Cane' Harris

6. It Must Be a Camel (5:15)

met Jean-Luc Ponty

HammerHead schreef:
Ik ben persoonlijk ook niet zo te spreken over Lumpy Gravy, staat teveel geneuzel op (en een aantal briljante stukjes muziek ja).

Dit vind ik overigens de meest complete Zappa-plaat. Alles klopt, geen mindere of flauwe stukken, met recht een meesterwerk.
helemaal mee eens van begin tot eind super,ik moest eerst wel even wennen,maar is toch een meesterwerk.Of dit de meest complete zappa plaat is weet ik nog niet ik heb slechts 2 zappa platen,dit is voornamelijk instrumentaal,en het latere werk is meer voor de humoristische teksten gemaakt waar hij met iedereen de draak steekt wat ook erg goed is, dit is eigenlijk niet te vergelijken met later werk.

ricardo schreef:

Ten tijde van dit album was Zappa ook al flink in de weer tegen allerlei groeperingen, hoor!

avatar van Reinbo
Imaginairy Disseases kan ik je van harte aanraden.

avatar van ricardo
Deze nog een paar keer aan het draaien,wat is dit toch een meesterlijk album, vooral willy the pimp en peaches en regalia en het hoofd nummer van dit album the gumbo variations, heb nu 4 originele Zappa albums in huis maar dit is toch de allerbeste van die 4,Zijn er nog muziekvrienden hier die tips hebben als het gaat om instrumentale Zappa albums? met de luistergroeten aan alle muziekvrienden hier op mu.me.

Reinbo schreef:
Imaginairy Disseases kan ik je van harte aanraden.
dat is toch een album uit 2006 Reinbo,is het kwalitatief een beetje vergelijkbaar met hot rats?zappa heeft instrumentale albums dus en met humor albums en complete gitaar albums,zijn er nog meer soorten van albums van zappa,want ik wil er veel verschillende soorten van variatie van hebben.

avatar van Reinbo
De opnames stammen uit begin 70. Geweldige band met heerlijk 100% instrumentaal werk. Kijk maar eens naar de gemiddelde score.....

Roeljuun
Deze cd is gewoonweg briljant, zoals wel meer werk van Men. Zappa, o.a. Roxy & Elswhere, Chunga's Revenge, One Size Fits All, Sheik Yerbouti, Joe's Garage (heeft ook behoorlijk wat minpunten) en Apostrophe (').
Voor de nieuwkomers in Zappa kan ik toch van harte Roxy & Elswhere aanraden, begin je wel direct met naar mijn mening zijn beste plaat ooit.. wat je daarna ooit nog zal luisteren zal waarschijnlijk minder goed zijn.
Favoriete nummers op Hot rats,, moeilijk et kiezen. Ik kan alleen zeggen dat It Must Be A Camel niet mijn favoriet is, de rest durf ik niet te zeggen. De eerste keer dat ik ooit Peaches en Regalia hoorde was ik direct verkocht, en moest dat nummer aan andere mensen worden verkocht.
Ik kan nog wel uren over deze albums praten, maar ik hou het hierbij.

Gegroet,

avatar van Reinbo
Heb 'm vandaag nog eens opgezet. Halfje erbij 5* CD heeft veel weg van Imaginairy Diseases met zijn lange instrumentale jamsessies.

avatar van ricardo
Ben Imaginairy Diseases nog niet tegengekomen is daar een beetje aan te komen?

Internet, Plato... ZPZ concerten

LocoHermano
ricardo schreef:
Ben Imaginairy Diseases nog niet tegengekomen is daar een beetje aan te komen?

Blijven zoeken, want die is nog beter dan Hot Rats. Ja, dat bestaat, "beter dan Hot Rats". Wist ik ook niet.

LocoHermano schreef:

Loco Hermano weet jij ook of er nog meer vergelijkbare albums als deze en Diseases zijn?

avatar van HammerHead
The Grand Wazoo en Waka / Jawaka zijn wel vergelijkbaar met Hot Rats, alleen ligt het accent nog meer op instrumentale muziek.

LocoHermano
ricardo schreef:

Vergelijken bij Zappa is altijd lastig, maar als de over het algemeen instrumentale albums van Zappa je bevallen, zou ik The Grand Wazoo, Waka/Jawaka en Trance Fusion eens proberen.

avatar van pinguin#13
The Grand Wazoo is zoo grand!

avatar van Reinbo
Misschien is deze nieuwe Zappa ook wel wat voor liefhebbers van Hot Rats en the Grand Wazoo: WAZOO

avatar van kaztor
ALWEER een nieuwe Zappa cd? Het is niet bij te houden!
En het irritantst is dat m'n fondsen er nu ook helemaal niet naar zijn!

Die cover lijkt trouwens verdacht veel op die van Alice Cooper's Dada.

avatar van Reinbo
Ach, liever weer een nieuwe dan geen nieuwe. Ga 'm nu snel bestellen.

LocoHermano schreef:

Imaginary Diseases is wel erg goed maar beter dan Hot Rats? dat waag ik te betwijfelen,heb hem inmiddels gekocht en is idd wel erg goed maar Hot Rats vind ik toch beter.

avatar van Droombolus
Ik ben niet zo'n Zappa fan en als ik echt naar muziek ga zitten luisteren zet ik beslist deze plaat niet op maar zei daar iemand Don van Vliet ?!! Als ik zijn Safe As Milk album buiten beschouwing laat, is Hot Rats absoluut een van mijn fave vocalen van de good Captain.

avatar van Justt
Geniale plaat natuurlijk, zoals dat bij Zappa te verwachten is. Ben trouwens ook erg onder de indruk van Het ZPZ concert in de 013 van een tijdje geleden. Dweezil is voor mij ook een held!

Heb bij ook nog een aantal radiospots van Hot Rats, heel erg vet!

avatar van Alainmestreech
Peaches en Regalia voor mij een van de mooiste ooit!!

avatar van ricardo
En wat vind je van Willie The Pimp dan,is ook een topnummer die minstens gelijkwaardig is aan Peaches en Regalia.

avatar van Paalhaas
Vind ik niet. The gumbo variations daarentegen, is hier het hoogtepunt.

avatar van ricardo
Ik had het over een topnummer en niet over het hoogtepunt van dit album. Maar ik ben het met je eens hoor Paalhaas The Gumbo Variations is i.d het absolute hoogtepunt van dit album,maar eigenlijk is het hele album 1 hoogtepunt,en er staan gewoon geen zwakke nummers op,gewoon van begin tot eind een top album van Zappa,en gelijk 1 van de beste albums ever van Zappa.

avatar van Alainmestreech
Willie The Pimp is ook geweldig!

Zeker weten.

ricardo schreef:
een vent die door teveel blowtjes nogal teveel doorgeslagen is ,sommige albums zijn wel humoristisch maar je moet er wel van houden het is niet mijn ding,geef mij maar wat meer toegankelijker muziek 2.5 voor dit album (of moet ik flauwekul zeggen)
Tja wat moet ik hier nu van zeggen he. Ja, dat er in korte tijd gelukkig soms veel kan veranderen .

Joy
het zij je vergeven wegens je inhaalspurt

'Teveel blowtjes', tssk....