Tot mijn grote verbazing kom ik er net achter dat ik hier nog geen berichtje heb achter gelaten
Dit is zonder enige twijfel de aller-aller-allerbeste plaat ooit gemaakt. Ik zou haast zeggen dat deze plaat perfect is!
Het openingsnummer
Peaches en Regalia hoorde ik denk ik op zesjarige leeftijd voor het eerst. Wat een geweldig nummer

Wel heel anders dan de rest van dit album. Meest toegankelijk nummer, maar o zo briljant! En zou je kunnen voorstellen dat iemand anders dan Zappa dit nummer geschreven had? Ik iig niet.
Daarna komt
Willie The Pimp, één van de allerbeste nummers aller tijden, mijns inziens. De opening, GENIAAL!

Daarna de gitaarsolo... Hier zijn gewoon geen woorden voor. Met Willie The Pimp en The Gumbo Variations laat Zappa zien (of: horen) dat hij behoort dat de allerbeste musici ooit en dat hij in 1969 op zijn hoogtepunt zat. Die elektrische viool, wat Zappa wel meer gebruikt, is echt geniaal. Deze komt ook terug in The Gumbo Variations en ik snap niet waarom dit instrument vaker wordt gebruikt. Ik vind het zelfs een beter instrument dan de gitaar.
Son of Mr. Green Genes wordt een beetje onderschat. Het is bijna (let op het woord 'bijna') net zo goed als Willie The Pimp. Als ik deze nummers een beoordeling van 0 - 100 mag geven krijgt Willie 100 punten en deze 99 punten. Ohh, wat hou ik toch van Zappa
Little Umbrellas is gewoon een erg lekker jazzy nummer. Geeft je weer even de tijd om op adem te komen. Dit nummer is noodzakelijk, want stel je eens voor wat er gebeurt als je Peaches en Regalia, Willie the Pimp, Son of Mr. Green Genes en The Gumbo Variations achter elkaar afspeelt. Ik ben bang dat een aantal mensen halverwege The Gumbo Variations exploderen, of iets dergelijks. Maar dit is gewoon een erg lekker nummer, wat vooral in dienst staat voor het volgende nummer.
En dat volgende nummer,
The Gumbo Variations, die mag er wezen. Muhgod, wat een toppertje

. Ongelooflijk wat Ian Underwood hier uit zijn sax tovert. Dit nummer is het meest complete van dit album. Je hebt de saxofoon-solo die geniaal overloopt in de elektrische viool van Don "Sugarcane" Harris (waarom kan ik zijn solo-albums nergens vinden?

). En tot slot tovert Zappa nog even een magistrale gitaarsolo uit de hoed. Pure genialiteit
Dit album kan je niet afsluiten met The Gumbo Variations, daarom vind ik in tegenstelling tot velen anderen
It Must Be Camel niet het lelijke eendje van dit album. Net zoals Little Umbrellas is dit geen geniaal nummer of eentje die op zijn eigen benen kan staan. Het is gewoon een lekker jazzy nummer, perfect als laatste nummer.
Ik zou iedereen die aan Zappa wilt beginnen en een klein beetje jazz of instrumentale muziek heeft geluisterd, dit album aanbevelen. Dit album is zó geniaal, maar toch ook nog redelijk toegankelijk voor Zappa. Enige nadeel is dan wel dat je het beste al gehad hebt
Maar nogmaals, wat een genialiteit en klasse. Ik geef het 5*, maar als ik er 100 mocht geven, zou ik dat ook hebben gedaan.

Hot Rats