Dr. Dre - Compton (2015)

3. Genocide (4:26)

met Kendrick Lamar, Marsha Ambrosius en Candice Pillay

4. It's All on Me (3:47)

met Justus en BJ the Chicago Kid

5. All in a Day's Work (5:13)

met Anderson .Paak en Marsha Ambrosius

6. Darkside / Gone (3:53)

met King Mez, Marsha Ambrosius en Kendrick Lamar

7. Loose Cannons (4:13)

met Xzibit en Cold 187um

8. Issues (3:41)

met Ice Cube en Anderson .Paak

9. Deep Water (5:11)

met Kendrick Lamar en Justus

10. Jon Connor - One Shot One Kill (3:25)

met Snoop Dogg

11. The Game - Just Another Day (2:21)

met Asia Bryant

12. For the Love of Money (4:08)

met Jill Scott en Jon Connor

13. Satisfiction (4:24)

met Snoop Dogg, Marsha Ambrosius en King Mez

14. Animals (3:47)

met Anderson .Paak

15. Medicine Man (4:14)

met Eminem, Candice Pillay en Anderson .Paak

16. Talking to My Diary (4:23)
avatar van Chronos85
On: Genocide is wel een heel fijn nummertje. Een van de weinige nummers van dit album met een klassieke Dre-Vibe. Betekent niet dat ik de rest van de plaat niet kan waarderen.

Dat gemiddelde though...

avatar van bennerd
Troll wint altijd. Altijd.

Ik ben er zeer zeker over uit dat dit heel veel beter is dan het snel saai wordende 2001, maar het bijlange na niet kan halen bij de klassieker die The Chronic is. Maar er zijn slechts een handvol albums die voor mij aan The Chronic kunnen tippen.

avatar van andnino
Niet echt een discussie dit. Ik had toch gehoopt dat het iets meer was gegaan over mijn idee dat sommige beats op dit album (Genocide, Just Another Day, Animals, Talking to my Diary) eigenlijk best wel wat old school elementen bevatten.

avatar van Lukas
Feit is dat hier berichten zijn verwijderd. En dat we hier niet verder gaan discussiëren over het verschil tussen feit en mening.

lckay
Gemiddeld beats, gemiddelde rappers.

Krimson_Madness
andnino schreef:
Ja er zitten old school elementen in sommige nummers maar dit is dan ook een Dre album, Just Another Day is meer een typische Game beat die gemaakt is door Dr. Dre, ik hoop ook dat The Game die kant uitgaat met The Documentary 2.

FRIPI

Voor de fans

Het is een leuke film maar helaas hebben ze bepaalde gebeurtenissen weg gelaten en Dre werd wel heel erg op een voetstuk geplaatst.

lckay
FRIPI schreef:

Voor de fans

? hoe Dre even Suge Knight de les leerde ???

avatar van thgryda
FRIPI schreef:

Alternatieve titel: A Sountrack by Dr. Dre

FRIPI
lckay schreef:

? hoe Dre even Suge Knight de les leerde ???

Geloof je het zelf.

avatar van Slowgaze
The 'ik namecheck van alles uit de hiphopgeschiedenis zodat ik vet real lijk' Game is weer voorspelbaar als altijd: hij doet mee op een Dr. Dre-plaat en natuurlijk heeft-ie het in z'n eerste lijn al over chronic. Jaja, want zo heette de eerste Dre-plaat. Real hoor, The Game.

avatar van Johnny Marr
The Game is een baas, die mag alles.

Nee serieus dat genamecheck gaat wel vervelen na een tijd, maar ik ben wel fan van de man, voornamelijk door z'n rauwe flow en delivery. Ik ben dan ook erg psyched voor The Documentary 2, zoals ik voor dit album dat ook was.

tuktak
*beetje opgeschoond en ontdaan van onnodig gequote.

avatar van james_cameron
Bijna gelijktijdig uitgebracht met de film Straight Outta Compton, iets dat geen toeval kan zijn. De comeback van meneer Dre gaat aanvankelijk een beetje timide van start, maar vanaf track 7 (Loose Cannons met Xzibit) gaat de boel behoorlijk los. Vanaf dat moment boeit het album moeiteloos tot het einde. De vele gastoptredens moeten het feit verbloemen dat we Dre zelf niet echt veel te horen krijgen, maar goed, zijn productionele kwaliteiten staan wederom buiten kijf. Qua teksten grijpen veel tracks terug op zijn roemruchte verleden (zo komt N.W.A. veelvuldig langs), iets dat gezien de timing van het hele gebeuren alleen maar extra slim is. Ik had zelf wat minder R&B en soul-invloeden willen horen op het album, maar de meeste tracks zijn uiteindelijk wel de moeite waard.

FelipeGutiérrez
Anderson Paak steelt de show op dit album.

avatar van thgryda
FelipeGutiƩrrez schreef:
Anderson Paak steelt de show op dit album.

avatar van DarkoMarco
Ik luister nooit naar Kendrick Lamar, maar zijn flow op 'Deep Water' is ongekend. Weet iemand nummers waar hij zo'n gelijke snelle flow behaalt?

DarkoMarco schreef:

Love Game van Eminem, maar daar ben ik minder fan van.

Op de outro van The City van The Game komt Kendrick vrij hard, dat is echt een aanrader.

Verder op 'For Free?' van z'n nieuwe worp To Pimp a Butterfly, 'Control' van Big Sean is een beroemde verse, en je moet ook z'n verse van de Hip Hop Awards TDE Cypher 2013 eens checken (is op youtube te vinden).

avatar van Joe D

'Control' van Big Sean is ook een beroemde verse

Vooral die

avatar van DarkoMarco
Johnny Marr schreef:

Love Game van Eminem, maar daar ben ik minder fan van.

Top, ik zal het nog beluisteren. Net checkte ik 'The blacker the Berry' en de gehele track is al dope. Daar spit hij toch echt meesterlijk. Dit vraagt naar meer.

avatar van Yestsida

Rigamortis!

DarkoMarco schreef:

The Blacker The Berry ging ik ook nog erbij zetten, één van z'n allerbeste nummers tout court inderdaad.

avatar van Slowgaze
DarkoMarco schreef:

Check 'm.a.a.d city', waarop-ie echt ziek vet flowt.

avatar van Ralph.
Mag ik bijna al mijn negatieve opmerkingen terugtrekken?

De beat van Gone (tweede gedeelte van Darkside) is ZO vet. Ik hoop dat hier nog een langere versie of instrumental van beschikbaar komt.

avatar van Harderwiek
Als Eminem nou eens weggelaten was, en Danny Brown die beat mocht verscheuren. Dat was genieten geweest.

Harderwiek schreef:

Godslastering. Danny Brown klinkt als een mishandelde eend. Nee bedankt, Em's verse is inderdaad niet één van de sterkste van het album, maar het is goed zo.

avatar van ASman
Johnny Marr schreef:

Godslastering. Danny Brown klinkt als een mishandelde eend. Nee bedankt.

avatar van Anne Maaike
Waardig afscheidsalbum van Dr. Dre. De producties zijn dik in orde. De dokter gaat duidelijk met de tijd mee. Dit album geeft genoeg ruimte aan "de jongelingen", hij kan gerust het stokje doorgeven wat mij betreft. Het enige smetje op het album is Eminem, hij had hier ook beter zijn pensioen aan kunnen kondigen.