Dr. Dre - Compton (2015)

3. Genocide (4:26)

met Kendrick Lamar, Marsha Ambrosius en Candice Pillay

4. It's All on Me (3:47)

met Justus en BJ the Chicago Kid

5. All in a Day's Work (5:13)

met Anderson .Paak en Marsha Ambrosius

6. Darkside / Gone (3:53)

met King Mez, Marsha Ambrosius en Kendrick Lamar

7. Loose Cannons (4:13)

met Xzibit en Cold 187um

8. Issues (3:41)

met Ice Cube en Anderson .Paak

9. Deep Water (5:11)

met Kendrick Lamar en Justus

10. Jon Connor - One Shot One Kill (3:25)

met Snoop Dogg

11. The Game - Just Another Day (2:21)

met Asia Bryant

12. For the Love of Money (4:08)

met Jill Scott en Jon Connor

13. Satisfiction (4:24)

met Snoop Dogg, Marsha Ambrosius en King Mez

14. Animals (3:47)

met Anderson .Paak

15. Medicine Man (4:14)

met Eminem, Candice Pillay en Anderson .Paak

16. Talking to My Diary (4:23)
avatar van Korreltje Zout
Ik had verwacht dat het hologram van 2Pac ook wel mee zou rappen.

(Als Chris Brown en Rihanna meedoen dan wordt het zeker een hit)
(En heet Snoop Dogg tegenwoordig niet Snoop Lion?)

avatar van ArthurDZ
En ik verwachtte toch echt een feature van Zwarte Piet op Issues...

avatar van Arrie
Korreltje Zout schreef:

(En heet Snoop Dogg tegenwoordig niet Snoop Lion?)

Nee hoor, alleen bij z'n reggaewerk. Hij heeft dit jaar nog een album uitgebracht onder de naam Snoop Dogg.

FRIPI
Jullie zien het verkeerd. Degene die echt thuis horen op die album zijn:

Vanilla Ice
Marky Mark
Snow
Macklemore

Zijn beter dan de rest.

avatar van Frenz
je vergeet Watkin & Yolandi (tenminste "die album" klinkt mij redelijk Zuidafrikaans)

Ben benieuwd, maar ik ben bang dat zijn leven niet echt de inspiratie oplevert om ff gruwelijk los te gaan (zag laatst Ice-T op de bank zitten bij een talkshow, is ook niet meer de man die spitte: Told ya, shud have killed me last year).

Kan het alleen maar meevallen

avatar van Arrie
Frenz schreef:

avatar van GijsV
Het eigen werk van de heren King Mez en Anderson Paak klinkt wat mij betreft best aardig. Ben benieuwd hoe ze in samenwerking met Dre klinken.

avatar van waxs
WTF! Cool! That's a suprise!

Tja. Ik ben skeptisch. Al hoop ik écht met hart, ziel en zaligheid op een klassieker.

Waarom de skepsis? Niet alleen verschijnt dit album als promotie voor de NWA film. Zoals hiervoor ook al gezegd. Ook verschijnt het album (in eerste instantie?) alleen op Itunes/AppleMusic. Juist die muziekdienst van Apple die nog niet echt van de grond komt. En juist dat Apple waar Dre een rol heeft als executive en dus een zeker belang heeft. Ook zie ik net iets te veel featurings van artiesten die net niet die extra level (zoals respectievelijk snoop en eminem dat deden) kunnen geven.

En toch hoop ik op een meer dan waardige afsluiter van zijn trilogie. Welke op die manier nieuw leven brengt in een genre dat op een been leeft en waarin Dre de ultieme bruggenbouwer is tussen credible en pop hiphop. Amen. The wait is on.....

avatar van TheLegacy
#StraightOutta | Compton's Finest - YouTube

Check dit filmpje om een snippet te horen van Talking To My Diary, keiharde beat die enkele jaren geleden ook in een HP Commercial voorkwam. Ik heb meer hoop gekregen nu ik weet dat Dre wellicht ook oudere beats gaat gebruiken.

Krimson_Madness
Al goed dat er geen porno skit opstaat.

avatar van Johnny Marr
Krimson_Madness schreef:
Al goed dat er geen porno skit opstaat.

Wie zegt dat? Misschien is de intro wel een porn skit. Ik vind in ieder geval dat hij die traditie moet voortzetten. Het oor wil ook wat.

avatar van DarkoMarco
Het is dan ook jammer dat dit niet op CD wordt uitgebracht. Anders had ik het gelijk ge pré-orderd.
Verder ben ik zeer enthousiast over dit album. De feautures zijn relatief goed. Ik denk dan ook dat er een oldskool vibe gemengt gaat worden met een modern jasje.

Waar Hittman op 2001 op de voorgrond stond, staat nu Kendrick Lamar dat.

Marsha Ambrosius? Net beluisterd, wat een ramp. Regelrecht verschrikkelijk. Wil bijna nu al zeggen dat de nummers met haar al wegvallen.

Wat gebeurt er met Detox? Ik begrijp dat niemand dit vast weet, maar zal dit ooit worden uitgebracht via een mixtape of dergelijke?

avatar van ArthurDZ
DarkoMarco schreef:

Geschrapt. Dre vond het resultaat uiteindelijk toch niet goed genoeg naar het schijnt.

Ik denk dat je ook niet hoeft te verwachten dat Marsha Ambrosius haar eigen solo geneuzel mag doen, maar er is om refreintjes te zingen. Luister maar eens naar 'start from scratch' van theGame, zeker niet storend. Alhoewel ik persoonlijk ook niet te veel van die gezongen refreinen hoop te gaan horen.

In dat licht ben ik ook erg 'nieuwsgierig' naar Genocide waarin Kendrick Lamarr bijgestaan wordt door Marsha Ambrosius èn Candice Pillay, beide dus zangeressen

DR. DRE - Talking To My Diary (Snippet) - instatunesdaily

Snippet van Talking To My Diary.

Beat is een pareltje!

avatar van Harderwiek
Is dat niet dezelfde sample - of de sample van - Whoa

avatar van No Surrender
28ossie schreef:
DR. DRE - Talking To My Diary (Snippet) - instatunesdaily

Snippet van Talking To My Diary.

Beat is een pareltje!

Pareltje vind ik overdreven. Klinkt imo gewoon goed.

avatar van ThingMan
Ik mis Hittman. Maar ik mis ook MC Ren. Geen Chin Check deel 2 helaas. Had misschien toch wel wat meer old school features verwacht zoals Kurupt, King Tee of Ras Kass. Of misschien Cypress Hill. Wacht wel tot hij uit is en luister hem in een keer.

avatar van Jean Renault
Geen slechte gast-artiesten, beetje suffe artwork. Zo'n beeld hebben we wel vaker gezien op hoezen lijkt me. Morgen is het zover, kan niet wachten..

avatar van MJ_DA_MAN
Het album is vannacht om drie uur al te streamen via Apple Music.

avatar van InnerFreedomInt
beat klinkt echt goed! klinkt als een Dre beat?

MJ_DA_MAN schreef:
Het album is vannacht om drie uur al te streamen via Apple Music.

Klopt dat nou wel? Volgens mij is er tussen de 6 (ny) en 9 (la) uur verschil met onze tijd, en de amerikaanse sites hebben het over 6pm tot 9pm. Of is dit weer eens een US exclusive en geld in nederland gewoon de op itunes vermelde 9 augustus.

Ik lijk wel een bakvis maar ben echt zeer nieuwsgierig naar dit album

FRIPI
Die twee snippets klinken vooral 13 in een dozijn. Medicine Man typisch popperig r&b zang met daar overheen helaas nog autotune.

avatar van Frenz
Beetje snel om te oordelen, maar ik vrees dat je gelijk hebt, beide vooral (veel) te poppy

avatar van Jordy
Als ik maar kan slapen vannacht

avatar van Dirruk
Is het Candice Pillay of Anderson Paak die zingt op Medicine Man? Als het Anderson Paak is, staan er alvast 4 tegenvallers op dit album.

Frenz schreef:

Jij wil niet weten hoe snel ik muziek check. Ik heb geen heel nummer nodig om te beoordelen of iets goed of slecht is voor mij. Komt het niet boeiend over zap ik snel verder.

Ik kijk sowieso niet uit naar dit album daar is Dre te dood voor en ook een hoop bagger features. Dre probeert hiermee te scoren omdat voorgaande single/nummer als Kush slecht was maar ik denk dat ie niet hetzelfde kan teweeg brengen als Chronic 2001 dat bij vooral jeugd destijds populair was maar vrij middelmatig was.

We zullen zien wat het wordt.

avatar van party
Komt trouwens ook de fysieke plaat hiervan uit?