Dr. Dre - Compton (2015)

3. Genocide (4:26)

met Kendrick Lamar, Marsha Ambrosius en Candice Pillay

4. It's All on Me (3:47)

met Justus en BJ the Chicago Kid

5. All in a Day's Work (5:13)

met Anderson .Paak en Marsha Ambrosius

6. Darkside / Gone (3:53)

met King Mez, Marsha Ambrosius en Kendrick Lamar

7. Loose Cannons (4:13)

met Xzibit en Cold 187um

8. Issues (3:41)

met Ice Cube en Anderson .Paak

9. Deep Water (5:11)

met Kendrick Lamar en Justus

10. Jon Connor - One Shot One Kill (3:25)

met Snoop Dogg

11. The Game - Just Another Day (2:21)

met Asia Bryant

12. For the Love of Money (4:08)

met Jill Scott en Jon Connor

13. Satisfiction (4:24)

met Snoop Dogg, Marsha Ambrosius en King Mez

14. Animals (3:47)

met Anderson .Paak

15. Medicine Man (4:14)

met Eminem, Candice Pillay en Anderson .Paak

16. Talking to My Diary (4:23)

avatar van Frenz
Mwah, vind het iets te ver gaan FRIPI, om Chronic 2001 middelmatig te noemen, signature Dre beats zijn redelijk tijdloos. Ik youtubede net door een paar oude videos en vooral Eminem, Snoop en de eerder genoemde Hittman maken het nog steeds de moeite waard.

Maar het zou me idd verbazen als er nog wat heilig vuur in 'm zit.

Iemand die met droge ogen I need a Doctor de wereld instuurt, is eigenlijk niet serieus meer te nemen. Maar nog even geduld, Fripi heeft zn mes alvast geslepen, ik ga proberen objectief te blijven. Vond 2001 overigens wel een klassieker. Hoogstens paar nummers teveel.

Jordy schreef:
Als ik maar kan slapen vannacht
ken dat gevoel.

soundpacca schreef:

Chronic was een classic maar 2001 niet. De oude garde is langzaam aan het uitsterven en dat zeg ik een hiphop purist die vrijwel elke classic heeft en old school boven aan het lijstje heeft staan.

Blijft subjectief.
Ik ga me zelf geen titels toedichten, maar ik weet waarover ik praat. Ik vind Chronic persoonlijk overgewaardeerd, een waanzinnige introductie tot de Gfunk sound dat wel, maar die sound werd pas geperfectioneerd op Doggystyle imho.
2001 was een heel nieuw ding met hoogstens wat vleugjes uit die GFunk en ik vind hem vandaag nog steeds fris klinken.

Frenz schreef:

Maar het zou me idd verbazen als er nog wat heilig vuur in 'm zit.

avatar van bennerd
Jordy schreef:
Als ik maar kan slapen vannacht

Ik ga morgen als een kip zonder kop rondrennen in de waanzinnig onlogische hoop het album ergens in de lucht te vinden.

avatar van Johnny Marr
Het album is nu uit. Psyched.

In mijn itunes store staat 09/08/2015

Johnny Marr schreef:
Het album is nu uit. Psyched.

nog niet toch?

Blijft subjectief.

Niet alleen Chronic maar Dre, Snoop of Eazy-E zijn allemaal overschat al heeft Dre zeker dope producties gemaakt. Bay Area heeft ook veel grotere bijdrage geleverd aan G-Funk dan Compton/LA maar dat terzijde. 2001 was niet zozeer nieuw maar vooral heel catchy.

bennerd schreef:

Volgens staat het album op YouTube in brakke kwaliteit.

avatar van MJ_DA_MAN
soundpacca schreef:
Klopt dat nou wel? Volgens mij is er tussen de 6 (ny) en 9 (la) uur verschil met onze tijd, en de amerikaanse sites hebben het over 6pm tot 9pm. Of is dit weer eens een US exclusive en geld in nederland gewoon de op itunes vermelde 9 augustus.

Ik lijk wel een bakvis maar ben echt zeer nieuwsgierig naar dit album
Als het goed is is hiermee al rekening gehouden met het tijdsverschil, dus hou drie uur maar aan. Geen idee of het ook daadwerkelijk te beluisteren valt in Nederland, maar dan nog: het album komt morgen (lees: vandaag) sowieso uit.

avatar van MJ_DA_MAN
FRIPI schreef:
Volgens staat het album op YouTube in brakke kwaliteit.
Neen (op het moment van schrijven/typen).

avatar van Harderwiek
Aan het luisteren.... Hyped : Radio - Compton - itunes.apple.com

Ik ook ?ik weet niet hoe maar via bovenstaande link

avatar van Harderwiek
Dit album gaat 100% zeker zijn vorige 2 albums niet overtreffen - de sound ligt mij simpelweg niet zoals op zijn vorige albums.

Maar wow, wat staan hier een paar voltreffers op zeg (bv. Talk About It, One Shot Kill, Satisfiction, Loose Cannons). Grootste gemis voor mij is dat Dre zelf eigenlijk erg weinig te horen is - Dre zijn beats en raps vind ik vaak geweldig bij elkaar passen. Maar goed, we krijgen weer genoeg keiharde beats voorgeschoteld. Waaronder verassend genoeg ook de samenwerking met Premier. Daarnaast doen de veteranen het eigenlijk erg goed, Xzibit, Ice Cube en Eminem (die beat tijdens zijn verse ) leveren allen erg sterke raps af.

Morgen gelijk nog maar een keer beluisteren...

En ow ja: Talking to My Diary (laatste nummer dat we van Dre krijgen?)

FelipeGutiérrez
Kendrick op Genocide

Eerste luisterbeurt zit er op en het is misschien het meest cinematische rapalbum dat ik ooit gehoord heb.
De muziek klinkt heel gedetaileerd maar is totaal niet te vergelijken met zijn vorige werk.

avatar van Timo710
Hele nacht opblijven voor een album om er achter te komen dat hij al uren uit is... Maar man wat klinkt dit goed.

avatar van MDRAIJER
Nog niet geluisterd maar mijn verwachtingen zijn immens groot. Zo te zien zijn z'n raps niet zoals in de 90s maar wel goed. Ben benieuwd.

avatar van -marco-
Hyped, net op de fiets naar me werk het eerste deel geluisterd en Loose Cannons krijgt voor mij vast een , indrukwekkende track.

Kijk nu al uit naar de terugreis Is het al vijf uur?

avatar van thomzi50
Al zestien jaar op aan het wachten, en het klinkt gewoon goed. Wat een fijne verrassing.

0,5
mip
Ik ben verre van positief verrast.
Veel te drukke beats, te geforceerde uptempo raps.
Dre zo goed als niet op de vocals. Deceptie dit, Eazy draait zich om in zn graf

avatar van Sound
Ughhh Ik kom hier echt niet doorheen. Ben blijkbaar te oud voor deze shit (alhoewel ik nog en broekie ben vergeleken met Dre zelf). Ik kan totaal niet tegen de stemmen van een paar van de huidige rapsuperstars en om er dan achter te komen dat het album volstaat met Kendrick Lamar, Justus en Paak.... nee dank je. Ik weet dat je bij dit soort releases nooit de verwachting moet hebben dat er 16 jaar later wel even een 2e 2001 wordt gedropt, maar dit is wmb generieke hedendaagse meuk.

Oow leuk ook trouwens dat Dre zelf ook af en toe nog zijn bek open trekt op dit album...

JVT
Ik ben ook nog niet mee na 1 luisterbeurt... Het klinkt heel druk en er is nauwelijks een beat geweest die ik al echt lekker vond klinken. Maar goed, 1 luisterbeurt wil eigenlijk niks zeggen. dus ik zet em gewoon een 2e keer op

avatar van Jordy
Ik had ook liever gehad dat Dre een wat meer old school album had gemaakt. Maar ja ik ben dan ook een ouwe lul. Als ik Dre snel hoor rappen vind ik dat altijd wat ongemakkelijk, en dan wordt het extra duidelijk dat het niet zijn eigen woorden zijn.

Wel genoeg te genieten als je er met de juiste verwachtingen aan begint. In ieder geval 100 keer beter dan die "Detox" singles van een paar jaar geleden. Denkt dat ie nog wel groeit. Zou nu richting een 3,5 gaan voor me.

btw, is die verse van Eminem soms 10 jaar oud? Zo goed klinkt hij toch niet meer de laatste tijd

avatar van bennerd
De eerste tracks klinken alvast heerlijk. Inderdaad zeer moderne producties terwijl ik liever een dikke throwback gewild had, maar het bevalt me in ieder geval wel. Heel benieuwd naar de rest.

Sound schreef: