Opgezwolle - Vloeistof (2003)

Label: Top Notch

1. Sporen (4:15)
  2. Stop (3:52)
  3. Tijd Leert (3:54)
  4. Tempel (4:21)
  5. Verre Oosten (4:46)
  6. Vraag & Antwoord (3:33)

met BlaBla

7. Dit Is (3:14)
  8. Tjappies en Mammies (3:39)
  9. Dip Saus (4:54)
  10. Hook Op (4:38)

met Blaxtar en Typhoon

11. Rustug (6:58)
  12. Vork (3:54)
  13. Concept of Niet (3:14)
  14. Beestenboel (4:10)
  15. Haters en Stokers (3:58)
  16. Hardcore Rap * (3:04)
  17. Je Weet 't * (3:39)
  18. Doe Wat Je Doet * (3:25)
  19. Klap * (2:53)
  20. Skeit * (3:06)
  21. Waarheid van het Uur * (3:22)
  22. Praten * (5:45)
P-DawG
HIER kan je Brandstof halen....

avatar van Urbanoetang
Maartenn schreef:
Je kan hem nog gewoon halen bij de Plato in Zwolle.

Daar moet ik dus even heel snel heen. Ik heb hem echter nooit zien liggen

Urbanoetang schreef:

Daar moet ik dus even heel snel heen. Ik heb hem echter nooit zien liggen

ik ook niet!! en ben er laatst nog geweest... waar ligt ie dan en wat is de prijs? zou hem graag willen hebben namelijk

avatar van Timo710
Stapler schreef:
Ja dat papier doe ik weg, zowiezo al, dat doe ik zowiezo al weg.

En op het einde:

Vanaf deze plek, heb respect voor die Neder-rap,
breek je nek op deze beat gekkk.

EEEY, hahaha, hij komt los jonge, hahaha.
Ja of niet?

Is hun rol in dit nummer.
Het is een zwols hiphopduo (of ze zijn met zijn drieeën, dat weet ik niet meer).
Ik heb ze live gezien wel ok maar niet bijzonder.
Ik dacht altijd dat dat Delic was, en daarom iedereen ook zo verbaast reageert... Ach ja, jammer .

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
BlaBla is voor de duidelijkheid een duo. Volgens mij hebben ze uiteindelijk nooit een compleet album uitgebracht. Heb ze wel 2x live gezien in Hedon Zwolle. Daar ging het wel aardig los, maar ik kan me voorstellen dat de reacties buiten Zwolle een stuk minder waren.

avatar van bver
Na "eigen wereld" kompleet grijs te hebben gedraaid ook maar eens aan dit album begonnen en oh wat is die ook lekker! Anders, maar zeker niet slechter! Bewonderenswaardig dat ze kunnen evolueren zonder aan kwaliteit in te boeten. Echt onbegrijpelijk dat ik deze heren niet eerder heb leren kennen!

avatar van Urbanoetang
In elke plaat van Opgezwolle herken je hun stijl, maar is het toch weer net even anders. Helaas ik ben bang dat het niet meer beter word. Die nederhop-releases van de laatste tijd zijn echt om te huilen. De verse van Opgezwolle op het album van U-Niq was voor mij nog het hoogtepunt van nederhop 2008.

avatar van Zjapp
Wat is Dip Saus een ongeloofelijk vette instrumental zeg! De Jug op eigen wereld is ook al zo'n pareltje. Misschien moet Delic maar eens overwegen om een instrumentale plaat te gaan maken.

yEYo!
Hey Urbanoetang,

"De verse van Opgezwolle op het album van U-Niq was voor mij nog het hoogtepunt van nederhop 2008."

Dat ben ik niet met je eens,het lijkt me niet dat je de beste van dit jaar 'tot nog toe' geluisterd hebt of je hebt een hele kritische mening.
Het jaar is nog niet afgelopen dus misschien verander je nog van mening,want Diggy Dex,Jiggy Dje en Winne komen nog,wat hoogtepunten belooft.

P-DawG schreef:
HIER kan je Brandstof halen....

weet je ook z´´n site voor us mixtapes. THANKS

avatar van Carolaah
Heb Vloeistof nu voor het eerst geluisterd, moet zeggen dat dit me in eerste opzicht véél beter bevalt dan Eigen wereld..

Op één of andere manier is dit album meer 'mijn stijl' wat die ook moge zijn,..

Ja lekker album.. vind alleen de nummers 'Tjappies en Mammies' en 'Hook up' niet zo geweldig (ondanks de bijdrage van Ty).

Dip saus is zeker ook wel een lekker nummertje..

Goed ik ga er nog wat luisterbeurten aan besteden.

avatar van Outblasty
Ben nog steeds erg onder de indruk van de cd's van Opgezwolle.

In het begin vond ik dit album even wennen, net als Spuugdingen. Maar na wat luisterbeurten begon het kwartje langzaam te vallen en begon ik het langzaamaan een superalbum te vinden.

Het enige nadeel aan de opgezwolle albums vind ik dat ik ze gewoon te door en door ken. Dat komt waarschijnlijk door het feit dat ik ze gewoon veels te vaak heb geluisterd. Daarom leg ik deze eventjes in de kast. Ik vind dit wel de minste van de 3 opgezwolle albums.

Ik zit een beetje te twijfelen of ik nu toch een 4,5 moet geven of een 4. Ik denk dat ik voorlopig voor de 4 ga, maar dit kan zeker weer een 4,5 worden als ik hem over een tijdje weer eens ga luisteren.

Favoriete nummers: Verre oosten, doe wat je doet en waarheid van het uur.

Van vloeistof alleen dan nog rustug en beestenboel.

Deze album was een tegenvaller want begonnen met eigen wereld tog een 4 waard

Briljant. De teksten, de beats, de verhalen.
Wat ik ook knap vind, is dat ze wel degelijk commercieel zijn, zonder direct plat te worden.

Beste album van Opgezwolle,
De teksten zijn van hoog niveau,
die komen goed uit door de sterke flows.
De beats van briljant niveau, Delic is een meester!

4.5*

Getroll + reactie daarop verwijderd.

Goeie album van opgezwolle maar niet de beste (eigen wereld)

Toch zeker een 4,5:)

favo nmmr: Dit is

avatar van Carolaah
goeie? *kuch*

Ik vind dit echt een zeer fijne plaat.. Wat een beats..
Vond Opgezwolle vroeger niet heel fantastisch, maar moet zeggen dat ik ze nu wel goed vind. Fijne beats dus, goede flow, lyrics zijn ook wel oké. Ik ben nog niet groot fan van Eigen wereld, en eerlijk gezegd vind ik deze plaat beter klinken. Eigen wereld is opzich ook wel oké, maar ik snap niet waarom 'iedereen' dat hun beste plaat vindt.

avatar van Shelter
mee eens...vind deze ook beter dan Eigen Wereld.
En ook mee eens dat spuugdingen op de mic niet heel fantastisch is

avatar van Houn
Ik vindt deze heerlijk maar Eigen wereld nog beter.
Eigen Wereld is meer..

Daar is veel afwisseling, creativiteit. en heerlijke donkere beats van delic.
De perfectionistische flows van rico en de andere shit van sticks.

MASTERS!

op naar Fakkelbrigade!

avatar van em-dee-em-aa
Lekker album, Opgezwolle klinkt inderdaad een stuk frisser op dit album als op Eigen Wereld. Toch klinkt dat album als geheel beter en luister ik die nummers vaker terug.
Desalniettemin erg sterk album met de betere nederhop.

Dikke 4*

avatar van Apieknar
Het lijkt erop dat veel mensen dit album erg goed vinden, maar ik vind het juist wat minder. De opvolger, Eigen Wereld, klinkt stukken beter dan Vloeistof. Brandstof vind ik wat fijner. 3,5*

Relax
Dit album vind ik nou echt vet... waartegen ik Eigen Wereld gewoon vervelend vind.

avatar van Timo710
Ik vind dit album het minste werk van Opgezwolle, het was mijn kennismaking met de groep en ik heb het maandenlang geluisterd, maar ik vind de beats toch wat hol en vlak vergeleken met het andere Opgezwolle werk.

Fakkelteit en Spuugdingen zijn voor mij qua beats echt het sterkst.

avatar van dilladawg
Timo710 schreef:

Fakkelteit en Spuugdingen zijn voor mij qua beats echt het sterkst.

Fakkelteit , Delics hoogtepunt.

Heerlijke cd is dit, delic zijn funky beats zijn legend, vooral in de combinatie met rico en sticks. Keihard flows op vette beats. En dat is altijd goed.

avatar van ol' dirty
keihard album... ik kwam hier te weten hoe gruwelijk goed opgezwolle wel niet is.. en alsof het album zelf al niet genoeg was, kon je ook nog brandstof erbij downloaden.. erg dope

heeft blabla trouwens zelf helemaal nooit iets uitgebracht?
dope plaat.
brandstof vind ik minder.
de eerste vijftien zijn wel echt master.

avatar van jacknina
Brandstof vind 1 van de beste cd van opgezwolle!

Rene1979
Ik heb alleen vloeistof. En geen mogelijkheid tot de download van Brandstof maar dit is gewoon een vette cd.