Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang (36 Chambers) (1993)

Label: Loud

1. Bring da Ruckus (4:11)
  2. Shame on a Nigga (2:57)
  3. Clan in da Front (4:33)
  4. Wu-Tang: 7th Chamber (6:06)
  5. Can It Be All So Simple (6:52)
  6. Da Mystery of Chessboxin' (4:47)
  7. Wu-Tang Clan Ain't Nuthing Ta F' Wit (3:36)
  8. C.R.E.A.M. (4:12)
  9. Method Man (5:50)
  10. Protect Ya Neck (4:51)
  11. Tearz (4:17)
  12. Wu-Tang: 7th Chamber, Pt. 2 (5:08)
  13. Method Man [Remix] Skunk Mix * (3:09)
  14. Conclusion (1:00)
avatar van Arrie
Psycholamp schreef:
Door bovenstaande berichten worden mensen vast enthousiast om deze cd te gaan luisteren. Misschien meer iets voor PM?

Goed punt. Berichten verplaatst, berichten verwijderd, nu weer tijd om over het album te praten!

avatar van niels94
Dit is duidelijk een album waar je even aan moet wennen, tot nu toe vind ik het een 3, maar dat zal ongetwijfeld nog wel groeien, aangezien het al beter wordt. Eerst vond ik er echt niks aan, het wordt al beter maar het doet een beetje kaal aan. Ben benieuwd of het voor mij ook dat tijdloze, geweldige album wordt die anderen het vinden.

avatar van UmindC
Dit trekt mij niet echt, de hele Wu-Tang hoek eigenlijk niet. Ik heb het al een aantal keer geprobeerd, maar ik kom er niet echt doorheen. Zal het aanstonds nog een laatste keer een kans geven voordat ik ga stemmen.

Bigup2
Heb dit album voor me iphone gekocht via iTunes.
Hmm, wat een zacht geluid zeg !!!

Shame on a Nigga is mijn favoriet

avatar van MJ_DA_MAN
Dat zachte geluid is wel vaker bij albums uit deze periode. Bovendien is dit, als ik het goed heb, vrij low budget opgenomen.

avatar van ThingMan
Klopt, heel veel albums van die tijd zijn zachter opgenomen. Soms zijn zelfs de heruitgaves ook zacht. Zuur maar je doet er niks aan.

Nog altijd jammer dat Protect Ya Neck niet de bloody version is op de cd. (Teminste bij mij niet.) Gelukkig wel op de best of.

FightForMore
Gekraak hoor je ook vaak in albums uit deze periode.

avatar van HH_Fantastic
Voor mij het beste hiphopalbum ooit, samen met Illmatic(qua luisterervaring, niet qua status zoals albums van Run DMC, PE enz --> om misverstanden te vermijden ). Wat een gruwelijke sfeer is er op dit album. Geweldige tracks hier man, zoals bv. C.R.E.A.M., wat voor mij een van de beste hiphopnummers ooit is. Ik kende eerst enkel de bekendere leden van Wu-Tang, zoals Method Man, Ol' Dirty Bastard en Ghostface Killah. Maar ook de andere leden, vooral Raekwon, RZA en GZA zijn ook geweldig. 9 unieke mc's in 1 groep, schitterend gedaan !

Voor mij ook beter dan z'n opvolger, maar hierover zijn de meningen erg verdeeld dus Deze sfeer spreekt mij gewoon wat meer aan, en had me echt overdonderd bij de eerste luisterbeurt, wat bij 'Wu-Tang Forever' minder het geval was. 5* natuurlijk !

avatar van Slowgaze
ThingMan schreef:

Bloody version is die met die hele dialoog over martelen, of wat?

avatar van Robbie Keane
Nee die torture skit staat op Method Man.

avatar van Slowgaze
A-ha. Wat bedoel je er precies mee dan, ThingMan?

Protect Ya Neck is gecencureerd op geloof ik alle CD's

avatar van MJ_DA_MAN
De ''bloody version'' staat alleen hier op volgens mij.

avatar van jordkaka
Ongelofelijk, dit album blijft heel het album op 1 niveau, en dat ligt zo verschrikkelijk hoog. En wat een rijmskills hebben deze mannen.

Geweldig Album

Een echte klassieker net als bijv. The Infamous, Ready To Die en Illmatic.

Favo Tracks: Clan in da Front, Wu-Tang Clan Ain't Nuthing to F' With, 7th Chamber part 2.

Ik vind het eerlijk gezegt jammer van Can It Be All So Simple..
Het is niet zo rauw als die andere nummers en past er eigenlijk ook niet echt bij...
Maar het is niet een slecht nummer ofzo hoor

Tiger Style

En natuurlijk een 5* !

avatar van ThingMan
MJ_DA_MAN schreef:
De ''bloody version'' staat alleen hier op volgens mij.

Ja klopt. Dit is de cd waar hij niet op gecensureerd is. Als je goed luistert naar Protect Ya Neck hoor je alleen het N' woord. Maar alle andere woorden worden ingeslikt. De bloody version de cd van de link van MJ begint de versie ook anders en eindigd hij met een stukje instrumental. Bij het begin hoor je ook niet dat radio introotje.

Ik vind die versie ook beter. Misschien kan je hem via het net vinden. Protect Ya Neck (bloody version)

Mijn stem gaat mensen boos maken

Nee, ik neem hem niet serieus.

@OT; Dit album blijft geweldig, wie kan dit ooit slecht vinden ? Eén van m'n meest gedraaide platen en blijft zeker niet vervelen. De vijf en m'n TOP10-notering blijven zeker staan.

Bigup2
Oja, ik vind het allemaal geweldige tracks (nu ook Tearz een favoriet)

Maar.. wie vind ook dat Can It All Be So Simple niet op het album past ?
Echt jammer,

FightForMore schreef:

Nee, ik neem hem niet serieus.

Ah, ja dat kan ook

Mijn stem gaat mensen boos maken

Dat je dit album wat minder vindt dan ik of dat je eraan moet wennen kan ik begrijpen, maar een 1,5?! Dan lijkt het net of je er niet eens kwaliteit in kan ontdekken. Leg eens uit hoe je tot zo'n lage score komt.

pqt
Ik kan er inderdaad geen kwaliteit in ontdekken. Die 1,5 staat er voor de teksten, want die zijn nog best aardig, anders zou het een 0,5 zijn. De beats vind ongelofelijk(!) slecht en zijn voor mij wel een 0,5 waard. Daarnaast verveelt het geheel me elke keer dat ik er naar luister.

Best aardig
Aan je top 10 te zien herken jij meestal wel een goede tekst als je er een hoort.
Maar jij geeft meer om beats? (2001)
Die moeten je inderdaad liggen op dit album.
Maar 1.5 is wel heel extreem.
Voor een hip-hop liefhebber.

avatar van schizodeclown
Vreemd, je hebt wel Eigen Wereld en The Darkest Cloud in je top 10, dus echt een wansmaak heb je nou ook weer niet Maar des te vreemder dus dat je dit niet kan waarderen, komen de beats misschien een beetje te hard op je over?

avatar van Robbie Keane
Te dirty voor zijn nog jonge onschuldige oortjes.

pqt schreef:

Als je voor de beats een 0,5 geeft, dan is er blijkbaar iets mis met je. Of je houd gewoon niet van volwassenere, zieke hip-hop.

avatar van Robbie Keane
Necro, dat is zieke hip hop.

Volwassener dan When Life Gives You Lemons en Serveants in Hell word het toch echt niet hoor

pqt schreef:

luister nou eens goed naar de beatswitches in Protect Ya Neck ( pak de instrumental eens ), en luister hoe de MC's er perfect op passen, en zeg me dan nog eens dat de beats verschrikkelijk zijn! En dan heb ik het nog niet eens over C.R.E.A.M., Shame On A Nigga, Bring Da Ruckus want die beats vind ik persoonlijk zelfs nog beter. Om nog maar niet te praten over de geweldige raps van Deck, Rae, Meth, GZA, RZA en Ghost ofp dit album ( en de andere 3 in mindere mate ).

Het lijkt me het beste als je dit album een jaartje links laat liggen, en het dan nog eens probeert. Ik durf erom te wedden dat je het dan ten minste een puntje verhoogt.

avatar van Robbie Keane
Tearz heeft pas een fijne beat.
Zet perfect die sfeer neer met dat oost-Europees aandoende zigeuner sampletje.

toris
Ja Tearz inderdaad ook, maar sowieso alle beats op dit album.